Halpert je napisao:
Splinter Cell + Princ od Perzije = Assassin's Creed
Izvini ali ovo zaista veze nema...
Splinter Cell je imao potpuno razlicitu akciju nego Prince of Persia. U stvari sva akcija se svodila na to da ispalis dva-tri metka... po nivou... u svijetla...
Assassins Creed je vise duhovni nastavak PoP-a. Tacno se moze vidjeti evolucija u prva tri dijela PoP-a i postepeno dodavanje elemenata koji vode prvom AC-u.
Džontra je napisao:
SPLINTER FUCKING CELL 6
Dobre stvari:
opet Sam Fisher (s tim da nije potvrđeno hoće li Michael Ironside davati glas Samu)
Najavljen stil igranja iz Chaos Theory
Igru radi tim koji radi na Assassins Creed naslovima
Ovo ti smatras dobrim?
Pa Conviction ti je klasicni primjer sta se dobije kad se likovi napale na jedan fazon pa ih nemo's vise dozvati pameti...
Znaci tacno se vidi da je za gameplay Convictiona zasluzan uspijeh AC-a

Halpert je napisao:
Ja sam gotovo lizao Sands of Time prije 7-8 godina, pa nakon što su njegovi nastavci ogrezli u krvi i nasilju nadu u serijal vratio mi je onaj cell-shaded iz 2008.
Prvo je jednako krvav kao i naredna dva nastavka, samo je seting dosta svijetliji i detalji su drugacije uradjeni, ali su u principu isti.
Cetvrti dio, taj iz '08. je neopjevano smece. Htjeli su da nstave sa tim polumracnim/zajebanim Dastanom (nista ne govori "zajeban sam" nego kandze kao oruzje, da naglase taj animalni bijes) ali zapravo su napravili igru za djecu. Tezina igre je takva da se moras bas bas potruditi da bi poginuo, sto lisava borbu, a i igru, svakog izazova. Prica je posebno smijesna... Ovaj sto je zadnji izasao jos nisam igrao... a sve mi se cini da ni necu, posto je (po kritikama i ocjenama) najvise nalik na ovaj prethodni.