banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 19:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 11 Okt 2010, 18:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qo5DbxIcVP0[/youtube]

Kazu prezivjela. :o

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 22:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Mar 2007, 16:40
Citiraj:
Potjernica za Brankom Balaban
BANJALUKA - Osnovni sud u Banjaluci izdao je naredbu za raspisivanjem potjernice za Brankom Balaban (54) iz Ljubogošte kod Prijedora, optuženom za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su u martu prošle godine poginuli petogodišnja Anja G. i njen djed Momčilo Kuridža (63) na pješačkom prelazu u banjalučkom naselju Borik.
Potjernica je raspisana jer se Balabanova nije pojavila na više ročišta u Osnovnom sudu, gdje je trebalo da počne suđenje.
Miron Bjelovuk, portparol Osnovnog suda u Banjaluci, pojasnio je da je sud ujedno odredio pritvor optuženoj u trajanju od mjesec dana.
Pritvor će se početi računati od onog trenutka kada Balabanova bude uhapšena.
"Nezavisnim" je potvrđeno da je sud u nekoliko navrata dobijao različite informacije o tome da se Balabanova liječi na Psihijatrijskoj klinici u Sokocu, a prema posljednjim informacijama i na klinici u Subotici.
Simo Tošić, advokat optužene, izjavio je da je upoznat sa odlukom banjalučkog Osnovnog suda, ali i da je uložio žalbu.
"Sud jeste izdao naredbu za raspisivanjem potjernice, ali sam u međuvremenu sudu dostavio medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi da se Balabanova liječi u Subotici. Očekujem da će sud uvažiti žalbu i ukinuti potjernicu", pojasnio je Tošić.
Dodao je kako će njegova klijentica po povratku u Banjaluku nakon liječenja doći u sud i priznati sve navode optužnice.
Advokat Balabanove je i na ročištu 3. septembra ove godine u banjalučkom Osnovnom sudu, kada je trebalo da počne suđenje optuženoj, dostavio medicinsku dokumentaciju, ali sa Psihijatrijske klinike u Sokocu, pa je sud odgodio početak suđenja za 29. septembar, a kako se Balabanova nije pojavila ni tada, suđenje je odgođeno ponovo za oktobar.
S obzirom na to da se Balabanova tako nije pojavila na više ročišta, te da je od trenutka kada je izazvala saobraćajnu nesreću do danas prošlo više od 19 mjeseci, odnosno 604 dana, banjalučkom Osnovnom sudu nije preostalo ništa drugo nego da izda naredbu za raspisivanjem potjernice kako bi se održalo suđenje.
Advokat Tošić je još ranije isticao da sa banjalučkim tužilaštvom pregovara kako bi sklopili sporazum o priznanju krivice.
Međutim, prema izmijenjenom Zakonu o krivičnom postupku RS sporazum će sud prihvatiti, ali ukoliko postoji saglasnost porodice, odnosno oštećenih u vezi sa visinom kazne koja se izriče optuženoj.
Okružno tužilaštvo u Banjaluci tereti Branku Balaban da je 19. marta prošle godine iz nehata skrivila saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Kuridža i njegova unuka.
U optužnici se navodi da se Balabanova nije pridržavala saobraćajnih propisa, čime je počinila krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.
Balabanova se u kritično vrijeme autom polo kretala iz pravca banjalučkog naselja Česma prema centru grada i to brzinom većom od dozvoljene, odnosno 67 kilometara na čas.
Djeda i unuku, koji su krenuli na obližnje igralište, Balabanova je udarila na vidno obilježenom pješačkom prelazu.
Unuka i djed poginuli su na mjestu nesreće, a nesavjesna vozačica nije ni zakočila, već su njen auto zaustavili stubovi pored ceste nekoliko metara dalje.
Djevojčica je podlegla usljed teških povreda vitalnih moždanih centara i preloma lobanje, a njen djed usljed napuknuća aorte, te višestrukih povreda grudnog koša i rebara.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
te da je od trenutka kada je izazvala saobraćajnu nesreću do danas prošlo više od 19 mjeseci

Slučaj jasan k'o dan, a prošlo jebenih 19 mjeseci kako bi pravda makar djelimično bila zadovoljena.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 21:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nezgoda se dogodila kada je automobil marke "fijat punto" kojim je upravljala M.M. /24/ iz Brčkog prešao u suprotnu saobraćajnu traku i, nakon bočnog kontakta sa "audijem 100", direktno se sudario sa džipom marke "micubiši" koji se kretao iz pravca Lončara.

Srna nezvanično saznaje da je "fijatom" upravljala Marijana Mihajlović sa kojom je u automobilu bila Tijana Jovanović /22/.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna-hronika/20076-Dvije-djevojke-teko-povrijeene-udesu-kod-branskog-naselja-Grbavica.html

Citiraj:
Troje povrijeđeno u "opelu"

BANjALUKA - Dušanka Radumilo (45) iz Austrije je teško, a Danijela Kaurin (24) i maloljetni austrijski državljanin D. K. su lakše povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u Dobrnji kod Banjaluke.

Oni su bili u automobilu "opel" kojim je upravljala Kaurinova, a koji je iz za sada neutvrđenih razloga sletio sa kolovoza. N. T.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 01:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Jedan muškarac je poginuo, a žena i dijete su teže povrijeđeni u direktnom sudaru pežoa 307 i audija 80 u nedjelju na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, u mjestu Krupa na Vrbasu.

Povrijeđene su Adela Softić i njena maloljetna kćerka M.S., obje iz Sarajeva, i nalaze se van životne opasnosti, prenose "Nezavisne novine".

Za sada je poznato da je pežo 307, u kojem su se nalazili žena i dijete i koji je išao iz pravca Banjaluke, preticao autobus "Zeniturs" iz Zenice i direktno se sudario sa audijem.

http://www.banjalukalive.com/hronika/krupa-na-vrbasu-poginuo-u-direktnom-sudaru.html

Svaka čast svakome ko pretiče ma tom putu.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 01:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Realno, trebaš biti idiot da tu pogriješiš u preticanju... Milion preglednih pravaca, možeš obići tri autobusa, sa gramom mozga naravno...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
kakav klinicki centar, trebalo je stoku u vrbas baciti!!!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Radojka Đurđević (58) iz Banjaluke povrijeđena je u saobraćajnoj nezgodi u utorak oko 13 časova u banjalučkom naselju Lauš.

Đurđevićevu je u Karađorđevoj ulici udario ford, kojeg je vozio Dragoljub M.

Nakon nezgode Đurđevićeva je prebačena u banjalučki Klinički centar, gdje su joj konstatovane lakše povrede.

Očevici nezgode, među kojima su bila i djeca, ispričali su juče da je automobil nekoliko metara nosio povrijeđenu ženu na haubi.

"Na ovom mjestu je više ležećih policajaca, postavljenih upravo zbog ovakvih vozača da ne voze brzo. Nažalost, ovo nije prvi put, pitanje je samo šta će biti sljedeće i da li će neko reagovati tek kada neko dijete nastrada", ogorčeni su mještani Lauša.

Prizor sa nezgode šokirao je pored mještana i nekoliko prvačića, koji su se vraćali kući nakon nastave u lokalnoj školi.

(Nezavisne)

Jadna žena. :(

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 19:09 
Kreten neki za fordom...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Zna li iko sta se desilo veceras oko 7 na potezu Roguljic - Klasnice? Slusao sam na vijestima da je blokiran saobracaj zbog udesa, ali nije bilo nikakvih detalja.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zdravka /Rajka/ Joldžić /48/ iz Laktaša poginula je sinoć kada ju je udario auto, potvrđeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Saobraćajna nesreća dogodila se u 18.05 časova u Glamočanima. Ženu je udario mercedes bosanskohercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao Miladin Gugunović.

Da nije ovo.
:(

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 00:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Vjerovatno jeste, tamo ljudi stalno pretrcavaju. Po danu i nekako, bar ga vidis, ali mi se nekoliko puta desilo da pretrcavaju nocu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2010, 06:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Za Brankom Balaban (54) iz Ljubogošte, kod Prijedora, koja je prošle godine u Banjaluci skrivila tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli petogodišnja A.G. i njen djed Momčilo Kuridža, tragaju čak tri pravosudne institucije u RS i to za različita djela.

Potjernice za Balabanovom koje važe "samo" na nivou RS, odnosno BiH, raspisali su ove godine osnovni sudovi u Banjaluci, Prijedoru i Bijeljini, svaki za odvojena, teška krivična djela, među kojima su ugrožavanje saobraćaja i prevara.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi potvrdio je da će zbog svega za Balabanovom u narednom periodu najvjerovatnije biti raspisana i međunarodna Interpolova potjernica s obzirom na to da postoje informacije kako se već duže vremena osumnjičena Prijedorčanka skriva u Subotici.

Nakon više odgođenih sudskih postupaka zbog izazivanja teške nesreće u Banjaluci, Simo Tošić, advokat Balabanove, izjavljivao je kako se njegova klijentica nalazi na liječenju u Subotici, ali u srijedu je izjavio da u tom gradu Balabnova obavlja neki posao.

Zajedničko u svim izjavama advokata Tošića jeste kako on čeka Balabanovu da dođe u Banjaluku, nakon čega će "odmah otići u sud i priznati krivicu za tešku nesreću".

"Nezavisne" saznaju da su za Balabanovom potjernice u aprilu, odnosno novembru ove godine, raspisali i osnovni sudovi u Bijeljini i Prijedoru.

Sud u Bijeljini potjernicu za Balabanovom raspisao je 28. aprila ove godine i to zbog prevare.

Izvor "Nezavisnih" potvrdio je da je Balabanova u bijeljinskom Osnovnom sudu trebalo da bude saslušana kao svjedok u postupku koji se vodi protiv izvjesnog Dragana L., optuženog za poslovnu prevaru.

"Istražujući ovaj predmet došli smo do saznanja da je Balabanova zajedno sa Draganom L. kupila robu u vrijednosti od blizu devet hiljada maraka za potrebe apoteke 'Zdravlje' u Prijedoru i da je nikada nisu platili. Balabanova je trebalo da bude svjedok u pomenutom postupku, ali kako se nije pojavila, sud u Bijeljini je u aprilu ove godine raspisao potjernicu za njom", pojasnio je izvor "Nezavisnih".

Pola godine kasnije, tačnije 2. novembra ove godine, kako tvrdi naš izvor, za Balabanovom je potjernicu raspisao i Osnovni sud u Prijedoru i to zbog druge saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovala osumnjičena.

Okružno tužilaštvo u Banjaluci tereti Branku Balaban da je 19. marta prošle godine skrivila nesreću u kojoj su poginuli Kuridža i njegova unuka.

(Nezavisne)

:-?

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2011, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ТРОЈЕ МЛАДИХ НАСТРАДАЛО КОД ЧАЧКА
Три особе су погинуле, док су двије лакше повријеђене у саобраћајној несрећи у мјесту Парменац на магистралном путу Чачак-Пожега.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=33581
:(

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 08:38 
Pretpostavljam da su i malo popili i eto belaja... :(

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Valentina Grabovac (18) zadobila je teške tjelesne povrede u saobraćajki na magistralnom putu Jajce - Banjaluka u mjestu Crna rijeka.

Do nezgode je došlo usljed odrona kamena sa litice, koji je udario u vozilo "sitroen" austrijskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ivo Grabovac (53) iz Bugojna, a u kojem se kao saputnik nalazila Valentina Grabovac.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici Travnik odakle je zbog teških povreda glave prevezena u Klinički centar Sarajevo, gdje se nalazi na neurohirurškom odjeljenju.

Uviđaj na mjestu nesreće su obavili policijski službenici iz Jajca.

(Agencije)

I najgore u svemu ovome što sam čuo jeste da direkcije za puteve paze na odron na samo nekoliko metara u visinu, ono što se kotrlja sa brda nije u njihovoj nadležnosti. Stvarno glupo.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Prošli vikend uslikao u Obilićevu.

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 16:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Тај голф је био паркиран нормално, и ваљда је фаца налетио са неким џипом, спуцао га и дословно набио на оближње дрво.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Meni je prvo na pamet palo da ga je zakačio kamion za čišćenje snijega.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 00:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Citiraj:
Banjalučka policija intenzivno traga za vozačem FIAT brave metaliksive boje, za kojeg se sumnja da je u noći sa subote na nedjelju, iza ponoći, skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo biciklista.

Nesavjesni vozač je nakon nesreće pobjegao, a policija za sada nije uspjela utvrditi identitet nastradalog bicikliste, koji kod sebe nije imao ličnih dokumenata. Nastradali je starosne dobi između 60 i 65 godina. Saobraćajna nesreća prijavljena je oko pola jedan u Bulevaru Živojina Mišića, prenose banjalučki štampani mediji.

http://www.banjalukalive.com/hronika/ba ... bjegao.htm

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]