banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 09:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Sep 2010, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
zanima me kako je moguce da uhvatim EUROSPORT 2 preko obicne antene(analogni signal)...naime,sinoc dok sam pokusavao zaspati ,tv mi je bio upalje i isla je glupa FARMA na pinku...u nekom momentu,izgleda da se iskljucio repetitor(izgubio sam pink,atv i bht),odjednom se pojavio EUROSPORT2,jest da je bila slaba slika,ali ton je isao normalno(ono moglo se videti utakmica,ali je bilo dosta snega)...

napominjem,da nemam kablovsku,niti IPTV,vec najobicniju antenu...kako je moguce da uhvatim EUROSPORT2,ili bolje receno,ko i odakle se emituje taj kanal(ANALOGNO) ???!!!!

*naisao sam na jos par neki NEPOZNATIH kanala(koji mi nisu standardni inace),gde se mogla nazirati slika,ali je bilo totalno lose da nisma mogao prepoznati koji su

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 12:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Neko u blizini ima dreambox, Total tv ili nesto slicno...
Meni se to isto desavalo, nekad davno, sa sobnom antenom... Ne znam kako, ali se desavalo.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
wizzy_bl je napisao:
zanima me kako je moguce da uhvatim EUROSPORT 2 preko obicne antene(analogni signal)...naime,sinoc dok sam pokusavao zaspati ,tv mi je bio upalje i isla je glupa FARMA na pinku...u nekom momentu,izgleda da se iskljucio repetitor(izgubio sam pink,atv i bht),odjednom se pojavio EUROSPORT2,jest da je bila slaba slika,ali ton je isao normalno(ono moglo se videti utakmica,ali je bilo dosta snega)...

napominjem,da nemam kablovsku,niti IPTV,vec najobicniju antenu...kako je moguce da uhvatim EUROSPORT2,ili bolje receno,ko i odakle se emituje taj kanal(ANALOGNO) ???!!!!

*naisao sam na jos par neki NEPOZNATIH kanala(koji mi nisu standardni inace),gde se mogla nazirati slika,ali je bilo totalno lose da nisma mogao prepoznati koji su

Procurio signal iz komšiluka :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kako se moze iskoristiti taj signal...u punom kapacitetu ? :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 12:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Jednostavno: nikako.
Ili jos jednostavnije: kupis i ti ono sto on ima :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nije fazon kupiti,to moze svako...ali kako prevariti sistem,da koristis uslugu,a da ne placas ...to je poenta :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 17:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Taj signal dolazi iz obliznje catv razvodne kutije.
Gotovo svi catv provideri imaju na tom kanalu ESP2(na kanalu pinkbh).Nzm zasto bas tu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
DA i meni se to desavalo i ne samo Eurosport vec i mnoge druge kanale sa kablovske sam mogao imati iako ej tad jos nisam sebi uveo, naravno losija slika nego inace, ali sam imao na nekim kanalima cak sta vise sasvim dobra slika, kako je to moguce neznam ali znam da sam mogao, a vjerovatno i sad kad bih iskljucio kablovsku tv, a ukljucio obicnu da bih imao.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ево и мени се десило исто :D живим у згради, тако да вјероватно хватам сигнал од Елте, не знам шта би друго могло бити.
имам ону одвратну собну антену са тањиром и једва да хватам ове нормалне канале, али ето прије неко вече гледам РТРС и улеће помало звук са Дискаверија. Одем код старог у собу да провјерим и стварно је тако.

ево сад сам претражио све фреквенције и нашло ми једно 5-6 канала. јест да је слика лоша на све и једном, али се може распознавати о којем се каналу ради.

нешто контам кад би било јаче појачало у антене, можда би и квалитет слике био бољи :D

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 14:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Jednostavno - uzmi riblju kost - 20 metara kabla i uperi u hodniku u razvodnu kutiju od elte :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 20:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Letva antena, sa njom se moze to uraditi a mozes je sam napraviti. 2 Metra letva, 2m10cm stari pljosnati antenski kabal, sve to pospajati kako treba i ima da radi :) Ak budete zainteresovani nacrtacu brzinsku semu.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majstorovic je napisao:
Letva antena, sa njom se moze to uraditi a mozes je sam napraviti. 2 Metra letva, 2m10cm stari pljosnati antenski kabal, sve to pospajati kako treba i ima da radi :) Ak budete zainteresovani nacrtacu brzinsku semu.

да ли то стварно ферцера? :D
не знам направити нешто такво али имам друга који се разумије у електронику па не сумњам да бисмо нас двојица врло радо одрадили један овакав експеримент :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 01:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Ma ovo je krajnje jednostavno, ja sam to nekad koristio i da pokupim signal od raznih konzola, kablovske pa je cak ferceralo i za sat risivere one stare analogne. Mogu se raditi i proracuni u zavisnosti od frekvencije varira i duzina. Evo nacrtao sam semu.

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

хаах екстра :D
хвала за шему, ово ћу морати показати другу па да видим хоћемо ли експериментисати и коики нам буџет треба :D

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2010, 19:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
majstorovic je napisao:
Ma ovo je krajnje jednostavno, ja sam to nekad koristio i da pokupim signal od raznih konzola, kablovske pa je cak ferceralo i za sat risivere one stare analogne. Mogu se raditi i proracuni u zavisnosti od frekvencije varira i duzina. Evo nacrtao sam semu.

Slika

Ja sam ovo pravio isto davno sam mogao pronaci i HRT sa ovim cudom :)u sustini nije losa antena :)

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 14:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
Daaaaaa, u jednostavnosti je kvalitet. Klasični otvoreni dipol, sa čijom dužinom podešavamo rezonanciju određenog kanala.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]