Acrobatico je napisao:
O bilo je toga, bilo je ... polovina 80-tih ... nestašice struje, redukcije, redovi u radnjama. Sjećam se, premda sam bio dijete. Očigledno se neki forumaši tada nisu ni rodili, pa ih ne treba kriviti što ne znaju blagodeti Titove Jugoslavije. Bilo je i štrajkova. Samo se nisu zvali štrajkovi, nego OBUSTAVE RADA. Pa da, ne može u Titovoj sretnoj zemlji da bude štrajk... neka obustava rada može, ali štrajk nikako ...

Sjecam se i ja jos bolje iako sam bio jako mali,pa sam da osvjezim sjecanje konsultovao starije.U vezi redukcije struje ,radi se o konkretno jednoj zimi kad je jesen i zima bila sa minimalnim padavinama (hidrocentrale su radile sa drasticno manjim kapacitetom) pa je doslo do poremecaja u opskrbi ,dakle u stednji,nista neobicno i za zapadne zemlje i to nema veze sa komunizmom.Bilo je samo par dana da struje nema po dva sata,,uzas.Tako neki cesto spominju i nestasice goriva( to im je najomiljenija tema,prica o famoznom par nepar sistemu),iako se radi o jednoj jedinoj godini,u stvari par mjeseci,cini mi se da je to bilo pocetkom osamdesetih gdje je doslo do poremecaja na svjetskom trzistu,pa se gorivo dobivalo i u mnogim drugim zemljama uz odredjene limite.dakle nista bizarno,nista neobicno.Jedino mozemo reci da je prije bilo 10 vrsta cokolade u trgovini a sad 150 ( blago nama) i sad imamo svuda usrane soping centre u koje masa ljudi nemoze uci jer nema od cega sta da kupi.Zivjela tranzicija !