banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 22:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2010, 13:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Nov 2010, 13:41
Namjeravam u skorije vrijeme da otvorim firmu koja se bavi web marketingom ali nikako da dobijem adekvatne savjete i odgovore na moja pitanja.Naime,nije mi jasan postupak same registracije i odabir sifre djelatnosti jer mi je svaka institucija vjerovali ili ne dala potpuno drugaciji odgovor.U toj firmi bio bi samo jedan ili eventualno dva zaposlenika obzirom da se sav rad svodi na rad na racunaru.Slusala sam razne ljude koji su mi cak preporucivali da to radim na "divljaka" sto mi iskreno ne ide u korist pogotovo jer namjeravam raditi sa drugim firmama.Ako imate ikakvo iskustvo po pitanju registracije takve vrste firme nadam se da cete ga podijeliti sa mnom.Unaprijed hvala

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Mislim da možeš dodati više usluga ali obrati pažnju da li za neku treba pribaviti saglasnost ministarstva ili neke treće strane.

Obrati pažnju na:
72210 izrada softvera
72220 ostale konsultanstske usluge i izrada softvera
72300 obrada podataka
72400 izrada i upravljanje bazama podataka
72600 ostale računarske srodne djelatnosti
74130 istraživanje tržišta i javnog mnenja
74140 poslovni i menadžment konsalting
74401 priredjivanje sajmova
74402 ostale usluge reklama i propagande
74860 djelatnosti pozivnih centara

Inače to se stalno mijenja tako da ovo što sam naveo može a ne mora biti...

Takođe nemoj se iznenaditi ako se stvori neka famozna petlja tipa:

Banka neće da primi novac na račun ako nemaš neki papir iz suda a opet sud ti ne može izdati taj papir ako nema dokaz da su pare legle na račun.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 17:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
I doobro razmisli o isplativosti posla koji hoces da pokrenes, napravi business plan, firma je jako skupa u danasnje vrijeme i treba ti dooosta prihoda koje je tesko ostvariti internet marketingom ukoliko vec nemas uhodan sajt sa jako mnogo posjeta (sto znaci radis na divljaka neko vrijeme)!

?>

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 13:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Nov 2010, 13:41
Hvala na odgovorima,definitivno cu dobro razmisliti o svemu jos jednom iako ne znam sta je gore biti zaposlenik nekom isfrustriranom gazdi ili imati svoj posao...u svakom slucaju pomogli ste i hvala vam puno na tome

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Ukoliko zelis da se bavis bilo kojim vidom marketinga, pa i web marketingom, moras da poslujes kao pravno lice, to je zakonom doneseno 2004 godine, a da bi poslovala kao pravno lice moras registrovati DOO preduzece. Znaci ne mozes preduzetnicku radnju koja kosta 10ak puta manje, nego iskljucivo DOO, ali doobro razmisli o svemu tome, napravi biznis plan i vidi koliko ti se isplati jer kod nas internet marketing jos uvijek nije zazivio, u HR je u stalnom porastu, u Srbiji isto tako mada znatno manje nego u HR, ali u Bosni ga uopste nema, iako ga ima onda su to u pitanju partneri i razna preklapanja...

ako mozes, javi se na pm kada stignes posto uskoro takodje otvaram firmu sa slicnom djelatnoscu pa bi me mozda zanimala tvoja ideja.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
focus85 je napisao:
Hvala na odgovorima,definitivno cu dobro razmisliti o svemu jos jednom iako ne znam sta je gore biti zaposlenik nekom isfrustriranom gazdi ili imati svoj posao...u svakom slucaju pomogli ste i hvala vam puno na tome

posto smo u BiH, onda mogu reci da ce ti se u oba slucaja zivot skratiti za nekih 15godina od sikiracije...naplata potrazivanja je pojam od kojeg opada kosa, ali sve se da rijesiti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]