banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 09:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Nov 2010, 18:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jul 2010, 18:22
Borac u srcu je napisao:
crna zemlja je napisao:
Sad slucajno prebaci na bht i vidim ima prenos Slovacka- bh, na golu onaj sehic.
Pa jel ima Avduke na klupi?
I hoce li braniti u Trebinju?

Prebaci na RTS 1 i ne zamaraj se glupostima.

Tako je :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 19:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 16:41
Evropski Borac je napisao:
Borac u srcu je napisao:
crna zemlja je napisao:
Sad slucajno prebaci na bht i vidim ima prenos Slovacka- bh, na golu onaj sehic.
Pa jel ima Avduke na klupi?
I hoce li braniti u Trebinju?

Prebaci na RTS 1 i ne zamaraj se glupostima.

Tako je :lol: :lol:

Ma to za Avduku cisto informativno.
RTS 2 :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 20:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Ma to za Avduku cisto informativno.
RTS 2

Prvo pol je bilo na RTS1 zbog prenosa Skupstine,a tek drugo na RTS2....to je inace "patent" RTS,imam oko 4000 kanala,ali nijednom ne pada na pamet slicna "umotvorina" vec se naravno prenos i zapocne i zavrsi na istom kanalu....

Sto se tice Avduke,nije ulazio uopste,a od banjalucana je starter bio Ognjen Vranjes (ne znam kad je zamjenjen),dok je Zlatan Muslimovic usao pred kraj.

I onaj pakshu od selektora mu je mogao (Avduki) bar dati minut,da bar zabiljezi nastup...Yebo ga Sehic,kao da je Bufon pa nece da ga zamjeni...krele...

A sad ajd zdravo,treba mi poceti Juzna Afrika-Usa,cekam pobjedu afrikanaca za jako lijepu lovu 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2007, 09:56
Нови текст Драгише Аџића :thumbright:

Често се питам кога то представља ФК Борац? Ухватим се у размишљању да добра позната пјесма са Истока: "Република Српска, алее, Борац долази из ње, Босна није наша држава, титула нам не треба", има смисла и те како. Народ све зна и када политичари дувају у други ћурак, а масу са Истока никада не треба потцијенити. Посљедњи примјер мајоризације Борца и свега што долази из Српске јесте одабир репрезентативаца БиХ за "повијесну" пријатељску утакмицу са Словачком. Није ми јасно, а ни многим другим заљубљеницима у фудбалску игру, да јесењи првак, убједљиво освојивши титулу као нико други до сада, не може имати барем једног кандидата за национални тим. Позивање Асмира Авдукића као резерве резерви крајње је сраман чин и да су људи из Борца хтјели мало даље да гледају, није требало ни да му дозволе да путује на тај начин. Голман који је током јесени само шест пута вадио лопту из мреже, а од тога половину тога још у раштимованом Марићевом оркестру с краја августа, могао би бити барем прва резерва сарајевској раји. Има ту доста удјела и у злоби мојих колега који себе називају новинарима из главног нам града, а често текстове почињу реченицом "Шампион мањег бх ентитетета...", ниподоштавајући ваљда припадност ономе коме ми заста припадамо већ вијек вјекова. Са тим се поносимо, али не мрзимо друге и желимо јаку Српску, али и стабилну БиХ.

Зар капитен, Вуле Тривуновић, није заслужио барем прилику, а игра у животној форми. Сви знамо када је носио бордо дрес и био ближи медијима из већег бх. енититета, да је био стандардан репрезентативац. А нити је Сарајево доминирало као Борац, нити је Вуле играо као данас. Биће опет да је за то крив Борац, Република Српска, Милорад Додик, зграда Владе, аутопут Градишка - Бања Лука...
Слична ситуација је и с Дарком Малетићем, вихорно крило дало је печет успјесима Борца, али ни за њега нема мјеста. Играо је раније, када је био далеко од свог Борца и своје Бање Луке, ко ће га знати...

Слично је и са Ћорићем, Пузигаћом, Стајићем, Николићем, Распудићем.

Имао бих и наградно питање за Сафета Сушића, кога сам цијенио као играча више од "својих" Пиксија, Генија, Михе, Југе, и није ми жао, само остала је послије свега нека горчина. Колико пута, Сафете, ове јесени погледа Борац који све гази редом, изузев када гостује на Кошеву и Грбавици, али ни тада ниси гледао момке из црвено-плавих дресова, већ своје пулене "питаре и кошпичаре"? Зато, Сафете, Бања Лука ти поручује: "Добродошао у Републику Српску и град на Врбасу." Чекамо те раширених руку, али заобиђи храм фудбала, јер да би до њега дошао треба да прођеш кроз Господску улицу, па крај цркве Свете тројице, па нове зграде Владе РС, новог дома Радио-телевизије РС, а то теби не одговара, јер онда ћеш морати преко уста превалити: мањи ентитет, а народ вреднији, бољи и поштенији. Зато, Сафете, у се и у своје кљусе, а нас који смо се још двоумили да ли да прихватимо или не репрезентацију БиХ, остави да пјевамо јаче него икада: "Република Српска, алее, Борац долази из ње, Босна није наша држава, титула нам не треба."

''Ако Кинези наставе долазити, Сарајево можда опет буде мултиетничко.''

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
аух какав текст :)
најежих се при крају :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 23:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
АЛЕКСАНДАР je napisao:
аух какав текст :)
најежих се при крају :)

предухитрио си ме :wink:
+1

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 23:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Kapa dole za tekst. Zanima me mišljenje pojedinaca koji su zdušno podržavali 'realnost' te reprezentaije i koji su, između ostalog, nipodaštavali mišljenje nas koji smo isticali da to nije reprezentacija u kojoj Srbi mogu imati svoju ulogu.

Daleko ti kuća, Safete. Neka im njihove reprezentacije. Ponavljam, ne mrzim naše igrače koji su tražili hljeba preko ove reprezentacije. Kad kažem da nije sve u parama to i mislim. Oni koji me poznaju znaju da sam u jednom (finansijski teškom) periodu života odbio da radim za finu svotu 'njihovih' para. Jednostavno, neke stvari nisu na prodaju. Živi bili.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 23:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 14:37
Odličan tekst Dragiše, ako ova generacija Borca nema bar 3 igrača koja zasužuju poziv za reprezentaciju, tu nisu čista posla... U najmanju ruku je mogao pozvati Avdukića i Trivunovića..

Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 23:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
E sad malo o Borcu. Koliko znam, zbog 'viška' žutih kartona Nikolić i Raspudić neće igrati u Trebinju. Danas zbog bolova u leđima (ništa ozbiljno) na treningu nije bilo Milana Stupara, po meni, našeg najboljeg igrača u meču sa Željezničarom.
Utakmicu u Trebinju najvjerovatnije počinje Vidaković a nisam siguran ko će zamijeniti Boku. Sakan ili Graha. Sakan je možda pogodniji za gostujući teren ali ako planiramo donijeti bodove iz Trebinja, onda je Graha igrač koji, po meni, treba početi utakmicu.
Mikić je i danas na treningu sa nekoliko poteza pokazao o kakvom znalcu je riječ. Što reče RBA neki dan, da je 10-ak godina mlađi vjerovatno bi igrao u nekoj od liga tzv. petice. Na treningu se danas radilo dosta oštro i jako, iako je teren bio dosta nakvašen i težak za igru.
Maletić definitvno donosi prevagu, a tek će biti 'zvijer' kad ga Vlado 'dotjera' na pripremama. Sve u svemu, imamo jako dobru situaciju da i iz Trebinja donesemo bodove. Sudija ovog meča je Stankić (Bijeljina). Koliko me sjećanje služi, sa njim do sad nismo imali posebnih 'problema'.

edit: Dujaković me oduševio. 19 godina a prosto leti po desnoj strani. Vjerovatno će i on, za neko razumno vrijeme, početi dobijati malo veću minutažu.

Poslednji put menjao kod kuće i na strani dana 18 Nov 2010, 00:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 00:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
kod kuće i na strani je napisao:
Kapa dole za tekst. Zanima me mišljenje pojedinaca koji su zdušno podržavali 'realnost' te reprezentaije i koji su, između ostalog, nipodaštavali mišljenje nas koji smo isticali da to nije reprezentacija u kojoj Srbi mogu imati svoju ulogu.

Daleko ti kuća, Safete. Neka im njihove reprezentacije. Ponavljam, ne mrzim naše igrače koji su tražili hljeba preko ove reprezentacije. Kad kažem da nije sve u parama to i mislim. Oni koji me poznaju znaju da sam u jednom (finansijski teškom) periodu života odbio da radim za finu svotu 'njihovih' para. Jednostavno, neke stvari nisu na prodaju. Živi bili.

Postoje li uopšte pare ili nagrada kojom se može platiti oblačenje tog (terrible) dresa i još da trčiš po terenu za one što veličaju Tursku, Aliju, mašu bijelim ratnim zastavama... nipodštavaju RS na svakom koraku.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 01:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:02
"Kad zlo postane opste, postane dobro."

Nisam siguran da li bi trebao odnosno da li ima smisla ista napisati kad je sve vec utrto rovovima rijeci. Covjek ponekad pomisli da ono sto je normalno i u ovoj zemlji moze jednom dan ugledat, ali jok…
Nadjoh se na ovom forumu jer me zanimala reakcija i komentari na cinjenicu da su jedan bivsi i jedan sadasnji igrac Borca u reprezentaciji BiH. Ne lezi vraze kad ono tekst izvjesnog Dragise Adzica, provjerih na Google-u, iz opskurnog lista “Fokus”. Ne bi nista bilo neocekivano sem sto tekst srocen na jedan primitivan nacin, obiluje nizom malicioznih konstrukcija ili da ne kazem lazi pa cu upotrijebit eufemizam “neistina”. A ja se osjetih pozvanim da napisem koju rijec i da probam sebe stavit u situaciju da branim Susica, iako sam i sam vise nego kritican na njegovo vodjenje reprezentacije za koju navijam. Uz duzno postovanje prema njemu kao jednom od najvecih igraca bivse drzave (Sekularac jednom prilikom rece da je samo Susic bio bolji od njega), misljenja sam da i nije bas neki strucnjak.

Inputiranje Susicu sovinizma spram igraca koji dolaze iz Banja Luke ili su srpske nacionalnosti je krajnje smjesno. Covjek ni prije, ni tokom a najmanje poslije rata nije dao niti jednu politicku izjavu, uostalom bio je jedna od ikona exYU fudbala. Prosle sezone kad je Zeljeznicar bio prvak jedino se na sirem spisku nasao golman I.Sehic (ujedno kapiten U21 reprezentacije) a recimo nije ni na taj siri spisak stavio Samira Bekrica ubjedljivo najboljeg igraca PL (najbolji asistent i drugi strelac lige). Susicevo opravdanje za nepozivanje istog je bilo “da domaca liga nije dovoljno kvalitetna da bi dala vise nego jednog reprezentativca”. Zbog ove izjave, ali ne i samo zbog toga, Susic je dobio salvu zvizduka na Grbavici prije pocetka revansa finala kupa izmedju Zelje i Borca.
Po mom misljenju za ovu prijateljsku utakmicu protiv Slovaka trebao je zvat Trivunovica pogotovo sto je pozicija drugog stopera uz Spahica najproblematicnija u ekipi. Zasto ga nije zvao? Vjerovatno zato sto i nije najbolje upoznat sa PL , sto je svakako njegova (ne)odgovornost . A Vule je vec igrao za ovu reprezentaciju i to dok je igrao u Rusiji a ne u Sarajevu kako pise u tekstu. Gotovo isti je slucaj i sa Maleticem. Ognjen Vranjes je dobio priliku i odigrao do 80.min vise nego solidno i dobro je znati da je u rosteru perspektivan defanzivan igrac kakvih fali. Avukic bi sasvim sigurno dobio priliku da se u finis nije uslo sa rezultatom koji je problematican, pogotovo jer je Sehic imao dvije dobre intervencije i u globalu je dobro branio u svojoj prvoj utakmici (a da su zdravi Hasagic i Begovic ne bi bio ni na klupi). E sad zasto nadmoc na terenu (skoro 60% posjed lopte 8:0 korneri) nije bila izrazenija i brojne prilike realizirane - stvar je okolnosti. Ali eto nije ni usao ni mladi Semir Stilic iz Lech Poznana, sampiona Poljske (inace proglasen za najboljeg stranog igraca poljske lige) i bivski igrac Zeljeznicara.

Nije Susic tako cest gost stadiona u Sarajevu kao sto se navodi u pomenutom tekstu, jer komfornije mu je u Parizu da prati preko satelita utakmice i da rijetko ali rijetko skokne do neke susjedne europske zemlje ne bili pogledao nesto. Covjek je koliko znam bio na prvoj utakmici finala proslogodisnjeg kupa u Banjoj Luci, pa s obzirom da se uljujlkao zadnjih 25 godina u “normalnost” civilizirane Francuske dozivio je svojevrsni “kulturni sok” na scenu kolektivnog zvizdanja drzavnoj himni. Mozda i tu treba trazit razlog njegovog ponovnog nedolaska u Banja Luku.

Bespredmetno je danas raspravljat o odnosu vecine stanovnista u RS-u spram drzave i fudbalske reprezentacije, ali bih rekao samo da se odricite neceg sto je “i vase”, cega ste bili dio stoljecima, i da Bosna nikad nije iskljucivala niti treba da iskljucuje srpstvo niti to znaci nelojalnost matici. I ajd sasvim je korektno nenavijanje ali navijanje kontra e to je vec malo problematicno, barem za moj svjetonazor. Pokusavam da razumjem kako je voljeti sporski kolektiv Borac, ponositi se njegovom trofejnom istorijom a onda skandirat “ubi Turcina” i to momku koji je Srbin rodjen u Sarajevu, a da apsurd bude veci ponajbolji igrac i jedan od najzasluzniji za ovako dobar jesenji rezultat FK Borca upravo je “prljavi Turcin” Avduka!? A da ne spominjem brojna imena onih koji su pridonjeli uspjesima Borca u proslosti, recimo u rukometu i fudbalu.

I nije mi jasno da li je tu stvarno stvorena takva atmosfera u medijima (a gornji tekst to i potvrdjuje) da vi stvarno vjerujete kako ovi iz “Teherana” zavide “vasim” privrednim, sportskim i drugim uspjesima!? Ja s kim god sam pricao od prijatelja i poznanika koji su bili u prilici da posjete Banja Luku nisam cuo niti jednu losu rijec, samo pozitivni utisci na racun zelenila i mirnoce grada, djevojaka, hrane… Kako neko moze zamislit a kamoli napisat da jedan Safet Susic nece da dodje u Banja luku jer ce mu prisjest sto su napravljene tri spomenute zgrade. Ne zeleci da budem krivo shvacen ali moram navesti podatak da samo na podrucju 4 gradske opstine grada Sarajeva (dakle ne SA kantona) su trenutno u realizaciji gradjevinske investicije koje u ukupnoj vrijednosti vece vise nego dvaput od svih ostalih investicija iste prirode na podrucju ostatka BiH (naravno ukljucujuci i Republiku Srpsku) i to na srecu bez ikakvih zasluga vlasti. Zasto bi onda neko bio ljubomoran na zgradu Vlade u BL!? Ja sam u svakom slucaju za rivalitet ali zdravi u svakom pogledu ekonomski, sportski, kulturni…ali bojim se da ovaj tekst od nazovi novinara Adzica granici sa bicu pristojan pa reci neukusom.

U zdravlje, i cestitam navijacima i simpatizerima Borca na osvojenoj jesenjoj tituli ali kao zadrti Zeljevac mogu samo reci “da cemo se jos cerat”

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 01:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Ne daj Bože takvih velelepnih građevina ovdje. Pa ljudino grade tajkuni koji su vam proćeradali donacije od nekoliko milijardi dolara, i pitate se gdje nestadoše te pare pa eto ih izlaze

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 05:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
A ovako je "Gorcin" pisao na ss.ba:

Eee, Dragiša, dragiša....
Uhvatiš se u razmišljanju!? Nemoj bolan nebio ni razmišljati biće ti lakše, pogotovo što za tvoje pisanije ne treba 'razmišljati'...samo redaj rijeći, zbrda-zdola..plači nad iracionalnom, reprezentativnom, sudbinom Borčevih igrača... i nastavi narcisoidno se čuditi svojim kolegama 'navodnim novinarima', jer eto ti kao neki poznat, expert novinar!?
A ko zna koje ti kriterije koristiš!? Pišeš o sportu a više 'politike' i prikrivenog (ne baš vješto) nacionalnog 'naboja' koji je u svijetu sporta marginalan, nepotreban. beskoristan...mada ni sport nije imun na te razne "izme", ali podosta zahvaljujući i piskaralima tvog tipa i nivoa.

U redu, Borac je zasluženo i ubjedljivo jesenji prvak DRŽAVE BOSNE i HERCEGOVINE, iz bh. grada Banja Luke, ali jadikovke na selektora i 'majorizacija' Borčevaca (mada sve tukne na onaj šupljak - majorizacija Srba, ali te u tom handre onaj Asmir i Ćorić) je nebuloza nedostojna i zidnih novina neke osnovne škole.
Nabrajaš skoro sva imena Borčevih igrača, kao primjer kvaliteta i kao zaslužili poziv za repku!?
Realno - u Premijer ligi Bosne i Hercegovine trenutno nema baš nekog igrača koji ima reprezentativni kvalitet, a i Šehić je branio silom prilika, a pozivan je već i prije jer je veliki talenat i objektivno perspektiva bh. golmana. Avdukić je pozvan iz poznatih razloga (nužda) i on je imao svoje prilike, svojevremeno, ali se nije baš iskazao. To što je ove sezone jedan od najboljih golmana u PL BiH i nije neka referenca - plaha konkurencija!
Trivunović je bio reprezentativac i sad igra dobro ali ni blizu nivou iz vremena kad je bio član reprezentacije Bosne i Hercegovine, to je činjenica i reala i ti to znaš. Ali, trebaš promijeniti 'naočale'. Pogotovo kad spominješ "vihornog" Maletića koji ni za Borac nije odigrao čestito 2-3 utakmice i koji je često u ekipi zbog 'pedigrea' a ne onog što pokazuje na terenu (umalo da, nedavno, završi na tribinama Gradskog....). Daleko je on od forme i igre kad je nastupao za reprezentaciju BiH. O Raspudiću - ma šališ se!?
Malo me začudi da kao 'expert' za sport i ostalo nisi spomenuo Puzigaću, a zaboravio si i spomenuti Ogija Vranješa ili potencijalno Bilbiju!?
Blefiraš kad pišeš o legendi Safetu-Papetu!?
Volio bi da nisam u pravu, ali tvoj 'premaz' s Papetovim igračkim danima i tvom "cijenjenju istog kao igrača", te 'poziv' da dođe, da ga čekaš(te) raširenih ruku a odmah mu 'savjetuješ' putanju kojom bi trebao iči i šta zaobići, govori o sve Tebi više nego što pokušavaš sakriti - proziran si (i bezobziran) k'o onaj prelijepi Vrbas - valjda si bio na njegovim obalama, makar!

Halo Dragiša, Pape već desecima godina živi u PARIZU, i svaki dan prolazi pored velebnih pariških džamija tipa Notr Dam (Notre Dame), al' istina, tamo nema banjalučkog Hrama, i hodi uličicama koje ne mogu politi na ruke sokaku koji se zove Gospodska ulica. Yebeš Champs-Elysées /ŠANZE LIZE/ i Jelisejska polja (nije to k'o Lijevče polje, da ne pomisliš slučajno)!
A tek Milina palata! Pape bi up'o na oba gluteusa (prev. gujca) kad bi TO vidio... yebeš Pariz i one uličice i grđevinice njegove....
Ma, fokusiraj se ti na taj svoj "Fokus" što pokušava novina naka biti, a o sportu, iliti po tvom - politici kroz sport baljezgaj sa tzv. 'čuvenim' navijačima, pjevaj omiljeni navijački slogan i vrti ćurak do mile volje....
Svega pod ovom Božijom kapom, imade!

PS:
Imaš li ti novinarčiću Dragiša bh. biometrijski pasoš....?
Nadam se da imaš....Adžiću, Adžiću... što me nešto tvoje prezime asocira na onog Blagoju, a i zanimljivo bi bilo da imaš "H" ispred A...da nije izgubljeno "u vremenu"!?

Primjecujete li kako je "Gorcin" na ovom forumu svoje misli i nacin izrazavanja "prilagodio" da slucajno ne bi bilo "ostrih" odgovora na njegovo pisanije? Gnjida! Drugaciji naziv se za ovakve kao sto je Gorcin/Trigger ne moze uzeti u razmatranje. Budi covjek pa isto napisi i tamo i ovdje!
Triggeru, postenjacino, nastavis li da smaras i na ovom forumu bicu prinudjen da ti uljudno odgovorim kao sto sam to cesto cinio na onom forumu sa kog su me lazni "multi-kulti etniĆari" :D otjerali svojom "objektivnoscu"!
Premazan si ti svakakvim bojama! Zapravo ne svakakvim, vec samo jednom, a svi znamo koja je to.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
резиме
Вуле, Малетић, Авдукић су жњ класа, а то зашто је Борац први је сплет чудних околности, хоџиног записа, прорицања клеопатре и ко зна чега све не!
можда је и савез за нас, не смета му ни тробојка на дресу, ни ћирилица, а и судије нам суде само тако.
али показаће они нама у другом дијелу!

уствари ми смо сви захваћени неком српском паранојом, не видимо даље од носа, и морају они из Сарајева да нас освјесте и објасне нам наше мјесто!

кад јутро крене овако напето шта очекивати до краја дана

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
GanDra je napisao:
Нови текст Драгише Аџића :thumbright:

Често се питам кога то представља ФК Борац? Ухватим се у размишљању да добра позната пјесма са Истока: "Република Српска, алее, Борац долази из ње, Босна није наша држава, титула нам не треба", има смисла и те како. Народ све зна и када политичари дувају у други ћурак, а масу са Истока никада не треба потцијенити. Посљедњи примјер мајоризације Борца и свега што долази из Српске јесте одабир репрезентативаца БиХ за "повијесну" пријатељску утакмицу са Словачком. Није ми јасно, а ни многим другим заљубљеницима у фудбалску игру, да јесењи првак, убједљиво освојивши титулу као нико други до сада, не може имати барем једног кандидата за национални тим. Позивање Асмира Авдукића као резерве резерви крајње је сраман чин и да су људи из Борца хтјели мало даље да гледају, није требало ни да му дозволе да путује на тај начин. Голман који је током јесени само шест пута вадио лопту из мреже, а од тога половину тога још у раштимованом Марићевом оркестру с краја августа, могао би бити барем прва резерва сарајевској раји. Има ту доста удјела и у злоби мојих колега који себе називају новинарима из главног нам града, а често текстове почињу реченицом "Шампион мањег бх ентитетета...", ниподоштавајући ваљда припадност ономе коме ми заста припадамо већ вијек вјекова. Са тим се поносимо, али не мрзимо друге и желимо јаку Српску, али и стабилну БиХ.

Зар капитен, Вуле Тривуновић, није заслужио барем прилику, а игра у животној форми. Сви знамо када је носио бордо дрес и био ближи медијима из већег бх. енититета, да је био стандардан репрезентативац. А нити је Сарајево доминирало као Борац, нити је Вуле играо као данас. Биће опет да је за то крив Борац, Република Српска, Милорад Додик, зграда Владе, аутопут Градишка - Бања Лука...
Слична ситуација је и с Дарком Малетићем, вихорно крило дало је печет успјесима Борца, али ни за њега нема мјеста. Играо је раније, када је био далеко од свог Борца и своје Бање Луке, ко ће га знати...

Слично је и са Ћорићем, Пузигаћом, Стајићем, Николићем, Распудићем.

Имао бих и наградно питање за Сафета Сушића, кога сам цијенио као играча више од "својих" Пиксија, Генија, Михе, Југе, и није ми жао, само остала је послије свега нека горчина. Колико пута, Сафете, ове јесени погледа Борац који све гази редом, изузев када гостује на Кошеву и Грбавици, али ни тада ниси гледао момке из црвено-плавих дресова, већ своје пулене "питаре и кошпичаре"? Зато, Сафете, Бања Лука ти поручује: "Добродошао у Републику Српску и град на Врбасу." Чекамо те раширених руку, али заобиђи храм фудбала, јер да би до њега дошао треба да прођеш кроз Господску улицу, па крај цркве Свете тројице, па нове зграде Владе РС, новог дома Радио-телевизије РС, а то теби не одговара, јер онда ћеш морати преко уста превалити: мањи ентитет, а народ вреднији, бољи и поштенији. Зато, Сафете, у се и у своје кљусе, а нас који смо се још двоумили да ли да прихватимо или не репрезентацију БиХ, остави да пјевамо јаче него икада: "Република Српска, алее, Борац долази из ње, Босна није наша држава, титула нам не треба."

Susic je bio vec nekoliko puta u Banjaluci, u ovoj godini svoga mandata. Dva puta je bio na Gradskom, a dolazio je takode tokom ljeta u vise navrata u posjetu nekim udruzenjima u BL.
Druga stvar, kod Susica je juce jako dobro odigrao Vranjes, nas Banjalucanin, dok je Muslimovic odigrao zadnjih 15min. Mravac je odgledao tekmu sa klupe.
Sto se tice spiska, mislim da je Vule zasluzio ponovo sansu, jeli smo tu najtanji, ali Susic je tu izbrao Pandzu koji igra u Blegiji.

I stvarno neznam kome sluzi ova prica da Susic nece u BL( radi zgrade vlade, RTS), ta prica moze proci samo onima koji su dolaze iz okoline Lopara, Ribnika itd koji ma Banjaluka jedina "metropola" koju su vidjeli, a Susic zivi 30god u Parizu, i sada treba da ga pogodi izgled zgrade vlade, :lol: :lol:

Mogao je autor teksta napisati i da je samo jedna pepeljara u toj zgradi vlade kostala´kao 17 prosjecnih pemzija u RS, ili da je setnjom gradom Susic mogao vidjeti porusenu Ferhadiju, ili polupana stakla na dzamiji u Dolcu, i ispisanim grafiitom "Kolji Baliju". Ali nije nego se uhvatio za zgradu Vlade, mogao je spomenuti i igrace Borca koji nose danas dres Borca ili su ga nosili, a igarali su ili igarju za BiH, Darko Maletic,Stajic,Maksimovic,Stevo Nikolic,Kajkut, Grujic, oba Vranjesa itd. Ali nije jeli mu je bio bitni Susicev "sok" koji bih covjek dozivo dolaskom u BL ( a bio je ove godine 5puta koliko ja znam, i nedozivi covjek nikakav ,"sok") vidjevsi zgradu vlade :roll: :roll: :roll: :roll:

I naravno da je Susic uvjek dobrodosao u svoj grad.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 10:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2010, 08:23
Banjalucki_Behar je napisao:
I naravno da je Susic uvjek dobrodosao u svoj grad.

Objasni !!!

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Evo ja ću tebi da napišem samo činjenice, a tebe molom da budeš korektan ako ti je ta riječ uopšte poznata, kada je to bio Sušić na stadionu, koju je utakmicu gledao, u kakav je to udruženja dolazio Sušić, molim samo tačne i decidne odgovore...

Gledao je utakmicu kupa sa Zeljom, bio je na utakmici protiv Olimpika. Ljetos je igrao revijalnu utakmicu sa veteranima Borca, posjetio je prije neki mjesec dana udruzenje povrtanika u BL, i bio je Hotelu Bosna, kada je dobio nagradu za humanost, dao je donacaiju domu Rada Vranjesevic.

Sušić jeste balija i tako se ponaša, on možda živi u Parizu ali se nije riješio mahalaških navika i smeta mu sve što je Srpsko, ti možeš da kažeš šta hoćeš, ali evo ja te pitam, kojeg je to novog reprezentativca SRBINA on našao u bijelom svijetu da zaigra za tu reprezentaciju...

Mislim da nije potreban sovenizam kao prvo, kao drugo kod Susica je sinoc debitovao Vranjes, nase Banjalucko djete, ako vec hoces da prebrojavas krvna zrnca, onda prvo uzmi cinjenice, pa onda zakljucuj.

Ako si selektor neke reprezentacije i igraš PRIJATELJSKU upamti PRIJATELJSKU utakmicu, a ne nađeš za shodno da ti ni jedan igrač zaigra bar dva minuta iz ekipe koja je tako suvereno koračala tim istim prvenstvom države čiji ti nacionalni tim vodiš, onda to ili je bezobrazluk ili akutno nepoštovanje te iste država od koje dobijaš platu, da bi i dalje mogao da živiš u Parizu...

Tu se slazem sa tobom, mislim da je Avduka morao braniti sinoc, i da je puno bolji golman od Sehica, mogao je i morao zvati Vuleta, i po meni Mikica, ali nije. Ali nije to uradio zato sto u Banjaluci postoji zgrada Vlade :roll: , niti zato sto je Susic "baija" kao sto ga ti nazivas, jednostavno je se oslonuo na igrace koje igraju van BiH. Iz FK- Sarajeva nije bio nijedan igrac a to je njegov kub, samo jedan iz Zelje, jedan iz Olimpika, i Avduka.

I sto je najbitnije, sinoc kada su igraci ulazili na stadion Vranjes se prekrstio sa "tri prsta", Panza sa "dva prsta", a Spahic proucio "Fatihu" i tako je na svkaoj utakmici, uvjek mi je puno srce kada to vidim, i dok god bude tako, ja cu svim srcem navijati za tu reprezentaciju.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ni na jedno pitanje mi nisi dao tačan odgovor, na kojoj utakmici je bio, dal u Banjaluci ili u Sarajevu, od koga je dobio nagradu i za kakvo djelo, koje udruženje je posjetio kažeš?! Koja udruženja je posjetio u Sarajevu, dal je možda i tamo bio u udrženju povratnika u Sarajevo...
Ako je dao donaciju kako ti kažeš, mada evo ja ne vjerujem u to, jer se tu udara na ono na šta smo svi najosjetljiviji, svaka mu čast, ali eto kažem da ja ne vjerujem u to...

Valjda pricamo u Susicevim dolascima u BL, ili je nesto drugo u pitanju :roll: Znao sam da neces vjerovati, jeli se to neuklapa u taj cinizam kojega novine tipa Fokusa sire, ali "DA" covjek dao donaciju domu, ja sam bio u Hotelu Bosna, kada je primao nagradu. Jeli ti potreban tacniji odgovor, ili moramo to sve pretraziti u Fokusu.

Pitao sam te kojeg SRBINA je našao u svijetu, Ogi Vranješ je Banjalučko dijete, ali je igrao za omladinske reprezentacije i poziv u A tim je logičan slijed njegovih kvaliteta... Pitao sam te za neko novo ime, poput Begovića, Medunjanina i sličnih, ima li ga na mapi, hoćeš li da ti ja dam odgovor ili ćeš ga sam ti napisati...

Eto iz Vranjes nije sa ovoga SVIJETA, ali nema veze, zvao je Subotica, on je izbarao Srbiju, i to nije nikakv problem, nevolim da prebrojavam krvna zrnca, treba samo da igaraju najbolji. Medunjanin i Begovic su vec igrali kod Cire.

[quote="RBA 1987 eks VB 1987"]Mikić nema šta da traži u reprezentaciji jer ima 35 godina i nije ni budućnost ni perespektiva, ali ne pozvati Vuleta, Stajića, i Maletu, e to je već ono što sam ti ja malo iznad rekao, to je šovinizam i to je opterećenost, to je nipodaštavanje svega što je Borac radio u zadnjih godinu dana... Kažeš nije zvao nikoga iz Srajeva, pa jel to možda ima neki igrač koji bi imao kvalitet da igra za A tim, možda kojašević ili neki drugi Srbi... Zašto je toliko teško da se kaže istina...
[quote="Banjalucki_Behar"][quote="RBA 1987 eks VB 1987"]

Pozvao je Avduku, mada to neumanjuje cinjenicu da nije zvao Vuleta, Mikic nam je potreban na toj poziciji jeli smo tu bas tanki. Mada Susic ipak nije zasluzio da bude "balija" ili sta vec. Kvaltiet ove nase je lige je znamo kakav, i uvjek ce imati prednost igraci koji igraju vani, i to je po meni jedini razlog zasto se izbjegavaju igraci iz Premijer Lige, ali ipak se slazem i krivo mi je sto u ovoj prijateljskoj utakmici nije pozvao jos nekoliko igraca iz Borca.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za to što se ogi krstio, ma moraš da znaš da taj momak ima muda malo veća nego što ih ti zamišljaš, momak je na Maksimiru slavio rezultat u majici sa grbom Delija, tako da se o tome ne raspravlja...

Nadam se samo da neće uskoro morati i u svlačionici da prinose žrtvu... kao što je to u Iranu ili Iraku, već sam zaboravio, a kako je krenulo biće i toga...

Nego vidim da ste se svi nekako brzo odrekli vođe i kreatora svih uspjeha reprezentacije za koju ti navijaš, Zvjezdana Misimovića, nakon par naslova u medijima, kako je napravio Srpsku zavjeru da ispadnete od Portugala,

Svaka cast Ogiju, juce je odigrao sjajno, borio se kao lav, i pokazao kako se igra za reprezntaciju. Opet se "lozis" na Fokus, ovo je BIH i nikada nece biti Iran. Ja idem na svaku utakmicu BiH, u Zenici su ove stvari podpuno normalne, mi ih uvjek nagradimo ogromnim aplauzom za te stvari, i tako ce uvjek biti, ja sam ponosan na te momke kada postuju "svoje", jeli onda postoju i "moje". I siguran sam da ce mu cjeli stadion skandirati ime, kao sto skadiramo Misketu, Nemanji Supicu.......

Sto se tice Misketa, njega niko nije zaboravio, on je nasa legenda uvjek bio i ostace. A te price su za malu djecu, Miske igra sa srcem, i to nikakve price sovenista nikada nece promjeniti.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 12:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Nov 2010, 23:18
posto je vec kraj sezone pa se nece imati o cemu diskutovati jedno vrijeme,ova prica koja je pokrenuta je na neki nacin i dobra da tema ne zamre.

Eto iz Vranjes nije sa ovoga SVIJETA, ali nema veze, zvao je Subotica, on je izbarao Srbiju, i to nije nikakv problem, nevolim da prebrojavam krvna zrnca, treba samo da igaraju najbolji. Medunjanin i Begovic su vec igrali kod Cire.

ovo je jedan mali detalj koji govori koliko lupas brate dragi............ja koliko se sjecam,susic je dosao nakon cire blazevica,znaci kvalifikacije za afriku su bile zavrsene a NEVEN SUBOTIC je debitovao za srbiju mnogo prije dolaska susica na celo reprezentacije!!!
ili je susic glup pa je zvao igraca koji vec nastupa za drugu reprezentaciju ili si skroz neiformisan pa lupas imena koja ti prva prodju kroz glavu.

inace,ne volim da pisem o ovako prljavim stvarima ali ti behare dragi toliko svojim izjavama pomazes da ja tu reprezentaciju sve manje i manje ne ne volim, vec pratim.s e r e n d a s previse.

a o ovome sto si ranije napisao o srusenoj ferhadiji i dzamiji u dolcu............jel ferhadija i sada srusena ili se gradi,i sto je jos bitnije,pogledaj malo na drugu stranu,jel se to kao u federaciji nisu palile crkve i skrnavila groblja?????
ja se slazem da je bilo sranja ovde ali da budes tako iskljuciv pa samo takve stvari spominjes u RS-u,to je vrhunac smecarstva i ameboidnog nivoa razvijenosti mozdanih celija.

odoh u off skroz..........

Borac igra u subotu..........nema steve i boke,evo prilike za stajica i vidakovica u spicu i sanse za grahovca.
pored standardne cetvorke nazad,igrao bih samo sa stanetom kao zadnjim veznim,po bokovima mikic i maletic,poluspic grahovac a naprijed stajic i vidakovic.
licno se bojim da nas mrtvi leotar ne uzme jer su igraci sigurno ispraznjeni,utakmicu protiv zelje su odigrali kao da je poslednja u godini pa vjerujem da ce ih biti jako psihicki spremiti za subotu.
plasim se poraza(sto i nije neka katastrofa) a sa bodom bi bio zadovoljan.

pozdrav borcevci

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]