banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2003, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
bojmen je napisao:
Zasto placati pretplatu?
Ovo pitanje se onda moze dalje generalizovati do pitanja "zasto ja da placam porez, ja ne zelim drzavu, meni drzava ne treba, zelim da zivim u anarhiji.. uzecu pusku, stacu ispred kuce i tako cu se najbolje zastititi... sam cu da obrazujem svoju djecu, ja i zena cemo praviti odjecu, njena sestra ce da nas lijeci posto je zavrsila srednju medicinsku itd"..

Vidi, postoje porezi koje nisi obavezan da placas, koji su recimo vezani za registraciju auta i ako nemas isti, ne placas porez .....
Sad svi moraju placati TV pretplatu ... cak je bilo govora da placas onoliko koliko TV aparata
imas. ??
Pa ne mozes sjediti ispred njih 5 istovremeno.
Isto tako bilo je rijec o porezu na mobilne telefone, tj prijedloga da se uvede takav porez.
Pa dokle ?? Mislim svasta ljudi izmisle da zele oporezovati .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2003, 10:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Maj 2003, 14:19
jos jednom da napravimo mali podsjetnik od prikupljene pretplata 41% ide BHTV 1, 19% posti i 40% RTRS. znaci da finansiramo BHTV 1 na uredjivacku politiku nemamo uticaja ali po n-ti put za to su krivi politicari i sporazumi koje su potpisali i koje je RTRS duzna da ispostuje.
To se ne moze mijenjati i tacka........
slazem se da je RTRS-u potreban neki vid servisa da se ostvari bolja komunikacija sa gledaocima i njihovim zeljama ali tesko je necije zelje pratiti ako nema para.
Da li ste sinoc gledali utakmicu partizana i njukastla to je po mom misljenju bilo po zeljama gledalaca i emitovano je pod znakom RTRS-a sto je naravno i placeno.
mislim da bi zbog takvih stvari trebalo placati pretplatu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2003, 12:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Heheheh zulu zulu koji si ti upatnik pa to je neopisivo
pravi si dokaz da je glupost beskonacna i da je covjek od majmuna nastao
heh mene treba hirurski odstraniti da bi se organizam mogao dalje razvijati ? pa vidis u Bosni se vec dugi niz godina "hirurski" odvajaju intelektualci zato i jeste zaostala zemlja
znaci kad neko kod kuce ima kablovsku odmah moze da se definise kao gradjanin ? zanimljivo
sto se samih opanaka tice dok nisam u Bosnu dosao nisam ni znao sta je to, tako da ti otpada teorija o opancima
za tvoj info nisam uopste hitler junge niti mi je mentor dr. Mengele ali mi se cini da je tebi uzor Monty Python ako ti znas ko je to bio ?
tolerancija prema "vjerskim zajednicama" bas i ne moze da postoji posto ne volim hipokrite i kontradikcije
dobro je sto se ne hvalis jer se i nemas cime pohvaliti (samo uzmi odnos koliko studenata diplomira na fakultetima drustvenih nauka a koliko na fakultetima tehnickih) no ipak imas potencijal jos samo da skines paucinu sa ociju i da progledas
kako ja gledam na RS je stvar vidjenja a ne obrazovanja samim tim fulao si na siroko

ronjgo je izraz koji je usao u upotrebu kad su roditelji od zulu-a pokusali da objasne sta su to dobili a nadali su se normalnom djetetu
greske se desavaju a zulu je dokaz za to
btw avatar koji sam stavio u stvari predtsavlja Jokera a moze se naci u bazi avatara na ovom forumu (kao sto vec rekoh upotrijebi sivu masu ako je imas pa pretrazi malo)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2003, 13:13 
Pripravnik
Pripravnik

ajde dobro nadam se da si zavrsio jer nemam ni vremena ni zivaca da pricam sa tobom.
ako imas neki problem mozemo se i naci pa cemo vidjeti.......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2003, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
Heheheh zulu zulu koji si ti upatnik...

Covjek je zapoceo temu u TV a ti si nashao shodno da ga napadas..
Svi pisu o TVu jedino ti istresas svoje opste nezadovoljstvo napadajuci diskutante . cemu ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2003, 17:11 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ja ljudi ne znam sta je ovo .. da nije mozda bolest zvana offtopic presla sa lj.s.e. i na ovaj podforum ..

Elem .. vratite se na temu - tema je zanimljiva, a bezve bi bilo da ja moderisem zbog infantilnih prepucavanja ...

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2003, 05:39 
Pripravnik
Pripravnik

nemam pojma zasto je covjek navalio da minira forum ali kao sto mozete vidjeti iz prethodnog odgovora ne zelim da se prepucavam i trosim vrijeme na gluposti i levate.
da ne bi tema trpila moramo se vratiti na istu.
pitanje tv pretplate. vise i ne znam koliko je o tome vec receno ali za funkcionisanje TV-a je neophodna jer kao javnom servisu koji ima svoje obaveze RTRS-u najveci dio ljudi i resursa odlazi u proizvodnju informativno politickog programa tj. u centralni dnevnik. koji je ruku na srce gledan i jos uvijek relativno dobar. primjetio sam da se u poslijednje vrijeme novinari cesce slikaju praveci stend up sto je mozda i rezultat obuke BBC-a koja se trenutno realizuje.
iz tog razloga sto je skoro sve podredjeno politici trpe ostali segmenti programa koji jesu losiji. a opet zahtjevati od nekog da placa pretplatu a da nije zadovoljan tim sto mu se nudi tj da je zadovoljan samo dnevnikom opet nije u redu. Zato mislim da se posebna paznja mora pokloniti poboljsanju zabavnog muzickog i obrzazovnog, dokmentarnog i ostalih dijelova programa pa sa tim poboljsanjem ce i povecanje procenta pretplate doci kao nesto prirodno i razumljivo.
p.s. pitanje pretplate je ipak zacarani krug

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2003, 08:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Maj 2003, 10:33
zulu je napisao:
jos jednom da napravimo mali podsjetnik od prikupljene pretplata 41% ide BHTV 1, 19% posti i 40% RTRS. znaci da finansiramo BHTV 1 na uredjivacku politiku nemamo uticaja ali po n-ti put za to su krivi politicari i sporazumi koje su potpisali i koje je RTRS duzna da ispostuje.
To se ne moze mijenjati i tacka........
slazem se da je RTRS-u potreban neki vid servisa da se ostvari bolja komunikacija sa gledaocima i njihovim zeljama ali tesko je necije zelje pratiti ako nema para.
Da li ste sinoc gledali utakmicu partizana i njukastla to je po mom misljenju bilo po zeljama gledalaca i emitovano je pod znakom RTRS-a sto je naravno i placeno.
mislim da bi zbog takvih stvari trebalo placati pretplatu.

зулу слажем се с тобом милион %

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2003, 11:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hej samo sam uzvratio napad na moju licnost

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2003, 09:52 
Pripravnik
Pripravnik

dobro sto si uzvratio nazovimo napad na tvoju licnost ali ipak nemoj da miniras forum. ako nemas nesto pametno da kazes preskoci ga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2003, 10:04 
Pripravnik
Pripravnik

da li ste gledali emisiju AKtuelnosti u kojoj je tema bila Telekom, po meni je bila dobro uradjena s obzirom da skoro redovno citam nezavisne novine koje su se izgleda domogle jos neobjavljenog revizorskog izvjestaja pa sada Jungica i kompaniju ubijaju u pojam.
da budem iskren i drago mi je zbog tih pijavica. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2003, 11:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

doticnu emisiju nisam gledao
od jeseni prosle godine izbjegavam vise manje sve emisije sa gostima jer su me razocarali voditelji : sjede skoro okrenuti ledjima svojim gostima, zijevaju i napola spavaju
ne znam da li se to promjenilo ali stvarno kad se vec reklamiraju kao drzavna tv onda bi trebali da imaju ozbiljan kadar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2003, 17:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
NA ISTOKU STARE PRICE---- NA ZAPADU NISTA NOVO.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2003, 08:30 
Pripravnik
Pripravnik

emisija aktuelnosti nema gostiju vec je montaznog tipa.
vidi se da nisi gledao ali nema veze.
neznam kako se kod tebe BSE nakupilo toliko gorcine i sta te je toliko razocaralo. ali kad vec ucestvujes na forumu daj reci da li na RTRS-u ima nesto sto zadovoljava tvoje visoke kriterijume neka emisija prilog, spica, dzinglu ili bilo sta.
Muki mozda je na sjeveru nesto bolje :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2003, 09:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nije se u meni uopste nakupilo gorcine
rekao sam i sam da nisam gledao doticnu emisiju pa nema potrebe da se o tome raspravlja vec sam samo htio da kazem da sam se razocarao u voditelje emisija sa gostima zbog nekulture koju iskazuju prema svojim gostima
a odgovor na tvoje pitanje da li mi se ista svidja na rtrs je : za sad nista
svaki put su sve ocajniji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2003, 09:53 
Pripravnik
Pripravnik

kazes da su svaki put sve ocajniji a prije toga si rekao da od jeseni nisi ni gledao program mozes li to malo pojasniti.
nadam se da ostali na forumu ne djele tvoje misljenje.
jos nesto bi te pitao da li mislis da bi ti nesto takvo mogao bolje i kvalitetnije uraditi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2003, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
E ovako: nisam pratio temu od pocetka pa mi nemojte zamjeriti ako nesto izvalim
Pretplata: Ne placam je! zasto? zato sto ne osjecam obavezu placanja necega sto ne koristim, televizija je javna, oni emituju svoj program preko mreze zemaljskih predajnika sto znaci da su svima dostupni bez obzira da li ih ti koji ih gledaju placaju ili ne. Sto se tice placenih prenosa to nista nije novo oni su taj prenos isplatili od reklama tokom utakmice i jos na njemu i zaradili, prenose i strane serije kupuju i male privatne televizije a njima niko ne placa pretplatu.... kako to?
I "drzavna" i privatne televizije imaju nesto sto se zove EPP i sto se debelo placa i od toga svaka normalna televizija moze da obezbjedi sebi sredstva za rad a bogami i nesto malo da zaradi... zasto bi inace ljudi ulagali tolike pare u privatne televizije. I privatne televizije imaju informativni program i debelo ga placaju, isto tako kao i drzavna...

Zasto bi iko normalan placao nesto sto nije duzan da placa ili nesto sto ga uopste ne interesuje??? Uostalom mozda ne placam PRETPLATU ali zato placam brdo ostalih poreza i globa iz kojih bi se trebalo nesto para skupiti i za tu televiziju.... bilo kako bilo placali mi pretplatu ne placali baba koja sisa i debilni stranci dobijaju platu iz nasih dzepova ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2003, 12:23 
Pripravnik
Pripravnik

Marketing ili epp na drzavoj TV je ogranicen vremenski od strane CRA a kod ostalih TV nije zato npr. ATV ima mngo vise reklama i makar po meni previse cjepkaju neke serije koje gledam i koje su dobre.
pretplata??????????????
na racunu za telefon placas i porez na zeljeznicu kako ti tako i ja a ne mogu da se sjetim kada sam se zadnji put vozio vozom a i tada sam platio kartu. U ovoj drzavi ima previse poreza, premalo ljudi koji mogu placati poreze i previse rupa da se zakrpi.
rijesenje pretplate po meni bi mogla biti odluka kojom ce se ukinuti finansiranje nasih gradjana BHTV 1 jer oni uzimaju oko 40% pretplate prikupljene u RS. Ako bi te pare ostale ovdje onda makar bi mogli reci da kakvu takvu placamo televiziju REPUBLIKE SRPSKE. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2003, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zulu je napisao:
Ako bi te pare ostale ovdje onda makar bi mogli reci da kakvu takvu placamo televiziju REPUBLIKE SRPSKE.

Slazem se, to bi i nekako odlucio da placam. Jer zasto bih placao BHTV a ne mogu je ni gledati jer nemam signala. Zasto bosnjaci ne bi placali RTRS ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2003, 12:46 
Pripravnik
Pripravnik

problem je to sto se u ovoj drzavi ide smisljenjo na degradiranje i nestajanje svega sto ima predznak REPUBLIKA SRPSKA.
:mad: makar zbog toga bi trebali da podrzimo televiziju REPUBLIKE SRPSKE.
ako ne materijalno ono moralno. 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]