ODLICNA vijest je ta da Nivea baby tvrdi sapun gotovo da nema stetnih sastojaka, tek su jedan ili dva na ljestvici od 0 do 10 sa stetnoscu 1 i 2. Ko ima obicaj da se kupa sapunom, ovo je moja preporuka u odnosu na ostalu ponudu na trzistu, pored Pasha sapuna, koji kostaju 8 KM/komad, nazalost, dok je nivea 1.70 KM/kom...
Molim vas ukoliko ste provjerili detaljno sastav nekog sampona da mi javite, trenutno sam u potrazi za sto manje stetnim samponom, posto sam sapun i dezodorans rjesio, ostaje od neophodne higijene jos sampon. Kakva je ideja da djecijim sapunom perem kosu, cini mi se da se nekada isti sapun koristio i u te svrhe?
Provjerio sam sastojke nekih proizvoda koje imam u kuci i evo rezultata:
0,1,2 = niska stetnost, 3,4,5,6 - srednja stetnost, 7,8,9,10 - visoka stetnost
BECUTAN djeciji sampon
SODIUM LAURETH SULFATE 4 LAURYL GLUCOSIDE 0 cocamidopropyl betaine 5 2 bromo 2 nitropropane 1 3 diol 10 methylparaben 5 Sodium Chloride 0 citric acid 2 hydroxypropyltrimonium chloride 1 Panthenol 2 Ukupnih 29
Palmolive protiv peruti (plavo-ljubicasto pakovanje) 0,1,2 = niska stetnost, 3,4,5,6 - srednja stetnost, 7,8,9,10 - visoka stetnost Palmolive dandruf plavi sodium c12-13 pareth sulfate 0 SODIUM LAURETH SULFATE 4 cocamidopropyl betaine 5 Sodium Chloride 0 dipropylene glycol 1 sodium benzoate 2 climbazole 1 glycol distearate 1 sodium salicylate 2 polyquaternium-7 1 styrene acrylate copolymer 3 tetrasodium edta 2 laureth-4 3 methylisothiazolinone 6 benzyl salicylate 6 butylphenyl methylpropional 5 hexyl cinnamal 4 linalool 5 limonene 6 Ukupno 57
Balea plavi, protiv peruti (dm) 0,1,2 = niska stetnost, 3,4,5,6 - srednja stetnost, 7,8,9,10 - visoka stetnost
BALEA SODIUM LAURETH SULFATE 4 Sodium Chloride 0 cocamidopropyl betaine 5 glyceryl oleate 1 coco glucoside 0 salycic acid 7 piroctone olamine 1 glycol distearate 1 phenoxyethanol 4 BENZYL ALCOHOL 6 allantoin 0 sodium hydroxide 3 starch hydroxypropyltrimonium chloride 0 potassium sorbate 1 polyquaternium-44 0 Panthenol 2 glyceryl stearate 1 niacinamide 2 citric acid 2 benzoic acid 3 Ukupno 43
|