Citiraj:
Uostalom, par mojih poznanika (35-40 godina starosti) na sve strane varaju svoje sadasnje zene, upravo zbog toga sto se u mladosti nisu dovoljno/uopste izivjeli kako treba... dobro, bio je rat i nisu imalu 100% normalnu adolescenciju, ali bili kako bilo sanse da rade sto danasnja djeca mogu lakse da rade su im bile znatno umanjene. Svojom voljom su neiskusni upali u brakove, pa sad to iskustvo nadogradjuju kad ne treba...
"kad ne treba"?? Iskustvo se moze steci i u braku. Dosta zena ne zna ni kuhati pa nauci U BRAKU.
A u jednom takvom braku je problem nesto drugo, ne (samo) sex. Problem je u samom korijenu. To je ili brak iz koristi, ili brak iz "slijepila". Tu nema ljubavi ni postovanja. Kod osoba koje se iz
ljubavi uzmu i koji se medjusobno cijene i postuju, toga nema. I to nije nikakvo opravdanje "imam los sex, pa cu sad malo sa strane, morate me razumijeti..". Onda i onaj kome zena lose kuha moze reci " odoh ja kod komsinice na rucak , moja zena slabo kuha...." ili " moja djeca nista ne slusaju, zato odoh odgajati komsijsku djecu"..i sl.
U ostalom, i ove Kazanove sto su se namijenjali partnera i prije braka, sve se bojim da medju takvima nema svalera i da su svi casni i posteni svom supruzniku. Ma hajd...
I nije ni cudo da su djeca danas takva kakva su, kad postoje roditelji koji ih savjetuju na takav nacin " samo ti daj i podaj kad ti se cefne, da ti u braku ne bude dosadno..."

Ne mogu ni djeca biti bolja kad imaju neprimjeran primjer kod kuce.