Nema sta,pobjedom u Travniku smo vec jednom rukom zagrabili titulu jesenjeg prvaka,a trijumf protiv Zeljeznicara bi bila potvrda,jer mislim da nas Sarajevo ne moze pratiti,iako ima bolji bodovni saldo od svojih komsija.Sto se tice utakmice protiv Leotara u zadnjem kolu,mislim da cemo doci bar do boda,ako ne i sva 3.Bilo bi idealno kad bi na pauzu otisli bez ijednog poraza u gostima,to je ogromna stvar,i mislim da bi igracima dalo dodatno samopouzdanje,koje bi kasnije u proljecnom dijelu iskoristili da meljemo sve redom i kuci,i na strani.
Ipak da se previse ne zalecemo za tu titulu,jer znamo sta nam se desilo prosle sezone,isto tako nam je dolazilo Sarajevo,i trebao nam je samo bod za ovjeru,jer je Siroki izgubio,medjutim porazeni smo rezultatom 0:1,sokirali su nas...Dakle protiv Zeljeznicara,pametno,jako,srcem,ocekujem pun stadion 8 000 ljudi,i gromoglasnu podrsku sa tribina.
Da dam i jedan prijedlog za mozda pocetak neke tradicije,koja bi pomogla u stvaranju bolje atmosfere,i koja bi povezala istok i zapad,pa eto ako neko ko treba cita ovo,mozda mu se svidi ideja...
Postoji nova pjesma Lesinara,koja ide ovako:
У срцу моме је црвено плави тим
и гдје год игра ја ћу бити с њим
јер он је светиња и љубав једина
која у срцу мом је заувјек . . .
Борац олео ле Борац олео ле
Борац олео лео лео лее
и када прође све у мени остаје
на цијелом свијету Бог Небо и ТИ. . .
нананананана нананананана
нанананаанананананана
нананананана нананананана
нанананаанананананана
http://www.lesinari1987.net/Bog_Nebo_i_TI.mp3 (audio verzija,da cujete kako zvuci,ko ne zna)
Uglavnom moja neka ideja bi bila,kad bi se ponekad ova pjesma koristila za dozivanje istoka i zapada,na primjer,istok zapocne "U srcu mome je!",zatim zapad odgovara "Crveno plavi tim!",istok "I gdje god igra ja cu biti s njim!",zapad "Jer on je svetinja!",istok "I ljubav jedina!",zapad "Koja u srcu,mom je zauvijek!",pa onda svi zajedno Borac oleole,Borac oleole,Borac oleoleoleole uz bubanj,pa nastavlja istok "I kada prodje sve!",zapad "U meni ostaje!",istok "Na cijelom svijetu Bog,nebo i Ti!",pa se nastavlja normalno pjevanje Lesinara nanananana itd...
Mozda nekom ovo zvuci smijesno i komplikovano,medjutim po meni bi bas fazon bio...Istina trebalo bi tu malo truda da se ukomponuje sve,neko ne zna tekst,neko ritam,neko ovo neko ono,u pocetku bi bilo malo slampavo,ali kad bi se uspjelo izorganizovati,bilo bi ekstra.Jbg podjele se letci prije utakmice,svakom se stavi na stolicu tekst pjesme,pa se pokusa...Ili tako nesto.Eto uglavnom,palo mi na pamet,pa reko da podjelim s vama.