banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ovih dana se nalazim u sarajevu poslom...savet ministara itd...siska se da bi nova koalicija mogla biti sda i hdz bih iz federacije, a iz rs snsd i sds...problem je sto sds u tom slucaju zeli i deo vlasti u rs, a onda bi morali da otpadnu dns i sp...zna li neko nesto vise...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 21:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
DNS tvrdi kako njima pripada Ministarstvo poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede...mislim, pricali su to prije izbora

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Дежуловић бриљира:

Citiraj:
ILI DEMOKRATSKI ILI POŠTENO

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Ako smo svi na broju, ja bih da otvorim prvo zasjedanje Predsjedništva BiH. Prva tačka dnevnog reda je izbor predsjednika Vijeća ministara. Moj je prijedlog...

NEBOJŠA RADMANOVIĆ: Čekaj, čekaj, nismo još svi na okupu.

ŽELJKO KOMŠIĆ: Kako nismo? Pa sva trojica smo tu.

RADMANOVIĆ: Jesmo trojica, al' fali Hrvat.

KOMŠIĆ: Joj, dobra ti je ta! Sad ću da se upišam od smijeha.

RADMANOVIĆ: A šta, nije? Da nisi ti možda Hrvat?

KOMŠIĆ: Ja sam socijaldemokrat.

IZETBEGOVIĆ: Ja se izvinjavam, nisam Vas odmah prepozn'o. Piši, mala: "Sjednici prisustvuje predstavnik socijaldemokratskog naroda u Bosni i Hercegovini".

RADMANOVIĆ: Jest, jest. Doselili socijaldemokrati u Bosnu u 10. vijeku. Pa pred Turcima pobjegli u Hrvatsku.

IZETBEGOVIĆ: Nije prije Turaka ovdje bilo ničega. Socijaldemokrati su nastali pokrštavanjem muslimana.

KOMŠIĆ: A šta se ti, Bakire, javljaš? Ti si izabran kao predstavnik porodice Izetbegović.

RADMANOVIĆ: Bakire, ja se izvinjavam, al' ova mu je dobra.

KOMŠIĆ: Bogati, je l' se vi Izetbegovići rotirate po abecedi? Alija, pa Bekir. Ko je sljedeći, ima l' neki Caco kod vas u familiji?

RADMANOVIĆ: Po arapskoj abecedi sad ide Selma. Il' Sebija, ja sad ne znam...

IZETBEGOVIĆ: Jako smiješno. A koga ti predstavljaš, bogati? Kako ti se stranka zove?

RADMANOVIĆ: SNSD.

IZETBEGOVIĆ: Pa đe su ti tu Srbi?

RADMANOVIĆ: Kako đe, tu... dva su S u nazivu, mora da...

IZETBEGOVIĆ: Ne mora! Savez nezavisnih socijaldemokrata, tako ti se zove stranka. Ničeg srpskog tu nema.

RADMANOVIĆ: Nemoguće, mora biti nešto... Srpski savez, savez nezavisnih Srba, nije moguće da su dva S, a niđe Srba...

KOMŠIĆ: Bogami jest, dobro veli Bakir. Jebiga, Nebojša, i ti ispao socijaldemokrat. Sad imamo većinu u Predsjedništvu.

IZETBEGOVIĆ: Ha-ha, dobra ti je ta.

KOMŠIĆ: Javio se Bošnjo! Kako se tebi stranka zove? Đe ti je u SDA išta bošnjačko i muslimansko?

IZETBEGOVIĆ: Kako đe, šta pričaš...?

KOMŠIĆ: Hajde provjeri.

IZETBEGOVIĆ: Vidi, stvarno. Čekaj malo... S... D... A... kako ovo, nema ni M, ni B? Ljudi, ovo je sad dosta nezgodno. Nit' u nazivu Nebojšine stranke Srba, nit u nazivu Željkove Hrvata, nit' u nazivu moje Bošnjaka. Šta ćemo sad, ovo je ustavna kriza!

KOMŠIĆ: Ja sam socijaldemokrat i kao takav predlažem premijera. Eto šta ćemo sad.

RADMANOVIĆ: Otkad to?

KOMŠIĆ: Otkad smo osvojili najviše glasova i najviše poslaničkih mjesta, eto otkad.

RADMANOVIĆ: Koliko znam, premijera biramo po nacionalnom ključu. Sad je na redu Hrvat, a mi Hrvata nemamo.

KOMŠIĆ: Kako nemamo, a šta sam ja?!

IZETBEGOVIĆ: E, jebiga, Željko, dogovori se šta si.

KOMŠIĆ: Socijaldemokrat hrvatske vjere. Pardon, nacionalnosti. Znači, Hrvat socijaldemokratske nacionalnosti. Socijaldemokratske vjeroispovijesti, ja se izvinjavam. Ne, socijalhrvatske. Jebiga sad, šta ja ono dođem?

IZETBEGOVIĆ: Ne dođeš. Nije te niko ni zvao.

RADMANOVIĆ: Po toj logici sam onda i ja socijaldemokrat. Svi smo socijaldemokrati, u pičku materinu!

IZETBEGOVIĆ: Ja nisam.

RADMANOVIĆ: Onda za mandatara predlažem Špirića. I on je socijaldemokrat.

KOMŠIĆ: On je nezavisni socijaldemokrat. To znači Srbin.

RADMANOVIĆ: A šta si ti, zavisni socijaldemokrat?

IZETBEGOVIĆ: Zavisi. Hahaha, je l' mi dobra ova?

RADMANOVIĆ: A koga onda ti, Željko, predlažeš?

KOMŠIĆ: Lagumdžiju.

RADMANOVIĆ: Ali on nije Hrvat!

IZETBEGOVIĆ: Jebiga, ako je Komšić Hrvat, onda bogami može i Lagumdžija.

RADMANOVIĆ: To sad govoriš jer je Lagumdžija Bošnjak.

IZETBEGOVIĆ: Lagumdžija Bošnjak?! Prvi put čujem.

RADMANOVIĆ: Ne može, ljudi, mora Hrvat. Zna se red.

KOMŠIĆ: Čuj, u Bosni red. Redovi su u Bosni samo za vizu.

IZETBEGOVIĆ: Ako sam ja sad ovo dobro shvatio, Bošnjak i Srbin se u Predsjedništvu polomiše da Hrvat bude premijer, a jedini u Predsjedništvu protiv toga - Hrvat! Ovo je ustavna kriza!

RADMANOVIĆ: Dobro govori Bakir. Imate li vi socijaldemokrati nekog Srbina?

IZETBEGOVIĆ: Što sad Srbin?

RADMANOVIĆ: A što bi Hrvat?

IZETBEGOVIĆ: Joooj, Lagumdžija je socijaldemokrat, lijepo ti je Željko objasnio.

RADMANOVIĆ: Vi bi sad crnog đavola, samo da nije Hrvat. Ovo je antisrpska zavjera!

KOMŠIĆ: A ko bi onda trebao biti premijer, Srbin?

RADMANOVIĆ: Ne, nego bilo ko, ali pod uvjetom da je Hrvat. Makar i Srbin.

IZETBEGOVIĆ: Jebiga sad, ispada onda da i Hrvat može.

RADMANOVIĆ: Može, kako ne razumiješ, samo ako je Hrvat.

IZETBEGOVIĆ: Po toj logici može i Borjana Krišto.

RADMANOVIĆ: Odlična ideja. Molim da se zapiše da se nisam ja sjetio.

IZETBEGOVIĆ: Ali ona je žensko, pobogu Nebojša!

RADMANOVIĆ: Jest, ali hrvatsko žensko. I nije onaj, kako se zove, socijaldemokrat. Plus je sad moderno da se ima premijerka. Da i mi u Bosni pratimo malo svjetske trendove.

IZETBEGOVIĆ: Može onda i moja sestra. Imam dvije. I obje ženske.

RADMANOVIĆ: Može, al' ne mora. Mora bit Hrvatica.

IZETBEGOVIĆ: Shvatam sad, ovdje se opet stvara antibošnjački front! Opet Hrvati i Srbi protiv muslimana!

KOMŠIĆ: Čekaj, čekaj, stani, kakva, bolan, Borjana Krišto?! Ona je izgubila na izborima!

RADMANOVIĆ: Otkad se to u Bosni gledaju rezultati izbora, ti k'o da si s Marsa pao?!

KOMŠIĆ: Dobro sad, i ti me za svaku hvataš!

RADMANOVIĆ: Ako sam ja dobro shvatio, stvari stoje ovako: srpski predstavnik u Predsjedništvu predlaže Hrvaticu, a Hrvat ne želi. Hrvatski predstavnik u Predsjedništvu predlaže Bošnjaka, ali Bošnjak ne želi.

IZETBEGOVIĆ: Kažem ti ja, ustavna kriza.

RADMANOVIĆ: Preostaje, znači, još samo da Bakir predloži nekog Srbina, pa da vidimo je l' ja ne želim.

IZETBEGOVIĆ: Meni je to fer ponuda.

KOMŠIĆ: Bakire, bolan, zajebava te.

IZETBEGOVIĆ: Što? Možda se čovjek stvarno složi, pa da riješimo ovu ustavnu krizu.

KOMŠIĆ: Normalno da hoće ako predložiš Srbina, što si tako glup?

IZETBEGOVIĆ: A što bih ja predložio Srbina, Alaha ti?

KOMŠIĆ: De mu, Nebojša, objasni.

RADMANOVIĆ: Dobro, šta ćemo? Evo ja nisam pametan.

IZETBEGOVIĆ: Znate kako kažu: ako ne može demokratski, onda pošteno.

KOMŠIĆ: Znači, bacamo grah?

RADMANOVIĆ: Nemojte, ljudi, grijeh je da se hrana baca!

http://www.nezavisne.com/komentari/kolu ... 69740.html

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Sjajno!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
najjača i najbolnija

Citiraj:
RADMANOVIĆ: Ako sam ja dobro shvatio, stvari stoje ovako: srpski predstavnik u Predsjedništvu predlaže Hrvaticu, a Hrvat ne želi. Hrvatski predstavnik u Predsjedništvu predlaže Bošnjaka, ali Bošnjak ne želi.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
hahahahaaha....genijalno! :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
sto se tice koaliranja radi uspostave vlasti u NSRS sve se otvorenije spominje moguca koalicija SNSD i SDS
tesko je proniknuti u prave motive "iza paravana" za stvaranje jedne ovakve koalicije...
postoje razni aspekti:
-SNSD hoce da utisa svoje stare partnere DNS i SP u najavljenim povecanim apetitima u buducoj podjeli vlasti saljuci tako poruku "vi nama niste neophodni, mi imamo puno opcija"
-SNSD hoce da zbije redove na domacem terenu, u vidu stvaranja jakog srpskog bloka, buduci da predstoji zestoka borba sa pritiscima sa famoznog Zapada, a i da formiranje vlasti na drzavnom nivou nije bas izgledno
-SNSD zeli da pocijepa SDS i tako sebe na vlasti dodatno i dugorocno ucvrsti, i to tako sto ce pojednim bitnim likovima iz SDS-a dati odredjene funkcije, dok ce sama stranka izgubiti identitet i snagu razlazuci se na vise manjih stranaka
-nesto drugo sto ne mozemo ni da slutimo :lol:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
mislim da je ovo prvo u pitanju...

Čak sam skoro i siguran da je to u pitanju....

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...prve dve teze i drugi stav trece su ispravni...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Нови премијер РС - Славко Митровић

Slika

Фронтал.РС из извора блиских власти, сазнаје да је "најбитнији човјек СНСД из сијенке" понуђен, и да је рекао – да.

Без обзира што је о овом имену било ријечи и прије избора и послије њих, многима који познају Митровића и даље звучи невјероватно да је исти уопште потврдно одговорио на понуду Милорада Додика, будући да је све ове године у СНСД исти успјешно задржавао једну од кључних позиција у унутрашњој номенклатури странке, а да је истовремено темељно непознат широј јавности. Наравно, у друштву са сасвим нетранспарентним јавним животом, у којем се, рецимо, могу десити "Прудски споразуми" о уставном преустроју државне заједнице зване БиХ, а за које нико ни дан данас не зна тачно шта су садржавали; једно "судбоносно да" не мора значити пуно у браку извршне власти.

Славко Митровић, предратни секретар општине Босанска Градишка и запосленик АИПК-овог Института за економику и развој, спада у најужи круг изворног СНСД, који су осим њега чинили још Милорад Додик, покојни Ненад Баштинац, те Станислав Чађо. Уколико се у обзир узме да је већина тренутачних кључних кадрова СНСД (Игор Радојичић, Небојша Радмановић, Никола Шпирић) намакнута присаједињењем из других странака, логично је да Милорад Додик на мјесту предсједника Владе Републике Српске жели истински "свог човјека".

Познаваоци прилика унутар СНСД кажу да, рецимо, Милорад Додик не може ни привирити у Градски одбор ове партије у Бањој Луци, који је под контролом Небојше Радмановића. Тако је потпуно логично да на мјесту премијера који је под Додиковом владавином добио све оне овласти које је предсједник РС изгубио за вријеме тираније Педија Ешдауна, предсједник СНСД жели "човјека од повјерења". Митровић је стога логичан избор, јер у готово метастазираном увећању чланства и овлаштења владајуће странке, врло аутократски настројен предсједник партије мора имати чврст ослонац.

Митровић је, кажу упућени, главни идеолог ове странке, писац њеног програма и уопште, уз Додика, централна личност у одређивању стратешких праваца у којима ће СНСД наступати. Очигледно је да у његовом карактеру постоје разлози због којих је преферирао вучење конаца из сијенке, а шта у основи прихватања "понуде коју није могао одбити", још није познато.

Они који лично знају Славка Митровића и даље су у невјерици да ће се исти прихватити ове функције, управо због његовог досадашњег тврдоглавог одбијања да узме било коју јавну функцију, коју је могао добити без икакве сумње и напора. Они такође тврде да је у питању један изванредан пословни правник, који се у закон и економију изванредно разумије и да је његово име на мјесту мандатара због тога веома позитивна вијест за РС. И не само због тога.

За Митровића важи увјерење да је то човјек којем је криминал стран, односно да уопште нема слуха за нелегалне радње, те познаваоци прилика у СНСД сматрају да би евентуално ту могло доћи до озбиљних проблема и ломова са њим на мјесту премијера.

У земљама са развијеном демократском праксом, имена личности за обављање кључних функција у систему власти се објављују прије избора или барем доста прије инаогурације; како би се листа ишчистила на ватри јавног мнења. Код нас то, нажалост, није случај и изабраном предсједнику РС не пада на памет да саопшти имена својих савјетника у кабинету.

Надати се да ће барем у случају премијера, односно мандатара Владе РС, бити испоштована ова демократска пракса и да ћемо имена кандидата за министре сазнати доста прије експозеа у Народној скупштини Српске.

http://www.frontal.rs/cyrl/?page=50&kat=5&vijest=49393

Славко је родом из Рогоља код Градишке. Јако паметан човјек, смирен и што кажу Хрвати, самозатајан. Био дуго година секретар општине Градишка, а неколико година пред рат се преселио из Градишке у Бањалуку. Радио у АИПК, од тада познаје и Слободана Пухалеца.

Од почетка у СНСД-у, уз покојног Баштинца главни идеолог и стратег у странци. Могао је ових година да буде шта је хтио, али није имао интерес. Има приватну фирму.

Има два сина. Један од разлога што није имао битне функције у државном апарату (по мом мишљењу) је и то што му је жена везана за инвалидска колица, вјероватно је посвећивао пажњу њој.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Zanimljivo, nadam se da je to konačno "svježa krv" (uslovno rečeno) u SNSD-u. Od ovih bahatih dosad (njakovića) ti tačno dođe muka, samo da ih jednom poslušaš.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Na državnom nivou SNSD ima pravo prečeg da formira vlast, ali ako ništa od toga ne bude, mislim da je fer da puste SDS i PDP u tu avanturu, pošto novi izbori ne bi mnogo toga promjenili.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 08:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Није добио понуду за новог премијера РС

СAРAЈЕВО - Aктуелни министар цивилних послова БиХ Средоје Новић демантовао је јуче да је добио понуду за новог премијера Републике Српске.

- Таква понуда није стигла - изјавио је Новић у Сарајеву, преносе агенције.

Он је рекао да је СНСД веома озбиљна партија, а да је премијер РС Милорад Додик исувише озбиљан политичар да би тек тако лицитирао с именима будућег премијера.

Новић је додао да треба сачекати још неколико дана док Додик буде инаугусиран за предсједника РС, а потом "ће он најбоље знати коме ће понудити мандат".

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... ra-RS.html

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja bih postavio Rajka Vasića ili Dušanku Majkić, oboje veoma podsjećaju na Dodika.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

..sveza krv u snsd-u...pa svi jos imaju knjizice skj...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hrvati ruše Lagumdžiju!

Citiraj:
Dragan Čavić i Božo Ljubić, lideri HDZ BiH i HDZ 1990, dogovorom o formiranju hrvatskog bloka u institucijama BiH osujetili su nameru predsednika SDP-a Zlatka Lagumdžije da u savetu ministara pravi većinu bez vodećih hrvatskih partija i SNSD-a.

Istovremeno, sporazumom o zajedničkom nastupu pet poslanika ovih stranaka u Parlamentu BIH otvara se i mogućnost da SDP ostane van vlasti ako ta partija ostane pri stavu da mandatar Saveta ministara mora da bude Lagumdžija.

Portparol HDZ BiH Mišo Relota kaže da su se dva HDZ-a dogovorila o zajedničkom nastupu o svim ključnim pitanjima za hrvatski narod u BiH, uključujući i zalaganje za ustavnu reformu, koja bi podrazumevala ravnopravnost hrvatskog naroda sa druga dva konstitutivna naroda u teritorijalnom i institucionalnom smislu.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 23:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odavno nisam ništa ljepše pročitao, srpski, hrvatski i bošnjački blok, konačno i karte otvorene.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...karte otvorene...i sta sad...pata karte...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Banjaluka - Predsednik Srpske Milorad Dodik počeo je konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade, a prema nezvaničnim informacijama, aktuelni ministar finansija RS Aleksandar Džombić ima najveće šanse za tu poziciju. Dodik se juče prvo sastao sa predstavnicima Privredne komore RS, a potom sa delegacijama SNSD i SDS.

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/218407/Dzombic-za-sada--favorit

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Citiraj:
RADMANOVIĆ: Vi bi sad crnog đavola, samo da nije Hrvat. Ovo je antisrpska zavjera!

:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]