banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 15:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jun 2010, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
na sta je sad spala banjalucka gimnazija i ko sve to zavrsava i kakvi su profesori, te kakva je disciplina, po meni na kraju ispada svejedno da li katolicka ili "drzavna"...

PS
znam neke klince koji idu u katolicku i kazu da je to bukvalno produzetak osnovne skole, sto ce reci ista "tezina" kao tipa 8-9 razred.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
cvox je napisao:
a ti koliko si se raspametio koda si zavrsio Gimnaziju.........do udse sa ponavljanjem 2 i 3 razreda :lol:

Samo sam cekao da se ti javis :lol: :lol: :lol:
Vidis da i ja umijem biti ozbiljan ponekad :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
zLo_krme je napisao:
Glupost, pa puno ljudi se provlačilo.. Prva ja iz pola predmeta... Ne možeš sve stići spremiti... To ne znači da ćeš raditi na pijaci ;)

Pa daj ja nisam rekao da će svi oni koji su se provlačili raditi na pijaci ili kao konobari. Naravno govorim o esktremnim slučajevima kojih ima malo ali ih ima pa onda zbog nekog takvog stvara se slika o Gimnaziji kao školi od koje nemate ništa.I znam i sam koliko se ljudi provuklo i kako se provuklo. Kad sam ja trebao upisati srednju znam koliko mi je ljudi reklo da sam budala što upisujem Gimnaziju i kako ništa nemam od toga i kako će mi dosaditi i sve sam to prošao. Što se tiče kriterijuma u KŠC ako je istina da je to nastavak osnovne škole onda mi je besmisleno upisivati takvu školu koja vas obavezuje da upišete fakultet jer jednostavno nećete predstavljati nikakvu konkurenciju drugim studentima u završavanju fakulteta, profesionalnom obučavanju i nalaženju posla...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 06:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Shabban je napisao:
Samo sam cekao da se ti javis :lol: :lol: :lol:
Vidis da i ja umijem biti ozbiljan ponekad :D

da si ti ozbiljan radio bi ti na pijaci a ne ovdje gubio vrijeme...i to bi bio VKV pijacar :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Да не отварам нову тему...

Citiraj:
Друга гимназија као пријека потреба

За још једном гимназијом у Бањалуци постоји велика потреба. Због тога је планирано је да од идуће 2011/2012. школске године почне са радом још једна гимназија.

Slika

Изјавио је ово "Гласу Српске" министар просвјете и културе Републике Српске, Aнтон Касиповић.

- Када је ријеч о смјеровима у новој гимназији, примарно размишљамо о информатичком и математичком смјеру, а постоје и неке идеје о спортској гимназији. Међутим, прије коначне одлуке свакако ћемо урадити једну детаљну анализу - нагласио је Касиповић.

Према његовим ријечима, постоји и објекат гдје би била смјештена нова гимназија.

- Зграда која може бити адаптирана за потребе нове гимназије до почетка школске 2011/2012. године већ постоји. Ријеч је о згради бивше Царине РС преко пута парка "Младен Стојановић" у истоименој улици. Она је у власништву Владе Републике Српске и требало би је додатно преуредити за потребе ученика - нагласио је Касиповић.

У Министарству просвјете и културе тврде да још није познат тачан број одјељења и ученика који ће похађати другу гимназију.

- Почетком идуће године када се буде припремала уписна политика за школску 2011/2012. биће разматран и уписни план у којем ће бити прецизиран који ће број ученика бити уписан у нову гимназију, у које смјерове... - наглашавају у Министарству.

Још додају да припреме прије отварања било које нове образовне установе морају бити опсежне.

- За сваку нову школу, па тако и другу гимназију мора се припремити наставни план, обезбиједити наставни кадар посебно стручни за нове смјерове... - кажу у Министарству просвјете и културе.

Међу основцима је и протеклих година владало велико интересовање за Гимназију.

- Добро је да ћемо добити још једну елитну образовну установу каква је Гимназија поготово што многи желе да се упишу у ту средњу школу. То је и моја жеља као и великог броја мојих другара са подручја града. То би требало да смањи гужву, мада је велики број мојих вршњака из околних општина који долазе у Бањалуку на школовање - рекао је један од ученика деветог разреда Основне школе "Бранко Радичевић" који није желио да му име објавимо.

Директор за сада једине Гимназије Зоран Пејашиновић рекао је да постоји потреба за отварањем нове гимназије на подручју града јер ће се на тај начин растеретити постојећу.

- Евидентно је да у Европи влада тренд повећања броја гимназијалаца у општој средњошколској популацији и да школски систем треба да се развија у том правцу. Управа и професори наше гимназије подржавају такву идеју о којој се већ дуже времена прича - казао је Пејашиновић.

http://www.glassrpske.com/vijest/10/ban ... treba.html

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Neka neka... I kad sam ja išla, bila je gužva....

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Aleksandraa je napisao:
Uskoro ce upisivanje u srednje skole.Mene intresuje sta mi je bolje upisati obicnu gradsku ili katolicku gimnaziju?
Odlican sam ucenik koji ce u maju zavrstiti osnovnu sa uspjehom 5.00.

Dvojbe ne treba biti - ako ti je stalo do ugleda i poštenja, gradska gimnazija morala bi ti biti top prioritet, posebno ako misliš nešto dalje studirati nakon nje.
Prema katoličkoj gimnaziji mislim da imam antipatiju.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 13:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sportska gimnazija bi bila pun pogodak.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Citiraj:
Друга гимназија до јесени у функцији
Datum: 07.02.2011 20:00
Autor: Сања Јокић

Друга бањалучка гимназија која ће бити смјештена у згради бивше Царине РС готово извјесно је почеће са радом у идућој школској години. У току је рјешавање имовинско-правних односа у вези са овим објектом и када се то приведе крају почећемо са његовом адаптацијом.

Slika

Ово је "Гласу Српске" рекла начелница Одјељења за средње образовање и васпитање у Министарству просвјете и културе Републике Српске Славица Купрешанин.

- С обзиром на велику заинтересованост свршених основаца за упис у Гимназију, планирали смо да до почетка 2011/12. формирамо још једну којој би окосница били природно-математички и рачунарско-информатички смјер. Увјерени смо да ће се интерес ђака за ова два смјера повећати јер је ријеч о занимањима која су тражена на тржишту рада. Ово је само још један начин стимулисања оних ученика који би касније уписивали студијске програме информатике и математике јер се ради о дефицитарним занимањима - истакла је Купрешанинова. Дуго времена било је ријечи и о формирању спортског смјера у новој Гимназији али, према ријечима Купрешанинове, прерано је говорити о томе.

- За почетак ће се формирати ова два смјера а уколико буде потребе за оснивањем нових, јавност ће бити упозната са тим активностима - казали су у Министарству.

У Министарству просвјете и културе РС тврде да још није познат тачан број одјељења и ученика који ће похађати Другу гимназију.
- Када се буде припремала уписна политика за школску 2011/2012. биће разматран и уписни план у којем ће бити прецизиран број ђака који ће похађати нову гимназију - истакла је Купрешанинова.

Основац Марко Лолић је казао да ће се уписати у Гимназију али да се још мора информисати о смјеровима у оној новој која ће се тек отворити.

- Желим се уписати у ову средњу школу јер тамо ћу стећи добру основу за даље усавршавање и школовање - додао је Власић.

Циљ

Један од циљева ресорног Министарства односи се на повећање броја средњошколаца уписаних у Гимназију са садашњих 20 на 40 одсто.

- Тренутно радимо на модернизацији наставних садржаја и усклађивању наставних планова за први разред. Кроз планирану реформу Гимназије, потребно је поред садашње опште развијати и оне које су различитих типова како би се ученицима пружила добра основа за наставак школовања у одређеној области - појаснила је Купрешанинова.

http://www.glassrpske.com/vijest/10/ban ... kciji.html

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Nadam se da će se ovo stvarno ostvariti do jeseni jer bilo je i vrijeme da naš grad dobije još jednu ovakvu školu. Grad ove veličine definitivno treba više od jedne Gimnazije. Ljubljana koja ima manje stanovnika ima jedno 10 Gimnazija za poređenje...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]