banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 00:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2010, 07:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
lollipop je napisao:
BMary je napisao:
...... i zato dipl.ecc. sa drzavnog fakulteta bez dana iskustva moze jedino da mi lize koverte i javlja se na telefon. Nema teoretske sanse da se u bilo kojoj privatnoj firmi takav kadar zaposli na mjestu npr.sefa racunovodstva.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: kako si samo prepotentna... sem toga neko ko je tek zavrsio fakultet ne moze ni stvarno ni teoretski postati sef racunovodstva... :roll:
i ti imas znanje iz prakse, to bi trebalo biti normalno i logicno za godine koje radis taj posao, i to se ne poredi sa fakultetom, znanje si stekla kroz rad a ne na fakultetu, ta diploma ti sluzi da mozes sjediti na tom mjestu koje zahtjeva diplomu, a da poredis sebe i ljude koji zavrse drzavnu ekonomiju, plus da ih tako omalovazavas to je toliko jadno da nemam rijeci.... kompleksi su cudo..

Nisam htjela zvucati prepotentno, ali kad malo bolje razmislim sto da ne - moze mi se. :lol: Govorila sam iz svog iskustva, obicno reaguju oni koji se pronadju u datom opisu. To je moje misljenje mozes samo da mi se suprotstavis konkretnim argumentima, a ne ovim tipa kompleksi, jadno... Tako vise ni djeca ne razgovaraju 8)
Meni diploma ne treba, a nisam zavrsila Ekonomiju, vec Informatiku i ucila sam za sebe a ne zbog diplome jer mi za posao ne treba. Odmah si zauzela gard, bespotrebno, a ja ti kazem svakakvih sam se nagledala - pogotovo sa drzavnom diplomom. Nemam predrasude i ne generalizujem, a pogotovo ne mislim da su svi takvi, samo govorim ono sto sam dozivjela.
Sestra mi je zavrsila Ekonomiju na drzavnom, eno je sad radi u nekim novinama, nesto tipa marketing...e to je zali boze. Konkurisala je za posao u racunovodstvu ali odmah je pitaju za iskustvo, diplomu okaci macku o rep... :angry4: Jedino drzavni sektor, poznanstvo.. :angry4:
Poenta je da je na trzistu rada konkurentan onaj sa iskustvom, a koje se placa tako skupo da kad ga steknes vidis da je vrijednije od bilo koje diplome 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 08:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Okt 2010, 08:59
z0ki (: je napisao:
A neki dan sam sreo OSOBU koja ce obnavljati godinu (Apeiron, pravo)... Zakoceno sam se kad sam cuo, materem... :o

Na jednoj drugoj temi sam posteno napisao kakvo je trenutno stanje na Pravnom fakultetu Apeirona i napisao koliko je mali procenat prolaznosti na drugoj godini koja je najteza godina tako da nema potrebe da se zakocenes.Na tom fakultetu je dekan Dusko Medic ,sudija Vrhovnog suda RS sa kojim sam upravo o tom odnosu privatni drzavni razgovarao i covjeka uopste ne interesuje sto je privatni fakultet,sto ovo ili ono vec prvo drzi do svog licnog digniteta pa zeli da od tog Pravnog fakulteta napravi postovanu instituciju i zbog toga i kod profesora insistira na tome.Profesore koji se ne drze instrukcija o nacinu polaganja ispita jednostavno mijenja.I to mu daje rezultate.Ponavljam sto sam vec tamo negdje napisao,ko ne vjeruje vrata su otvorena i neka se licno uvjeri i onda ovde posteno napise.Ako nije onako kako sam napisao javno cu da se pospem pepelom.
Ostali fakulteti na Apeironu se sa vecim ili manjim odstupanjem uklapaju u tu pricu koju pricate......nisu vrijedni spomena.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 09:04 
pa niko se nije rodio ni naucen ni sa diplomom..
kao sto sam rekla, ti si stekla znanje radom na tom mjestu a ne diplomom.. s druge strane, niko ko zavrsi fax bilo koji, ne moze odmah sjesti na neko mjesto i raditi kao da je tu 10 godina.. zato postoji pripravnicki staz...
drugo, tvoj stav o tome da ti neko lijepi koverte je i vise nego prepotentan prema ljudima koji zavrsavaju taj fakultet i moguce imaju vise generalnog znanja od tebe, ne uzimajuci u obzir konkretan posao koji radis.. jer se fakultet ne zavrsava za odredjeno radno mjesto, valjda ti je to jasno..

i da, ne brini ti za mene, imam i drzavni fax (pravo) , i dobar posao, i cijenjena sam u svom poslu, ali nikad necu dozvoliti da neko ko je zavrsio privatni fax i stekao nesto iskustva vodeci knjige nekome, govori tako o mladim akademskim gradjanima, koji uloze poprilicno truda, zivaca i energije, da zavrse taj fax... tako da smiris malo te svoje prepotentne izjave, jer to sto radis u nekom racunovodstvu i imas blc nikako nije za stav "moze mi se", vise zvuci smijesno

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 09:07 
oktavijan je napisao:
z0ki (: je napisao:
A neki dan sam sreo OSOBU koja ce obnavljati godinu (Apeiron, pravo)... Zakoceno sam se kad sam cuo, materem... :o

Na jednoj drugoj temi sam posteno napisao kakvo je trenutno stanje na Pravnom fakultetu Apeirona i napisao koliko je mali procenat prolaznosti na drugoj godini koja je najteza godina tako da nema potrebe da se zakocenes.Na tom fakultetu je dekan Dusko Medic ,sudija Vrhovnog suda RS sa kojim sam upravo o tom odnosu privatni drzavni razgovarao i covjeka uopste ne interesuje sto je privatni fakultet,sto ovo ili ono vec prvo drzi do svog licnog digniteta pa zeli da od tog Pravnog fakulteta napravi postovanu instituciju i zbog toga i kod profesora insistira na tome.Profesore koji se ne drze instrukcija o nacinu polaganja ispita jednostavno mijenja.I to mu daje rezultate.Ponavljam sto sam vec tamo negdje napisao,ko ne vjeruje vrata su otvorena i neka se licno uvjeri i onda ovde posteno napise.Ako nije onako kako sam napisao javno cu da se pospem pepelom.
Ostali fakulteti na Apeironu se sa vecim ili manjim odstupanjem uklapaju u tu pricu koju pricate......nisu vrijedni spomena.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mala prolaynost kad necete ni te skripte stro vam daju da procitate.. :lol: :lol: :lol:

o težini privatnog prava ne vrijedi trositi slova ni energiju... :lol: :lol: :lol: :lol:

a argumenti za to, da me ne prozivas su u svim onim likovima sto su sa mnom studirali drzavni pa nagulili i pokazivali nam kako profesori od njih traze za ispit samo lekcije koje su zaokruzili, citavih 30% gradiva koje sam ja ucila.. i to jos kad naucis sve jedva da ce ti dati 6, nego imas dodatnih 100000 pitanja za vecu ocjenu.. zato ne nasmijavaj ljude

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Друг ми био на државном машинском и јебга није учио и пребацио се сад на екологију на оном приватном "универзитету" у Инцелу. мислим да се зове НУБЛ.
каже да је то смијурија од факултета. само неколико људи из БЛ, све остало из Котор Вароша, Мркоњића и слично. људи везе са везом немају. из хемије уче шта је периодни систем елемената, а из физике v=s/t

и пола људи не контају и буље ко телад у шарена врата. из све и једног предмета ако положиш све колоквијуме и сличне глупости може се добити максимално 70 бодова. то је већ седмица а да уопште не излазиш на испит.

толико о томе ко уписује и завршава те факултете

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 10:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
pa niko se nije rodio ni naucen ni sa diplomom..
kao sto sam rekla, ti si stekla znanje radom na tom mjestu a ne diplomom.. s druge strane, niko ko zavrsi fax bilo koji, ne moze odmah sjesti na neko mjesto i raditi kao da je tu 10 godina.. zato postoji pripravnicki staz...
drugo, tvoj stav o tome da ti neko lijepi koverte je i vise nego prepotentan prema ljudima koji zavrsavaju taj fakultet i moguce imaju vise generalnog znanja od tebe, ne uzimajuci u obzir konkretan posao koji radis.. jer se fakultet ne zavrsava za odredjeno radno mjesto, valjda ti je to jasno..

i da, ne brini ti za mene, imam i drzavni fax (pravo) , i dobar posao, i cijenjena sam u svom poslu, ali nikad necu dozvoliti da neko ko je zavrsio privatni fax i stekao nesto iskustva vodeci knjige nekome, govori tako o mladim akademskim gradjanima, koji uloze poprilicno truda, zivaca i energije, da zavrse taj fax... tako da smiris malo te svoje prepotentne izjave, jer to sto radis u nekom racunovodstvu i imas blc nikako nije za stav "moze mi se", vise zvuci smijesno

Nemoj tako, zasto me osudjujes, na osnovu cega? Zar su akademski gradjani samo oni koji zavrse drzavni fakultet, govorim ti ono sto sam dozivjela, a ne napadam nikog niti omalovazavam, a ne mozes tek tako pretpostavljati o meni i o mom znanju, ni sta konkretno radim i koji fax sam zavrsila - fulas :wink: Jesi li negdje procitala da sam na strani privatnih fakulteta - e pa nisam. Skidam ti kapu i svima koji zavrse drzavni faks, drago mi je cuti da se obrazovani ljudi zaposljavaju i da su uspjesni. Svako se bori na svoj nacin, vec sam spomenula svoju sestru, znam kako se namucila da zavrsi - a sta radi. E to je nepravda, i to me boli :angry3:
A meni se stvarno moze :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
BMary je napisao:
nikog niti omalovazavam

BMary je napisao:
dipl.ecc. sa drzavnog fakulteta bez dana iskustva moze jedino da mi lize koverte i javlja se na telefon

ako ovo nije prepotentno i omalavazavajuce, ja ne znam sta jeste

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 10:34 
Početnik
Početnik

lollipop je napisao:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mala prolaynost kad necete ni te skripte stro vam daju da procitate.. :lol: :lol: :lol:
o težini privatnog prava ne vrijedi trositi slova ni energiju... :lol: :lol: :lol: :lol:
a argumenti za to, da me ne prozivas su u svim onim likovima sto su sa mnom studirali drzavni pa nagulili i pokazivali nam kako profesori od njih traze za ispit samo lekcije koje su zaokruzili, citavih 30% gradiva koje sam ja ucila.. i to jos kad naucis sve jedva da ce ti dati 6, nego imas dodatnih 100000 pitanja za vecu ocjenu.. zato ne nasmijavaj ljude

Svako ima svoje misljenje i svoj stav.Ja posteno napisao o tim lijevim predmetima i raznim menadzmentima koje ni profesori ne shvataju ozbiljno a kamoli studenti i koji samo sluze za to da se nagura na pedesetak predmeta u toku skolovanja sto je duplo vise nego na drzavnom a ne sluze nicemu.
Da,postoje skripte kao i na svakom fakultetu.Da,stvar izbora je odakle ces uciti.Ucis iz skripta padas ko kruska ako te ne potrefi neko pitanje iz te skripte....kao i svagdje.Nesto slicno kao skripta od 10 stranica Zivanovicevog gradjanskog.Jel poznato?Barem ne dolaze profesori pijani na predavanja.Poznato?
Nikada ali nikada nisam cuo ni vidio da profesor zaokruzi pitanja vec studenti zaokruzuju pitanja, kao,ova i ova najcesce pita.
Poenta moje price je bila i jeste da su se stvari i pristup na Pravnom fakultetu Apeirona drasticno promijenile u zadnje dvije tri godine i nista drugo.Ko ne vjeruje neka izvoli pa se uvjeri ili proba.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 10:42 
ukoliko se stvarno mijenja pristup ka ozbiljnijem i profesionalnijem, to je za pohvalu

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 10:50 
Početnik
Početnik

Mijenja vjeruj mi ali licno mislim da to ne moze dugo potrajati.Gazde Apeirona interesuje naravno samo novac.Boli njih uvo za obrazovanje.A sad su dosli u situaciju da se na tom fakultetu stvarno uci a imaju nepriznatiji fakultet i jos neko mora platiti 2500 KM skolarine.Ko je lud to upisati?Oticice na drzavni i sve 5.To im je i pokazao broj do sada upisanih na pravo u ovoj skolskoj godini.Deset puta manje nego prije.Ne moze i jare i pare.
Moja prognoza.....smijenice Medica i vratiti na staro kad je to bila sprdnja.
Dokle god ne sjednu celni ljudi,fakulteta ili univerziteta i privatnih i drzavnih i ne dogovore se pa recimo ujednace skolarine i povuku jednu liniju ispod koje se ne ide sa zahtjevima u pogledu znanja te nakon toga udju u jednu zdravu utakmicu ko ce vise znanja ponuditi za iste pare sve ce se svesti na ovakve pojedinacne pokusaje nekih dekana da radi svog licnog ugleda i dostojanstva izdignu te privatne fakultete iznad pukog uzimanja para a sto je po mom skromnom misljenju unaprijed osudjeno na propast samo ce neki kao recimo ja :lol: imati srecu ili nesrecu da upadnu u period tih njihovih pokusaja.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
BMary je napisao:
nikog niti omalovazavam

BMary je napisao:
dipl.ecc. sa drzavnog fakulteta bez dana iskustva moze jedino da mi lize koverte i javlja se na telefon

To je realno, a ne omalovazavajuce, dokazi ti meni da nije tako, rado cu promijeniti misljenje.
Nisi shvatila poentu (ponavljam se) ni jedan fakultet nas ne uci poslu za koji smo se skolovali, a prepotentnost je kad neko zavrsi fakultet pa misli da je pokupio svu pamet svijeta.
Bila bih srecna da je vise onih koji su obrazovani i zele da i dalje uce i da ucimo jedni od drugih.
Analogno privatnom fakultetu je odredjeni tip studenata (da ne nabrajam, vec je bilo) ali svi znamo da to nije 100% tako. I nisu ni svi Univeziteti i Fakulteti isti, sve je to relativno...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
BMary je napisao:
Nisi shvatila poentu (ponavljam se) ni jedan fakultet nas ne uci poslu za koji smo se skolovali, a prepotentnost je kad neko zavrsi fakultet pa misli da je pokupio svu pamet svijeta.

Ovo je istina, ali to ne znaci da su privatni fakulteti kod nas ni do koljena drzavnim.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:

Ovo je istina, ali to ne znaci da su privatni fakulteti kod nas ni do koljena drzavnim.

Bravo, nikad nisam ni rekla da jesu, to se ne moze osporiti.
Iz odredjenih razloga sam zavrsila privatni fakultet, ali zaboga, ne palite me na lomaci zbog toga :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ma ko to provocira studente privatnih fakulteta?
Nećemo te palit na lomači, ko zna danas sutra ćemo možda morati da ližemo... Koverte. :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ja, licno, podrzavam svaki kurs/tecaj/fakultet(volj ti privatni, volj ti drzavni) koji neko zavrsi.
Sve. Procitanu knjigu! Svaka cast. Ali ne volim, a ima ljudi, koji pokusavaju izjednacavati drzavni i privatni fakultet. Bolje zavrsiti neki laksi fakultet, nego se zlopatiti 10 godina na nekom drzavnom i na kraju nista.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:
Ma ko to provocira studente privatnih fakulteta?
Nećemo te palit na lomači, ko zna danas sutra ćemo možda morati da ližemo... Koverte. :lol:

Znate svi da je to bilo figurativno, a isto ti je kad radis, kosio ili vodu nosio, lizao koverte ili ne...
Bitan je rezultat i kako se to danas kaze "timski rad" :cat:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
eto kakav si ti tebi je samo do lizanja

koverti

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:43 
Početnik
Početnik

Kakav isto moja Meri.....daj da se kosi a neka vodu nosi ko god hoce :)

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
BMary je napisao:
[Enterprise] je napisao:
BMary je napisao:
nikog niti omalovazavam

BMary je napisao:

To je realno, a ne omalovazavajuce, dokazi ti meni da nije tako, rado cu promijeniti misljenje.
Bila bih srecna da je vise onih koji su obrazovani i zele da i dalje uce i da ucimo jedni od drugih.
Analogno privatnom fakultetu je odredjeni tip studenata (da ne nabrajam, vec je bilo) ali svi znamo da to nije 100% tako. I nisu ni svi Univeziteti i Fakulteti isti, sve je to relativno...

Prvo, prepotentnost je daleko vise od toga
drugo poredis babe i zabe.
Objasni ti meni zasto se ti poredis sa nekim ko uopste nema iskustva?!
Naveo sam ti lijepo primjer osobe koja je zavrsila priv. fakultet i nakon 5 godina iskustva jos nije na nivou osobe sa visom poslovnom.
To ne racunaj kao rekla kazala, to je informacija iz prakse. Gledaj na nju kako god hoces.
Ja nisam rekao da je neko ko zavrsi drzavnu ekonomiju odmah i momentalno strucnjak. Ali da se javlja na telefon i da lize koverte je potcjenjivanje i omalovazavanje a ne realnost. Jer da je to realnost onda bi ti sa svojim privatnim fakultetom prvog dana posla trebala da ribas vc. Bez uvrede, samo pratim tvoju analogiju
Evo krenucu od sebe. Kada uskoro zavrsim masinstvo i zaposlim se vrlo vjerovatno necu imati znanja ni na nivou najobicnijeg bravara. Ali cu taj nedostatak relativno brzo nadoknaditi. Ali da cu lizati koverte i javljati se na telefon, nece moci

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:49 
Početnik
Početnik

[Enterprise] je napisao:
[
Naveo sam ti lijepo primjer osobe koja je zavrsila priv. fakultet i nakon 5 godina iskustva jos nije na nivou osobe sa visom poslovnom.

Biti prirodno glup nema veze ni sa kakvom skolom.Mozda je taj tvoj neko prirodni kloc.Za 5 godina ljudi nauce raditi svoj posao i bez skole.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]