lollipop je napisao:
BMary je napisao:
...... i zato dipl.ecc. sa drzavnog fakulteta bez dana iskustva moze jedino da mi lize koverte i javlja se na telefon. Nema teoretske sanse da se u bilo kojoj privatnoj firmi takav kadar zaposli na mjestu npr.sefa racunovodstva.

kako si samo prepotentna... sem toga neko ko je tek zavrsio fakultet ne moze ni stvarno ni teoretski postati sef racunovodstva...
i ti imas znanje iz prakse, to bi trebalo biti normalno i logicno za godine koje radis taj posao, i to se ne poredi sa fakultetom, znanje si stekla kroz rad a ne na fakultetu,
ta diploma ti sluzi da mozes sjediti na tom mjestu koje zahtjeva diplomu, a da poredis sebe i ljude koji zavrse drzavnu ekonomiju, plus da ih tako omalovazavas to je toliko jadno da nemam rijeci.... kompleksi su cudo..
Nisam htjela zvucati prepotentno, ali kad malo bolje razmislim sto da ne - moze mi se.

Govorila sam iz svog iskustva, obicno reaguju oni koji se pronadju u datom opisu. To je moje misljenje mozes samo da mi se suprotstavis konkretnim argumentima, a ne ovim tipa kompleksi, jadno... Tako vise ni djeca ne razgovaraju
Meni diploma ne treba, a nisam zavrsila Ekonomiju, vec Informatiku i ucila sam za sebe a ne zbog diplome jer mi za posao ne treba. Odmah si zauzela gard, bespotrebno, a ja ti kazem svakakvih sam se nagledala - pogotovo sa drzavnom diplomom. Nemam predrasude i ne generalizujem, a pogotovo ne mislim da su svi takvi, samo govorim ono sto sam dozivjela.
Sestra mi je zavrsila Ekonomiju na drzavnom, eno je sad radi u nekim novinama, nesto tipa marketing...e to je zali boze. Konkurisala je za posao u racunovodstvu ali odmah je pitaju za iskustvo, diplomu okaci macku o rep...

Jedino drzavni sektor, poznanstvo..
Poenta je da je na trzistu rada konkurentan onaj sa iskustvom, a koje se placa tako skupo da kad ga steknes vidis da je vrijednije od bilo koje diplome