Bod je ne dobar, vec odlican! Treba uzeti u obzir da smo zasrali protiv Rudara, da nas je Zeljeznicar nokautirao, kao i da nas sudije j.buckaju iz utakmice u utakmicu. Sve to utice na ekipu i pozitivna stvar je to sto smo nakon ovih 7 turbulentnih dana ipak izvukli nesto protiv veoma dobre ekipe. To pokazuje da ovi igraci, ili barem vecina, imaju karakter. Ako nista, borili su se za taj bod. Ja mogu da podnesem da se lose igra, ali tada zelim barem da vidim borbenost. Do prije 2 godine uzimali smo bodove sa strane svake prestupne, a sada na 5 gostujucih nismo primili gol! Mislim da smo brzo zaboravili golgotu kroz koju smo prolazili godinama. Druga prica je to sto bismo mi uz bodove i dobru igru. Neki dan sam napisao da trebamo na sto bolji nacin privesti ovih 5 kola i sacekati da Vlado napravi presjek. Do zime osvajati bodove bilo kako. Ako treba i bunkerom!
Cestitke Vladi i igracima!
Vukovi bili bolji, a Banjalučani odnijeli bod U utakmici 11. kola Premijer lige BiH Olimpic i lider Borac su odigrali bez golova
Lider Premijer lige banjalučki Borac je u 11. kolu na gostovanju u Sarajevu kod Olimpica odigrao nepopularnih 0:0 i tako nastavio niz nepobjedivosti na gostovanjima.
Prosječno prvo poluvrijeme u kojem su oba tima imala po jednu dobru priliku za pogodak. Olimpic je mogao povesti u 12. minutu, Ćulov je dobro centrirao, a na drugoj stativi Alimanović i Suljević jedan drugom zasmetali, a lopta otišla samo u gol-aut. Borac je najbliži pogotku bio u 33. minutu kada je dobar udarc Muminovića izblokirala odbrana domaćih.
U nastavku utakmice odlična igra nogometaša Olimpica. Kontrolisali su igru tokom čitavog drugog dijela, te su stvorili nekoliko izglednih prilika, no nisu uspjeli savladati golmana Borca Asmira Avdukića. Banjalučani u nastavku utakmice niti jednom nisu ugrozili gol domaće ekipe, koncentrisali su se na odbranu svog gola.
Olimpic-Borac 0:0 Stadion Asim Ferhatović Hase-Koševo u Sarajevu. Gledalaca: 100. Sudija: Ante Živković (Orašje). Žuti kartoni: Rodrigo (Olimpik), Raspudić, Damjanović, Mikić, Vidović, Petrić (Borac) OLIMPIC: Lučić, Suljević, Ješe, Kolarov, Subašić, Vidović, Kresser, Thiago, Alimanović (od 69. Durak), Rodrigo, Ćulov. Trener: Mehmed Janjoš BORAC: Avdukić, Ćorić, Puzigaća, Nikolić, Grahovac, Raspudić, Miminović (od70 Dujković). , Damjanović (od 81. Petrić), Mikić, Trivunović, Stančeski (od 70. Vukelja). Trener: Vlado Jagodić
_________________ ENVER KULAŠIN
|