banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 00:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Okt 2010, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Prijedlog iz RS-a da u slučaju suspenzije domaćeg terena rep. Srbije igra u Banja luci u sarajevu je dočekan na nož, i već vitlaju "oružjem".
Njihova mržnja fascinira, dakle, prirodno je da se u slučaju suspenzije ta utakmica igra u najsrpskijem gradu izvan Srbije tj. Banja luci i ne vidim zašto bi to smetalo bilo kojem muslimanu, jer niko ne predlaže jebeno Sarajevo niti to ima veze s njima, zato sam rekao da njihova bolesna mržnja prema Srbima fascinira.
Radi ilustracije evo kako to kod njiuh izgleda:

Spoiler:
Oštar start
Neka Srbija igra u Mitrovici, a ne u Banjoj Luci!

Fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za EURO 2012 domaćin u Banjoj Luci?! Ogromna želja čelnika Fudbalskog saveza Republike Srpske. Vjerovatno pusta i gotovo neostvariva!
Piše: Bakir Tiro
Sportski funkcioneri, igrači političke elite u ovom bh. entitetu, nude pomoć Fudbalskom savezu Srbije. Ponovo "igranka" po uzoru na one sa nedavnih predizbornih skupova tamošnjih nacionalista. Klasično varanje vlastitog naroda zarad ličnih poena kod svojih naredbodavaca - političara. Sve u cilju konstantne destabilizacije fudbalskih, a tako i životnih prilika u kompleksnoj državi.

Nemaju legitimitet

Rodoljub Petković, generalni sekretar FS RS i čovjek sa najdugovječnijom funkcijom u našem fudbalu, istakao je da će "FS RS prvi omogućiti gostoprimstvo reprezentaciji Srbije". Ipak, ni Petković ni FS RS nemaju legitimitet da na "svoju ruku" ugoste Srbiju na tlu suverene i krvlju natopljene zemlje Bosne i Hercegovine.

Ukoliko zbog nedavnog divljanja huligana i srpskih ultranacionalista u Đenovi, selekciju naših istočnih susjeda UEFA kazni zabranom igranja u svoj zemlji, saglasnost za njihov nastup u BiH isključivo mogu dati Predsjedništvo ili Izvršni odbor N/FS BiH.

Konkretno, i sva moguća pismena korespodencija sa FS Srbije mora ići preko državnog Saveza. Na osnovu jasnih pravila FIFA-e i UEFA-e, Fudbalski savez sa sjedištem u Beogradu eventualnu individualnu ponudu Petkovića, odnosno FS RS ne smije ni uzeti u razmatranje. Ako ne žele da budu još drastičnije kažnjeni?

Postoji li fudbalski Sejdo Bajramović?

Dakle, dok pojedini u RS "lome prste" priželjkujući sankcije za voljenu Srbiju, očito, vrući krompir mogao bi doći u ruke bošnjačkih i hrvatskih funkcionera u N/FS BiH. Shodno posljednjim političko-fudbalskim koalicijama Milorad Dodik - Dragan Čović, nije isključeno da FS RS i po pitanju igranja Srbije u Banjoj Luci može računati na glasove pojedinaca iz Hercegovine u Izvršnog odbora N/FS BiH. I u tom slučaju (ako Srbija u kvalifikacijama bude morala igrati van granica svoje zemlje) ne bi bilo većine za odluku o gostoprimstvu reprezentaciji države čije su vojne i paravojne trupe od 1992. do 1995. godine činile zločine po cijeloj BiH.

Bez dileme, ključ za pomoć blago rečeno "bahatom i nestašnom susjedu u nevolji" veoma lako mogao bi se naći kod u N/FS BiH razjedinjenih Bošnjaka. Ako se ne pojavi fudbalski Sejdo Bajramović, Srbija će (ukoliko bude kažnjena da ne može igrati u svojoj zemlju) rezervnu "domaću destinaciju" morati tražiti van naše države.
Uostalom, ako ih UEFA sankcionira neka igraju, recimo, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Zašto bi kao domaćini nastupili u Banjoj Luci? Kada multietnička reprezentacija BiH bude dobrodošla u ovom krajiškom gradu, nema problema, neka nekada igra i kažnjena Srbija. Zašto se Petković i FS RS nikada ne zalažu za prihvatanje reprezentacije države u kojoj zarađuju hljeb i u Banjoj Luci?

Prekodrinske nevolje važnije od ličnih?!

Ako bi se kojim nemoralnim slučajem desilo da "složna braća" iz N/FS BiH odobre kvalifikacioni nastup Srbiji u Banjoj Luci glavnu riječ dat će FIFA i UEFA. A prilikom njihovih odluka u prvom planu je depolitizacija i sigurnosni aspekt. Na najbolji način osjetili su to iz FS RS u nekim ranijim pokušajima političkih podvala bh. fudbalu. Priče o formiranju reprezentacije RS, pa i istupanju FS RS iz N/FS BiH, FIFA i UEFA sasjekli su u korijenu.

Na koncu, ukoliko se ne ukine Predsjedništvo N/FS BiH do 31. marta naredne godine nema ni Borca, ni ostalih klubova iz BiH u Evropi. Umjesto da rješavaju vlastite probleme u Banjoj Luci se bave prekodrinskim nevoljama.

Petkoviću, kako kod vas u Krajini kažu: "Pusti kraju, neka igraju u Mitrovici, a ne u Banjoj Luci!"

BTW
koliko se sjećam tako se nešto već desilo pa je Srbija ili je bio neki srpski klub (nije ni važno) koji je igrao u Rumuniji, e sad šta je logičnije, da se ta tekma igra u jebenoj Rumunij... ili ovde kod nas u Banja Luci? Svakom normalnom odgovor je jasan, jedino onima sa patološkom mržnjom prema Srbima tu je nešto nejasno :roll:

Poslednji put menjao old fashion men dana 21 Okt 2010, 16:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ако имаш нешто да кажеш тим људима на том форуму, иди па им реци. На том форуму.

Нема потребе да овдје стављаш линкове ка другим форумима.

Дакле, прича о томе да ли треба да Србија играу БЛ - да, о томе треба причати. Прича шта о томе мисле људи на неком другом форуму - не! Једноставно нема потребе.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Linkovi su samo radi ilustracije, nebitno uredit ću post tako što ću izbaciti te linkove.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ko ih je*e, najbolje da se nerviram zbog federalnih papaka, necu ni da citam dubokoumni tekst :D

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Mislim da bi to bila jako dobra stvar da Srbija odigra svoje utakmice u Banjaluci, svako tko je normalan bih to prizeljkivao, jeli se ovdje radi o sportu, ja bih licno otisao i pogledao utakmicu.

Medutim nas fudbalski savez vode ljudi koje samo interesuje novac i politika. Imamo 3predjednika saveza, ako se svetrojica nezloze nema utakmice, a nazalost ce tako biti. I bice hiljaditi put da uniste nesto, sto je jako dobro i pozitivno.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Banjalucki_Behar je napisao:
Mislim da bi to bila jako dobra stvar da Srbija odigra svoje utakmice u Banjaluci, svako tko je normalan bih to prizeljkivao, jeli se ovdje radi o sportu, ja bih licno otisao i pogledao utakmicu.

Medutim nas fudbalski savez vode ljudi koje samo interesuje novac i politika. Imamo 3predjednika saveza, ako se svetrojica nezloze nema utakmice, a nazalost ce tako biti. I bice hiljaditi put da uniste nesto, sto je jako dobro i pozitivno.

Svaka čast na postu....
Jedna pametna i od tebe.

Zanemarimo koja bi reprezentacija bila ''domaćin'', pitajmo se samo koliko bi to značilo finansijski za grad???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Međunarodna utakmica je nešto što bi Banjaluci zaista trebalo. Postoji samo jedan mali logistički problem: gradski stadion je u takvom stanju da ni po čemu ne zadovoljava kriterije UEFA, trava bi mogla da se sredi, ali ne i tribine, kao i dovoljan broj parking-mjesta u situaciji kada je i banjalučanim teško naći mjesto u centru, a da ne govorimo o autobusima, riječ je sigurno o par stotina...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
STRATOKASTEL je napisao:
Međunarodna utakmica je nešto što bi Banjaluci zaista trebalo. Postoji samo jedan mali logistički problem: gradski stadion je u takvom stanju da ni po čemu ne zadovoljava kriterije UEFA, trava bi mogla da se sredi, ali ne i tribine, kao i dovoljan broj parking-mjesta u situaciji kada je i banjalučanim teško naći mjesto u centru, a da ne govorimo o autobusima, riječ je sigurno o par stotina...

Гдје ти живиш? Па како Борац одигра против Лозане утакмице квалификација за Лигу европе? Каквих пар стотина аутобуса, кад је капацитет стадиона 7238? Нови паркинг испред зграде РТРС је и више него довољан за капацитет стадиона. Ако би Бањалука ово добила, вјероватно би се и убрзало са том изградњом југа и сјевера, да то све буде завршено до прољећа...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Гдје ти живиш? Па како Борац одигра против Лозане утакмице квалификација за Лигу европе? Каквих пар стотина аутобуса, кад је капацитет стадиона 7238? Нови паркинг испред зграде РТРС је и више него довољан за капацитет стадиона. Ако би Бањалука ово добила, вјероватно би се и убрзало са том изградњом југа и сјевера, да то све буде завршено до прољећа...

Pa jel oda stvarno postoji neko ko smatra da bi onda trebalo reprezentativnu utakmicu igrati na stadionu koji prima 7238 gledalaca? Nije ovo Andora, niti San Marino. Bolja solucija je Mađarska ili Rumunija, ako već ne bi htjeli da igraju u Hrvatskoj, Crnoj Gori ili na Koševu (koji je, ruku na na srce, jedini pravi stadion/arena u BiH).

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Какво Кошево, каква Хрватска јел ти мене зајефркаваш? А зашто би била боља солуција Мађарска или нека друга земља кад неће доћи опет више него тих 7238 гледалаца? И шта фали да се утакмица против рецимо С. Ирске или Фарских острва одигра у БЛ? И био би ред више да се репрезентација помјери из Београда, кад већ то нису хтјели милом(а требали су) ето сад ће нас натјерати силом.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Riječ je o kapacitetu stadiona i posjećenosti. Sve se vrti oko para. Svakom fudbalskom savezu je u cilju da postigne što bolji finansijski, a zatim i sportski rezultat. Upravo tim redosljedom. Varaš se ako misliš da je FSS nešto drugo. A da bi se posjećenost svela na tih 7238 ljudi... toliko bi vjerovatno došlo iz Borika.
Zato, samo veliki stadion dolazi u obzir.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ти мене стварно зајебаваш, или баш ниси упућен. Ево одг. ти још једном. Јел мислиш да ако би играли у некој страној земљи да би добили стадион бесплатно на кориштење, а знамо да ће у БЛ добити, да не говоримо о подршци навијача. Што се тиче ФСС-а па улазнице не играју ни 5% прихода... Да није тако не би имали шта јести играчи кад дођу играти за репре. ,па на прошлој утакмици је у БГ било 10000 људи. :lol:

овер енд аут!

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 23:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
STRATOKASTEL je napisao:
Riječ je o kapacitetu stadiona i posjećenosti. Sve se vrti oko para.Svakom fudbalskom savezu je u cilju da postigne što bolji finansijski, a zatim i sportski rezultat. Upravo tim redosljedom. Varaš se ako misliš da je FSS nešto drugo. A da bi se posjećenost svela na tih 7238 ljudi... toliko bi vjerovatno došlo iz Borika.
Zato, samo veliki stadion dolazi u obzir.

zasto da veliki stadion bude prazan za vreme utakmice sa slabijim timom kada moze da manji stadion bude pun?
bilo bi interesantno kada bi srbija igrala u bl..............ako celnici fss prihvate ponudu da igraju u bl i uefa se slozi :D :D

borcev stadion moze da primi taj broj,ali moraju da naprave mesta i za gostujuce navijace ako ih bude...............pre da ce oko 5000 moci da gleda utakmicu ako se bude igrala u bl....ali i tih 5000 nekad napravi bolju atmosferu od 50000 navijaca na vecem stadionu.

a mozda stratokastel smatra da srbija ne treba da igra u bl? :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 00:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Anoniman je napisao poduzi post, a kljucna je zadnja recenica

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

anoniman je napisao:

a mozda stratokastel smatra da srbija ne treba da igra u bl? :wink:

Stratokastel smatra da bi u Banjaluci trebalo da se igra više međunarodnih utakmica, ali i to da bi se u Banjaluci trebali stvoriti uslovi za to. Jebeš grad u kome živi četvrt miliona ljudi, a gradski stadion prima 7238. Pa i prije rata su se igrale reprezeentativne utakmice, pa je bio premalen iako je primao 25-30 000. Nisam ja dao građevinsku dozvolu onome ko je izgradio nove zgrade na prostoru bivših kasarni oko stadiona (gdje je logično stadion trebao da se širi), niti sam radio bilo šta da usporim izgradnju novog stadiona na nekoj drugoj lokaciji, koji bi bio dostojan grada.
Onakav kakav je sad, gradski stadion nije ni za k...., a kamo li za pokazivanje u međunarodnim susretima.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 09:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Partizanov stadion prima 30-ak hiljada a se retko napuni u gradu od 2 miliona stanovnika, a hoces da Borac ima toliki stadion. Sadasnji kapacitet se napuni jednom godisnje, jako pametna investicija da se pravi toliki stadion

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Hertzog je napisao:
Partizanov stadion prima 30-ak hiljada a se retko napuni u gradu od 2 miliona stanovnika, a hoces da Borac ima toliki stadion. Sadasnji kapacitet se napuni jednom godisnje, jako pametna investicija da se pravi toliki stadion

Preduhitri me, station svakako zjapi prazan, napuni se samo kad dodje Ceca ili Zdravko Colic . :D

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ukoliko do toga dođe...evo iznajmljujem svoj balkon za gledanje utakmice...slogan "Mali Drvar kao svečana loža"...pogled sa sedmog sprata, ima i mjesta za el. ražanj, a vani će biti dovoljno haldno da ne treba frižider...75 evra po osobi, dozvoljeno je makimalno 30 ljudi, iako realno stane 8...Ako već ne mogu fudbalski savezi da profitiraju, da profitiram ja....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Citiraj:
И шта фали да се утакмица против рецимо С. Ирске или Фарских острва одигра у БЛ?

Ovako i ja mislim, pošto bi npr. protiv Farana, usljed pada rezultata i atmosfere oko reprezentacije, ionako interes bio nevelik, bar je tako dosad bilo u BG.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:

Beograd ima malo veću ponudu, kako sportskih tako i kulturnih događaja. Normalno je da je narod zasićen. Ja vas sada pitam, da li je iko u Banjaluci zasićen vrhunskim sportskim dešavanjima ili velikim koncertima? Odgovor valjda i sami znate. A zašto? Postoji li volja i želja za tim? Naravno, postoji bar 20-30 000 ljudi koji bi došli, ne samo iz grada nego i okruženja od 100-200 km da pogledaju dobru utakmicu ili koncert Iron Maiden (npr). A kapacitet? Nikakav!
Ko će i da dođe, ako nema gdje.
Mnogo se hoće, ali da se prstom ne mrdne. Banjaluka je po broju stanovnika velik grad, ali da bi bila velegrad, nedostaju joj mnoge stvari (u stvari, jedino broj kafića je "velegradski", ostalo sve zaostaje). Ali da se držimo teme, dok ne bude imala pristojan stadion, biće provincija u kojoj neće postojati ni dobar fudbalski klub, jer sve to ide jedno uz drugo: mali stadion = mala publika = malo para = slab tim = nezainteresovani sponzori = još manje para = još slabiji fudbal = ...sve ispočetka, ali mnogo gore.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]