Malka ne doručkuje ništa;
TensSa jaja i ovsene sa step sokom (Kendy);
Halpert prženice ili ako mu ostane hljeba od sinoć namaže nekaj na isti;
Talijin doručak nekad obiluje ugljenim hidratima, a nekada bjelančevinama, ona ističe kako je važno doručak ne preskakati;
guess who najčešće njapa pahuljice (4-5 puta sedmično);
Taško uglavnom mliječne proizvode, a nekad se natjera da si skuha i čaj;
Frisky_Dingo voli kifle, ili neko slično svježe pecivo, često namazano s nečim slatkim, a voli i bijelu kafu;
Silhouette se opredjeljuje za sendvič, a na njenom meniju se nađu i jaja, nekad plazma, mlijeko. I njoj je sve dosadilo, kao i nekome ko je ovu temu otvorio 2001. (ne znam kako je sad

) i meni 2010.

Silhouette još primjećuje kako izgleda svi nekako imamo problem s tim doručkom.;
Izzard voli jaja

;
ERROR puno kafe i cigara;
mmiissoo omlet, pahuljice, ili svjeze kifle i eurokrem;
veljko jogurt, obavezno, ponekad suve kobasice ili slaninu ,jaja ,a ne bježi ni od konzervirane ribe;
Euroth ima sličan doručak kao što ima Siluethe, i on takođe ističe kako mu je sve dosadilo. On pije i kafu.
Doručkaneri koje ne mogu da ne stavim ovdje skupa su Lolipopka i Laoce, koji imaju mnogo simpatične postove pune ideja

:
Lolipopka se nadovezala na Talijinu opasku kako joj ne prija sladak doručak (ni meni nikako

)
"ni meni talija, slatko na prazan stomak, to moze samo kao privremena mjera od najvise 5 minuta do dorucka..a kuci vikendom obavezno omlet, sa sunkom, sirom, caj.. sve po ps. a drugi dan vikenda ustipci, nekad obicni, nekad sa tikvicama i bijelim lukom, ajvar, prsut, mladi sir... ili seljacka pita ponekad... joooj.. da imam kuhinu na poslu imala bih 100 kg" ;
Laoce kaže ovako:
"Konacno neko ko dorucak ozbiljno shvata .

Ja uvijek za dorucak jedem 3 snite kruha sa nekakvim namazom i nekakvim mesnim proizvodom , sir , prije sam zasladjivao sa eurokremom ili marmeladom , caj ili mlijeko i varijacije na tu temu.
I to tako mislim od rodjenja(skoro

), samo sto zadnjih 5-6 godina jedem tost sa majonezom , sirom i salamom , znaci isto.
Kod kuce je subotom ujutro obavezno bila popara sa bijelom kafom, a nedeljom peksimeti ili pohani kruh, slatki , sa kiselim vrhnjom i bijela kafa, naravno."
Moj doručak je skoro uvijek mliječni... znači bjelančevine, u nekim kombinacijama, recimo palenta sa jogurtom.
Važno je popapati nešto što daje energiju i polet i uvodi nas u novi dan.. a da je zdravo.
Neki nutricionisti za doručak preporučuju voćne obroke, naročito one obilate c vitaminom (recimo 2 pomorandže)
Dobro nam poznata stara narodna poslovica kaže: "Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, a večeru daj neprijatelju." - tako da ova prethodna ideja o dvije pomorandže i ne pije mnogo vode, prema ovoj poslovici

(približniji joj je Lolipop i laoce

) ali jedna ideja + za one kojima je mnogo važno kako se hrane i šta unose u organizam.
Još ideja za zdrav i brz doručak možete naći
ovdje ...
Kako je moja tema o doručku zaključana, ja nisam bila lijena da prebacim ideje o fruštukovanju na onu koja već i postoji (u pogledu skupljanja novih ideja za doručak)
Mnogi forumaši su istakli da je doručak veoma važan, a pored njega, najbolje je dan započeti osmijehom