banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Okt 2010, 18:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ma pronađe on kanale, ali je crna slika i nema tona :D Kad budem išao do njega, pogledaću oznaku, pa postavim (ako to uopšte igra ulogu).

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 19:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
digitalija je napisao:
<Enter_name> je napisao:
I moj kolega sa sonyjevim LCD-om i dalje na Elti ne može da gleda digitalu iako piše da TV ima DVB-C tjuner...

Koji model ima? Ja imam Sonyja i digitala radi. Kod mene je KDL-32D3000. Prateci thread o elta digitali vidio sam da ljudi sa Sonyjem, imaju manje-vise probleme iste kao i ja, ali nije bilo nikoga da bas ne moze nista uhvatiti...

da li ti rade svi kanali na digitali,posto i ja imam sony ali nemam par kanala

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 20:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
palpantine je napisao:

Naravno da ne rade, ipak je to elta. Problemi su sa Sport klubom i Kanalom D (ima tona, nema slike). Od HD programa radi samo ZDF, mada tu imam samo ton i ttx jer mi je tuner MPEG-2. Programi na 418 Mhz su katastrofa. Tako je los signal da ih tv uopste ne uspijeva prikazati. Povremeno uleti koji sekund kockaste slike ili isprekidanog tona. I da, ima par kanala tipa Test 1,2,3... koji nemaju programa... Takodje, ukinuli su Private Spice, valjda oni znaju sto (predobar za nas :) ). To niko ziv u elti vise ni ne zna sta bi trebalo ici, a sta ide na toj digitali :)

<Enter_name> je napisao:
Ma pronađe on kanale, ali je crna slika i nema tona :D Kad budem išao do njega, pogledaću oznaku, pa postavim (ako to uopšte igra ulogu).

Pa igra, jer od oznake zavisi firmware koji ima, a time i mogucnosti tunera.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 20:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Okt 2010, 10:40
Ja imam Sony Bravia KDL40BX400 i u Gradišci nemam ni jedan digitalni kanal. Kao što rekoh sve kanale (89) uredno očita,ali nema slike. U Aneksu kažu da ni jedan Sony i Panasonic ne rade u Gradišci.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 20:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

I jos su ti na to zakljucali temu na forumu :) E moj bozidare, sta da ti ja kazem, kad njima "nije u interesu" pridobiti nove korisnike.
Zapravo im jeste u interesu, ali jednostavniji im je nacin kontrole pretplatnika kad moras kupiti stb. Kada bi pustili signal da moe uhvatiti svaki tv, kako bi onda naplatili pretplatu. Morali bi reci da je dzaba, kao sto je elta rekla, ne bi mogli posebno naplacivati. A valjda se niko na vrijeme nije sjetio da se to moze CAM-om rijesiti pa sada lau i zavlace ljude poput tebe, koji nece stb.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik

Potpuno si u pravu. Još jedino čekam da dobiju CAM-ove, pa da i to isprobam (mada ne vjerujem u uspjeh). Nakon toga definitivno odustajem od borbe.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 21:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Druže, CAM modul služi za gledanje kodiranih kanala; kod Aneksa kanali nisu kodirani (kao ni kod Elte), tako da... uostalom, i da dođeš u priliku da ga nabaviš, postavlja se pitanje koji (Conax, Viaccess, CryptoWorks, Irdeto...) i šta bi u bacio u njega (kad ne postoji kartica; kao što rekoh, programi trenutno nisu kodirani).

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 21:21 
Pripravnik
Pripravnik

Potpuno se slažem sa tobom, ali davljenik se i za slamku hvata. CAM-ove nabavlja (bar tako tvrde) Aneks i to više vrsta. Kartica će biti njihova. Kada to dobiju kanali će se kodirati, a ja ću ''posuditi'' sve vrste koje nabave. Nikad se ne zna, u ovoj zemlji je sve moguće ...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 21:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
digitalija je napisao:
palpantine je napisao:

Naravno da ne rade, ipak je to elta. Problemi su sa Sport klubom i Kanalom D (ima tona, nema slike). Od HD programa radi samo ZDF, mada tu imam samo ton i ttx jer mi je tuner MPEG-2. Programi na 418 Mhz su katastrofa. Tako je los signal da ih tv uopste ne uspijeva prikazati. Povremeno uleti koji sekund kockaste slike ili isprekidanog tona. I da, ima par kanala tipa Test 1,2,3... koji nemaju programa... Takodje, ukinuli su Private Spice, valjda oni znaju sto (predobar za nas :) ). To niko ziv u elti vise ni ne zna sta bi trebalo ici, a sta ide na toj digitali :)

<Enter_name> je napisao:

Pa igra, jer od oznake zavisi firmware koji ima, a time i mogucnosti tunera.

koja ti je verzija softvera,ako nije tajna i ja imam iste probleme kao i ti

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 21:46 
Pripravnik
Pripravnik

Ako mene pitaš: M 8.720

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 21:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Okt 2010, 19:18
Evo danas je nešto moj operater u Visokom radio (još testiraju digitalni signal) i moj panasonic je proradio te našao 24 kanala, dakle sve što trenutno puštaju.
Ista priča kod prijatelja koji ima sony tv, sve uredno
Šta su radili ne bih vam znao reći, ali možda ipak pokazuje da je do operatera

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 21:52 
Pripravnik
Pripravnik

Svi nešto pokušavaju da poprave samo ovi iz Aneksa ne. Drže ljudi monopol pa mogu kako hoće ...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 21:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nije poenta da nije do operatera, oni sigurno mogu da usklade parametre sa većinom (ne svim) TV-ovima; poenta je što su parametri već podešeni i da bi vjerovatno došlo do velike zbrke s postojećim korisinicima (tj. do prestanka servisa) u slučaju promjene istih. Stvar je da oni nisu u početku vodili računa o tome (suluda je ideja da oprema nije u skladu sa standardom) i sad je jedino rješenje da proizvođači TV-ova prilagode softver TV-a operaterima...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Анекс нема интерес да рјешава проблем који су намјерно створили корисницима аналогне кабловске телевизије у "њиховом" рејону. Може им се јер су ту монополисти. И то је то.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 00:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

palpantine je napisao:
koja ti je verzija softvera,ako nije tajna i ja imam iste probleme kao i ti

Software Version 2.12.105
Starter 0.15.9

Umalo da zaboravim. U subotu sam bio u radnji Stanic na Malti (zastupnik LG) i prodavacica mi je rekla da imaju Aneks kablovsku. Malo sam uzeo daljinski da vidim kakve su slike i primijetio da im radi digitala. Digitalni su uredno bili oznaceni sa DTV u listi programa, a analogni sa STV (cini mi se). E sad, kako su to oni namjestili, ne znam, koga interesuje idite u prodavnicu i pitajte (model koji sam gledao je bio neki 37LD465...valjda...)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 02:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
digitalija je napisao:
Umalo da zaboravim. U subotu sam bio u radnji Stanic na Malti (zastupnik LG) i prodavacica mi je rekla da imaju Aneks kablovsku. Malo sam uzeo daljinski da vidim kakve su slike i primijetio da im radi digitala. Digitalni su uredno bili oznaceni sa DTV u listi programa, a analogni sa STV (cini mi se). E sad, kako su to oni namjestili, ne znam, koga interesuje idite u prodavnicu i pitajte (model koji sam gledao je bio neki 37LD465...valjda...)

LG, Samsung и Philips раде на Анексовој кабловској, а Рanasonic и Sony не.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 07:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
LG provjereno radi...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 07:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Sep 2010, 08:23
V3dran je napisao:
Evo danas je nešto moj operater u Visokom radio (još testiraju digitalni signal) i moj panasonic je proradio te našao 24 kanala, dakle sve što trenutno puštaju.
Ista priča kod prijatelja koji ima sony tv, sve uredno
Šta su radili ne bih vam znao reći, ali možda ipak pokazuje da je do operatera

Mislim da je ipak i u Banjaluci do operatera, u ovom slučaju Aneksa. Kako to da većina operatera u okruženju ima takvu opremu i takve parametre koji odgovaraju predefinisanim parametrima i za Panasonic, Sony, LG, Samsung, Philips...? Zašto Aneksovi parametri odgovaraju par. za LG, Samsung i Philips, a ne odgovaraju par. za Panasonic i Sony. Mislim da im nije u interesu to omogućiti, jer trebaju prodati nabavljene set-top-box-ove (SD 85 KM i HD 199 KM +PDV). Ako ih rasprodaju onda će se možda smilovati.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 09:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

kiovva je napisao:
LG, Samsung и Philips раде на Анексовој кабловској, а Рanasonic и Sony не.

Nisam pazljivo procitao prvi post u threadu, pa mi je to promaklo. My bad :(
Onda pada u vodu sve sto sam rekao o kontroli korisnika digitalne tv kroz stb-ove i potpuno se slazem sa andjelom
i svime sto je napisao u posljednjem postu. Do operatera je.

Takodje, ne treba zanemariti ni sljedeca dva faktora:
- manjak znanja, ili volje za radom zaposlenih
- pohlepu uprave, koja je stedeci kupila neadekvatnu opremu u "centrali" pa zaposleni ni ne mogu sve podesiti

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 10:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Okt 2010, 19:18
Što se tiće Aneksa oni su namjerno/nenamjerno stavili parametre da onemoguće da pojedini televizori ne mogu naći kanale.
LG, Samsung i Philips rade samo zato što se mogu sve postavke ručno podesiti, dok se sony i panasonic drže striktno standarda
Kao što ste naveli moće je da imaju interes da prodaju svoje boxeve, ali čisto sumljam da će nešto uraditi da omuće ova dva televizora, da bi to uradili svi njihovi korisnici koji imaju box bi morali ponovo podesiti box od nule. Mislim da su to i indirektno rekli na njihovom forumu
Tako jedina mogućnost je prilagoditi tv operateru, a ne obrnuto kako bi trebalo, a i to je skoro nemoguće

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]