banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 373 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Alergije
PostPoslato: 11 Maj 2010, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Ja necu da se dopingujem nicim, nadmudrujemo se mesecima vec, da vidim ko ce prvi popustiti! :lol:
Kisem, disem na skrge, izbegavam izlaziti vani ako ne moram i kontakt sa ljudima. :D
Totalno sam fuj.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
@azdajica
Tvoja lista alergija je podugacka :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ne staj mi na muku,a svaki dan sve duza lista :angry4:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Ja nikad u zivotu nisam bila alergicna, ali eto, desi se. Nekim osobama bi mozda mogla zahvaliti za ovo stanje, zadnjih par meseci. :lol:
Ako se ne povuce uskoro, ja necu cekati do jeseni ovakva, ko zombi.
Idem na terapiju gladovanjem. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 22:20 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:16
Dragi Moji
ALergija je samo odgovor vaseg organizma na provokacije iz okoline
Ona se tako lijepo GARANTIRANO RJESAVA, JER JE TO PROBLEM USPAVANOG METABOLIZMA
To vam lijepo moze rjesiti Rimarchuk u ZGbu ili u Bugojnu naravno ako vas prime, nisam siguran za telefon ali mislim da je u zgbu 01 481 0 333
lijepi pozdravi

toni

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ni malo se ne reklamiras? :lol:

Vec 7 dana ne pijem lijekove i dobra sam. Proslooooooooo je. Aleluja.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2010, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ај да мало оживим ову тему :)

Ја сам у 19. години постао алергичан на хладноћу :( уртикарија на хладноћу (у народу позната као копривњача).

Прије једно 3-4 године сам се купао у Врбасу и кад сам изашао, сво тијело ме сврбило, и било је црвено, а онда су изашли и пликови као да су ме коприве ижариле. Мислио сам да је вода загађена или нешто тако, али након 15 минута на сунцу све је нестало. Од тада муку мучим са том проклетом алергијом :angry4:
иначе волим зиму и увијек ми је топло. Капу, шал и дуге гаће скоро па никад нисам носио. једино капу кад је онај највећи минус.
Међутим, сад не смијем да помислим да изађем негдје, а да нисам обучен ко свемирац. Наиме чим ми се смрзне било који дио тијела, одмах ме сврби и изађу пликови и натекне. Најгоре ми је за лице, сав се зацрвеним, натекну ми уши и изађу пликови. Ајд што изађе по ногама то се и не види...

Ишао сам код докторице, дала ми је да пијем Xyzal. на почетку ми је помагао, чак сам за нову годину био на тргу у мајици кратких рукава(мојој срећи тада није било краја :D ).
јест да сам од овог лијека спавао по 9-10 сати дневно, али исплатило се. Међутим у задње вријеме ми је престао помагати :(((
Докторица ми је била рекла да га пијем 3 мјесеца, али сам одустао. Ем ми не помаже више, ем ми се спава. Нажалост, то је најновији лијек у нашој земљи. Има још бољих, али се могу купити само у иностранству.

Да ли је још неко има уртикарију? на било шта, хладноћу, сунце или нешто треће?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2010, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

eh,welcome to my world...ja tu koprivnjacu dobijem i od sunca i od mlijeka i od prasine i od nervoze...xyzal kao i sve ostalo djeluje samo trenutno a unistava imunitet... :(ako je bas kriticno,pokusaj s nekim kremicama s kortikosteroidima lokalno da ne pijem stalno ljekove i izbjegavaj alergene,u tvom slucaju,nabavi dobre rukavice i fantomku :)

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2010, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
eh,welcome to my world...ja tu koprivnjacu dobijem i od sunca i od mlijeka i od prasine i od nervoze...xyzal kao i sve ostalo djeluje samo trenutno a unistava imunitet... :(ako je bas kriticno,pokusaj s nekim kremicama s kortikosteroidima lokalno da ne pijem stalno ljekove i izbjegavaj alergene,u tvom slucaju,nabavi dobre rukavice i fantomku :)

о Боже свашта, па ти си алергична на све могуће ствари :(
читао сам од почетка ову тему и мислим да је твој списак алергија убједљиво највећи :confused2:
а ја сам мислио да је мени тешко :D

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2010, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Šajin je napisao:
ај да мало оживим ову тему :)

Ја сам у 19. години постао алергичан на хладноћу :( уртикарија на хладноћу (у народу позната као копривњача).

Прије једно 3-4 године сам се купао у Врбасу и кад сам изашао, сво тијело ме сврбило, и било је црвено, а онда су изашли и пликови као да су ме коприве ижариле. Мислио сам да је вода загађена или нешто тако, али након 15 минута на сунцу све је нестало. Од тада муку мучим са том проклетом алергијом :angry4:
иначе волим зиму и увијек ми је топло. Капу, шал и дуге гаће скоро па никад нисам носио. једино капу кад је онај највећи минус.
Међутим, сад не смијем да помислим да изађем негдје, а да нисам обучен ко свемирац. Наиме чим ми се смрзне било који дио тијела, одмах ме сврби и изађу пликови и натекне. Најгоре ми је за лице, сав се зацрвеним, натекну ми уши и изађу пликови. Ајд што изађе по ногама то се и не види...

Ишао сам код докторице, дала ми је да пијем Xyzal. на почетку ми је помагао, чак сам за нову годину био на тргу у мајици кратких рукава(мојој срећи тада није било краја :D ).
јест да сам од овог лијека спавао по 9-10 сати дневно, али исплатило се. Међутим у задње вријеме ми је престао помагати :(((
Докторица ми је била рекла да га пијем 3 мјесеца, али сам одустао. Ем ми не помаже више, ем ми се спава. Нажалост, то је најновији лијек у нашој земљи. Има још бољих, али се могу купити само у иностранству.

Да ли је још неко има уртикарију? на било шта, хладноћу, сунце или нешто треће?

Dođi ovdje kod nas. Najniža temperatura zimi je oko -5°C. Jedino kada bura okrene onda je zeznuto i ne znaš kako ćeš se obući. Ja zimu ne podnosim.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2010, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Šajin je napisao:
azdajica-ny je napisao:

о Боже свашта, па ти си алергична на све могуће ствари :(
читао сам од почетка ову тему и мислим да је твој списак алергија убједљиво највећи :confused2:
а ја сам мислио да је мени тешко :D

Ja mislim nikome kao meni. Zamisli da si alergičan na namirnice bogate proteinima odnosno na ribu. Meni je tako krivo da ne mogu ni opisati.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2010, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

oh da,a svakim danom se spisak sve vise i vise siri...zvanicno posljednja registrovana je na protein mlijeka pa kad se pazim ok sam,cim se opustim em me davi,grebe po grlu,koza horor,a da,od zime mi se zna desiti da mi odjednom sva koza ispuca,narocito na podkoljenicama ,kao da me je napao copor divljih macaka i to krvari,jezivo izgleda,mozda je i to alergijski,mada mi se ne desava uvijek

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јеботе јадни ви и ваше алергије, у данашњем свијету гдје баш огроман број људи има неку врсту алергије, стварно ми није јасно како се не улаже више напора да се пронађе неки лијек. али лијек који ће лијечити узрок, а не симптоме...

И мој отац је алергичан, али никад нисам никог видио да има такву алергију, није превише страшна, али је чудна. наиме он не смије јести храну која није свјежа. испече се месо и он га једе нормално, али уколико то месо стоји одређено вријеме на собној температури он га више не смије јести. кад оде код некога на славу једе само салату и супу.

ја сам нешто размишљао да покушам природним путем да мало макар сузбијем алергију. тако да имам у плану да се почнем активно бавити физичком активношћу, да смршавим једн 15-20 кг и да почнем пазити какву храну уносим и да мало ојачам имунитет(мада осим алергије, увијек сам здрав и немам других проблема) .
од тога свега једино ми је компликовано пазити за храну шта ћу јести. е сад да ли ће то помоћи видјећу за једно годину дана, мада сумњам :D
такође отићи ћу наредно љето неколико дана на море, пошто нисам био одавно. нешто ми се не пију ови лијекови, хоћу да покушам прво природно

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 10:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Unosi dosta kalcijuma,naročito tokom sezone alergija,on pomaže u ublažavanju tegoba izazvanih alergijom...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

да ли мислиш на оне таблете калцијума или да тражим намирнице које су богате калцијумом?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Za obične sezonske alergije je Presing dobra tableta. Koliko čujem u Federaciji ih nema, a nema zamjene (neki dan sam slala par kutijica).

Inače, kažu da je ječam odličan za imuni sistem. Bilo da se jede zrnevlje (čorbe itd) bilo da se pije ječmena voda.

O beta-glukanu više na Šta je beta-glukan i kako djeluje na imuni sistem

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 11:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šajin je napisao:
да ли мислиш на оне таблете калцијума или да тражим намирнице које су богате калцијумом?

Svejedno.Bitno da pojačaš unos kalcijuma...E,ima tu još jedna caka....Povećan unos kalcijuma traži i povećan unos magnezijuma pa i na to treba obratiti pažnju..

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 12:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2010, 09:37
Hm, a ja sam mislila da sam težak slučaj. Prije dvije godine mi je bilo užasno, cijelo ljeto sam kihala i curio mi nos, oči konstantno suzile i ujutro koprivnjača ispod očiju i po vratu. A bila sam trudna, i nisam pila nikakve tablete, jer nisam ni znala da je alergija. Na plućima kao da mi je slon sjedio.
Prošle godine uradim test i šokiram se, alergična na sav polen ( trava, korov, drveće) , kućnu prašinu i grinje. S tim da su mi grinje najgore, mjesto gdje su me bocnuli je nateklo da je prečnik bio 4 cm. Mjesto gdje su me bocnuli i kapnuli ambroziju nije se ni zacrvenilo (na sreću) . Doktorica mi je dala Telfast 120 mg i Flixonase i rekla da sam zamalo izbjegla astmu.
E sad, kad sam u gradu ja najnormalnije podnosim proljeće i ljeto, ali ako odem bilo gdje van grada, na neki izlet, roštilj, bilo šta, nastaje haos. Bez tablete ni slučajno.
Inače od februara već počinjem piti tablete, ali ne pijem svaki dan, pijem po potrebi. Kad spremam kuću obavezno. Ove godine u avgustu odem na more i prvi put nakon puuuuuuuuuuuuuuno vremena udahnem na nos punim plućima. Moj nos je bio čist i prohodan tih nekoliko dana. Preporodila sam se. Od tad nisam ni pila tablete. Vidjećemo kakvo će stanje biti od februara....
Inače, pije li iko Telfast?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 08:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
TaškoBL je napisao:
Do sad sam se kljukao flonidanom i koristio sam sprej fliksonaze.

Moj sin ima 6 godina ,alergican je na grinje,kako je zahladilo jadnice jedva dise ,nocu skoro da se gusi.Flonidan pije vec godinama a sada su mu ukljucili i Fliksonaz,koristi ga vec nekih desetak dana ali nisam primjetila neko veliko poboljsanje.U uputstvu pise da treba oko 4 dana da pocne da djeluje,a koliko stvarno treba ?
U Novembru ima zakazanu operaciju treceg krajnika ,nadaju se da ce mu tako olaksati disanje....

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
malka je napisao:
...
U Novembru ima zakazanu operaciju treceg krajnika ,nadaju se da ce mu tako olaksati disanje....

Mnoga djeca nakon operacije trećeg krajnika prodišu kako treba i najedu se kako treba. Nadam se da će mu i alerije biti slabijeg intenziteta nakon toga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 373 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]