banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 13:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2010, 11:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
ovako bio sam neki dan kupovao nesto sto po cjenama izgleda jeftinije nego u ostalim prodavnicama međutim da bi na kraju skontao da su cjene postavljene bez PDV-a, pa me zanima ako neko moze da mi kaze da li je to zakonom dozvoljeno.

Ja licno smatram da je to prevara i da nebi smjelo da bude, ali ocu da saslusam vas pa onda da im se malo m.... naj...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nije tačno da su cijene bez pdv-a. Jesi li dobio fiskalni račun? Ako si dobio sve ti je jasno.
Poenta je u tome da svaka slatka kuća (bilo gdje u BH) pripada koncernu Swisslion Takovo, pa prema tome ima i najveći rabat, a samim tim i najniže cijene. Svaka slatka kuća može da povuče robe koliko hoće i da je vrati ako je ne proda. Slatke kuće i služe tome.
U slatkim kućama su inače cijene niže nego u diskontima.

Citiraj:
Strategija distribucije
Posrednička mreža: preduzeće ima sopstvenu prodajnu mrežu, koju čine 20 prodajnih objekata ‘‘Slatka kuća’’. Nalaze se širom zemlje u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu, Čačak, itd. Neke od ''Slatkih kuća'' nalaze se i u Bosni i Hercegovini. Svi prodajni objekti imaju isti enterijer, i prodaju isključivo proizvode Swisslion-a, u rinfuzi i u pakovanju. Cene u ovim objektima su niže nego u ostalim sistemima prodaje.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 13:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Talija je napisao:
Nije tačno da su cijene bez pdv-a. Jesi li dobio fiskalni račun? Ako si dobio sve ti je jasno.
Poenta je u tome da svaka slatka kuća (bilo gdje u BH) pripada koncernu Swisslion Takovo, pa prema tome ima i najveći rabat, a samim tim i najniže cijene. Svaka slatka kuća može da povuče robe koliko hoće i da je vrati ako je ne proda. Slatke kuće i služe tome.
U slatkim kućama su inače cijene niže nego u diskontima.

Citiraj:
Strategija distribucije
Posrednička mreža: preduzeće ima sopstvenu prodajnu mrežu, koju čine 20 prodajnih objekata ‘‘Slatka kuća’’. Nalaze se širom zemlje u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu, Čačak, itd. Neke od ''Slatkih kuća'' nalaze se i u Bosni i Hercegovini. Svi prodajni objekti imaju isti enterijer, i prodaju isključivo proizvode Swisslion-a, u rinfuzi i u pakovanju. Cene u ovim objektima su niže nego u ostalim sistemima prodaje.

u teoriji da...ali ti ocigledno ne zivis u bl...

ovde je npr.mala kantica eurokrema skuplja samo kod miskovica i u manjm prodavnica(u kojie ljudi idu uglavnom zbog drugih artikala) ...
eurokrem je bio jeftiniji npr. u zokiju i cini mi se u interexu...ali vidim da sada ima neka"akcija" u slatkoj kuci pa cu da proverim cene.

i jos slatka kuca ima dve lepe lokacije u bl...

i nije tacno da imaju samo swisslionove proizvode unutra...

maki065 je napisao:
ovako bio sam neki dan kupovao nesto sto po cjenama izgleda jeftinije nego u ostalim prodavnicama međutim da bi na kraju skontao da su cjene postavljene bez PDV-a, pa me zanima ako neko moze da mi kaze da li je to zakonom dozvoljeno.

Ja licno smatram da je to prevara i da nebi smjelo da bude, ali ocu da saslusam vas pa onda da im se malo m.... naj...

mislim da moraju imati cene sa pdv.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Citiraj:

Ne znam da li govorimo o istom, svaka "slatka kuća" mora imati natpis "Swisslion Takovo", a onaj gornji tekst koji sam navela (...Svi prodajni objekti imaju isti enterijer, i prodaju isključivo proizvode Swisslion-a, u rinfuzi i u pakovanju. Cene u ovim objektima su niže nego u ostalim sistemima prodaje...) je sa njihovog sajta.

Slatka kuća u mom gradu ima samo njihove proizvode (refuza i obična ambalaža) a ovdje se nalazi i generalni uvoznik i distributer za čitavu BH.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 14:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Talija je napisao:
Citiraj:

Ne znam da li govorimo o istom, svaka "slatka kuća" mora imati natpis "Swisslion Takovo", a onaj gornji tekst koji sam navela (...Svi prodajni objekti imaju isti enterijer, i prodaju isključivo proizvode Swisslion-a, u rinfuzi i u pakovanju. Cene u ovim objektima su niže nego u ostalim sistemima prodaje...) je sa njihovog sajta.

Slatka kuća u mom gradu ima samo njihove proizvode (refuza i obična ambalaža) a ovdje se nalazi i generalni uvoznik i distributer za čitavu BH.

pazi,ovo je bl...i pricamo o slatkoj kuci u bl koja se reklamira kao slatka kuca i cenama.
eto mozes ti napisati neke cene u tvom gradu,cisto da vidimo da li svuda imaju iste cene swisslionovih proizvoda.

i u slatkoj kuci u bl ima(ja video) ledova skrinja,imaju i sokovi od coca cole(fanta,cola...)...
ali to je u ovoj prici nebitno jer ljudi verovatno drze siri asortiman,trzisna logika,
a i tema je druga...

covek tvrdi da se razlikuju cene u"izlogu" i cene iskazane na racunu jedne od slatkih kuca u bl!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 18:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010, 15:23
E sto se tice cijena bez pdv-a, to je po zakonu dozvoljeno. Oni ti prilikom naplate artikla moraju obracunati i naplatiti PDV ali ne moraju da ga istaknu na cijeni artikla, posto je cijena formirana bez PDV-a ( gledaj cijene auta po salonima, cijene fiksne i mobilne telefonije ... sve bez PDV-a).

A sto se tice Zoki komerca, on je najjeftiniji u Bl. Zasto i kako to je pitanje al je u prosjeku pola marke jeftiniji u svim artiklima.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 09:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
peimjer

uđeš sa 10KM u novčaniku nađeš 2-3 proizvoda (2 proizvoda po 2.5KM i jedan od 5KM), a imas samo 10 KM i dodjes na kasu ona kaze daj jos nekih 0.70KM pa sta u tom sljucaju raditi?

ja mislim da je to lopovluk i onda dodje daleko od najeftinijeg

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
maki065 je napisao:
peimjer

uđeš sa 10KM u novčaniku nađeš 2-3 proizvoda (2 proizvoda po 2.5KM i jedan od 5KM), a imas samo 10 KM i dodjes na kasu ona kaze daj jos nekih 0.70KM pa sta u tom sljucaju raditi?

ja mislim da je to lopovluk i onda dodje daleko od najeftinijeg

Da je PDV u pitanju, trebala bi ti još jedna KM :)

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
tajlandski_svitac je napisao:
A sto se tice Zoki komerca, on je najjeftiniji u Bl. Zasto i kako to je pitanje al je u prosjeku pola marke jeftiniji u svim artiklima.

Ovo jednostavno nije tacno, ne znam sta je ljudima ali ja sam tamo jednom bio i vise nikad, taman da je stvarno toliko jeftiniji. Poslije Zokija sam otisao u Interex sa racunom iz Zokija i poredio cijene, bas zbog ovakvih prica. Ulje i secer su bili skuplji u Zokiju, a sve ono sto je bilo jeftinije bilo je bukvalno par feninga razlike tako da je bilo zanemarljivo.
A i bez obzira na cijene, radije cu platiti par KM vise nego ponovo kupovati u onom ciganluku.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 11:21 
pa ne bih bas rekla da zoki nije jeftiniji os ostalih.. poredila sam nekoliko puta, e sad sto je interex proteklih mjeseci usljed pada prometa nastojao da spusti cijene ulja, brasna, secera na najnizu mogucu cijenu samo da vrati kupce to je druga stvar... ovo sigurno znam, jer im je promet pao za 50% ako ne i ives od kako je zoki preuzeo primat po pitanju niskih cijena

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ne govorim o proteklih par mjeseci, ranije sam poredio. Nije mi nesto bitan uzitak u kupovini, ali ne mogu ni ono u Zokiju gledati, planinariti i sudarati se. Ma nebitno, necemo sad cijenu po cijenu porediti. Uglavnom ja cu tamo mozda otici po Pez sumece tablete jer ih na drugim mjestima ne vidjam, i gotovo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]