banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2010, 01:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Upravo. Meni tata nije još nikako došao u posjetu jer mu se ne da ići u Sarajevo. Kontam čovjeka, ne da se ni meni,a kamoli nekom starijem ko mora izostati s posla...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 08:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
laoce je napisao:
zLo_krme je napisao:
Džabalebane, otkud ti to da ti trebaju neke ogromne pare za putovanja? Ja sam kartu do Barselone Ryan air platila 20e s taxama... U Beč sam išla praktično za džabe...
Ako je vama isto ići i ne ići u Sarajevo i čekati u redu i potrošiti bar 200km, onda vi niste prosječni stanovnici RS.

Ok, mogu se naci jeftine karte, samo odakle? Treba nekako doci i do tog aerodroma. Smjestaj isto tako nije bas tako jeftin i cesto se desi da je karta u jednom smjeru dzaba, a povratak je puno skuplji ili moras ostati najmanje 5,6 dana da bi dobio jeftinu povratnu( nije uslov da se ostane odredjen broj dana vec jednostavno ih nema u ponudi za te dane i sl), a smjestaj kosta od min. 30€ po noci sem ako ne ide copor od 7,8 ljudi ili ako vam ne smeta da spaavte u sobi gdje spava neko koga ne poznajete, a prva solucija povlaci pitanje slobodnog vremena za toliko ljudi, a da bi se dobile tako jeftine karte mora se kupiti najmanje 3 mjeseca unaprijed.....
Naravno da onaj ko je imao tih 200 KM da plati za dobijanje te vize sad moze iskoristiti to bar za put.
Meni licno to ne mijenja gotovo nista, ali posredno , ukidanje viza i meni (tj. mojima) ce dobro doci.

Upravo.
300 eura za smještaj + karta + džeparac izađe preko 1000KM za 10 dana u Španiji.

btw, imam HR pasoš, tako da ne znam gdje je to Sarajevo :D

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 09:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Jos jedna dobra stvar je sto ce vjerovatno druge zemlje na osnovu ove odluke EU krenuti olaksavati vizni rezim. Znam da je Brazil obecao ukinuti vize, ali osim toga odavno se nista nije pomaklo.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
колико је мени познато Бразил нам је укинуо визе?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ili nam nije ukinuo, ili je sajt mvp BiH neazuriran.
Nama trebaju, a njima ne trebaju za BiH.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
АЛЕКСАНДАР je napisao:
колико је мени познато Бразил нам је укинуо визе?

Nije. Ali jesmo mi Brazilu.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad kad nam navale Brazilci dolaziti, a tek Brazilke. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Јебем ли га, све ми се чини да сам читао да је укинуто. :)
А нама из Бразила може само гудра доћи, и ништ` више.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Daj sta das :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
koliko para treba da se ode u Italiju, Sloveniju, Mađarsku, Austriju ili Njemačku....

A sad neko pominje Brazil. :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Ja znam bar 15 Brazilaca/ilki koji su dolazili u BL i bila je baš patnja da dobiju vizu za BiH, jer su im nadležne ambasade BiH u Washingtonu i Buenos Airesu.
A mi kukamo kako nam je Sarajevo daleko :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 13:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Okt 2010, 21:36
pa dok platis vizu, osiguranje put do sarajeva...to ti je para tri dana u becu :)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 15:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Ja znam bar 15 Brazilaca/ilki koji su dolazili u BL i bila je baš patnja da dobiju vizu za BiH, jer su im nadležne ambasade BiH u Washingtonu i Buenos Airesu.

I ja isto znam jednog koji je dolazio iz Brazila, a i isto tako znam i par ljudi koji bi isli u Brazil, nije to ni predaleko ni preskupo, samo treba znati putovati jeftino(dobro i malo zaradit/stediti ili naci nekog da finansira put).

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 15:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Hristov je napisao:
Je li istina da kad se dogovara termin za vizu u Sarajevu, da se mora platiti 15 eura za neki PIN broj koji se dobije kad se uplati 15 eura ili nakon sto se da broj kreditne u Raiffeisen, i onda se nazove odredjeni broj telefona, kaze se taj PIN i onda se moze dogovoriti termin? Recite mi molim vas da je u pitanju vic i da se neko nasalio.

Ja znam samo da je ovo slucaj za americku ambasadu. Prilicno nekih troskova. Mene je studentska viza ovo ljeto izasla oko 600KM sveukupno, ali su barem jako efikasni. :)

A vezano za ukidanje EU viza - oleee!

DELLBOY je napisao:
koliko para treba da se ode u Italiju, Sloveniju, Mađarsku, Austriju ili Njemačku....

Joj, cim ih ukinu za Brazil, ima da palim na jug! Time Trek, da planiramo nesto za Spring Break? :D

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
FLASH je napisao:
Hristov je napisao:
Je li istina da kad se dogovara termin za vizu u Sarajevu, da se mora platiti 15 eura za neki PIN broj koji se dobije kad se uplati 15 eura ili nakon sto se da broj kreditne u Raiffeisen, i onda se nazove odredjeni broj telefona, kaze se taj PIN i onda se moze dogovoriti termin? Recite mi molim vas da je u pitanju vic i da se neko nasalio.

Ja znam samo da je ovo slucaj za americku ambasadu. Prilicno nekih troskova. Mene je studentska viza ovo ljeto izasla oko 600KM sveukupno, ali su barem jako efikasni. :)

A vezano za ukidanje EU viza - oleee!

DELLBOY je napisao:

Joj, cim ih ukinu za Brazil, ima da palim na jug! Time Trek, da planiramo nesto za Spring Break? :D

A buraza ne zoves :p Is' tamo :p

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
guess who je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

I ja isto znam jednog koji je dolazio iz Brazila, a i isto tako znam i par ljudi koji bi isli u Brazil, nije to ni predaleko ni preskupo, samo treba znati putovati jeftino(dobro i malo zaradit/stediti ili naci nekog da finansira put).

Pretjera ga sada,ajd da si rekao da se moze puovati jeftino negdje u Evropi, pa da te covjek i uzme za ozbiljno, ali Brazil :roll: . Kako mislis jeftino za Brazil - brod stopom sa ilegalnim izbjeglicama iz Liberije, a do Liberije malo autostopom, malo pjehe kroz Saharu, paa malo na kamili,ili se uvaliti kao suvozac na Pariz - Dakar ?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 15:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:

Ne moras cekati da Brazil ukine vize ako hoces na jug. Ako imas USA vizu sa BiH pasosem mozes u Panamu ili Porto Riko(sigurno) i Jamajku(nisam 100% siguran) bez problema.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Unbeliever je napisao:

Upravo.
300 eura za smještaj + karta + džeparac izađe preko 1000KM za 10 dana u Španiji.

btw, imam HR pasoš, tako da ne znam gdje je to Sarajevo :D

Ja sam potrošila za 9 dana 350 eura, sa svim ovim gore nabrojanim i jela sam po restoranima..
Inače, ni za Italiju ne treba 1000 maraka, živim u Italiji i ukoliko putuješ pametno (konsultuješ se s nekim ko zna), ne moraš potrošiti previše. Za Beč takođe, mislim da svako od vas ima nekog kod koga može otići.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 16:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Pretjera ga sada,ajd da si rekao da se moze puovati jeftino negdje u Evropi, pa da te covjek i uzme za ozbiljno, ali Brazil :roll: . Kako mislis jeftino za Brazil - brod stopom sa ilegalnim izbjeglicama iz Liberije, a do Liberije malo autostopom, malo pjehe kroz Saharu, paa malo na kamili,ili se uvaliti kao suvozac na Pariz - Dakar ?

E sad si me malo uhvatio, jer nikad nisam detaljno gledao putovanja po Brazilu, a i Brazil je specifican po tome sto je veliki pa je tesko putovati unutar njega ali ugrubo, iz Zagreba mozes ici za 1200$ u Sao Paolo, sto znaci ako se malo potrudis moze se naci jeftinija karta za cca 1500 maraka, i u Sao Paulu couch surfat sedmicu dvije dok ne nadjes posao da radis u nekom hostelu/skoli i onda jos raditi za smjestaj par sedmica, tako da smjestaj ne placas uopste, za hranu ti treba koliko bi potrosio i u BL, tako da za 2000km mozes da odes mada bi bili mnogo ugodnije sa 3000km. 3000km je stednja od oko 200-300km mjesecno, sto ako si student koji ne placa stan mozes od stipendije+posao vikednom.

Ali ako hoces nesto jos jeftinije, mozes npr. otici u Keniju za 700 Eur avionom(sad kad ne trebaju vize za EU vjerovatno se iz EU moze jeftinije letiti) i onda busom/stopom iz Kenije u Tanzaniju i u Tanzaniji biti na tropskoj plazi tako sto ces volontirati u sirotistu na tropskom ostrvu u zamjenu za smjestaj i hranu.(Jedino sto za obe zemlje moras vaditi vizu trenutno sto nije veliki problem ali nam valjda ukinu). Itd, imas gomilu slicnih mogucnosti.

Znaci ako stedis mjesecno 100km(to znaci voziti se biciklom umjesto busom i raditi poneki vikend) svake 2-3 godine mozes otici na mjesec dana u novu tropsku zemlju, a ako ukinu vize mozes to lakse i jeftinije.

Citiraj:
300 eura za smještaj

Pa ako hoces da odsjedas po fensi mjestima i hotelima normalno da je 300 Eura. Putovati se moze puno jeftinije a jos bude interesantnije.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 16:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jedino je tebi izgleda 1200 dolara jeftino... :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]