banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2010, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
blaf77 je napisao:
Hertzog je napisao:
E to mi je trebalo :lol: :lol: :lol: :lol:

Da znas s kim imas posla, jeli?

:wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 13:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009, 20:47
manitu uci da svira je napisao:
V@nja je napisao:
Pa valjda ste do sada zakljucili koliki je nivo netolerancije ka VWu na ovom podforumu :lol:
Naravno da su cinjenice cinjenice i svaka cast VWu na tom uspjehu (u Top Gearu su testirali i VW Polo koji je postigao slicne rezultate po pitanju potrosnje, s tim naravno da je rezervoar kod Poloa znatno manji), al' je mnogo interesatnije govoriti da je VW sporet :D
Ja sam se licno uvijerio koliko dizelski motori novijih generacija mogu imati stedljive motore bez obzira na zapreminu i snagu tako da ni ovaj rezultat (pogotovo zato sto se ciljano islo na stedljivost) i nije neko cudo.

sto mrzim objektivne komentare :confused3:
:lol:

:P :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 13:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Bila je i promocija bmw-a prosle godine, vozili su sve modele sirom Evrope. Ne moze da se konkretno kaze koliko trosi kada ima toliko mnogo faktora ali za motore te kubikaze je odlicno. U ED paketu ima specijalni zamajac koji omogucava krstarenje na oko 1200ob/min i u tim uslovima na otvorenoj cesti daje najbolje rezultate.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Gradiska - BL, 3.5l/100km, octavia, umalo da ih 'preteknem'. I da, nije ni kapi proizveo, kod mene neki falsav model izgleda :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 14:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
A moj 1.4T trosi 22 na auto-putu. Duvajte ga svi opeglanog...
Naftarice su za kamione i (eventualno) terence! O ekonomiji voznje cu da razmisljam kad budem imao 60 godina i unucad :lol:

over & out

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 15:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
mirdza je napisao:
Naftarice su za kamione i (eventualno) terence!

Onomad rekoše da se na plin kuva, na dizel ore, a na benzin vozi 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
ne trosi 330d (ed) 4.1 vec 320d ed.
Svaka cast ovom passatu, ali mene zanima koliko dugo je njemu trebalo da napravi tih 2400 km. Hocu reci, prosjecna brzina je vrlo bitan faktor u prici
ja sam fiata 500 1.2 na magistrali vozio sa 3.1l/100km. Ali mi je trebalo od Prnjavora do BL 50tak minuta.
Sa druge strane alfa u gradu uglavnom ne trosi ispod 14-15l.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 17:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Sep 2010, 10:45
Svi ti testovi su najobičnije sranje. Što ne navedu pri kojoj brzini se ostvaruje ta potrošnja i pri koliko obrataja ??? Najlakše reći: troši 3.5 litre pri brzini od 80-ak km/h u 6-oj brzini pri 1500 obrtaja/min. Sve ok, samo mi recite ko od vas na auto-putu vozi tako sporo i vodi računa da ne pređe 2000 obrtaja pri promjeni stepena prenosa. Dakle, sve je to lepo na papiru, ali u praksi stvari stoje malo drugačije.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Koliko se meni cini ovaj primer i jeste praksa, a ne na papiru... Oni su ti pokazali da moze toliko da trosi, a na tebi je da vozis 80 ili 180 Km/h

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 17:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Sep 2010, 10:45
Hertzog je napisao:
Koliko se meni cini ovaj primer i jeste praksa, a ne na papiru... Oni su ti pokazali da moze toliko da trosi, a na tebi je da vozis 80 ili 180 Km/h

Pokazali su u ''izolovanom'' slučaju. Poenta je da će malo ko voziti tako kao što je radila ekipa na testu. Može ta potrošnja, ali da se ''stisneš'' i pazi na svaku sitnicu.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

septoleja je napisao:
Hertzog je napisao:

Pokazali su u ''izolovanom'' slučaju. Poenta je da će malo ko voziti tako kao što je radila ekipa na testu. Može ta potrošnja, ali da se ''stisneš'' i pazi na svaku sitnicu.

i ferrari moze da se vozi 330, veyron 407, ali ga niko nece toliko voziti. Pa se opet svi dive kada kazes da on moze da ide toliko. To je poenta

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
[Enterprise] je napisao:
septoleja je napisao:
Hertzog je napisao:

i ferrari moze da se vozi 330, veyron 407, ali ga niko nece toliko voziti. Pa se opet svi dive kada kazes da on moze da ide toliko. To je poenta

Cilje bio da se obori svjetski rekod što je naravno i odlična reklama. Šta misliš koliko će se ljudi pri kupovini novog auta sjetiti ovog Passata? Mnogo! Ja prvi bih se sjetio kad bih tražio nešto što troši malo. Taj BMW me jako interesuje ali to je novi model je li tako? Skup?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

taj bmw 320d EfficientDynamics kosta od 34 000 eura.
Svaka cast njima na ovom rezultatu. Ali ja opet mislim da je to isto mogao da postigne bmw, fiat (jtd) ili neki drugi auto. VW se samo prvi sjetio da tako nesto iskoristi kao marketing (sjetimo se tuarega koji je vukao 747, vrlo rijetko je bilo spominjano da je taj tuareg imao gume naduvane na 6 bara i kuku tesku skoro 7 tona).
Evo recimo bmw 320 ed. On ima 163 KS a trosi 4.1.
Na kraju krajeva, iimas po auto-bildu (cini mi se) ona takmicenja u potrosnji. Tamo sa insignijom od 160ks ljudi su napravili rezultate od 3.6l/100km. Sta bi tek bilo da je u pitanju 1.6 dizel kao u ovom slucaju?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E sad ozbiljno, da li ste vi to uporedjivali motore od 1600 i 3000 kubika? Za ove prve cujem da ih bije nepouzdanost... Za ove druge... Da svi sline za njima...

Dovoljno objektivno? :) ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja ih nisam uporedjivao, samo sam demantovao da 330d trosi 4.1l
330d cini mi se uopste ne dolazi sa sistemom efficient dynamics

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Panzer je napisao:
Cilje bio da se obori svjetski rekod što je naravno i odlična reklama. Šta misliš koliko će se ljudi pri kupovini novog auta sjetiti ovog Passata? Mnogo! Ja prvi bih se sjetio kad bih tražio nešto što troši malo. Taj BMW me jako interesuje ali to je novi model je li tako? Skup?

pa nikakv je to rekord, ja sam ga vec zaboravio. a pasat mi pri kupovini ne bi pao na pamet ni u najgorem bunilu. on se postavio cjenom kao izmedju premium klase i "normalnih" automobila a istina je sledeca:
passat 20 tdi 140 ks sa comfotline paketom opreme 50000km http://www.brckogas.net/nova/show.php?i ... 20ASC&p=10 renault laguna sa boljim paketom od pasatovog i deset konja jacim motorom 43000 km redovno -3000 popusta= 40000, peugeot 407 sa isto konja i boljom opremom od ove obe 44000km(vjerovatno ima neki popust ili akcija), toyota avensis luna sa sl opremom 51000, mercedes c 200 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1 sa pdv i prevozom oko 53000 (?)
bmw 320 sa 177 ks http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1 sa pdv i prevozom oko 58000 (?)
audi a4 oko 56000 (ovaj je 62k ali je multitronik http://www.brckogas.net/nova/show.php?i ... =10&page=1
najbolji izbor u ovoj klasi bez koreanaca, spanaca. svedjana i ceha je opel insignia 2.0 za 46.000 km http://www.opel.ba/vehicles/opel_range/ ... ator.html# (vjerovatno bi se mogao oteti i neki popust)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
The_new_Statesman je napisao:
E sad ozbiljno, da li ste vi to uporedjivali motore od 1600 i 3000 kubika? Za ove prve cujem da ih bije nepouzdanost... Za ove druge... Da svi sline za njima...

Dovoljno objektivno? :) ;)

Da, vw ima problem sa 16v dizelom, naprsline u glavi motora i popravka u prosjeku 3500€ u Njemackoj na sta je prvi poceo da ukazuje pristrasni Auto-bild+neujednacen kvalitet vozila. Ako ste lose srece mozete dobiti Pasata sa duhom Trabanta.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:

pa nikakv je to rekord, ja sam ga vec zaboravio. a pasat mi pri kupovini ne bi pao na pamet ni u najgorem bunilu. on se postavio cjenom kao izmedju premium klase i "normalnih" automobila a istina je sledeca:
passat 20 tdi 140 ks sa comfotline paketom opreme 50000km http://www.brckogas.net/nova/show.php?i ... 20ASC&p=10 renault laguna sa boljim paketom od pasatovog i deset konja jacim motorom 43000 km redovno -3000 popusta= 40000, peugeot 407 sa isto konja i boljom opremom od ove obe 44000km(vjerovatno ima neki popust ili akcija), toyota avensis luna sa sl opremom 51000, mercedes c 200 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1 sa pdv i prevozom oko 53000 (?)
bmw 320 sa 177 ks http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1 sa pdv i prevozom oko 58000 (?)
audi a4 oko 56000 (ovaj je 62k ali je multitronik http://www.brckogas.net/nova/show.php?i ... =10&page=1
najbolji izbor u ovoj klasi bez koreanaca, spanaca. svedjana i ceha je opel insignia 2.0 za 46.000 km http://www.opel.ba/vehicles/opel_range/ ... ator.html# (vjerovatno bi se mogao oteti i neki popust)

Eto vidiš opet ti porediš 1.6 i 3.0 motor. Šala mala, ja sam jedan od ljudi koji stvarno nemaju pojma gdje je tolika razlika. Ti se ne bi sjetio jer si upućen puno više u auta nego ja. Meni će kad jednog dana budem kupovao auto pasti na pamet potrošnja i sjetiću se ovog Passata ali zahvaljujući znalcima ovde odsutaću jer ima 1.6 motor iako nikad nisam sjeo za volan pa me i boli briga jer i ne znam razliku. Dugo će se taj rekord vriti u reklamnim kampanjama das Auta budi siguran u to. Ne zna baš dosta ljudi ove podatke koje si ti meni naveo, a i kad saznaju sjetiće se koliko mogu uštedjeti sa manjom potrošnjom. Šta sam htio da kažem ovim što sam nasrao, rekord je kao reklama upućen na neznalice kao što sam ja, a ne na nekog ko ima iskustva kao ti. Npr. ja sam ubijeđen da je dizel bolji nego benzin jer sam čuo svog starog da priča tako pa ću vjerovatno da kupim dizela jednog dana tako da me obet zabole na koje gorivo ide. Ja sam nekidan vidio tu reklamu za BMW i napisanu cifru koliko troši i odmah se zainteresovao, reklama je čudo, neiskustvo još veće...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ma ne odgovaram ja tebe od passata- radi se o tome da ti u zivotu ne bi uspijeo sa rezervoarom eurod preci vise od 1500 kilometara i to da dobrano mislis kako vozis i da cjela ukupna prosjecna potrosnja za toliko km bude otprilike 4,8 l/100 km.

rekord su izveli strucnjaci sa najboljim test vozacima a garantovano nisu upalili ni klimu, vodili su racuna i o potrosnji struje itd itd (uz pomenute gume sa niskim otporom, ruzne ratkape koje poboljsavaju aerodinamiku...)

a to je sinko za 1000 kilometara manje po rezervoaru od deklarisanog rekorda. ako kupujes auto da mu budes rob i da sam sebi umisljas kako ti je krasno na autoputu u 6 brzini "juriti" 90 km/h bujrum. uz to, vani 39 celzijusa a ti spustio prozore. ma milina

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma ne odgovaram ja tebe od passata- radi se o tome da ti u zivotu ne bi uspijeo sa rezervoarom eurod preci vise od 1500 kilometara i to da dobrano mislis kako vozis i da cjela ukupna prosjecna potrosnja za toliko km bude otprilike 4,8 l/100 km.

rekord su izveli strucnjaci sa najboljim test vozacima a garantovano nisu upalili ni klimu, vodili su racuna i o potrosnji struje itd itd (uz pomenute gume sa niskim otporom, ruzne ratkape koje poboljsavaju aerodinamiku...)

a to je sinko za 1000 kilometara manje po rezervoaru od deklarisanog rekorda. ako kupujes auto da mu budes rob i da sam sebi umisljas kako ti je krasno na autoputu u 6 brzini "juriti" 90 km/h bujrum. uz to, vani 39 celzijusa a ti spustio prozore. ma milina

Ma znam kako su izveli test i u kakvim uslovima. Pa kao što rekoh sa namjerom je rađen da obori rekord i postane reklama, nije das Auto budala. E, ma pazi i meni je jasno da će jednog dana da me boli briga za potrošnju, a više će da me interesuje uživanje u vožnji i doživljaj al' trenutno nemam ni vozačku, i neću je imati ni za barem još godinu dana iako imam 19. Al' skup taj BMW puno... :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]