@Borac u srcu
Bravo,

tvoja zadnja 4 posta apsolutni potpis.
Schlager je napisao:
Sve to stoji,ali po meni ima tu jos jedan,tesko rjesiv ili nerjesiv problem,i to politicke naravi. Naime,mnogi nasi ljudi,ogromna vecina,smatra ovu drzavu nametnutom,privremenom,nepravednom i samim tim imaju averziju prema svemu sto stize iz Federacije,pogotovo njenog muslimanskog dijela tj Sarajeva. Ta averzija se onda prenosi na sve sto ima BH predznak,pa tako naravno i na ovaj fudbalski savez i fudbalsku ligu. Vjerujte da mi je juce ovo prvi put palo napamet,gledajuci onu parolu Lesinara u prvom poluvremenu.Tih minuta se nista nije desavalo na terenu,pa sam razmisljao o svemu tome,i stvarno sam se sjetio bezbroj situacija koji idu u prilog ovoj mojoj tvrdnji,da bi se jako puno ljudi neprijatno osjecalo da prati ligu BiH ili da ne daj Boze ode na utakmicu BH prvenstva. Mnogo je patriotskije pratiti JSL i znati koliko bodova ima Cukaricki i ko prenosi Zvezdu, Arena Sport ili Fox,nego otici na utakmicu BH lige !....
Ne bih se ja slozio sa tobom, mozda ima takvih al ja ne poznajem nikoga ko razmislja "to je liga BH i nema sanse da to gledam", pa bas tu mogu isfurati patriotizam, nas Borac kara ove muslimane iz sarajeva, ako ih ima to su vjerovatno ljudi tvog godista, par godina gore dole, koji su slicno kao i ti proveli rat u rovu sa puskom (ovo je bez ikakvog negativnog konteksta, upravo suprotno).. al ovi mladji od 20-30 godina, tu sigurno nema niko ko nece na Borac zato sto igra BH Ligu, ti od 20-30 mi ne idu u glavu, znam po sebi koliki mi je problem naci nekoga da gledamo Borac.. od izgovora tipa jebo Borac samo se nerviram kad ne mogu dva pasa povezati, te ima arsenal-totenhem na TV, te kisa je ruzno je vrijeme itd. kakvih se samo glupih izgovora naslusam. Poenta je da nam je mentalitet po tom pitanju... prave smo picke, ako nesto nije u vhu vrhova(bar LS) to ne vrijedi gledati, uglavnom ogroman broj ljudi nema tu kulturu odlaska na utakmice nemamo taj engleski tip gledalaca na utakmicama.
I meni se cini da nam je to neresiv problem, tako da ocekujem da ce nam ova sezona biti na nivou 2008/09.