Evo kako je to izgledalo
FK Borac: Lekcija i Zagrebu
Datum: 06.09.2009 23:00
Autor: Dubravko CURAĆ
ZAGREB - Fudbaleri Borca i u prijateljskim utakmicama nastavljaju seriju uspješnih rezultata. "Crveno-plavi" su u subotu gostovali u Zagrebu, gdje su snage odmjerili sa istoimenim prvoligašem Hrvatske i savladali ga sa 3:1.
- Zadovoljan sam igrom i disciplinom mojih fudbalera. Zagreb je pokazao da je kvalitetna ekipa i bila je ovo odlična provjera pred derbi sa Zrinjskim koji nas očekuje u subotu. Ponovo su mladi igrači pokazali da se ozbiljno nameću za prvih 11, što me svakako može dodatno radovati - rekao je poslije utakmice šef stručnog štaba Velimir Stojnić.
Igralo se samo četiri minuta kada su Banjolučani stigli do prednosti. Kontranapad je krenuo od Saše Kajkuta, koji je loptu vukao nekih 20 metara i proslijedio je do Stojana Vranješa. Vezni igrač Borca imao je dovoljno vremena da se namjesti za udarac i sa nekih 25 metara efektno pogodi donji lijevi ugao golmana domaćih. Poslije toga Zagreb je dominirao terenom i stvorio nekoliko dobrih šansi, a najbolju u 28. minutu, kada je stativu pogodio Davor Vugrinec.
U drugom poluvremenu prvotimci premijerligaša iz Banje Luke zaigrali su mnogo bolje i zasluženo stigli do prednosti od 3:0. Prvo se u 54. minutu u listu strijelaca upisao mladi Josip Crnjac, a devet minuta kasnije evro golom Saše Kajkuta riješene su sve dileme u vezi sa pobjednikom ovog meča. Napadač Borca loptu je primio na 15 metara od gola domaćih i, okružen trojicom odbrambenih fudbalera, "makazicama" zatresao mrežu Zagreba.
Domaći tim ublažio je poraz u 81. minutu kada je poslije kornera sa desne strane Marko Kartelo sa pet metara savladao imenjaka na golu Borca, Sušca. Minut kasnije i Bojan Petrić je bio u prilici da postigne pogodak, ali je prečka bila saveznik domaćih. Prethodno je bio korner za Banjolučane.
- Ovu utakmicu iskoristili smo i da isprobamo neke druge taktičke varijante. Igrači kojima sam promijenio pozicije pokazali su da mogu odgovoriti postavljenim zadacima, tako da u ovom trenutku imam nekoliko rješenja na svakoj poziciji - dodao je Stojnić.
Tako su "crveno-plavi" imali uspješnu generalnu probu pred duel sa aktuelnim šampionom BiH Zrinjskim, koji je na programu u subotu sa početkom u 20.10 časova (TV prenos). Za ovaj susret čelnici kluba sa Gradskog stadiona štampali su 10.000 ulaznica.
Povrede
Borac u Zagrebu nije nastupao sa najjačom postavom, jer su zbog povreda meč propustili standardni prvotimci Darko Ljubojević, Marko Maksimović, Siniša Gagula i Oliver Jandrić. Pored toga, meč u glavnom gradu Hrvatske ranije su završili Aleksandar Petrović, kome je poslije kontakta sa protivničkim igračem iskočilo rame, kao i Duško Sakan, na koga je neoprezno startovao fudbalera Zagreba i udario ga u skočni zglob.
- Nadam se da se na radi o ozbiljnijoj povredi i da ću moći biti na raspolaganju stručnom štabu za meč sa Zrinjskim - rekao je Sakan