banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Okt 2010, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Glasači ubacivali prazne listiće

Većina nevažećih glasačkih listića nije bila uopšte ispunjena, što može značiti da su građani u nedjelju bojkotovali izbore za članove Predsjedništva BiH, saopštili su juče u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH.....

http://www.nezavisne.com/stampano-izdan ... 69679.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Danas sam igrom slucaja bio u drustvu u kojem se nalazio momak koji je radio kao posmatrac u Krupi.
Njegov komentar na ove izbore je bio "Joj sta smo mi gore radili" :?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 19:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
anoniman je napisao:
charles je napisao:
Aleksandar Vranjes, Tanja Topic...politicki analiticari :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2:
Mislim stvarno...mucno...
Strasno nedostaje jedna vrsta serioznog analiticnog nedeljnika, nekoliko vrhunskih intelektualaca koji bi sa neutralne tacke gledista secirale pojave u drustvu i omogucili konzumentima takve vrste interesovanja da analiticnije promisljaju...

mislim da je ovaj vranjes zavrsio privatnu komunikologiju u bl... :confused2:
topicka je dosadna...
ili im niko normalan nije hteo dati izjavu?

jos da su kontaktirali trio gostimir popovic-stevandic-puhalo... :lol: ili sijakovica koji je stalno u medijima i komentarise sve i svasta :wink:

stvarno nam treba analiticara...mozda ne nedeljnik,ali sigurno neko ko zna da komentarise situaciju...i da komentarise samo jednu oblast,a ne da komentarise sve i svasta

hehehe ja pomenuo gostimira popovica,a on u tom tekstu(sad videh ) :lol:
ocekujemo i ostale"komentatore" :P

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja sam mu upravo poslao PP :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 20:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
mislim da joj je hercegovac dobro odgovorio: :D
hercegovac27 je napisao:
SDP svoj nacionalizam izražava na ne tako direktan način ali stranka je u suštini bošnjačka sa primjesama Srba i Hrvata koji se biraju po ključu. Bio sam član te stranke od 2001-2004 i znam odlično kako stranka funkcioniše i nemaju oni veze sa multietničnošću. Lažna multietničnost i lažna socijaldemokratija. Izašao sam i ne bih više nikada ušao niti u jednu stranku a što se tiče SDP-a obuzme me bijes pri samoj pomisli na njih. Ja sam u sred Mostara za vrijeme posljednje SDP-ove kampanje održane u "Kosači" slušao Bogića Bogićevića kako se dere da su: bh Srbi izvršili agresiju na BiH". Taj čovjek je pogubio kompas. Nedugo nakon tih događanja jedan moj prijatelj je napustio SDP a ja sam se najprije zakačio s jednim članom na sa-x forumu a zatim i izašao iz stranke. Glas moj nemaju od prošlih izbora 2006. godine a kako stvari stoje za njih ni u ludilu više ne bih glasao. U nedjelju sam u inat glasao za HDZ-ovu kandidatkinju iako mi je HDZ takođe odvratna ( volio bih da oni jednom nestanu kao stranka s obzirom da mi je 1992. ostala u sjećanju) ali oni su barem iskreni a SDP se kiti nekakvom lažnom multietničnošću. Tako da sam odabrao manje zlo. SDP je bio na vlasti jedno kratko vrijeme u koaliciji sa nekih 16 stranaka i ništa takođe nisu uradili. Jedino što su radili kao i ovi sada je to što su dijelili fotelje svojim članovima i simpatizerima koji su im na idućim izborima okrenuli leđa uglavnom zbog doživotnog im predsjednika stranke Zlatka Lagumdžije. Tada su izgubili dobar dio glasačkog tijela. Što se Komšića tiče on je tipični sarajevski jalijaš koji se razumije u politiku koliko i Mara u kriv qrac. Te bajke o SDP-u sačuvaj za nekog drugog.

hercegovac je objasnio...
:notworthy:

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ruzo, sdp nije nacionalisticki...samo zalaganje za koncept jedan covek jedan glas pod plastom gradjaske zajebancije je do jaja jadan pokusaj majorizacije vecine nad manjinom...a, ako se secas, to je bio je3dan od razloga za rat ovde...opasna je to ideologija...pu, pu, pomeri se...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 22:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
Mene zanima, ko su likovi koji i dalje glasaju na ovoj temi...mislim ok, napunili ste kutije, "Mile kralj", Ceca, ludilo, fantastičan uspjeh, možete se zaustaviti.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 22:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Danas na utakmici Borac-Sloboda navijači iz tuzle skandirali Srbija Srbija i Ubi turčina ,ako uzmemo u obzir da je SDP pobjedio u Tuzli mozda ima malo istine u tome što Ruža govori .

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Мене искрено не занима шта Ружа мисли о структури људи који пишу на овом форуму нити ме занима шта појединци мисле о психофизичком стању господичне Руже. А и та прича је тотални спам и нема везе са изборима. Охладите са тим или се нађите на неком чету.

Елем, "онај који носи дјечије ципеле" је признао пораз и даје оставку:

Citiraj:
Михајлица незадовољан одлази са чела странке

БAЊAЛУКA - Предсједник Српске радикалне странке Републике Српске Миланко Михајлица изјавио је да је незадовољан изборним резултатом своје странке, због чега ће понудити на располагање мандат предсједника странке.

Он је рекао да ће, без обзира на то, и даље наставити да се бави политиком и опозиционо наступати.
Slika
Михајлица је оптужио владајуће странке СНСД, ДНС и СП да су "злоупотријебиле јавна и буџетска средства у предизборној кампањи", а медије да су утицали на изборне резултате.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... ranke.html

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ma mislim da je doslo do nesporazuma. Predlazem da ne reagujete preemotivno, ipak je ovo samo neobavezna diskusija. :)
Konkretno, SDP nije po programu nacionalisticka stranka kao sto nacelno nije ni SNSD, ali oni kroz odredjeno djelovanje iskazuju nacionalizam i jedni i drugi.
Moram priznati da se na ovoj temi mnogo vise slazem sa JR nego sa vecinom zato sto uglavnom zastupam antinacionalisticke i zapadne vrijednosti, iako sam i ja imao sukob sa JR oko uloge Amerikanaca na Srednjem Istoku oko cega JR i ja imamo dijametralno suprotna misljenja, ali to nije razlog da se svadjamo.
Evo, ja konkretno iako se ne slazem sa njom po pitanjima na Srednjem Istoku uvazavam njeno misljenje i postujem jer ne mozemo svi isto misliti.
Na kraju, forum i sluzi zato da se razmjenjuju razlicita misljenja.
Nadam se da bi vec jednom trebali prevazici uska razmisljanja i jednoumlja koja vec 20 godina vladaju sto evo pokazuju i ovi izbori.
Zato predlazem da prijateljski razgovaramo jer je pozitivno kad postoje razlicita misljenja jer se tad izbjegava jednoumlje koje ne donosi dobro. Pokusajmo uvazavati svacije misljenje ma kako se ne slagali sa njime i predloziti svoje bez ljutnje jer ipak je sve to samo obican razgovor :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 03:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
jellyfish je napisao:
Ma mislim da je doslo do nesporazuma. Predlazem da ne reagujete preemotivno, ipak je ovo samo neobavezna diskusija. :)
Konkretno, SDP nije po programu nacionalisticka stranka kao sto nacelno nije ni SNSD, ali oni kroz odredjeno djelovanje iskazuju nacionalizam i jedni i drugi.
Moram priznati da se na ovoj temi mnogo vise slazem sa JR nego sa vecinom zato sto uglavnom zastupam antinacionalisticke i zapadne vrijednosti, iako sam i ja imao sukob sa JR oko uloge Amerikanaca na Srednjem Istoku oko cega JR i ja imamo dijametralno suprotna misljenja, ali to nije razlog da se svadjamo.
Evo, ja konkretno iako se ne slazem sa njom po pitanjima na Srednjem Istoku uvazavam njeno misljenje i postujem jer ne mozemo svi isto misliti.
Na kraju, forum i sluzi zato da se razmjenjuju razlicita misljenja.
Nadam se da bi vec jednom trebali prevazici uska razmisljanja i jednoumlja koja vec 20 godina vladaju sto evo pokazuju i ovi izbori.
Zato predlazem da prijateljski razgovaramo jer je pozitivno kad postoje razlicita misljenja jer se tad izbjegava jednoumlje koje ne donosi dobro. Pokusajmo uvazavati svacije misljenje ma kako se ne slagali sa njime i predloziti svoje bez ljutnje jer ipak je sve to samo obican razgovor :)

Драги Бутросе Бутросе Гали...

:lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 08:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Dzombic... Kontam da je on najbolja opcija... Ako se pridjev najbolji uopste smije upotrijebiti u recenici u kojoj se nalaze i nasi politicari.

Dzombic bi bio pravo osvjezenje na toj poziciji. Kulturan i uljudan coJek, ako nista. Za razliku od Lemija krkana. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 08:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
Slavko Mitrovic ili Dzombic...Nego, jel zna neko kako ide prepustanje mandata, nacuo sam da ce neki sa liste snsd-a koji su prosli u skupstinu a inace obavljaju vazne funkcije po lokalima prepustiti svoje mandate drugima sa liste, odnosno da je njihova kandidatura bila samo zarad sigurnosti glasova..tzv. jake licnosti..

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Vader je napisao:
Popokatepetl je napisao:
u nekim razvijenijim zemljama od naše (npr. Belgiji, Australiji) ovaj zakon važi, i neizlazak na izbore povlači sankcije.

Znaš li možda koje sankcije?

У Белгији и Турској је ријеч о новчаним казнама које добијају они који не изађу на изборе.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 09:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kolikim? Baš me zanima.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ja mislim da je u Belgiji 50 evrica.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Novi/stari premijer će biti Dodik, a koga će postaviti za v.d, vidjećemo. Podsjeti me ovo na stripove Marka Somborca (Blic strip) i Mirka Cvetkovića u njima :)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Rivaldinho je napisao:
Novi/stari premijer će biti Dodik, a koga će postaviti za v.d, vidjećemo.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
manitu uci da svira je napisao:

zapela u 1992, na istom fazonu : volim kad mogu da te preglasam. a realnost sasvim deseta, 2010

Da odgovorim jos i tebi, pa da BJEZIM.

Nisam ja zapela na '92 nego ti. Evo ti malo 2010 :

Rezultati izbora u Bosni i Hercegovini na kojima su uspjeh postigli političari koji nastoje prijeći crte etničkih podjela govore da se zemlja više kreće prema cjelovitoj državi nego nakon prijašnjih izbora, ocijenio je u ponedjeljak Daniel Serwer, stručnjak za jugoistok Evrope iz američkog Instituta za mir, nezavisnog "think-tanka" iz Washingtona.

Daniel Serwer"Ako je SDP Zlatka Lagumdžije dobro prošao, ako je Bakir Izetbegović pobijedio Harisa Silajdžića, te ako je Milorad Dodik postigao manje nego na prethodnim izborima, onda se zemlja mnogo više kreće u pravcu cjelovite BiH nego nakon nekih prošlih izbora. Političari koji su pokušali prijeći etničke crte sada su nagrađeni", izjavio je Serwer za program Glasa Amerike (VoA).

Ističući da je nakon izbora veći optimist u pogledu budućnosti BiH, Serwer je ocijenio da "BiH ima puno problema, a formiranje vlade sigurno neće ići lako, čak i ako SDP bude imao priliku ponuditi suradnju drugim strankama".

Iako je Dodik vjerojatni novi predsjednik srpskog entiteta u BiH, činjenicu da na ovim izborima nije bio dominantan kao ranije, Serwer smatra "dobrim znakom", ali ističe kako "Beograd mora biti jasan u poruci da Republika srpska neće imati nikakav referendum i da se neće odvojiti od BiH".

Tu poruku treba prenijeti i američka državna tajnica Hillary Clinton prilikom posjete Sarajevu krajem ovoga mjeseca, dodao je.

Odluku srbijanskog predsjednika Borisa Tadića da u izbornoj kampanji podupire Dodika, Serwer smatra neumjesnom i dokazom dvostruke politike Beograda.

"On je doslovno prigrlio Dodika, što nije dobro. Beograd ne može dolaziti u Washington i govoriti da je za cjelovitu BiH, a u isto se vrijeme grliti s Dodikom. To je ono što beogradska vlada čini i državna tajnica Clinton to treba prekinuti i reći im - mi znamo kakav je Dodik i bolje je da ga toliko ne podržavate...", kazao je Serwer.

"To što je predsjednik Tadić radio tokom izborne kampanje jako je neumjesno", dodao je.

On je izrazio nadu da su nedjeljni izbori bili posljednji put da su građani BiH birali jednog Hrvata, jednog Srbina i jednog Bošnjaka kao članove Predsjedništva, ističući da je takav nacionalni ključ kod izbora kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima. BiH, po njegovim riječima, treba izmijeniti Ustav i ukloniti iz njega taj diskriminirajući element.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Drago mi je što više na čelu ministarstva inostranih poslova više neće biti Jevrejin musliman Svenuli Kalaj, dosta smo ga trpili.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]