banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 21:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Okt 2010, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ćomi Ćićmi rulz. Nema šanse da ga iko ikad skine.
Bio bi sevap poslati Zdgradoljuba u Bijeljinu a nama dovesti Ćomija. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Jim Walsh je napisao:
Cuh da je Ivanic dobijao maksimalan broj glasova u mjestima sa dominantno bosnjackim stanovnistvom,

рече ми отац да је слушао Додика и да је он јавно рекао да ће Бошњаци вјероватно гласати за Иванића и да је обећао да ће провјерити резултате избора у свим мјесним заједницама гдје има пуно Бошњака и да им ништа неће помоћи у наредне 4 године уколико се покаже да су гласали за Иванића

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dodik je manipulator svjetskog ranga, a ovo mu je omiljena fraza da zastašuje birače. Pare od Telekoma nisu ekskluziva Banjaluke i Laktaša.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
filozof sa vrbasa je napisao:
SDA je nekada u NSRS imao i po 15 poslanika.

Sada su prošli cenzus u samo jednoj izbornoj jedinici negdje u istočnoj Bosni. I SDP je prošao u jednoj izbornoj jedinici. U Kantonu Sarajevo cenzus je prošla i Stranka Kokuza.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ево Миле покренуо онови бизнис :-))

http://www.pik.ba/artikal/597421/vuneni-nakurnjak/

Kanton - Regija prodavača
Republika Srpska

Grad - mjesto prodavača
Laktaši

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Jim Walsh je napisao:
Hoce li mi neko objasniti u cemu je razlika ponasanja i stavova SDP-a, SDA i Silajdziceve SBiH?

Nema razlike! Ja sam slušao od jednog člana SDP-a koji je inače Srbin kako su Srbi izvršili agresiju na BiH. Nema šta. Baš poltronski.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Šajin je napisao:
Jim Walsh je napisao:
Cuh da je Ivanic dobijao maksimalan broj glasova u mjestima sa dominantno bosnjackim stanovnistvom,

рече ми отац да је слушао Додика и да је он јавно рекао да ће Бошњаци вјероватно гласати за Иванића и да је обећао да ће провјерити резултате избора у свим мјесним заједницама гдје има пуно Бошњака и да им ништа неће помоћи у наредне 4 године уколико се покаже да су гласали за Иванића

Opstina Teslic, selo Kamenica (100% bosnjacko), rezultati za skupstinu RS-a

Kod:
OPĆE INFORMACIJE
Ukupan broj glasača   971
Ukupno važećih glasova   537
Ukupno nevažećih glasova   32
Šifra   Naziv stranke   Broj glasova
00090   SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE   290
00004   STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU   119
00008   SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH   91
00018   СДС - СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА   8
00515   САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА - СНСД - МИЛОРАД ДОДИК   8
01182   SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ   7
01181   ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА - ДРАГАН ЧАВИЋ   6
00027   HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE   4
00732   СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ   3
00016   СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ   1

Opstina Teslic, selo Kamenica, rezultati za srpskog clana predsjednistva :

Kod:
OPĆE INFORMACIJE
Ukupan broj glasača   971
Ukupno važećih glasova   386
Ukupno nevažećih glasova   183

Kandidat   Broj glasova
ИВАНИЋ МЛАДЕН - КОАЛИЦИJА ЗАJЕДНО ЗА СРПСКУ   308
ПАПОВИЋ РАЈКО - САВЕЗ ЗА ДЕМОКРАТСКУ СРПСКУ   55
РАДМАНОВИЋ НЕБОЈША - СНСД - СП   23

Izgleda da se bosnjaci bas pale na "demokratsku" srpsku.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 00:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://www.vesti-online.com/Vesti/Zanim ... a-Kongresa
Nismo ni mi daleko od ovoga, ali ovaj ne krije da je klovn :)

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 00:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
danijell je napisao:
http://www.vesti-online.com/Vesti/Zanimljivosti/86860/Brazil-Nepismeni-klovn-izabran-za-clana-Kongresa
Nismo ni mi daleko od ovoga, ali ovaj ne krije da je klovn :)

Ха јој, па овај би се код нас добро уклопио. Само скупо одијело, добре ципе и ето га у маси истих кловнова....

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 00:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ovakav i nama treba.

Citiraj:
Usred današnje tuče odbornika u Skupštini opštine Kuršumlija pojavio se starac od 80 godina koji im je pripretio da će dovesti svoje seljane da ih istera iz sale.

Sednica Skupštine opštine Kuršumlija prekinuta je danas nakon fizičkog obračuna odbornika opozicije i vladajuće koalicije.
Do obračuna je došlo pošto je Slavko Ilić zatražio da skupština verifikuje njegov odbornički mandat, pošto je on u ime Demokratske strake (DS) zamenio odbornika koji je podneo ostavku.

Nakon što je taj predlog odbijen, Ilić je sa stola predsedavajućeg oteo papir iz ruku predsednika Skupštine Radoljuba Vidića i zgužvao ga.

Zamenik predsednika skupštine Milija Milenković odgurnuo je Ilića, a zatim su se umešali i drugi odbornici iz vladajuće koalicije i opozicije.

U opštem metežu, guranju i udaranju, na skupštinsku govornicu popeo se meštanin planinskog sela Sekirača Radoslav Milosavljević koji je prekinuo svađu i pozvao odbornike da se urazume i počnu da rade u interesu građana, ili će pozvati meštane svog sela da ih izbace iz sale.

"Molim vas tišina! Jesmo li vas za ovo glasali? Imam 80 godina, osamnaestoro unuka i dvanaestoro praunuka, hoću malo poštovanja. Za sve te godine ovako nešto nisam video. Sram vas bilo! Predlažem da vas sve smenimo", kazao je Milosavljević nakon čega je zamenik predsednika skupštine dao pauzu.

Milosavljević je u pauzi u holu ispred skupštinske sale ponovo pozvao odbornike da se ne otimaju oko vlasti ili će, u suprotnom, dovesti seljake iz tog sela da ih, kako je kazao, sve izbace napolje iz opštinske zgrade.

"Ovo što se radi u ovoj skupštini ni deca ne rade. Predsednik je ovde neko ko treba da kaže dosta, ali ovde nema predsednika ni njegovog zamenika. Treba da se zna ko je stariji i ko treba da vodi računa o svemu. Slučajno sam danas u opštini i šokiran sam ovim što sam zatekao u opštinskoj sali. Nisam mogao da se uzdržim a da im se svima ne obratim", kazao je Milosavljević.

Nakon incidenta u skupštinskoj sali usledile su i prijave policiji sa obe strane.

Opština je prijavila Slavka Ilića zbog ometanja rada skupštine dok je Ilić prijavio zamenika predsednika Skupštine zbog fizičkog nasrtaja na njega.

Sednicu Skupštine opštine su zatim napustili svi opozicioni odbornici a skupštinska većina, koju čine odbornici DSS-a, SRS-a, Nove Srbije i grupe građana, nastavila je rad.

Pre incidenta odbornici opozicije su tvrdili da je prethodna sednica bila nelegalna i zahtevali da se sednica odloži dok ne stigne mišljenje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Oni su tvrdili da je opštinska Izborna komisija za tri odbornička mandata, čiji su prethodni vlasnici podneli ostavke, izdala po dva uverenja, zbog čega je danas sednici umesto 37 prisustvovalo 40 odbornika.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 01:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MmhT_Ag0cEU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 09:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
hahaha...esencija ziva....

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 09:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Htio bih ovu temu makar na kratko okrenuti u drugom smijeru - u smijeru vaseg misljenja o sistemu glasanja u BIH (bez obzira na stranacko opredjeljenje).

Kao prvo - sistem check-boxa gdje podmitljiva komisija za prebrojavanje glasova (ne da kod nas takvih ima, boze sacuvaj) moze jednostavnim potezom olovke uciniti bilo kakav listic 'nevazecim' je po meni UZASAN (mozda grijesim).

Drugo (i bitnije) - rezultati izbora u BIH su nazalost (i ma kako to ruzno zvucalo) u rukama seljaka, penzionera, i starih ljudi od kojih je 80% nepismeno. To su isti ljudi cije nas je glasanje 92' odvelo u rat.
Ipak, to ne bi bilo toliko lose da ti ljudi ne glasaju za onoga koji im prije izbora da vise ulja, cigara, itd.
Govorit cu samo o bosnjackom birackom tijelu (ne znam kakva je situacija u RS). Evo npr. podatci koje je postavio ovaj 'rocker' (iako u drugom kontektstu) - uzmes svako selo u federaciji, pobijedila je SDA. Ta stranka je pljackala federaciju i bosnjake zadnjih 20 godina - ali je bitno da njihovi poltroni dijele ulje, brasno, i secer po selima prije izbora - i to je VRH politickog ucinka u ocima nasih dragih seljaka. Jebem ti podmitljiv narod. Ovo je po meni toliki problem da se treba uvesti zakon o nekoj starosnoj dobi nakon koje nemozes glasati (po odlasku u penziju, ili tako nesto) - jer MENI, VAMA, i NASOJ DJECI o buducnosti odlucuju ljudi koji su korak od groba. Pfuj.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 09:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Prethodni post mozda zvuci uvrjedljiv - ali mi je pun k***c da mi buducnost i buducnost mog djeteta kroje ljudi koji 4 godine oru njive ili primaju penziju i igraju saha bez ikakvog znacajnog kontakta sa drzavnim aparatom i uticajem politicara koje ONI biraju (i kod penzionera je isto - ko god dodje penzije su 10 KM gore-dole) - i onda na izborima glasaju za steku cigara ili litar ulja jer ih nista drugo od ucinka politickih stranaka ionako ne dotice...fuck.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
NFL fanatik je napisao:
Htio bih ovu temu makar na kratko okrenuti u drugom smijeru - u smijeru vaseg misljenja o sistemu glasanja u BIH (bez obzira na stranacko opredjeljenje).

Kao prvo - sistem check-boxa gdje podmitljiva komisija za prebrojavanje glasova (ne da kod nas takvih ima, boze sacuvaj) moze jednostavnim potezom olovke uciniti bilo kakav listic 'nevazecim' je po meni UZASAN (mozda grijesim).

Drugo (i bitnije) - rezultati izbora u BIH su nazalost (i ma kako to ruzno zvucalo) u rukama seljaka, penzionera, i starih ljudi od kojih je 80% nepismeno. To su isti ljudi cije nas je glasanje 92' odvelo u rat.
Ipak, to ne bi bilo toliko lose da ti ljudi ne glasaju za onoga koji im prije izbora da vise ulja, cigara, itd.
Govorit cu samo o bosnjackom birackom tijelu (ne znam kakva je situacija u RS). Evo npr. podatci koje je postavio ovaj 'rocker' (iako u drugom kontektstu) - uzmes svako selo u federaciji, pobijedila je SDA. Ta stranka je pljackala federaciju i bosnjake zadnjih 20 godina - ali je bitno da njihovi poltroni dijele ulje, brasno, i secer po selima prije izbora - i to je VRH politickog ucinka u ocima nasih dragih seljaka. Jebem ti podmitljiv narod. Ovo je po meni toliki problem da se treba uvesti zakon o nekoj starosnoj dobi nakon koje nemozes glasati (po odlasku u penziju, ili tako nesto) - jer MENI, VAMA, i NASOJ DJECI o buducnosti odlucuju ljudi koji su korak od groba. Pfuj.

A sta bi ti...zabranio glasanje seljacima i starijima? Jesu li sledeci zidovi...srbi ili neko drugi?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Kad sam bio na glasanju, deda ispred mene je rekao da će da glasa za tog i tog, jer mu je taj dao upaljač.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nije toliko problem što su korak do groba (ima i pametnih i razumnih među njima, možda ne puno ali ima) već je problem što se mnogi (i mlađi) "prodaju" za to malo crkavice što im stranke daju pred same izbore. Ja ne mogu opisati koliko mi se gadi to kako se stranke ponašaju pred izbore, to kako dijele tu crkavicu da bi dobili glasove, i što je najgore - dobijaju glasove na konto toga! Ja ne bih mogao takvima dati glas i kasnije sebe pogledati u ogledalo. Uopšte cijeli sistem je dno dna. Demokratija upravo omogućava to sve i zato (i samo zato) su im usta puna demokratije (a ne zato što je ona fina, humana, pravedna) jer znaju da im ona i samo ona omogućava da se bore za vlast, da na nju dođu, da se na njoj održavaju. A upravo demokratija po svojoj definiciji omogućava sve te prizemne manipulacije i kupovinu vlasti za litru ulja i kilogram šećera, za slatkorječivost, za plakate, za izgrađen put par dana pred izbore. Nigdje se ne vidi čovjek, samo se vidi njegova reklama, a svi znamo koliko su reklame realan prikaz. Cijeli sistem je dno dna, a još kad se na to doda nivo svijesti na našim prostorima rezultati ni ne mogu biti nimalo drugačiji nego što jesu.

Njima i odgovara da je narod siromašan da bi mogli kupovati glasove za litru ulja.
Njima odgovara da se prepucavaju Sarajevo i Banjaluka da bi mogli kupovati glasove nacionalističkom retorikom i pričom o "zaštiti svog dijela Bosne od mrskih neprijatelja".

Sve ovo je stanje i sistem koji njima veoma odgovaraju. A šta bi oni da vlada pravi prosperitet? Kako bi onda? Šta bi onda?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 09:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Tek sad slijede problemi, SDP je najextremnija muslimanska stranka s kojom ni ostale muslimanske stranke ne mogu da nađu zajednički jezik zbog njihovog extremizma i ponašanja tipičnog za ljude sljedbenike jednoumlja.
Stoga ne vidim ni najmanju mogućnost dijaloga SDP-a sa drugim, odnosno sa dominantno srpskim ili hrvatskim strankama.
Bosna nakon ovih izbora se još brže kreće ako ne raspadu onda konačnoj federalizacij.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 09:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:

A sta bi ti...zabranio glasanje seljacima i starijima? Jesu li sledeci zidovi...srbi ili neko drugi?

Ma ne znam sta bih brate - ali znam da ovako ne ide... Ne znam koliko godina imas, ali recimo da imas malo dijete i njega (a i teme) iz godine u godinu, decenije u deceniju u USRANU situaciju stavlja ovaj dolje deda koji glasa ZA JEBENI UPALJAC. Tebi to svejedno? Nesto ne mogu u to vjerovati. Rekao sam da ne znam sta treba, upravo sam zato i poceo ovu temu...znam da zabrana glasanja nije niti moze biti rjesenje, ali ne vidim izlaz - osim preko granice. :angry1:

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
ferdinand je napisao:
A sta bi ti...zabranio glasanje seljacima i starijima?

Ja bih zabranio glasanje svima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]