Hertzog je napisao:
jellyfish je napisao:
Japanese_rose je napisao:
dok se narod svodi na prosjacki stap i drzi kao taoc na svim stranama.
Odvratno na n-tu. Ali birali ste, gledacete - u to nema sumnje.
Slazem se sa ovim. Narod je glup i tako mu i treba kad je glup. Zasluzio je i prosjacki stap i rat koji je bio, i eventualni buduci rat koji ce biti ako ostane nacionalisticka retorika i sve je zasluzio i treba mu tako. Uopste ne zalim narod jer je to njihova volja da im tako bude.
To je demokratski da na vlas dodu oni koje narod izabere i izabrali su i to je u redu.
Onog kog zalim jesu oni ljudi koji nisu glasali za nacionalizam i rat a trpe posljedice istog, a takvih je pokazuju rezultati vise od 50%.
Problem je znaci Ruzo sto preko 50% populacije koji nisu glasali za nacionalizam ili nisu glasali za nikoga moraju trpiti volju ovih 50% sto su im izabrali vodje. Konkretno, sad 70% ljudi koji nisu glasali ili koji nisu glasali za Dodika moraju trpiti Dodika zbog onih 30% od ukupne populacije sto su glasali za njega.
Znaci, meni ne smeta sto trpe oni koji su glasali za njega jer je to njihovo demokratsko pravo i njihova volja. Meni smeta sto 70% onih koji nisu glasali za njega moraju trpiti njega zbog onih 30% koji su glasali za njega.
Izvini, ali kako to da vi trpite samo Dodika, hoces da kazes da je on jedini problem u BiH... Niti jednom niste pomenuli vladajuce strukture u FBiH... Smarate vise sa tim pljuvanjem Dodika... U svakom slucaju ko god da je dosao vi bi i za njega nasli nacin da pljujete... A da se vi malo osvrnete na situaciju i federaciji i na politicare koji su doveli do bankrota taj entitet....
Ima li u vasim ustima ista osim Srba i Dodika

Ja govorim o Dodiku zato sto sam iz RS gdje je on pobijedio. Isto vazi i za Federalce.
Citiraj:
Ovo apsolutno nema nikakvog smisla...njh 70%v trpi Dodika...pa što tih 70& nije smoglo snage i podiglo svoje ljene guzice i izašlo na izbore... Lako je reći "Dole Dodik" a nakon toga, "ko, ja, ne, nisam glasao"
Ako 70% trpi, trpi svojevoljno...
Nisu glasali ne zato sto su bili lijeni otici na izbore nego zato jer su mislili da nisu imali za koga jer su programi stranaka i ponasanje u istim priblizno slicni.
Upravo ova populacija sto nije glasala je najsvjesnija trenutne situacije i zato i nije glasala. I njih je skoro 50%. Jos 20% su glasali za druge stranke, znaci za SNSD je svega 30% populacije.
Oni koji su glasali su oni koji su zadovoljni sadasnjom vlasti i u RS i u Federaciji jer situacija je i tamo ista. Ono sto je pozitivno u Federaciji da su smijenili Silajdzica koji je bio najgori, dok kod nas nisu smijenili nikoga iz SNSD nego SNSD pobijedio na svim nivoima i prakticno dobijamo jednopartijski sistem. To pokazuje uskost razmisljanja.