banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 16:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Sep 2010, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
U dvorani nije bilo nijednog jedinog flajera, plakata, banera, nigdje se nije mogao vidjeti naziv stranke (osim na poleđini ulaznice), čak niko nije ni u govoru spomenuo. Publici se jedino obratio Danis, koji je rekao da neće da priča o politici i kako je u filmu htio da prikaže neko prošlo vrijeme u kojem smo svi lijepo živjeli i da se nada da ćemo opet nekad svi zajedno lijepo živjeti. Niko ništa nije direktno rekao, a opet sve je rečeno, tako fino suptilno umotano u Danisove riječi i samu tematiku filma. Veoma pametno osmišljeno.

Za razliku od ostalih političkih promocija, gdje na svu stranu lete flajeri i baloni, maše se zastavicama, sa plakata te sa svih strana gledaju face političara i govore ti "Glasaj za mene!", ovdje sam imao osjećaj da mogu normalno da dišem i da mi niko na silu ne nameće svoje mišljenje.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 14:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Господа! И мене су изненадили, мислио сам да ће смарати причом кад оно изађе човјек и каже уживајте у филму и довиђења. :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
За разлику од СНСД-а који је у склопу крканске кампање, концерта Цеце, шатора са клопањем и Милиним пјевањем... сад у склопу кампање доводи и предсједника Србије Тадића на митинге: http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... u+BiH.html

Након Коштунице на Цецином концерту (дочен неке Нове године прије неколико година на тргу у Београду), нисам био изненађен. Али ако дође Борис сутра у БЛ на Додикову промоцију... ајмо рећи да Тадић губи на угледу у мојим очима.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa i Dodik je njemu u Srbiji pomagao.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ne mogu vjerovati da Boris Tadic koji je po kulturi, politici, naprednosti, perspektivnosti itd. susta suprotnost Dodiku, da je on isao na promociju snsd-a i podrzavao ovu stranku. Stvarno je sad sebe unazadio Tadic i u ocima zapada i onih koji podrzavaju napredne ideje. Otici na promociju stranke covjeka koji psuje i pljuje svakoga na televiziji, koji se suprotstavlja civilizovanim vrijednostima, za vrijeme kojeg je korupcija procvjetala, je stvarno ponizavajuce za Tadica. Mislio sam da postoji u Srbiji bar jedna stranka koja je izasla iz okvira dosadasnjeg razmisljanja, ali podrskom Dodiku Tadic je pokazao pravo lice. Strasno :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Strasno...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I Dodik je nekada bio miljenik zapada

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
filozof sa vrbasa je napisao:

Bio je dok nije postao korumpiran i nacionalista, a to su dvije stvari koje zapad mrzi. Medjutim on je postao onakav kao njegovi protivnici kojima se rugao. Zbog toga je postao neprijatelj i zapadu. U stvari, njegova partija je postala kao sds prije njegove vlasti, odnosno postao je isti kao oni kojima se rugao.
I Boris Tadic ako nastavi njegovim putem kako je krenuo prestace biti miljenik zapada.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A tebi je izgleda bitno da naš političar bude miljenik zapada.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
CENZURIRANO Komšić fizički napao Bakira, 60 minuta to nije prikazala

Slika
Predizborna debata petorice kandidata političkih stranaka za Predsjedništvo BiH u emisiji 60 minuta, koja je emitirana na Federalnoj televiziji u ponedjeljak, 27. rujna, pretvorila se u skandaloznu manifestaciju primitivizma, kavanskog rječnika i međusobnih uvreda na osobnoj osnovi. Glavni akteri "spektakla" kojim su u ponedjeljak uvečer počašćeni gledatelji jednog od tri javna televizijska servisa, bili su kandidat SDP-a i aktualni član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kandidat Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović te urednik i voditelj političkog magazina 60 minuta Bakir Hadžiomerović, koji je dirigirao ovim televizijskim cirkusom.

Što su gledatelji vidjeli?

Za one koji su propustili ovo zanimljivo predizborno sučeljavanje, podsjetimo kako je sve počelo: govoreći o slučaju Ilije Jurišića, Željko Komšić je ponovio svoj beskompromisni stav da on nema namjeru komunicirati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem sve dok Jurišić ne bude oslobođen, te poručio Bakiru Izetbegoviću da on može slobodno otići u Republiku Srpsku i ljubiti se s Tadićem ako mu je volja, "dva puta, ili tri puta, ili koliko god hoćete".

Osupnuti Izetbegović se na to uhvatio za grudi i izustio jedno "ned'o Bog", a onda je (potpuno opravdano) pitao Komšića: "Misliš li da takav tvoj 'tvrdi' stav pomaže Iliji Jurišiću?"

Rasprava između Izetbegovića i Komšića je zatim (ne)očekivano skrenula u pravcu poznatih stihova patriote Dine Merlina "gdje si bio ti kad je bilo najteže": Izetbegović junior se počeo hvaliti kako se on u ratu borio za Bosnu te kako je, zahvaljujući njegovoj tvrtki, "cijelo Sarajevo ustakljeno nakon rata". Komšić je na to potpuno izgubio kontrolu i povišenim tonom naredio Izetbegoviću da mu "on ne priča o ratu", te ustvrdio kako je Alijin sin "cijeli rat proveo krijući se u očevom kabinetu", dok je on, Komšić, "jeo blato".

Što nisu vidjeli gledatelji

To je, u kratkim crtama, ono što su vidjeli gledatelji. No, ono što nisu vidjeli, a što je urednik Hadžiomerović prethodno naredio da se izbaci u montaži (emisija nije išla uživo, nego je unaprijed snimljena, op. a.), još je zanimljivije: iznervirani Komšić je u jednom trenutku ustao sa stolice i gađao Bakira Izetbegovića papirima, usput ga "časteći" najvulgarnijim uvredama!

Kamermani i realizatori u studiju FTV-a koji su svjedočili Komšićevom primitivnom izljevu bijesa uz vokabular kakav, najblaže rečeno, nije primjeren ni nekakvom uličnom makrou, a kamoli članu Predsjedništva jedne države, ostali su šokirani onim što su vidjeli. No, umjesto da ovaj "incident" emitira od početka do kraja i tako omogući gledateljima da dobiju pravu sliku našeg državnog vrha, "nepotkupljivi" urednik Hadžiomerović smjesta je naredio da se spomenuta Komšićeva eskapada izbriše u montaži.

S obzirom na to da Uredništvo FTV-a "vrišti" o ugroženosti novinarskih prava i slobode svaki put kada netko od političara makar i smrknuto pogleda nekog od novinara ove TV kuće, pitanje je bi li Hadžiomerović jednako reagirao u želji da "poštedi" gledatelje neukusnih prizora da je na mjestu Željka Komšića te večeri bio, recimo, Milorad Dodik?

U pokušaju da obrani svoj, već odavno ozbiljno urušeni, novinarski integritet, koji je pravi sunovrat doživio u aktualnim predizbornim debatama na FTV-u, Hadžiomerović se ovih dana obrušio na kolege iz Oslobođenja, kao i iz Dana i Slobodne Bosne, koje histerično optužuje da favoriziraju Harisa Silajdžića, te konstatira da njihov opstanak zavisi od "energetskog kapitala" Stranke za BiH?!

To što je nezavisni novinar Hadžiomerović odlučio "uredničkom intervencijom" poštedjeti svog političkog favorita Komšića još veće blamaže pred televizijskim auditorijem nije ništa iznenađujuće. Međutim, posljedica svega je da su zahvaljujući Komšićevom ponašanju, Martin Raguž, Jerko Ivanković-Lijanović, pa čak i Fahrudin Radončić, u očima birača preko noći postali "najprihvatljivija alternativa"?

On je takav po prirodi

Dnevnik.ba konsultirao je jednog prijeratnog Komšićevog prijatelja u želji da doznamo je li ovakvo Komšićevo ponašanje tek poza, sračunata da bi se ostvari neki politički rezultat ili ne. Odgovor koji smo dobili bio je iznenađujući:

- Ne, on je jednostavno takav. Ne zna se kontrolirati i takav je bio i kao mlađi. Ne vjerujem da je glumio u "60 minuta" - kazao nam je naš izvor.

http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/cenzu ... -prikazala

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 16:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
jellyfish je napisao:
Ne mogu vjerovati da Boris Tadic koji je po kulturi, politici, naprednosti, perspektivnosti itd. susta suprotnost Dodiku, da je on isao na promociju snsd-a i podrzavao ovu stranku. Stvarno je sad sebe unazadio Tadic i u ocima zapada i onih koji podrzavaju napredne ideje. Otici na promociju stranke covjeka koji psuje i pljuje svakoga na televiziji, koji se suprotstavlja civilizovanim vrijednostima, za vrijeme kojeg je korupcija procvjetala, je stvarno ponizavajuce za Tadica. Mislio sam da postoji u Srbiji bar jedna stranka koja je izasla iz okvira dosadasnjeg razmisljanja, ali podrskom Dodiku Tadic je pokazao pravo lice. Strasno :roll:

Tadic i njegove napredne ideje :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 16:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
filozof sa vrbasa je napisao:

I danas je ,pa pogledaj kako pljuje medj.zajednicu a nije smijenjen.Zasto?Zato sto im odgovara takav covjek na vlasti samo laprda a nista konkretno ne radi za dobrobit srpskog naroda...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
jellyfish je napisao:
Bio je dok nije postao korumpiran i nacionalista, a to su dvije stvari koje zapad mrzi. Medjutim on je postao onakav kao njegovi protivnici kojima se rugao. Zbog toga je postao neprijatelj i zapadu. U stvari, njegova partija je postala kao sds prije njegove vlasti, odnosno postao je isti kao oni kojima se rugao.
I Boris Tadic ako nastavi njegovim putem kako je krenuo prestace biti miljenik zapada.

shoole je napisao:
Али ако дође Борис сутра у БЛ на Додикову промоцију... ајмо рећи да Тадић губи на угледу у мојим очима.

pa vi ste stvarno (izvinite) naivni ako mislite da je to Tadic uradio na svoju ruku, i da time rizikuje svoj tesko steceni ugled na famoznom Zapadu
nema sanse da bi on ucinio tako jako ozbiljnu stvar kao sto je jasan pokusaj uticaja na izborne rezultate u R.Srpskoj bez podrske od strane onih sa kojima najvise saradjuje, od kojih najvise zavisi
ovo je potez koji govori nesto o tome sta se desava "iza paravana"

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Pa nece valjda podrzati mutavog bosica i njegove teroriste. :D

Nego svi akobogda iduce godine kod mene u gavrila principa na pecenog vola :)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 18:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Od 500 kila?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Raspad koalicije DNS-SNSD u Birču i Romaniji
Pavićevi okrenuli leđa Radmanoviću i Dodiku

Banjaluka - Samo nekoliko dana pred opšte izbore u BiH opštinski odbori DNS u Zvorniku, Bratuncu, Osmacima, Srebrenici i Rogatici odlučili su da podrže Ognjena Tadića (SDS) i Mladena Ivanića (PDP), kandidate opozicije za predsednika RS i članove Predsedništva BiH. Ovo je za „EuroBlic“ potvrdio potpredsednik DNS i prvi čovek ove stranke u Zvorniku Hadži Jovan Mitrović.

Slika

Ovakvom odlukom „neposlušni“ odbori DNS oglušili su se o odluku glavnog odbora stranke da će na izborima podržati zajedničke kandidate sa SNSD i SP - Milorada Dodika i Nebojšu Radmanovića.
Po svemu sudeći, ovakvi potezi dovešće do ozbiljnijeg problema, a možda i cepanja DNS jer lider stranke Marko Pavić već preti izbacivanjem pojedinaca iz strake.
„Ko ne bude poštovao odluke GO, zna se šta će biti s njim i ja nemam drugog komentara. Takvi ne mogu biti u stranci“, rekao je Pavić.
Mitrović je svestan da se ne poštuje odluka GO, ali kaže da stranka u ovom delu RS „ne može da dozvoli da bude uništena zbog odnosa SNSD prema njoj“. Kaže da sa Pavićem nije razgovarao u poslednje vreme, ali da će se to desiti veoma brzo.
„Verovatno ćemo o ovome u stranci raspravljati posle izbora. Što se tiče lokalnog nivoa, sa SNSD je definitivno završeno. Na republičkom nivou mi ćemo posle imati neke svoje predloge u vezi sa koalicijama i interesima istočnog dela RS. Sadašnji odnos SNSD prema Zvorniku i ovom delu RS je ravan zločinu.
Pojedincima bi trebalo suditi za privredni kriminal i pljačku istočnog dela RS. Strašno je da živimo na Drini, a žedni smo vode“, tvrdi Mitrović. On kaže da se poruka o podršci kandidatima opozicije biračima i simpatizerima DNS prenosi u direktnim razgovorima i na manjim predizbornim skupovima.
Potpredsednik DNS je uveren da ovakav potez opštinskih odbora može umnogome da utiče na konačne rezultate izbora i tvrdi da će iz ovog dela RS DNS imati bar jednog poslanika.

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... i---Dodiku

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ove izbore ću pamtiti i po odvratnoj novinarki Biljani Knežević, koja ne poštuje sagovornika, već samo onih 60 jebenih sekundi.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 19:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ona je rijetka vrsta kobile..... :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 19:56 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2010, 19:26
Pozdrav svima. Evo blize se izbori, imamo mnogo razocaranih i ono sto primjecujem najcesci komentar "svi su oni isti".
I zaista, vecina partija svoj program zasniva na medjusobnim optuzbama, nametnutom "visem nacionalnom interesu" koji podrazumijeva vlastito bogacenje i vjecito zakuhavanje atmosfere medju obicnim gradjanima, koji uglavnom tesko zive.

Prateci kampanju uvidio sam da ipak postoje i drugacije stranke i pojedinci, sa drugim pristupom i drugim temama. To su, po meni Nasa stranka (predsjednik Bojan Bajic iz Rudog) i Nova socijalisticka partija Zdravka Krsmanovica. Medju najzvucnijim imenima Nase stranke su oskarovac Danis Tanovic, a sa podrucja RS to je ekonomist Damir Miljevic.
Najznacajnije od svega je njihov zaista alternativni pristup, zalaganje za dijalog, toleranciju i uopste vrijednosti za obicnog covjeka. To dokazuje i njihova kampanja, koja je bila specificna i zaista drugacija o d vecine ostalih. Neke stvari iz kampanje su: postavljenje kamena temeljca ispred zgrade Vlade sa natpisom "Rat mafiji, ili mi ili oni" ili predizborne parole tipa "Dokle cu bolje da zivim na fejsbuku nego u BiH".
Mislim da je odlicna stvar ova koalicija NS sa Zdravkom Krsmanovicem, i mislim da sigurno postaju parlamentarna stranka.
Kao nova stranka vec se suocavaju sa raznim etiketiranjem iz Banjaluke i Sarajeva. Mislim da to samo pokazuje da su iskreni, da su nova nada i siguran sam da ce zauzeti znacajno mjesto na ljevici RS i BIH.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 19:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Изгледа ми к`о нека сељанчура која је преко ноћи из опанака ускочила у штикле и сад продаје неку памет....
Апсолутно нема смисла за водитељски занат...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]