banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 14:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2010, 21:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Spoiler:
Slika

:D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
:lol:

Koliko god glupo zvucalo, ovaj IBoard mi se djasvi :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Citiraj:
Apple has admitted that its iPad isn't very good at Wi-Fi, and suggests that customers having problems move nearer to their hotspot to get a signal.

I onda, kad kazes da samo idiot moze za ovo dati vise od 100 dolara, ispadnes Apple-mrzac :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Frenki je napisao:
:lol:

Koliko god glupo zvucalo, ovaj IBoard mi se djasvi :)

On bi cak mogao i imati neku primenu..... Jos nisam siguran kakvu, doduse...
Bre...suosecam.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2010, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Hristov je napisao:
Tek sad vidjeh da nisam napisao sta stize! :lol: :lol: :lol: Stize iPad :)

bio sam u MediaMarktu u Berlinu i igrao se sa IPadom, nevjerovatno je brz, ali sam se malo razocarao jer iskreno dalje od surfanja i kusanja teksta uz neku dobru aplikaciju, ne vidim 3. funkciju, ima mnogo igrica ali neces davati toliko para da bi igrao igrice, citanje knjiga kod nas ne pali jer su sve na eng, sve ostale aplikacije imaju i na iphonu i vjerovatno je sa njima lakse upravljati nego na ogromnom ipadu. Malo je falilo da ga kupim u Svici jer je cijena bila 600franaka, mnogo jeftinije od Njemacke, ali kad sam ga isprobao, ipak nije to to. Inace i kucanje teksta je malo nezgodno, moras ga staviti na neku podlogu gdje se nece grebati/kliziti. Nedostatak usba i flasha je isto tako lose, takodje dobar dio software kao sto je excel,photoshop,corel itd...ipak nikada nece raditi na ipadu. Sve u svemu, bolje za te pare uzeti IPhone 4 :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2010, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav iz Media Markta :D Upravo testiram iPad,senzacionalno :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2010, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znaci danas sam bio u Media Marktu, nekih 20 minuta sam eksperimentisao sa iPadom. Iskustvo je posebno, jednostavno bukvalno imate serviran internet "na tacni" (i to nije metafora) :D Bio sam na forumu malo, na youtube, isprobavao navigaciju, zoom-funkcija je neprocjenjiva, sa dva prsta zumirate svaki cosak na ekranu, "skrolujete" pokretima prstiju, sve se odvija fluidno. Velicina ekrana je kao kod DX-a, medjutim zbog laganog zumiranja i manipulacije sadrzajem na ekranu, to skoro da vise i nije tema za diskusiju. Znaci posluzivanje iPadom je djecija igra. Citanje knjiga je poseban dozivljaj, sarenilo boja i vjernost prikazivanja sadrzaja je 1:1, svjetlina ekrana je odlicna. U knjigama imate leksikon, mozete markirati rijec i pogledati u leksikonu znacenje rijeci. Tezina je OK, osjecate gravitaciju ali eto ja sam 20 min. drzao u ruci iPad bez problema.
Ima dosta dodatne hardware opreme za iPad, mozda najvazniji je USB adapter.
Najvise mi se dopalo prisustvo boja i fantastican kontrast, jednom rijecju - "pejzaz", mozda zbog soka prilikom prelaza sa DX-a na iPad :D :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Korisnici tuže Apple: iPad se pregrijava i gasi
Troje stanovnika Kalifornije podiglo je tužbu protiv Applea tvrdeći da je iPad beskoristan, da se zagrijava i sam od sebe gasi.

Jacob Baltazar, Claudia Keller i John R. Browning kalifornijskom su sudu podnijeli tužbu u kojoj tvrde da se njihov iPad pregrijava u uobičajenim situacijama, gasi nakon nekoliko minuta upotrebe i ne može se uopće koristiti pri direktnom sunčevom svjetlošću, piše PCmag. iPad u sebi sadrži e-knjigu, komponentu pomoću koje korisnici skidaju knjige i čitaju je na ploči. Apple je tvrdio da je čitanje knjiga putem iPada jednako uobičajenom čitanju knjige, no u tužbi stoji kako je to laž jer ekran ne dozvoljava korisnicima da čitaju na direktnom sunčevom svjetlu.

U tužbi se navodi i kako se iPad pregrijava u potpuno normalnim vremenskim uvjetima pa uopće nije prikladan za korištenje izvan kuće. Nezadovoljni korisnici naveli su da se uređaj zna ugasiti sam od sebe, svega nekoliko minuta nakon što su ga upalili. 'Apple nije učinio ništa da informira potencijalne korisnike o pogreškama te se nije ispričao zbog lažnih obećanja', stoji u tužbi. Iz Applea još uvijek nitko nije reagirao na optužbe.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Opa, Windows-fundamentalisti atakuju :D Ovakvo se nesto moglo ocekivati, umjesto da su iskoristili garanciju i trazili povrat para, oni na sud zato sto ne mogu da citaju na suncu :lol: :lol: :lol: To me podsjetilo na ono kad su ljudi na http://www.amazon.com poceli pisati negativne recenzije za iPad, a uredjaj nije ni stigao na trziste :lol: :lol: :lol:

Jedan kolega iz firme dobio najskuplju verziju iPad-a pa sam bas isao na svjetlost da vidim kakva je citljivost, doduse bilo je oblacno, ali moglo se sasvim dobro citati. Ne znam kako bi bilo na suncu.

Ne svidja mi se kod iPada nekako ta zatvorenost sistema, mada je vizuelni utisak vise nego dobar. Apple je ama bas sve uradio ne bi li se novac slivao samo u njihove dzepove, cak i upload aplikacija u App Store, distribucija, pa cak i koristenje SDK-a se placa. Ponovo se vracamo u monopolozoik doba interneta.

Gledajuci malo komentare na nekim portalima na internetu, ja se polako pocinjem ozbiljno pitati da se ne radi o nekom mentalnom poremecaju kod ljudi cija averzija prema nekom software-brendu granici sa otvorenom mrznjom, da ti ljudi nisu u stanju da sastave nijednu pozitivnu recenicu u korist tog brenda, kao da vode neki ideoloski hladni rat :oops:

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1ZS8HqOGTbA[/youtube]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Spoiler:
Zato iskljucim ton kad gledam videe sa njihovog sajta

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2010, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imam iPad vec par sedmica, odlicna stvarcica, placam 4€ po potrosenom GB, ne vjerujem da cu ikada potrositi vise od 1.5-2 GB mjesecno, u svakom slucaju je dobro sto nema nekih tamo bezveznih mjesecnih pausala, nego platim koliko potrosim. Necujan, za 3 sekunde od trenutka kad ga uzmete u ruke ste u internetu, mozete slusati muziku, gledati filmove, videe, i citati sa minimalnim utroskom energije, odlicnom rezolucijom, u bilo kojem polozaju, itd..

Spoiler:
Great, wonderful, superb, amazingly perfect, nice, isn't that great? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danas sam se malo duze pozabavio iPad-om, narocito aplikacijama, pa da iznesem par utisaka.

Uz iPad se dobije samo par aplikacija, za internet, muziku, filmove, fotke, mape, kontakti, i jos par njih. Tako da prije ili kasnije morate da otvorite iTunes account da biste mogli iz App Store da skidate aplikacije. Otvaranje accounta je problematicno ako nemate kreditnu karticu, tako da je prvi preduslov za razmisljanje o kupovini iPad-a, da imate kreditnu karticu. Ja sam u pocetku htio da vidim da li iPad moze da ispuni moje zahtjeve bez iTunes accounta. Sto se tice surfanja, tu nema mane, Safari odlicno radi posao.
Gledanje fotki je vec postalo problem, jer ta postojeca aplikacija za fotke nema neke slozenije organizacije, nego sve fotke gurne u jedan folder. A nema ni sortiranja po npr. imenima fotki, nego sortira po datumu nastanka slike. Tako da malo koristi ima od te osnovne aplikacije za fotke.

Onda sam htio da pogledam par mojih PDF-ova, medjutim tu je vec nastao problem, jer nema standardne aplikacije za citanje PDF-ova. Ako otvarate neki PDF preko browsera, onda je ok posto browser ima ugradjen PDF citac, ali da prebacite svoje PDF-ove sa PC-a na iPad, to ne ide posto nema aplikacije koja bi te PDF-ove prihvatila.

Sto se tice samog prebacivanja sadrzaja na iPad, na PC-u se instalira iTunes, ima verzija i za Mac i za Windows. Spoji se iPad sa PC-em i ubacuje se sadrzaj, ali kao sto rekoh, za svaku vrstu sadrzaja ili format potrebno je da postoji aplikacija koja zna sta da radi sa tim sadrzajem. Znaci iOS nema nesto poput Windows Explorera pa da u njega idu svi fajlovi i kasnije se fajlovi otvaraju sa odredjenim programima. Tako da npr. ako hocete jedan PDF da otvorite u dve aplikacije, morate fajl dva puta da kopirate, jednom za svaku aplikaciju, sto je naravno redundantno, ali ako aplikacija nudi opciju "Open in", onda se jedan fajl moze otvarati i u drugim odgovarajucim aplikacijama.

Video sam gledao samo preko YT, muziku nisam slusao preko iPod aplikacije, tako da ne mogu puno reci, ali oni od vas koji imaju iPod znaju vec kako iPod radi.

Sve u vezi sinhronizacije i manipulisanja je potpuno intuitivno i jednostavno, ja nikakve tutoriale nisam citao i opet sam skontao jako puno funkcija, ionako se sve obavlja dodirom ekrana pa je dovoljno da izvodite egzibicije prstima po ekranu i posmatrate efekte (i sporedne efekte) :D

Bio sam generalno govoreci zadovoljan, ali sam zakljucio da Apple pokusava po svaku cijenu da nas natjera da otvorimo iTunes account, na osnovu toga sam izgradio dosta predrasuda o Apple-u, sto se kasnije pokazalo kao neosnovano. Uzmimo npr. knjige, isporuce ti uredjaj na kojem u momentu kupovine nema mogucnosti da citas knjige!? :confused4: Isto tako i slike, nula bodova za foto-aplikaciju, samo mozes da ubacis fotke i gledas ih u manje vise slucajnom poretku. Kada prodje pocetna euforija zbog dobre rezolucije i kontrasta, covjek se naravno zapita sta se moze prakticno raditi sa tim iPad-om a da se ne moramo registrovati na iTunes Store.

Tako da sam odlucio da se registrujem na iTunes Store, kratka procedura, polu-automatski ide. Uz iPad dodju pored aplikacija koje sam nabrojao, jos i iTunes App i App Store App. Na iTunes App nisam isao posto je opet u pitanju muzika, tako da sam se odlucio za App Store, znaci Eldorado aplikacija za iPad, sto besplatnih, sto komercijalnih. Prvo sto sam skinuo je iBooks, aplikacija za citanje knjiga, GRATIS (mada mi se ucinilo da sam negdje procitao da je u pitanju trial verzija). To je ona lijepa drvena polica gdje su poslagane knjige, samo sto jos ne osjecate miris celuloze. Sa tom App mozete kupiti knjige u iBooks Store, a mozete i prebaciti svoje PDF-ove sa PC-a u aplikaciju. Vase knjige i knjige iz iBooks Store stoje na odvojenim policama. Problem sa iBooks je sto osim knjiga iz iBooks Store (EPUB format) i PDF-a ne mozete nijedan drugi format citati. A ako se ne varam PDF ima ogranicene mogucnosti. Osim toga ja sam imao dosta e-stripova koji se sastoje od JPEG- ili PNG-slika, i jos uvijek nisam imao rijesenje kako da ih citam na iPadu. Onda sam opet otisao u App Store, i ubacio kljucnu rijec "Comic", i nasao sam nekoliko aplikacija za citanje PDF-a (GoodReader, kosta 0.79€, mogu se fajlovi organizovati u foldere, i prejak je za citanje PDF-a, jako dobro ocijenjen od inace jako strogih Njemaca kad je u pitanju ocijenjivanje), a nasao sam i par aplikacija za citanje CBZ i CBR formata. Onda sam fino foldere od stripova zipovao i samo promijenio nastavak iz ZIP u CBZ (ako rarujete folder onda u CBR), i prebacio preko iTunes u tu aplikaciju (zove se CloudReaders, GRATIS).
Tako sam rijesio problem sa citanjem PDF-a i stripova.

Svaka veca strip-kuca je uradila aplikaciju za citanje njenih stripova, a aplikacija nudi i mogucnost kupovine stripova kod te kuce, tako da imate fantasticne citace sa smijesno lakom mogucnoscu kupovine stripova online (placanje se odvija preko vaseg iTunes account-a i kreditne kartice tako da je potrebno da samo pritisnete na "BUY", sacekate nekoliko sekundi da se strip skine, i krenete sa citanjem. iTunes obavlja placanje preko vase kreditne kartice), a svaka kuca nudi par primjeraka da se besplatno skinu. Ja sam skinuo aplikaciju Marvel Comics (GRATIS) i sve GRATIS primjerke :D, sama aplikacija je 100% prilagodjena za citanje Marvel stripova. Mozete zumirati da vidite citavu tablu a mozete zumirati tako da vam prikazuje kvadrat po kvadrat table. Skinuo sam jos i Comics aplikaciju GRATIS (tamo nema stripova GRATIS pa nisam nista ni skidao :D), onda sam skinuo Star Trek Comics GRATIS i sve GRATIS stripove :D. Za stripove je nemoguce opisati zivost boja i kontrast dok se iPad ne uzme u ruke, ja sam uradio par fotki pa sam ih izbrisao kad sam vidio da to nije to. Neuporediv je osjecaj da vam na dohvat ruke stoje stotine i hiljade najboljih Marvel stripova, a da vas od svakog stripa dijeli u prosjeku 1.60€ i jedan klick.

Aplikacija ima stotine hiljada, pravo je zadovoljstvo kopati i pregledavati kakvih sve aplikacija ima, i citati opis aplikacija. Ima jako mnogo gratis aplikacija, jako mnogo besplatnih igrica (inace ne igram igrice ali sam skinuo IronMan2Lite i SpaceWarsHD da vidim kako izgleda grafika na iPad-u). Skinuo sam izmedju ostalog i tutoriale za ucenje nekih stranih jezika, rijecnike, pregled programa za mnoge televizije, Wiki-citac, Compass HD, NASA TV i sl., kalkulator, nesto u fazonu fitness vjezbi, edukativne Apps u vezi kosmosa, aplikaciju za trazenje nekih ugostiteljskih objekata u mojoj blizini gdje god da se nalazim sa iPad-om, Google Earth, itd..

Zakljucak je da moc iPad-a lezi u aplikacijama, a ne samo u njegovim tehnickim detaljima. Pored toga, mnoge jako dobre aplikacije su besplatne, tako da mozete fakticki snabdijeti vas iPad sa svim potrebnim software-om a da ne date ni centa, iako ste da biste dosli do tih aplikacija morali prvo da se registrujete na iTunes Store, sto uslovljava da imate kreditnu karticu kojom mozda nista necete placati (malo cudno ali tako je, vjerovatno imaju valjane razloge za to).

Zavrsicu sa klasicnom floskulom recenzenata koji su kupili iPad: Aj lav maj aj-Ped :D

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 10:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2004, 15:34
Sto se tice iTunes-a ima mi nekoliko mana vezanih za njega ali ima i jedna dobra stvar. Jedina dobra stvar je sto je sigurno placanje tj. siguran si da ti nece neko skinuti pare sa kreditne (barem se meni tako cini). Mana je sto se svaki proizvod mora aktivirati preko iTunes-a sto znaci da moras imati account na iTunes-u. Nazalost mi smo malo i siromasno trziste pa te velike kompanije zaobilaze BiH u sirokom luku. BiH nema svoj store na iTunes-u pa se mi moramo svercovati na druge zemlje. Ja sam svoj registrovao na US store i to bez kreditne kartice (ako nekog zanima objasnicu).

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

server je napisao:
Nazalost mi smo malo i siromasno trziste pa te velike kompanije zaobilaze BiH u sirokom luku. BiH nema svoj store na iTunes-u pa se mi moramo svercovati na druge zemlje.

Da, kao da gledamo svijet kroz zatvorske resetke :-?

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ovaj, zar nema neka varijanta sa Cydiom za iPad?

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 19:10 
Pripravnik
Pripravnik

Ima varijanta sa cydia + .ipa (to su krekovane aplikacije) i onda ti je kao da si sve legalno kupio. Jailbreak-ujes iphone,ipad,ipod i ubacujes .ipa aplikacije. Ja sam samo naveo primjer kad recimo kupis ipod,ipad,iphone,...da se moras svercati i otvarati nalog u recimo US store-u, jer da bi aktivirao bilo koji proizvod koji je zavisan od iTunes-a moras imati iTunes nalog.

Sad sam gledao ove cijene m-tel-ovog interneta preko mobilnih uredjaja, sramota. Odnos cijene i mb je 0,30km/1mb.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 13:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sledeći iPad stiže 2011
Apple Inc., koja je prodala više od 3 miliona iPad uređaja u prvih 80 dana dostupnosti ovog uređaja bi mogla da sledeću, unapređenu verziju ovog računara predstavi u drugom kvartalu naredne godine, procenjuju analitičari. Novi iPad sa 9.7“ ekranom mogao bi da bude tanji i lakši sa ugrađenom kamerom i mini USB portom. iPad tablet računar sa ekranom osetljivim na dodir je postao jedan od najbolje prodavanih proizvoda u prvoj godini dostupnosti na tržištu ove kompanije. Tablet se suočava sa brojnim konkurentskim pokušajima od strane kompanija HP, Samsung i RIM koja je sa svoje strane predstavila uređaj sa 7“ ekranom pre nekoliko dana.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Apple ce takodjer gledati da proizvede iPad sa manjim ekranom, da budu dostupniji onima sa nizim budzetom. Vjerovatno ce praviti 7''. Mada nesto sumnjam da ce se prodavati kao 9'', ipak te tablete cini ekran. Doduse ako rezolucija bude bila dosta veca, time ce se iskupiti. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
Hristov je napisao:
Danas sam se malo duze pozabavio iPad-om, narocito aplikacijama, pa da iznesem par utisaka.
..

Izvini a gdje zivis ?
pitam iz razloga jer sam pokusao na "legalan" nacin otvoriti itunes US acc, ali nema sanse, jer kada ukucam brojeve kreditnih kartica javi mi se poruka da kartice nisu validne (tj. nisu iz USA).

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 08:11 
Pripravnik
Pripravnik

Ako si u Bosni neces moci otvoriti iTunes sa nasom karticom. A evo ti link za uputstvo kako da otvoris acc na US store.

http://www.isrbija.net/showthread.php?t=2391

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]