Svi mi pre ili kasnije dođemo u tešku situaciju kad se trebamo suočiti sa prošlošću i izvagati naš život. To ne dolazi po našem razumu već po osvedočenju Duhom. Možete biti vernik godinama a ne biti rođeni Duhom.Možete godinama živeti novi život odbacivši stari a ne shvatiti posledice starog života niti razlog za takav život. Možemo poznavati Pismo a ipak ne saznati odgovor na mnoga pitanja.
Pitao sam se zašto Bog nije prvog buntovnika eliminisao ili mu promenio razum? Da se bunt u korenu iščupao nebi smrt stigla niti bi mi živeli u pobuni, no to je ljudsko gledanje. Da se nije pokazao bunt i kuda vodi takav put nebi se mogla videti lepota ljubavi i svetosti. Bio sam na dnu duhovnog očaja i nisam imao šta reći jer me je izjedala nepravda koju sam sprovodio lošim životom. Teorija je tu i jasno mi je da je Bogu drag svaki izgubljeni grešnik koji se vraća pokajavši se i znam da Bog čeka baš zbog takvih da bi se spasili.Nema suštinskog spoznanja tih stvari a teorija je samo reč.
Koliko puta sam padao pod teretom prošlosti i sve bih dao da mogu to vreme vratiti. Tad pitam:,, Zašto si me Gospode stvorio kad si znao da ću biti takav čovek?,, Pomislio sam da je bolje bilo da se nisam ni rodio i ponovo kleknuvši rekoh:,,Znam Bože da si nam dao izbor i slobodnu volju i znao si da ću sagrešiti...'' i pomislih ponovo pitati ,,zašto si me onda stvorio da ti toliko grešim,, ali ovo ne stigoh reći jer u trenu otvori mi se spoznaja suštine koja se razlikuje od teorije. ,,Mogao sam te sačuvati na svim putevima da ne sagrešiš i držati te desnicom svojom ali tako nebi video ljubav. Znao sam šta ćeš sve učiniti i ja sam zato dao sebe da bi ti živeo jer sve što si zgrešio uzeh na sebe i čist si jer te ljubim.,,
Pitah dalje:,,Gospode, pa zašto je prvi buntovnik osuđen?,, ,,Svi imaju vreme za pokajanje i priznanje prestupa i on se mogao opravdati ali nije hteo.Svako ko mi dođe i položi grehe svoje priznanjem kroz kajanje uzimam njegove grehe i dajem mu svoju pravdu zbog moje milosti, pravednosti i žrtve.,, Shvatih kolika je to ljubav jer Bog nas ne osuđuje već opravdava i jedva čeka da mu dođemo a sva naša dela su nečista haljina i sva naša pravda je nečista haljina. Neprijatelj nas podstiče na samopravednost i gordost. Neprijatelj nas podstiče na međusobna optuživanja i mržnju ali mi nesmemo ići sa njim u borbu protiv svoje braće već trebamo shvatiti da je naša borba protiv sila tame .
Pomozimo bratu, privedimo ga Bogu. Imajmo mir sa svima, činimo dobro jedan drugom jer je to ugodno našem Ocu. Kad spoznamo ovu milost svim svojim bićem onda znamo koliko je velika agape ljubav. Bog nije želeo da uništi buntovnika jer smo i mi buntovnici već je svima dao izbor i ljubav. Mnogi su prihvatili izbor i zadržali a ljubav odbacili. Neka naš izbor bude Božija volja i Njegova ljubav u nama da ne živimo više po željama tela već po Duhu. Bog je MILOSTIV, žalostiv spor na gnev i obilan milosrđem i prašta mnogo zato vratimo se Ocu da bi imali život.
Bog vas blagoslovio.
_________________ ,,Joj dobro je, znaci i vi ste u stvari ljudi ko i mi svi ostali. Uh, covjece eto ja cijelo vrijeme isto to mislim ma ovo su ljudi, ma jesu ljudi, sigurno su ljudi isti ko i mi.,, Brale.
|