Problem je,sto takvih sto su uz Borac i u dobru i u zlu ima,brat bratu,500.Znaci 500 osoba koje ce biti na Gradskom stadionu,po kisi,snijegu,suncu,i kad Borac igra u Premijer ligi,ili 1.RS ligi,ili 2.RS ligi.To je nasa surova realnost,i meni je jako zao sto je tako,ali jeste.
Mi jos nemamo kult kluba kao sto,na moju veliku zalost ima Zeljeznicar,ili na primjer Hajduk.Uzeo sam Hajduk za primjer jer su Split i Banja Luka gradovi priblizne velicine.Ali Hajduk ima jednu veliku prednost,a to je da citava Dalmacija navija za njega.

Ima taj smek,koji svi vole,i zato je Poljud uvijek krcat,zato je Hajduk mezimce Dalmacije.Za Borac trenutno navija SAMO Banja Luka.Ali i to je diskutabilno.Cast izuzetcima.I problem je taj sto se od Borca napravio limitiran gradski klub,umjesto da bude ponos cijele Krajine i RS!Da na Gradski stadion dolaze ljudi iz Prijedora,Mrkonjica,Doboja,Modrice,Prnjavora,Bijeljine itd,itd....Sto se Zeljeznicara tice,uzecu primjer atmosferu na utakmicama lige(4:2) i finala Kupa(2:2).13 000 ljudi na stadionu,svi u plavim bojama kluba,dignutih salova,svi zajedno pjevaju himnu,i mlado i staro,bukvalno od 7 do 77.Navijaci se nalaze na jugu,i navijaju,a sjever pjeva SVOJE PJESME,dakle niko ne trazi to od njih,ali oni sami osjecaju potrebu da pomognu svom klubu.A kakvo je stanje kod nas?Krcat stadion 14 000 ljudi,protiv Sarajeva,Zeljeznicara nebitno,i sa istoka se cuje:Javi se zapad!I krene dozivanje,koje je tako mrtvo,preko kurca,znaci stvarno zalosno.Eto ne mozemo se ni tako ispostovati.E to je zbog toga,sto na velikim utakmicama na zapadu sjedi 80% debilcina,koji su dosli samo zato sto se prica po gradu da svi idu,i da ce biti ekstra,gotivica ovo ono,a da ih pitas da nabroje prvi sastav Borca blenuli bi u tebe ko telad.Ista stvar je i na istoku,da ne bude zabune,samo sto Lesinari osvjetlaju obraz istoka,a pravi ljudi sa zapada se stope u masu,i ne mogu nista nazalost.
Jos jedan primjer kakve debilcine dolaze na utakmice,je ovaj,Pitam ja danas mog dobrog druga,hoces ici na utakmicu sutra,Borac-Zeljeznicar,kaze on je l dzaba?Ja reko nije.Kaze on onda necu.Eto doslo mi je da nikad vise ne progovorim s njim.
Sad sam se samo iznervirao,majke mi...
Uglavnom,Borac je,ne samo kao klub,nego kao kolektiv krenuo uzlaznom putanjom,i nadam se da ce tako i nastaviti,nadam se da ce jednog dana postati brend,eto na primjer kao Hajduk,to je moja zelja.Nadam se da cu jednog dana dozivjeti da vidim krcat Gradski stadion sa licima koji su tu zbog Borca,zbog svoje ljubavi prema njemu,a ne zbog protivnika sa kojim BANJALUCKI VELIKAN igra.Nadam se...
I jos samo da se nadovezem na ovaj svoj post,termin sutrasnje utakmice je 17 casova,i to sam negdje procitao,zbog toga sto je navece Liga Sampiona,pa da bi doslo vise ljudi...