banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 18:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 286 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Kuća ili stan?
PostPoslato: 20 Avg 2010, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Gdje je bolje živjeti i zašto?

Vrh

Tema posta: Re: Kuća ili stan?
PostPoslato: 20 Avg 2010, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
Svaka ima svoju prednost i manu..zavisi šta ko želi?!:)
Ja lično..u stanu ne znam kako bih živjela..jer sam cijeli život u kući..i navikla sam na tu 'slobodu', dvorište..izdvojenost od stanara ispod/iznad tebe ..i sl..a u stanu sam kao ptica u kavezu..
S druge strane..kuća traži više pažnje, vremena i sredstava ..održavanje svega..od košenja bašte do ..crijepa na kući:):)
Navešću samo jedan primjer..
Radni dan..ustaješ na hladno zimsko jutro u hladnoj kući jer vatra nije naložena u kotlovnici i (to je bilo prije uvođenja grijanja na struju), cvokoćeš i pripremaš se za radni dan i krećeš na posao..a u dvorištu 1/2 m visok snijeg...i ne možeš ni doći do auta..a kamoli izaći iz dvorišta s istim.. i nema druge..već lapatu u ruke..i lagano:)i već si 'sabah morning' nadrndan:):) a kad se vratiš s posla..ono hladno i dalje..i opet loži vatru, cijepaj drva, potpalu..čisti snijeg i čuvaj jajnike:):)
A u stanu neke zgrade ..pojedini se bude u toplom stančiću..hodaju bosi po istom..i izlaze pred već očišćenu ulicu gdje zgrtalice rade ..i eventualno metlom pretresu po autu..i kreću na posao..i skršeni nakon posla se vraćaju u toplo i idu na dremkanje:)
Ali kad dođe ljeto..ti isti se kuhaju u stančiću..lude od bučnih komšija..i lupanja po stubištu..a oni u kućama..sjede u svojoj baštici u hladu..roštiljaju sa ekipom i uživaju:)
Jedan primjer...za/protiv..a milion ih je..i kažem..sve je individualno..

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2010, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ogroman stan na dvije etaže. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2010, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

profesorica je napisao:
oni u kućama..sjede u svojoj baštici u hladu..roštiljaju sa ekipom i uživaju:)

Milina!

Iiiiii onaj dio "ispod grožđa" uuuhhhh

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vjevoricinus je napisao:
Ja sam jedva čekao da pobjegnem iz stana i ne bih se tamo vratio ni za kakve pare. Čak sam i kuću napravio na sred placa od 600 kvadrata... tolike traume od komšiluka imam. Međutim, ovdje su svi ok, svako svoj posao gleda, niko ne galami... a i kad zagalami, nije ti pred vratima - ljepota.
Nisam se pošteno naspavao dok sam stanovao u zgradi. Onaj komšija sa 3., svaki put kad načepi ženu, kompletna vertikala ostane budna do zore. Jbg, svako malo, neke pijandure prodefiluju ulicom i galame. A, sjecam se i tih vrećica sa smećem ispred pojedinih vrata... ne daj Bože nikome. Jedan lik sa prizemlja se spojio na stubišnu struju i tako se grijao pet godina. Kada su ga raskrinkali, nije htio da plati. Fasada popucala po spojevima, krov prokisnuo, crijep odnio vjetar (sestra od komšije sa 8.), toliko se stanara promijenilo da više ne znaš sa kim dijeliš ulaz.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 13:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Što neko reče i jedno i drugo ima svoje prednosti i mane.
U stanovima često si prisiljen dijeliti zajedničke trenutke slavlja i tuge, zajedničke stepenice (koje bi neko da čisti a neko da prlja), nemaš toliko svoju privatnost kao kod kuće.
A kuća... kuća uvijek zahtjeva neke izdatke, htio ne htio uvijek nešto novo padne na pamet, moglo bi se ovo uraditi, ono dograditi, ovo promijeniti itd.

U svakom slučaju moj izbor je definitivno kuća.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 13:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2007, 14:13
ma kuca :) jeste da imas puno puno vise posla oko nje ,ali zato dernek,rostilj ovo ono ne moras paziti na komsije koji su ispod tebe..

Stan manje posla ,ali ako naletis na divlje komsije sta onda??

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 23:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Кућа је боља, али је велика је*ада зими. Знам како је кад одем на викендицу, љети прелијепо, прохладно, под грожђем милина, али кад дође зима стварно је тешко...
По мени ко има више времена - кћа, ко има мало времена - стан.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2010, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kuca definitivno, a i zima nije vise problem uz odredjena tehnicka poboljsanja za grijanje... Ali opet je jeftinije nego citavu godinu placati kvazi grijanje gradske Toplane, plus sto se na sistem centralnog grijanja prikaci i bojler pa stedis struju...

Lopatanje snijega takodje nije problem, jbg-a, ni to se sada ne radi vise od 5-6 puta u sezoni....

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2010, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Mislim da se to i ne moze porediti.... Kuca je kuca....

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2010, 12:21 
Veteran
Veteran

The_new_Statesman je napisao:
Kuca definitivno, a i zima nije vise problem uz odredjena tehnicka poboljsanja za grijanje... Ali opet je jeftinije nego citavu godinu placati kvazi grijanje gradske Toplane, plus sto se na sistem centralnog grijanja prikaci i bojler pa stedis struju...

Lopatanje snijega takodje nije problem, jbg-a, ni to se sada ne radi vise od 5-6 puta u sezoni....

Постоји и калориметар па плаћаш колико потрошиш...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2010, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
osamstotinazena je napisao:
Vjevoricinus je napisao:
Ja sam jedva čekao da pobjegnem iz stana i ne bih se tamo vratio ni za kakve pare. Čak sam i kuću napravio na sred placa od 600 kvadrata... tolike traume od komšiluka imam. Međutim, ovdje su svi ok, svako svoj posao gleda, niko ne galami... a i kad zagalami, nije ti pred vratima - ljepota.
Nisam se pošteno naspavao dok sam stanovao u zgradi. Onaj komšija sa 3., svaki put kad načepi ženu, kompletna vertikala ostane budna do zore. Jbg, svako malo, neke pijandure prodefiluju ulicom i galame. A, sjecam se i tih vrećica sa smećem ispred pojedinih vrata... ne daj Bože nikome. Jedan lik sa prizemlja se spojio na stubišnu struju i tako se grijao pet godina. Kada su ga raskrinkali, nije htio da plati. Fasada popucala po spojevima, krov prokisnuo, crijep odnio vjetar (sestra od komšije sa 8.), toliko se stanara promijenilo da više ne znaš sa kim dijeliš ulaz.

+jos jedan.

Samo što ja neke zgrade oko kojih se motam mnogo volim, pa to umanjuje agoniju...
Tako da ne znam.
Uglavnom više za kuću.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 23:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
KUCAA, forever. Nazalost, u stanu sam. Drama konstantno. Komsije sa svih strana odrase. Cujem ih kroz plafon sta pricaju, kamoli bilo sta drugo, a i oni mene sigurno. Klepecu, djeca trce, vrisci po hodniku, muzika. Ljeti urlici oko zgrade, djeca se igraju, navece se skupljaju ispod prozora. Uglavnom, nikada mira, ali nimalo. Taman s posla dodjes i malko bi da dremnes, i pocinje treskanje. Nemas prostora, nemas gdje vani sjesti, ne mogu da cuvam ni kucne ljubimce, svakome sve smeta. Masina komsijina obavezno centrifugira od 12 do 1 ujutro. Svako pustanje vode kao grmljavina kroz zgradu. Ma, kuca, covece... Neka mala kucica, sa malko okucnice. Samo da ti nije niko nad glavom, da spavas kao covjek. A sve ostalo se nekako pregura, pa i razgrtanje snijega dodje kao prijatno razbudjivanje u odnosu na grmljavinu komsinicnih stikli i klompi od pola 6 ujutro nad glavom.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 23:31 
Veteran
Veteran

Е да је мени кућица једна, у праву сте то за спавање и одмор...
Али од чега сад купити, кад је све баснословно скупо.... :(

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 09:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
I ja sam u stanu i nažalost, kako stvari stoje, biću još neko vrijeme :-? Ali, čim dođem do prvih ozbiljnijih para, gledaću da si podignem neku kućicu, što manju to bolju (skroman sam čo'jek), a na okućnici neki voćnjak ili slična zanimacija :)
Što se tiče lokacije, volio bih da je izvan grada, negdje gdje mi je grad dovoljno daleko da se oko mene za 10 godina ne krenu podizati stambeno-poslovni objekti, a opet da je dovoljno blizu zbog posla itd.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Kuća!

Živjela sam u stanu 16 godina, a vec 7 i po živim u kući i nikad se ne bih vratila u stan. Dođe mi kao zatvor.
Gledam kako mnogi mladi bračni parovi ulete u kredite za stančiće od 40-50 kvadrata. Za te pare bih kupila plac negdje na periferiji i digla lijepu, montažnu kućicu iz snova :)

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 10:50 
Kuca uvijek, onaj osjecaj kada iza kuce zapalis rostilj ili krme kad okreces, a komsije dodju na rakijicu da prozbore koju, neprocjenjivo. :D :D

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Zar se mogu porediti kuca i stan? :D Kuca jeste obaveza ali tvoj mir, tvoja basta.. to je neprocjenjivo.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Za sve ostalo je Masters...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 15:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2009, 12:30
Kuca definitivno...

Do prije par godina (citaj u davno doba, kada su normalni ljudi zivjeli u zgradama) sam bio uvijek za stan...Od prije par mjeseci zivim u kuci (svojoj :)) i...kuca definitivno ima vise prednosti!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 286 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]