banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 06:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Sep 2010, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Svi smo odrastali uz Agatine knjige, a vjerujem da su mnogi ljubitelji i ekranizacija njenih knjiga gdje Poirota igra David Suchet. Kao priprema za snimanje "Ubistva u Orijent-eskpresu" snimljen je i ovaj dokumentarac. Pošto ja ovo nisam gledala na satelitu ili kablovskoj, drugarica mi je poslala klip. :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Dzf0PhGQ0rY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 14:43 
david mi je stvarno pravo utjelovljenje poaroa, pa u nekim ekranizacijama gdje njega nije bilo, nisam ni dozivljavala da se radi o tom detektivu.
obozavala sam agathu, svojevremeno sam citala bukvalno citav roman za jedno vece. kasnije su dosla druga vremena pa sam znala ponekad procitati neki naslov kad sam na moru,na plazi. skoro mi je sestra iz inostranstva zeljela skupiti naslove na srpskom pa sam pokusavala naci jos neke koje nema. mislim da od svih napisanih romana, nisam procitala mozda 5/6. moram priznati da i sad nekad kad mi vrijeme dozvoli volim pogledati film sa davidom suchetom kao poaroom, ili procitati knjigu.
btw, dokumentarac je super.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 15:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
majlili je napisao:
david mi je stvarno pravo utjelovljenje poaroa, pa u nekim ekranizacijama gdje njega nije bilo, nisam ni dozivljavala da se radi o tom detektivu.

+1
Baš je juče i jutros bio film na tv-u..naravno sa david-om :D Misterija plavog voza/juče i Tajanstveni satovi/jutros. Mislim da će naredne tri nedelje biti ujutro na hrt1 :hello1:

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 15:25 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
uzivam citajuci Agathu...cini mi se da imam komplet na nasem jeziku..

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam tek nakon ovog klipa skontala da oni još uvijek snimaju filmove po njenim knjigama sa Suchetom kao Poaroom. Čovjek 20 godina igra istog lika, tačno je ušao u srž karaktera. http://www.imdb.com/title/tt0094525/
I on, navodno, planira da ekranizuje sve njene knjige. :D I treba, kada je već počeo. Na RTRS-u je bilo nekih 25 filmova čini mi se, ali se završilo. :(
Toliko sam se navikla na Sucheta u tom Poirot izdanju, hod, pokreti, govor, da u prvih par minuta dokumentarca nisam mogla da vjerujem da se radi o istoj osobi. :lol: Naravno, čovjek zna da je to uživljavanje u lik, ali prosto se navinkeš na njega kao takvog i onda kada ga vidiš bez šminke i glume, nekako ti čudno. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 16:48 
da, s druge strane, gledala sam ja i filmove u kojim on glumi neke druge likove, i totalno ga nisam dozivljavala, tako mi je djelovao vjestacki u tim filmovima, kao da nije on.. odn. da glumi, a inace je u stvarnosti poaro...
nisam gledala te na rtrs jer su mi bili malo kasno, posao me ubi, a ni na hrt... ja nemam sve a voljela bih neke naslove ponovo procitati kao i te koje nisam nikad... ne znam da li su svi naslovi kod nas prevedeni?
ma koliko drugi detektivski romani bili dobri agatha je neprevazidjena i dan danas..

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
ma koliko drugi detektivski romani bili dobri agatha je neprevazidjena i dan danas..

Saglasna. Volem ja i sve ove CSI-eve (kako su im dobre laboratorije, hoću i ja) ali ono što me fascinira kod nje je što on nije imao sve te spravice nego samo "little gray cells". Nekako, taj svijet razrješenja zločina je izgledao magičniji i tajnovitiji tad, glamurozniji čak, a sad to raščlane do kraja zahvaljujući hemiji i fizici. A u književnosti mi sve toliko liči na njena djela i kao da su pokradene njene ideje. Milion puta sam pomislila čitajući tako nešto: "Gdje je Poaro kad ti najviše treba?" :lol:

A to šta je kod nas prevedeno a šta ne, ne zna ni Ciganka ni njen gra'. :lol: Toliko izdavača a svako je nešto prevodio, tako da mislim da je to teško upratiti. Na ovom linku imaju hronološki sva njena djela gdje je Poaro glavni lik, pa jedino da probaš da uporediš naslove sa našim izdavačima, ali veliki je to posao. http://www.deliciousdeath.com/

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 19:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2009, 20:41
Slika
SRPSKI HEROJ

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 20:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dobar je i Piter Ustinov kao Poaro...
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 20:37 
apsolutno ne. upravo sam o njemu i govorila, ali nisam mu znala ime, s njim kao da ne gledam poaroa, kao neki plagijat...

imam neki spisak njenih romana, navodno svih, pa cu uporediti sa ovim, samo moram naci..

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 20:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
majlili je napisao:
apsolutno ne. upravo sam o njemu i govorila, ali nisam mu znala ime, s njim kao da ne gledam poaroa, kao neki plagijat...

.

To je samo zašto što nisi navikla.U stvari Ustinov je za deset klasa bolji glumac od Sucheta.Zato ti i jeste bezveze u drugim ulogama.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 20:58 
govorimo o utjelovljenju lika poaroa... david je toliko dobro uzivljen u taj lik, da je postao maskota, jednostavno taj sarm koji on ima toliko se dobro manifestuje u liku ovog detektiva... a nije on uopstelos glumac, cak sta vise, samo me se previse dojmio kao poaro, da mi je u drugim filmovima nestvaran

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Jedan je Poaro, jedni su Suchetovi brkovi :wink:

Hoću opet taj serijal na RTRS-u!

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobar je Ustinov, nije ni Molina loš, niti je Suchet toliko loš u drugim ulogama. Ali ono što baca sjenku na druge glumce koji bi interpretirali Poaroa i na Suchetove druge uloge je koliko je on savršen za ulogu Poaroa. Sjećam se prvi put kad sam pogledala njega u ovoj ulozi. Poaro je išao na pokojnoj Nezavisnoj i ja sam se uključila negdje na pola neke epizode i ostala zapanjena koliko je sličan mojoj viziji Poaroa. Od građe, Agata ga opisuje kao niskog i zdepastog, opsesije brkovima i pedanterijom, akcenta i manira, čak hoda i broja kockica šećera koje stavlja u čaj. Jednostavno, ulogu je razradio do kraja i ne znam kako bi neko mogao da bude bolji od njega.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 06:53 
bas to phoenix, i ja tako mislim.
s druge strane, i gospodjica marpl, ne znam kako se zove glumica, potrazicu na netu, a glumila je u starijim ekranizacijama ( ako uopste ima novih ekranizacija) je meni bas sjela onako kako sam je zamisljala iz romana.
i da jos se vratim na predhodni komentar phoenix, iako volim CSI i ostale serije na taj fazon, apsolutno se nista ne moze porediti sa misterijom koju stvara agatha u svojim romanima, bas iz tog razloga sto te stavlja u neko davno vrijeme bez ove sad tehnologije.. po meni savrseno osmisljene price..

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Halpert je napisao:
Jedan je Poaro, jedni su Suchetovi brkovi :wink:

Hoću opet taj serijal na RTRS-u!

Ja sam u zadnjih par dana 2 puta upratio Poaro-a na RTRS, samo ne znam tacno vrijeme... Tamo negdje oko 22h je bio ako se ne varam...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 11:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Phoenix je napisao:
Dobar je Ustinov, nije ni Molina loš, niti je Suchet toliko loš u drugim ulogama. Ali ono što baca sjenku na druge glumce koji bi interpretirali Poaroa i na Suchetove druge uloge je koliko je on savršen za ulogu Poaroa. Sjećam se prvi put kad sam pogledala njega u ovoj ulozi. Poaro je išao na pokojnoj Nezavisnoj i ja sam se uključila negdje na pola neke epizode i ostala zapanjena koliko je sličan mojoj viziji Poaroa. Od građe, Agata ga opisuje kao niskog i zdepastog, opsesije brkovima i pedanterijom, akcenta i manira, čak hoda i broja kockica šećera koje stavlja u čaj. Jednostavno, ulogu je razradio do kraja i ne znam kako bi neko mogao da bude bolji od njega.

šta reći sem -potpis :D obično likove o kojima stvorim sliku na osnovu opisa autora ne budu niti približno slični onima u ekranizaciji...eto Suchet je izuzetak tog pravila :D Ustinov mi se jednostavno ne uklapa u Agatin opis [-X

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 12:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Za ljubitelje Poara i Davida, HRT 1,nedelja 10.10h -Tragedija u tri čina- \:D/

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 12:24 
e super, valjda necu zaboraviti...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 13:00