banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 339 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Sep 2010, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
@teskakategorija

Naubjedljiviji nacin da dokazes svoje teorije jeste da izazoves Lija na duel.

samo prethodno uplati zivotno osiguranje

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 02:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
teskakategorija je napisao:
pogledajte ovaj klip pa vidite kako biste se odbranili da vas ovaj crnac napada

http://www.youtube.com/watch?v=skNljkOV4H0

Čast liku, ali ne vidim ništa impresivno ovdje. Kako bi se on odbranio da je sa druge strane imao tri puta bržeg lika kojeg ne bi uspio stići da ga uhvati u klinč?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 09:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:06
Prvo teško da ćeš naći negdje nekog da je tri puta brži jer i ovaj je prilično brz. Drugo nekad ba bi bježao, eskivirao i sl. treba ti prostor. Šta ćeš kad imaš vrlo malo prostora za manevrisanje? Hoću da kažem da kakvu god tehniku imao nekad je snaga ta koja ti znači više nego bilo kakva tehnika. Vidi se da je ovaj lik jači od Eminijanenka a da je bilo obrnuto sigurno ga nebi ovako bacao.

Iako je Eminijanenko na kraju pobijedio,morao je prije toga da istrpi par jako neugodnih bacanja koja da su se desila u realnoj tuči na ulici gdje imaš ivičnjake,stubiće ili neko kamenje teško da bi preživio.

Ovaj crnac je ekstremno jak a mislim da je prilično i brz. Istu taktiku borbe je imao i protiv Mirka Filipovića ali je Mirka uspio da pobijedi.Taktika mu je da satjera protivnika u ćošak uz konopce da nema mogućnost mnogo da manevriše i onda iskoristi svoju snagu da ga uhvati u klinč i baci. Tako da ako ti se to desi a nemaš dovoljno snage da mu se suprotstaviš,naročito ako si dosta lakši i slabiji nema tehnike koja će te spasiti.

I još jedna zabluda kod ljudi je ta da čovjek ako ima veliku mišićnu masu je sporiji od nekog ko ima manju. To nije tačno. Možda je sporiji na 500 metara ili kilometar ali to mu nije bitno za borbu. Eksplozivna brzina koja je potrebna za borbu koja se odvija unutar par metara zavisi od snage odraza u nogama koji opet zavisi samo od bijele mišićne mase tj. od čiste snage mišića. Prevedeno:čovjek što ima jače butine,odnosno bukvalno što više težine može dići butinama to je brži na ove kratke relacije.

http://www.youtube.com/watch?v=v-donP0meyc
evo malo bacanja

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 09:27 
Početnik
Početnik

A evo i primjera da ni pretjerana masa nije dobra jer ovaj Sap uopšte ne može da se kreće gubi dah. Znači oko 100 kila čistih mišića je idealno ne treba ni pretjerivati. Ovde je Mirko dugo uspijevao da bježi od njega a onda ga porazio.

http://www.youtube.com/watch?v=-Waugds-bQQ

Prema tome ne kažem ja da čovjek što ima veću masu da je bolji borac ako ta masa ode u neke ekstreme. Naravno da bi Mirko pobijedio svakog sumo borca. Samo kažem da je jako bitna i oko nekih 100 kila optimalna.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sto se tice realnih situacija, ja ne bih stavljao toliki naglasak na brzinu i snagu, nego na samo umijece borenja, koje predstavlja vjesto koristenje strategije, poznavanja psihologije covjeka, poznavanje anatomije, mnostvo zahvata, itd. Snaga i brzina jesu bitni, ali samo u onoj mjeri u kojoj mogu omoguciti uspjesnu i efikasnu realizaciju odredjenih zahvata i udaraca. Citavo vrijeme se ovdje govori o snazi i velikoj masi, sto nije primjenjivo za zene. Zene kao slabiji pol moraju se osloniti na vjestinu a ne na snagu i brzinu. Njima trebaju efikasni zahvati koji ne zahtijevaju previse snage i veliku masu. To moze da vazi i za bilo kojeg muskarca. Ako se nadjemo na ulici naspram 30kg tezeg borca, necemo se bacati sa njime po asfaltu, nego cemo mu traziti i napadati njegove slabe tacke (grkljan, genitalije, oci, spletovi zivaca, itd..), a to u MMA ne smijes da radis. Znaci efikasnost neke vjestine u samoodbrani ne moze se iskljucivo mjeriti u okrsaju po MMA pravilima koja kao i svaki drugi sport ogranicavaju oponente.

U realnom svijetu je veca vjerovatnoca da cemo biti napadnuti od minimalno 2 protivnika, sto cini nemogucim hvatanje u klinc i bacanje, tj. zadrzavanje sa jednim protivnikom predugo vremena cime dajemo sansu onom drugom protivniku da nam pridje sa ledja. Takodjer i sirova snaga ce nas izdati boreci se protiv vise protivnika.

Sto se tice one floskule da treba uci u ring i pokazati sta je bolje, meni je to u neku ruku smijesno, jer vecini ljudi cilj nije (nadam se) da jednog dana pokazu da je njihova vjestina najbolja, vec da se spreme za realne situacije, koje nisu uvijek borba 1:1. Mozda je najjaci sumo borac na svijetu najjaci covjek na svijetu, bolji od sve i jednog borca bilo koje druge vjestine. Ali koga briga za to, ucis vjestinu da se spremis za odbranu od nasilnika koji nisu uvijek prvaci svijeta. Ja ako treniram efikasnu vjestinu, mozda mogu da u kavezu izgubim od sumo borca, ali mozda bih mogao na ulici da pobijedim 3 borca srednje konstitucije, a protiv kojih bi sumo borac izgubio. A meni je vaznije da dobro prodjem u sijasetu svakodnevnih situacija, nego da odem u kavez i izazovem najboljeg borca na svijetu.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prvo teško da ćeš naći negdje nekog da je tri puta brži jer i ovaj je prilično brz. Drugo nekad ba bi bježao, eskivirao i sl. treba ti prostor. Šta ćeš kad imaš vrlo malo prostora za manevrisanje? Hoću da kažem da kakvu god tehniku imao nekad je snaga ta koja ti znači više nego bilo kakva tehnika. Vidi se da je ovaj lik jači od Eminijanenka a da je bilo obrnuto sigurno ga nebi ovako bacao.

Iako je Eminijanenko na kraju pobijedio,morao je prije toga da istrpi par jako neugodnih bacanja koja da su se desila u realnoj tuči na ulici gdje imaš ivičnjake,stubiće ili neko kamenje teško da bi preživio.

Ovaj crnac je ekstremno jak a mislim da je prilično i brz. Istu taktiku borbe je imao i protiv Mirka Filipovića ali je Mirka uspio da pobijedi.Taktika mu je da satjera protivnika u ćošak uz konopce da nema mogućnost mnogo da manevriše i onda iskoristi svoju snagu da ga uhvati u klinč i baci. Tako da ako ti se to desi a nemaš dovoljno snage da mu se suprotstaviš,naročito ako si dosta lakši i slabiji nema tehnike koja će te spasiti.

I još jedna zabluda kod ljudi je ta da čovjek ako ima veliku mišićnu masu je sporiji od nekog ko ima manju. To nije tačno. Možda je sporiji na 500 metara ili kilometar ali to mu nije bitno za borbu. Eksplozivna brzina koja je potrebna za borbu koja se odvija unutar par metara zavisi od snage odraza u nogama koji opet zavisi samo od bijele mišićne mase tj. od čiste snage mišića. Prevedeno:čovjek što ima jače butine,odnosno bukvalno što više težine može dići butinama to je brži na ove kratke relacije.

http://www.youtube.com/watch?v=v-donP0meyc
evo malo bacanja

Uh, koliko samo poluistina, netačnih stvari, nagađanja i kontradiktornosti u malo redova.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 11:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ima u nedelju u Press magazinu (dodatku uz Press) tekst o nekoj borilačkoj vještini kreiranoj u ovdašnjim DB-institucijama...Neka vrsta ulične borbe sa smrtonosnim zavržnicama..

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Hristov je napisao:
Sto se tice realnih situacija, ja ne bih stavljao toliki naglasak na brzinu i snagu, nego na samo umijece borenja, koje predstavlja vjesto koristenje strategije, poznavanja psihologije covjeka, poznavanje anatomije, mnostvo zahvata, itd. Snaga i brzina jesu bitni, ali samo u onoj mjeri u kojoj mogu omoguciti uspjesnu i efikasnu realizaciju odredjenih zahvata i udaraca.

Ovo se sustina price o borenju.
Teskakategorijo, sto je borac tezi - lakse pada... Ja iz tvoje price jedino vidim da ti ama bas nikakve veze nemas ni sa jednom vrstom borenja, tako da je bilo kakva rasprava o toj temi zaista uzaludna.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 13:23 
Sve zavisi od borca, koliko mu smeta ta misicna ili druga masa...pokretljivosti i sl...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 14:15 
Početnik
Početnik

Dobro samo me zanima da li ima neko od vas majstora ko trenira dugo godina neku vještinu? Npr. od pet do deset godina? Ako ima da mi kaže da li smatra da meže pobijediti nekog od ovih vrhunskih mma boraca teške kategorije u borbi jedan na jedan bez oružja i bez pravila?
Mislim da ne može ni slučajno! Ako neko misli da može neka kaže a ako ne završavamo raspravu.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro samo me zanima da li ima neko od vas majstora ko trenira dugo godina neku vještinu? Npr. od pet do deset godina? Ako ima da mi kaže da li smatra da meže pobijediti nekog od ovih vrhunskih mma boraca teške kategorije u borbi jedan na jedan bez oružja i bez pravila?
Mislim da ne može ni slučajno! Ako neko misli da može neka kaže a ako ne završavamo raspravu.

Niko od nas ovdje nije majstor, niti je to tvrdio. Samo se raspravljalo o tome da ti je teza da su mišići najbitniji, u najmanju ruku glupa. Za sebe mogu reći da ne bih uspio pobijediti vrhunskog MMA borca, a treniram skoro šest godina. Ali poznajem ljude koji bi mogli, iako nemaju sto kila mišića (što ne znači da nisu snažni).

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Teskas, imas veoma skromno znanje sto se tice MMA.
Samo toliko...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07

Ja sam majstor za popravit kola pa se prijavljujem da poderem tog tvog grmalja.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 08:13 
Početnik
Početnik

E,ljudi moji! Ovaj što kaže da što je borac teži lakše pada,pa gdje to? Možda u njegovoj mašti ili na filmu ili u nekim krivim teorijama. Pa onda bi borci iz lakših kategorija pobjeđivali one iz težih a to realno nigdje ne postoji. U stvari je obrnuto. Ja iz vaše priče vidim da vi živite u zabludama i pokušavate i druge da uvjerite u te zablude.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pa naravno da masa igra ulogu i da je jedan od faktora pobjede u okrsaju 1:1, ali ona pod odredjenim okolnostima predstavlja i ogranicenje, kao npr. u okrsaju 1:2 :D Pored toga, mora se razumijeti da jedna vjestina nije samo udaranje u dzak i dizanje tegova 6h dnevno. To je u redu za sportska takmicenja gdje se ide 1 na 1, ali vjestine uce stosta drugo, one u tom nekom osnovnom nacelu teze da stvore kompletnog borca i licnost, dok se recimo MMA svodi na svakodnevno spremanje za borbe 1:1.
Sta je u stvari poenta citave ove price? Ko je najjaci na svijetu? Pa najjaci su sumo-rvaci. Koja vjestina je najkompletnija? Pa ninjutsu i kung-fu su po meni tu negdje. Da li je masa vazna? Pa jeste ali ako mislis da ces se citav zivot boriti samo 1:1 u ringu.
Ja licno vise cijenim kompletnog odnosno svestranog borca nego Herkulesa od 120kg koji kao moze da me dezintegrise jednim udarcem.
Uporedjivati se moze samo slicno, a slicno je ono sto ima zajednicki cilj ili slicne kriterije uspjeha. Zato se ne mogu uporedjivati vjestine ako se prije toga ne utvrdi sta je to svrha jedne vjestine. Preporucujem slijedecu temu: Naučna potraga za ultimativnom borilačkom vještinom

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E,ljudi moji! Ovaj što kaže da što je borac teži lakše pada,pa gdje to? Možda u njegovoj mašti ili na filmu ili u nekim krivim teorijama. Pa onda bi borci iz lakših kategorija pobjeđivali one iz težih a to realno nigdje ne postoji. U stvari je obrnuto. Ja iz vaše priče vidim da vi živite u zabludama i pokušavate i druge da uvjerite u te zablude.

Kada bi ti barem nešto znao o fizici i o anatomiji ljudskog tijela ne bi ismijavao tu moju tvrdnju. Ali, kako ja kinesko borenje treniram deset godina i kako poprilično dobro znam da je to i teoretski i praktično moguće, o ovome više nećemo razgovarati, barem što se mene tiče.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 11:40 
Početnik
Početnik

Dobro Klint Istvud poštujem to što treniraš deset godina. Samo me zanima da mi kažeš da li ti smatraš da možeš da pobijediš nekog vrhunskog mma borca teške kategorije recimo Mirka Filipovića u borbi golim rukama na ulici bez pravila. Ako možeš to je super skidam kapu a ako ne čisto da znamo.Naravno podrazumjevam to bez ova dva pištolja jer s njima vjerujem da bi mogao sigurno.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro Klint Istvud poštujem to što treniraš deset godina. Samo me zanima da mi kažeš da li ti smatraš da možeš da pobijediš nekog vrhunskog mma borca teške kategorije recimo Mirka Filipovića u borbi golim rukama na ulici bez pravila. Ako možeš to je super skidam kapu a ako ne čisto da znamo.Naravno podrazumjevam to bez ova dva pištolja jer s njima vjerujem da bi mogao sigurno.

Evo, odgovoriću ti ja, ne bi mogao da ga pobijedi, naprotiv, dobio bi takve batine da bi ih se njegova djeca sjećala, bla bla bla. Ali kakve to veze ima sa temom ili bilo čim o čemu smo ovdje pričali? I nemoj da se zbuniš, Daljac je mrcina od 115 kila, nije on neki levat da bilo ko može da ga istuče (ja se ne računam, ja ga šijem redovno, osim kad se bori papanski pa udara po jajima :D ). Ali sam siguran da bi, recimo, 50-godišnji Daljac rasturio 50-godišnjeg Mirka Filipovića. Mada mislim da ništa od toga nije naročito važno.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Potpisujem odgovor, osim onog "za po jajima" i za onih 50 godina. Sredićemo to prije :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ova tema postaje neozbiljna. Vidimo se na kung fu dzicuu!
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 339 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]