banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 21:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Preporuka zvucnici
PostPoslato: 17 Sep 2010, 00:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Zvucnici Magnat Interex 2 komada!Zna li neko o cemu se radi?Vrijedi li ovo kupiti za auto?Cijena je oko 30 kema ali nisam uspio zapamtiti model!Onako cine se poveliki!
Uzeo sam neke SAL zvucnike cisto da imam malo jaci i bolji zvuk od starih fabrickih u Puntu,ne trazim nista pretjerano,i razocarao se postignutim!
Ma ni za trecinu nisu jaci,aj mozda za trecinu!Na njima pise da su 75w,4 oma,16 cm,magnet je povelik!
to su ovi http://www.kupujemprodajem.com/Somogyi- ... r_id=31774
Cd plejer je sony cdx-s22 i ima izlaz 4x45w!Da li zbog toga ovi zvucnici ne mogu dati svoj max?Do 23 ih max mogu pojacati da zvuce normalno!Gledao sam i neke LG nova serija 2x50w malo skuplji,ali dvosistemci.Da li bi oni bolje i jace zvucali?
Evo i LG http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-zv ... -6521.html ovi su jeftiniji od ove nove serije ali sam mislio i njih kupiti!
Ustvari ni sam ne znam sta sam sad htio.od magnata do sala do sonija al aj imal ko kakvu preporuku sta da uzmem ne pretjerano skupo da ovaj kasetofon moze gurati onako solidnoo!Nista pretjerano jako mi ne treba al da mogu pojacati s vremena na vrijeme da ne cujem motor od auta :D !
Dizelas :D
Uf sam sebe zapetljah!
Hvala unaprijed!

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 07:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Nece ti promjena zvucnika puno pomoci, neki bolji plejer, pojacalo. Htio sam i ja mijenjati stock zvucnike, pa vidio da nema od toga vajde ako necu mijenjati HU.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 09:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa majku mu zar mu nista ne znaci ono 4x45W!!U kuci mi je filipsova linija koja ima cini mi se i manji izlaz pa dere ko luda!Jos akd uzmes auto dva metra kvadratna,zatvoreno,svasta...
Imal ko kakvu ideju ili iskustvo sa ovim kasom sta da radim...?

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cek, je l' ti kasetofon? Imao sam ja kasetofon 4x45, stavio cd player 4x50, dosta bolje je bilo, bas dosta.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 22:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A to se tako kaze kasetofon,cd player je u pitanju sonijev http://www.dooyoo.co.uk/car-audio/sony-cdx-s22/details/
!E da jos malo pojasnim moju situaciju...
Naprijed sam stavio ona dva SAL zvucnika a nazad su dva manja panasonic i to je dobra kombinacija!Nije prejako ali je zvuk prihvatljiv!E sad kad odzada prikopcam FIRST http://www.prix-achat.com/first-austria ... 990pn.html ponasaju se kao neki subvufer!Ista situacija je i obrnuto kad je FIRST naprijed radi dobro a SAL nazad ne prima nista!
Ima li neko savjet sta bi islo uz ovaj kasetofon onako da mu izvuce bar 80% njegove mogucnosti (pojacala)??
Usput da napomenem prodajem ove FIRST zvucnike za 20 kema placeni 26!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 00:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa zar nema niko da se razumije u tematiku??

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 00:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Koliko bi bilo i gdje bi se moglo naći kućno bass pojačalo, cirka 60-100w i "12-"15 zvučnik...
Moglo bi i krišteno....

Da ne otvaram novu temu, nemam pojma kud bih s njom...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 12:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Okt 2008, 00:31
Tih 4x45 nije realno i ne može se zvuk porediti sa nekim pojačalom iste snage.Ipak je sasvim dovoljno da nabije pristojan zvučni pritisak u autu osim ako nisi od onih što drže lijevi lakat na prozoru.Sal je teška konfekcija i služi za slušanje vijesti.Tih 2x75W je ni 2x15RMS samo što to oni ne navode.Uz to osjetljivost im je valjda 87dB što je vrlo loše.Zato i ne možeš da ih pojačaš preko polovine jer ih izobličenja ubiju.Nazad ti trebaju nešto jači zvučnici sa više basa od onih napred da bi to zvučalo kako treba.U mene je Clarion kasetaš 4x35W i napred 2x16cm a nazad sam imao one ovalce 4x6 Sal i bili su očajni jer ih uopšte i ne čuješ od onih napred iako su 2x50W.Sad sam našao neke polovne 4-sistemce 2x150W u kutiji(samo se pričvrste za dasku) i razlika je ogromna.Nije to neki kvalitet ali kad se pojača do 80% ne čuješ samog sebe, ima pristojan bas i nema izobličenja, što je najvažnije.Za više od toga treba pojačalo a to opet povlači gomilu stvari.Ubaci nazad neke krštene trosistemce od bar 150-200W(to ti je nekih 40-50RMS) i biće ok.I provjeri da li ti je HU podešen jer možeš na njemu za svaki zvučnik regulisati ton pa možda zato ne rade svi zajedno.I svi zvučnici ti moraju biti u fazi ali si to valjda dobro povezao.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 14:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Moze li malo objasnjenje za to stimanje za H i za fazu!Nista ja nisam dirao,sve je kako je bilo!Kad nazad prikopcam jace zvucnike,npr ovaj first sto sam kupio nista na njih ne dolazi totalno slabo rade,sto nije slucaj sa panasonicom koji je slabiji i radi normalno!Nije mi to jasno nikako!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 16:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Evo jednostavno sta bi dobio sa ovom kombinacijom
naprijed http://www.dealtime.co.uk/xPO-Magnat-MA ... AKER-16-CM
nazad http://alatest.com/reviews/car-speaker- ... 8/#details
Da li zvucnici trebaju imati manje ili vise oma?Ima li spec radnja u BL koja se bavi ugradnjom ozvucenja u auto?
Daj predlozite samo bacam pare bezveze u tri p.... materne i zvucnici i sve!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

#1 soldat (nova varos, kreni od sindija ka Haniotiu, pa preko puta bijele zgrade, sa desne strane)
#2 Predjes gradski, kad ides sa Mejdana, na prvoj lijevo, vozi ka benzinskoj pumpi petrol, prije petrola na par metara skreni lijevo, i sa desne strane.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 19:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Okt 2008, 00:31
Ne znam kako je kod tebe ali imaš na svim boljim HU nezavisno podešavanje basa i visokog tona za svaki zvučnik ili za par napred-nazad i isto tako ukupne jačine.recimo prednje smanjiš na 50% a zadnje pojačaš do kraja.Kod mene ima a u pitanju je obični kasetofon.Faza ti je da ne pomiješaš + i - inače se zvučnici tuše.Al pošto kažeš da nisi ništa dirao, to ne bi trebalo biti problem.Svi zvučnici moraju biti 4 Ohma osim ako ne praviš neke kombinacije po dva ili četiri.Ako staviš od 8 kućne gušiće ti pojačalo i dobićeš manje snage mada ovi od 8 Ohma imaju bolje karakteristike.Znači ukupan otpor na izlazu po grani mora biti 4 Ohma.Magnat je ok i to bi trebalo dobro da drma sa tim Sony-jem.Najbolje je da isprobaš kod kupovine, to je 2 min posla i jedino tako možeš da vidiš, pardon, čuješ šta dobijaš.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 23:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma jebo ga ja kad treba tolika filozofija oko toga!Prckao sam ja po opcijama ali nisam naletio za posebno stimnje basa toga ovoga onoga!Mogu samo na faderu da smanjim prednje ili zadnje,sub mi ne treba jer nema wufera i njega sam zavrnuo na nulu i jos ima balans od tih opcija,odnosno razdvajanje po kanalima,lijevo desno!Kako god zamijenim izlaze isto se cuje kao da ne igra ulogu uopste...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 01:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Ja sam u audi 80 B2 imao nazad 2 magnat elipse od 46km kupljene u fisu i imale su odlican zvuk do odredjenog nivoa (kad se pojaca preko 30) kad pocinju izoblicenja...Na 28 se sasvim pristojno culo, uzevsi u obzir da mi prednji zvucnici nisu radili!
Za dobre zvucnike treba izdvojiti bar 100km...Ili naci polovne za manje para! Kenwood, alpine, pioneer ili slicno!

?>

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 15:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jesu ove elipse bile boga ti Edition 693 ??
http://www.magnat.de/index.php?id=2166

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 22:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

tamindus je napisao:
Ne znam kako je kod tebe ali imaš na svim boljim HU nezavisno podešavanje basa i visokog tona za svaki zvučnik ili za par napred-nazad i isto tako ukupne jačine.recimo prednje smanjiš na 50% a zadnje pojačaš do kraja.Kod mene ima a u pitanju je obični kasetofon.Faza ti je da ne pomiješaš + i - inače se zvučnici tuše.Al pošto kažeš da nisi ništa dirao, to ne bi trebalo biti problem.Svi zvučnici moraju biti 4 Ohma osim ako ne praviš neke kombinacije po dva ili četiri.Ako staviš od 8 kućne gušiće ti pojačalo i dobićeš manje snage mada ovi od 8 Ohma imaju bolje karakteristike.Znači ukupan otpor na izlazu po grani mora biti 4 Ohma.Magnat je ok i to bi trebalo dobro da drma sa tim Sony-jem.Najbolje je da isprobaš kod kupovine, to je 2 min posla i jedino tako možeš da vidiš, pardon, čuješ šta dobijaš.

Brao druze bio si u pravu drma kao ludo a i cist je zvuk!Preporuka!

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 22:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009, 20:47
Magnat ti je odlična marka, nisam baš u toku ako si ih kupio napravio si dobar izbor. Obrati pažnju kako učvrstiš zvučnike, ne smiju vibrirati, pravilno spoji sve, ako možeš što bolje konektore kupi i naravno fino naštimaj cd.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Jesu 693 :)))

?>

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]