banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Sep 2010, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
To ja govorim od početka. Nema teorije da se ovdje situacija poboljša ni za 10 god. Ja bih se rado vratila kad bi bilo posla. Ovdje insinuiram na to da nema štela i da neko zaista cijeni tvoje znanje.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
_zoka je napisao:
Da dodam.Ima onih koji bi radili samo za hranu.Hajde sa samoukinemo sva prava i da radimo samo za hranu.
Prije sto godina ljudi su ginuli na barikadama boreći se za ono što mi sada prepuštamo drugima.Pravo na adekvatno plaćen rad.Naši djedovi su ginuli u prvom i drugom svjetskom ratu boreći se za ono što ti prepuštaš tako olako.Pravo da budemo svoji na svome.Ti kao da ne vidiš da se ovo polako pretvara u Austro-Ugarsku ponovo.Samo ovaj put na jedan lijep način.Prodaju nam muda pod bubrege.Vjerovatno ćeš se jednog dana zapitati zašto moraš Švabi da platiš svoju vodu.Samo ćeš se jednog dana probuditi i biti iznenađen.Vidjećeš šta je zapad.Tad će biti kasno.

ZORANE!!!!!!!!!Idolu moj! Svaka čast na borbi, na suštini, na otvaranju očiju slijepcima! HVALA što ti se dalo da objasniš,da uđeš u srž! Prekrasno! Prekrasno! Ljudi ne razmišljaju,vode se ličnim emotivno obojenim mislima, interesima, željama, nerijetko maštanjima i ono što ja dotakoh, pa kad me ne linčovaše - Odbranama..
U ovom momentu nema forumaša koji bi bolje i jasnije objasnio stvar.

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 21:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
To ,to ,svi na barikade ,sanjao sam kako vodim proletere mlade !!! Jel ono proljece 13.-og u decembru ?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
A 800 žena kaže da je to autoubijeđivanje. Pa, nije. Ja mogu uvijek doći kući ako mi se ne sviđa. Imam sve uslove da se vratim, a opet ne želim. Ne znam šta konkretno fali tvojim prijateljima u inostranstvu, ali sumnjam da im to Bl može pružiti. Jedino ako su emotivci i željni starog društva. Moje cijelo društvo se rasulo po inostrantsvu, niko nije ostao u Bl.

Zašto si se pronašla u mojim postovima....? Nije mi palo na pamet da govorim o tvojim osjećanjima po pitanju odlaska i života na zapadu. Pa kako bih uopšte mogla govoriti o tome kako se TI osjećaš... Svašta.
800 žena kaže da je to autoubjeđivanje. Koje? 800 žena govori za LJUDE KOJE LIČNO ZNA.

Šta fali mojim prijateljima? TI sumnjaš da im BL to može pružiti? Gospode Bože.

Znači, tjerate me da idem u intimniju verziju priče.

Prvo ću reći da Zapad nije jedna ulica, pa kao totalno je nejasno kako neko ne može da bude zadovoljan i nekritičan u toj jednoj ulici, kad su svi. Pa opet ću reći - ISKUSTVENO ZAVISI KO JE GDJE I KAKO SE SNAŠAO.

E pa jednoj curi fali jogurt ( da te nasmijem malo :D ). Ona je u GB, u jednom mjestu blizu Mančestera. Na postdiplomskom je. Naučila je ovdje da pije naš jogurt, ebiga svakog dana. Tamo ih nema, imaju neki slatki voćni jogurti. Fale joj naši dečci, oni tamo su kaže, ružni. Ljepi su u Londonu, a London je daleko. :lol:

Druga je isto na postdiplomskom, isto GB.. Nju ubiše Šiptari u pojam. Studira sa Šiptarima koji je opetovano provociraju na načine koje zdrav ljudski um nije u stanju da smisli. Nikoga nema od "naših", osjeća se isfrustrirano i usamljeno.

Ok. To je sa onima što studiraju. Ovi što ne studiraju, rade.

Jedan dečko u Parizu, u totalno devijantnoj četvrti, kod Sant Denija u predgrađu. Na posao ide sa čakijom u hlačama. Doživio je par fizičkih napada na ulici, par u busu, par u metrou. Sad je digao kredit za kola, ali pije samom sebi krv svaki put kad odvoji za kredit. Šta mu se još nikako ne sviđa? Radno vrijeme. Eto. Tamo se radi od 10 do 18h.

Svjetska kriza nije zaobišla Zapadnu Evropu. Bilo je dosta otpuštanja sa radnih mjesta. Naši ljudi su bili prvi na listi za odstrel. Lakše ti je otpustiti stranca, nego svog. Ok.

Nekom fale ćevapi, neko bi da se napije vode Vrbaske, neko bi da zagrli mamu, druga, brata. Neko bi da se nasmije ko čovjek, i da ga svi razumiju. Šta još fali? Žute svijeće, manastiri, duhovna strana priče. Šta još fali? Jezik, neko s kim ćeš pričati na način na koji je samo nama blizak, jedinstven i poznat.

Pitaš se da li su moji prijatelji emotivni (i to zvuči kao pomalo negativna drednica "biti emtivan") Jesu! Jesu! I nostalgiči su! Neki planiraju da se vrate, jedva čekaju, žive za taj dan. Ima dosta i starijih ljudi koji se povlače i vraćaju da umru na rodnoj grudi. Ima i onih srednjih godina, koji kažu da je trenutno bolje ovdje i takođe rade na tome da se vrate.

TO NE ZNAČI DA JE SVIMA ISTO KAO IZ OVIH MOJIH PAR NABACANIH PRIMJERA. Nikako ne znači! Opet kažem, zavisi gdje si, opet kažem Zapad nije ulica.

I da.. Opet kažem.. Svi Sloveni imaju DUŠU.

Poslednji put menjao 800 dana 16 Sep 2010, 21:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veljko je napisao:
To ,to ,svi na barikade ,sanjao sam kako vodim proletere mlade !!! Jel ono proljece 13.-og u decembru ?

... ili bilo kog drugog. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 21:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ERROR je napisao:
Zokin stav je ok, samo rjesenje problema je :confused2:

Ma što je rješenje problema :confused2: ?Zar je loše zaštiti sebe i svoju proizvodnju?Druga stvar bi bila kad bi iste polazne osnove (ili bar približne) imala domaća privreda i proizvod i uvozni proizvod.Zar je grijeg postaviti gard ako te siledžija napada?
Ne možeš me ubijediti da je mlijeko iz Slovenije bolje od mlijeka iz Šipova.Nije.Al' slovanačko ima ljepšu ambalažu i zvučnije ime,a istu cijenu.Zar nije trebalo uvesti carinu na to mlijeko,ne bi li naše mlijeko bilo jeftinije,prodavalo se više i dovelo do svega onoga što bi slijedilo sa povećanjem proizvodnje.E,kad i naše mlijeko dobije finu ambalažu i zvučno ime onda ukini carinu i na slovenačko.Pa da vidimo kom' opanci kom' obojci (wtf su obojci?).Trebalo je na vrijeme misliti i zaštiti se maksimalno.
Ja riječ ne bih rekao da zapad stvarno ima namjeru da nam pomogne da ga sustignemo,da napredujemo i budemo ako ne na njihovom nivou,ono na približnom.Ali ne.Njihova namjera je da nas potčine i iskorištavaju.Skontali su da ne mogu vojno jer smo inatdžije i borci.Skontali su i da smo glupi i naivni.Prodaju nam muda pod bubrege.
Ne kažem ja da na zapadu nije dobro.Jeste.Ali nas taj zapad nikada neće prihvatiti.Nikada mi nećemo biti zapad.
Ne morate mi vjerovati.Pogledajte gdje su Bugarska i Rumunija sad,pa pogledajte opet za deset godina.Biće na istom mjestu.Samo će imati manje stanovnika jer je pola Rumuna i Bugara iskoristilo prednost zajedničkog tržišta rada i zbrisalo.Je li to svijetla evropska perspektiva?Prepustiti ovu zemlju Kinezima?Povući se pred nekom novom seobom naroda?
N-E-M-O-Ž-E.Boli me uvo za globalizaciju.Hoću prvo pravo da sam određujem kako da živim.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 22:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Sve je to divno i krasno zoka. Potpisujem rijeci od-do. No, pitanje se postavlja: 'dje zapelo? Svi se kofrce i kukaju kako je skupo, nema para, nema zakona, nema ovo nema ono. U cijelom tom periodu kukanja neko se sjeti da ih prekrije plastom nacionalizma i sovinizma te preko noci zaborave na prazne stomake, ali se sjete kako je neki tamo ihahaj prodao vjeru za veceru. Taman kada sve prodje i osjete grceve (stomaka uz kicmu) sjete se da okrive nekoga, koga? ma zapad majku mu krvavu!

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 22:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Super.Samo i taj nacionalizam je žestoko potpirio taj isti zapad.Sad je kasno.Previše je krvi palo i premalo vremena prošlo da se strasti smire.Plus niko ni ne pokušava da ih smiri,samo ih raspiruje.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
veljko je napisao:

Da, ovaj put u rat protiv Zapada - nista manje. Pa se onda vrli _zoka pita zasto taj Zapad Balkance smatra plemenima koji nista drugo ne znaju nego ratovati. Pa zato sto se na to svodi. Nacionalni ponos, poslovicna drcnost i slicne floskule. Tu se jos od toga zivi. Kao da je nekoga briga ? Pa jos ubaci licne poruke i nevjesto umotane uvrede i pitanja tipa "a sta ti meni pametujes kad mi nisi prilozio izvod plate kod pristupa na forum ?". Ili "sto te nema JR u BL ?" :confused3:

Odgovor - None of your business. :wink:

Svaka cast na doprinosu temi chils.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 16 Sep 2010, 23:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 23:10 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
osamstotinazena je napisao:
zLo_krme je napisao:
E pa jednoj curi fali jogurt ( da te nasmijem malo :D ). Ona je u GB, u jednom mjestu blizu Mančestera. Na postdiplomskom je. Naučila je ovdje da pije naš jogurt, ebiga svakog dana. Tamo ih nema, imaju neki slatki voćni jogurti. Fale joj naši dečci, oni tamo su kaže, ružni. Ljepi su u Londonu, a London je daleko. :lol:

Druga je isto na postdiplomskom, isto GB.. Nju ubiše Šiptari u pojam. Studira sa Šiptarima koji je opetovano provociraju na načine koje zdrav ljudski um nije u stanju da smisli. Nikoga nema od "naših", osjeća se isfrustrirano i usamljeno.

I da.. Opet kažem.. Svi Sloveni imaju DUŠU.

imam dusu i srce, pa daj da se nekako dogovorimo da izvedem ovu tvoju usamljenu drugaricu iz Londona...isao bi ja i ovoj drugoj u posjetu da pravimo jogurt al Mancester mi daleko nesto..

meni pitali sto si dosao ovdje i rekoh im "dugo sam zivo dole, pa vrijeme za promjenu"...

a fali mi krompirusa ko sunce GB...

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Hahahah ni u Italiji nema jogurta. A nema ni paštete :D Ni ćevapa. Ni jufki za pitu. :lol:
Ima još, ne mogu se sjetiti sad. Šta ja znam, nekako sam se navikla. Teško je uvijek na početku, al kad upoznaš ljude, postaje super.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 07:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Ili "sto te nema JR u BL ?" :confused3:

Ne pitam se.Ne zanima me.Ne nedostaješ mi.Moje spominjanje tebe je bio samo odgovor na ono tvoje "imam dve kuće".....i prisjećanje bezveznog razlog zbog kojeg odbijaš da dođeš........
I gdje sam ja spomenuo da treba ratovati?Postoje pametniji načini.Ne stavljaj mi tuđe riječi usta.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 09:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kolike su kod vas na zapadu kamate u bankama? Znači kad dižete kredit za stan ili bilo šta.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sad sam vidio na vukajliji

Pojam Evropske unije

To je jedna, veštački proizvedena carevina, koja polako ali sigurno biva nametnuta nerazvijenim državama, a moram reći i narodima, od strane same sebe, kao parazit, uslovljavajući i ucenjujući te iste države na kreditiranje i polako ali sigurno slanje u ropstvo. Ne klasično robstvo, već ropstvo u kom će narod biti prividno slobodan, ali opet prinuđen da radi za drugoga i njemu stiče materijalnu korist.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader je napisao:
Kolike su kod vas na zapadu kamate u bankama? Znači kad dižete kredit za stan ili bilo šta.

Ne znam kako se krecu kamate, ali znam dosta ljudi koji su kupili stan ili kucu i kazu da prvih pet godina (a neki cak i vise) isplacuju samo kamate pa tek onda nastaje otplata sume kredita.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zapad definitivno, je*es BiH i Balkan u globalu... Samo kada udjem u BiH i kada od Gradiske krenem prema BL, muka mi dodje, glavni put prema drugom najvecem gradu u BiH izgleda gore nego u nekim africkim zemljama, okolina takodje, kultura u saobracaju da ne pricam jebena zemlja nema 5Km auto puteva, pa je li to normalno... Ne pije vodu ni ona price, unazadio nas rat, a pre toga 500 godina pod Turcima... Ovde je lepo onome ko je navikao da se izlezava i za to prima platu pa lepo zivi... Kao jebes zapad ne vidis ni sunca ni meseca od posla, ako hoces normalno da zivis i odma je tamo robija... Jedno sam vreme bio zagrejan bar u Beograd da odem posle zavrsenog faksa, ali i tamo je teska ciganija... BL jeste lep miran i cist grad, odlican za zivot, ali ljudima koji se zadovolje takvim stvarima, mene to ne ispunjava i definitivno je prva opcija zapad ili sever :)
Ljudi u EU sasvim dobro zive (obrazovani ljudi, za one bez fakulteta ne znam), sedmica je radna, prekovremeni sati placeni, ali svako od njih viken iskoristi za neki izlet ili put u neku drugu zemlju... Ovde ljudi "dobro" zive, a ne mrdnu iz BL po celu godinu, eventualno odu na more preko leta... ponavljam, ko je zadovoljan tim mizernim stvarima onda mu je BL fenomenalna za zivot, ko nije, trazice nesto bolje u nekoj drugoj zemlj, gradu...

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 11:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Vader je napisao:
Sad sam vidio na vukajliji

Pojam Evropske unije

To je jedna, veštački proizvedena carevina, koja polako ali sigurno biva nametnuta nerazvijenim državama, a moram reći i narodima, od strane same sebe, kao parazit, uslovljavajući i ucenjujući te iste države na kreditiranje i polako ali sigurno slanje u ropstvo. Ne klasično robstvo, već ropstvo u kom će narod biti prividno slobodan, ali opet prinuđen da radi za drugoga i njemu stiče materijalnu korist.

Nazalost, tako je. O tome zoka prica, ali ga ne kontaju, ili nece da kontaju.

Kao sto rekoh, Vukajlija ima odgovor na sve.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
A ja mislio filozof s vrbasa ima odgovor na sve... :D

ono malo što živjeh na Zapadu mi je bilo sjajno...ovde nije ni približno, al ja se ne žalim, jeb ga, kako većini tako i meni...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
To i ja kažem *ebo nas. Čitajući ovo što Herz napisa pade mi na pamet citat iz kultnog filma, doduše odnosi se na Škote ali nema veze.
Citiraj:
We're the lowest of the fucking low, the scum of the earth, the most wretched, servile, miserable, pathetic trash that was ever shat into civilization. Some people hate the English, but I don't. They're just wankers. We, on the other hand, are colonized by wankers. We can't even pick a decent culture to be colonized by. We are ruled by effete arseholes. It's a shite state of affairs and all the fresh air in the world will not make any fucking difference

Istina je da nas zapad nije željan i samo gleda kako da nas eksploatiše, realno šta smo mi šaka jada. Ali je takođe istina da se mi baš nešto ne trudimo da nam bude bolje. Ajd da uzmemo da je tačno da su nam oni sve zakuvali da su nam podijelili puške, ali ostaje činjenica da smo mi bili debili pa ožeži jedni po drugim i tako godinama. Ostaje činjenica da u ovoj zemlji i na Balkanu najviše kradu domaći, naši a ne stranci. Koči nas zapad, ali kočimo i mi sami sebe vala. Tako da sam ja po pitanju integracia u EU ni tamo ni vamo. Realno to je neizbježno, usisaće nas samo treba biti pametan pa izvući barem neku korist od toga. *ebiga teško je biti pametan... Da smo bili pametni možda bi nas sad bilo tri puta više. Nema veze idemo dalje.
Ja sam na zapadu bio turistički i ono što sam vidio je dobri autoputevi, neki gotivni ljudi, onako malo razgledao znamenitosti. Imam te neke rodbine u Amerikama, strica, strinu, tetku i još njih petnaestak emigranata. Ljudi žive po Ekremu i kažu da su zadovoljni. Vjerovatno idem iduće godine, ako riješim neke bitnije stvari na faxu (zapaliću ga ne zajebavam se) pa da vidim i ta čuda.
Mada ne bih se ja s njima mijenjao, ne miče mi se odavde, nije nama ni toliko loše koliko kukamo.
Ne mičem, osim u slučaju neke nazovimo je zavade, onda brale tri para gaća u kofer i eto me Novi Zelande. Uzgajaću ovce daleko od Balkana, a i od Evrope. Posebno bi mi bilo drago da osamstoja pođe sa mnom pa da u podnožju Mount Cook dizajniramo priglavke za domaće i strano tržište. Slaba vajda da ih izvozimo u Australiju ali možemo ih ovde prodavati, ići će bolje nego domaće.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 12:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Jeste vi svjesni da takav zapad kakav vi poznajete i o kome pričamo,zapad sa dobrim uslovima života uskoro prestaje da postoji?Potlačeni se već uveliko šilje.Ne dao Bog nama da budemo zapad kad do toga dođe.
Evo me zvučim kao Vader...... :?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]