banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 20:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Sep 2010, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
MonaLisa je napisao:
Raspoložena sam pa ću ovaj nered sutra tek da počistim. A i vidim Freaku nije ni palo na pamet da to uradi. Pih, muškarci!

Ova dva pojma ne moraju nužno u istu rečenicu :D (ekšli i nisu:)

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Popokatepetl je napisao:
MonaLisa je napisao:
Raspoložena sam pa ću ovaj nered sutra tek da počistim. A i vidim Freaku nije ni palo na pamet da to uradi. Pih, muškarci!

Ova dva pojma ne moraju nužno u istu rečenicu :D (ekšli i nisu:)

Pa da, šta drugo očekivati od nekoga ko pije Lav.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Popokatepetl je napisao:
MonaLisa je napisao:
Aha, a u koju kategoriju spadam ja koja sam stajala na sredini kluba, neku srednju, nedefinisanu? Kakve gluposti! To ako neću da se šutam i guram nego da poslušam koncert grupe koju volim i da se provedem na sebi svojstven način, znači da nisam fan Goblina nego sam došla specijalno u BL i u taj DFK ne bi li me slučajno neko prepoznao u tom full cool clubu. A pogotovo to što neću da rušim stolove oko sebe dok slušam pjesme koje volim dovoljno govori o meni! Jao, jadni mali panker koji nije uspio da dobije kartu zbog mene.

Priznaj da nisi trvv, priznaj! Stajala na sredini, pih :D

Elem, j*bale vas po hiljadu puta ponovljene dosadne priče urbani vs. ruralni i trvv matorci vs. fake klinci! Koga briga za bilo čija lična osjećanja, karte su se prodavale od ponedjeljka, tako da, ko kuh'o kuh'o, ko poj'o poj'o. Meni je čak drago što je mlađa populacija pokupovala karte buđavim matorcima, jer to automatski znači da je na koncertu bilo više lijepih mladih djevojaka. A lijepo je rat ratovati sa lijepim djevojkama!

Dobro, dobro...
Spoiler:
balavurdijo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 14:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Svirka je bila VRH!

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 09:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Freak_on_a_leasH je napisao:
Svirka je bila predobra....ja sam dosao kuci kao sa bojnog polja....jedina zamjerka je na jacinu zvuka, apel Tikiju ako cita ovo ovde da malo to smanji, ono jednostavno nije normalno, da nisam bio u ekstazi vjerovatno bi otisao sa pola svirke....a sad cu da se oporavljam iduca tri dana....

Tek sad vidjeh da me prozivate :D šala mala...

Vidi... Goblini su kao i Block Out imali svog tonca. Sasvim slučajno je u pitanju isti čovjek. A čovjek očigledno voli glasno :)

Razmišljam sad šta da kažem a da ne ispadne kao da se nešto branim, jer me niko nije ni napao, ali... u prostoru DFK nas opasno jebe fizika! Većina vas zna da je prostor preuzet od starog KSETa. Takav je kakav je i gabarit mu je određen konstrukcijom zgrade ETFa... Kada smo rekonstruisali prostor izvukli smo maksimum dimenzija (nema potrebe da opet pominjete šank, jer su njega odredili nosivi stubovi, koji kao što im ime kaže nose cijelu zgradu pa nismo mogli da ih sklonimo a da na duže vrijeme ne prekinemo nastavu na fakultetu). I ajmo reći da su postignute dimenzije kada su u pitanju širina i dužina sasvim OK za klub ovog tipa. Ono čime ja nikako nisam zadovoljan jeste visina! Naime... takva je kakva je i jedini način da se dobije viši prostor je bilo dodatno ukopavanje kluba, a to bi nas u startu ukopalo, kako finansijski, tako i sa rokovima... U prevodu... tako je kako je!

Zašto sve ovo pričam... pa upravo zbog komentara kako je nekome bilo preglasno, nekome taman, a tu i tamo se pojave likovi koji bi sve to malo jače :)
Upravo jako nizak strop kluba je glavni krivac što se percepcija zvuka na različitim mjestima u klubu znatno razlikuje. Ispred same bine je logično enormno glasno, što se dodatno zakuva ako je bend enormno glasan (a Goblini su definitivno bili). Dodatni problem je što u slučaju glasnog benda zvuk pred samom binom zna biti sa užasno podmiksanim vokalom jer pojačala sa bine prosto oderu uši! I to je tako!!! (u suštini... ljudima u prvim redovima to ne bi trebalo previše ni smetati)
S druge strane... velika količina zvučne energije zbog niske pozicije razglasa jako brzo biva apsorbovana, pa je već negdje na 10m od bine "taman", dok se poslije toga dešava da je i blago pretiho... I opet ponavljam... to je fizika i tu se teško nešto prepametno može uraditi.
btw. U izradi je projekat akustičke adaptacije prostora, kojom bi taj problem bio bar ublažen, ali... vidjećemo šta će biti od toga, budući da sve to košta, a većini posjetilaca u DFK je pivo preskupo... Jebga...

Dakle... ako ste relativno trijezni i želite uživati u dobrom zvuku prihvatljive glasnoće "gađajte" pozicije od nekih 8 do 12 metara od bine... (što bi značilo od polovine šanka do miksera) i to što bliže centru prostorije. Bježite od zidova i izbjegavajte poziciju u kojoj zvučnik direktno "gleda" u vas!

DFK nije koncertna sala. DFK je klub. I po mišljenju 90% nebanjalučkih posjetilaca i 99% gostujućih muzičara odličan klub!

I da... Goblini su razvalili! Nadam se da će biti više takvih koncerata u danima koji dolaze!

Vidimo se dole!

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Tiki the Boyler je napisao:
I po mišljenju 90% nebanjalučkih posjetilaca i 99% gostujućih muzičara odličan klub!

I da... Goblini su razvalili! Nadam se da će biti više takvih koncerata u danima koji dolaze!

Vidimo se dole!

:thumbright:

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 13:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
@ Tiki the Boyler

Slika

И хвала :) . Моје омиљено мјесто је баш поред зида, али има да се одлијепим :D .

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 20:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2008, 21:34
Citiraj:
btw. U izradi je projekat akustičke adaptacije prostora, kojom bi taj problem bio bar ublažen, ali... vidjećemo šta će biti od toga, budući da sve to košta, a većini posjetilaca u DFK je pivo preskupo... Jebga...

ma i nije ono toliko preskupo,nego je maleno... :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]