Hvala Bogu da su se svi momci srecno vratili u Banjaluku,tako da mogu malo i napisati koju o utakmici,sinoc mi stvarno nije bilo do toga,i pored pobjede.
Prvo i najvaznije,Velika pobjeda,cestitke momcima za borbenost,pokazali su da prave ekipe pobjedjuju i kad igraju lose,i sad sam jos uvjereniji da cemo sigurno biti prvaci.Kad nam se vrate Maletic i Maksimovic,potpuno oporavi Nikolic,proigra Muminovic,novi igraci se vremenom uigraju,gazicemo sve redom!
O nasoj igri nemam sta napisati,jer je nije ni bilo! Sta mogu kad sam ja starijeg kova i tesko prihvatam ove moderne izraze.Ono sto se u moje vrijeme zvalo teska bunkercina,sad se zove "zona" ili "dobro stajanje na terenu" ili "igra sa glavom i repom",ali ja se tesko privikavam na to. Sarajevo je cijelo vrijeme pokusavalo igrati,ali nemaju pojma,a mi smo mogli 6 golova dati,kolika je promaja bila u odbrani Sarajeva,ali nismo znali to iskoristiti i nisam srecan zbog toga,nadam se da ce Vlado intenzivno raditi na tome.
Sudjenje ne bih komentarisao,da ne bih morao ovako lijep i suncan dan zapocinjati psovkama i negativnom energijom.
I jos bih se zahvalio BHT,prvo sto je uopste bio prenos,a drugo,sto je taj prenos bio izuzetno korektan.Bar pet puta je komentator rekao kako smo osteceni,kad su nam zaustavljali akcije zbog ofsajda,pa kod penala,pa indirekta,pa one izmisljene ruke Vuleta u zadnjoj minuti prvog poluvremena.
Tako sam ja vidio utakmicu.
A sta mislim o odnosu prema nasim navijacima,i siledzijskom ponasanju policije i redara zbog jedne klasicne navijacke parole,napisao sam sinoc,strasno!.
_________________ "Možete da budete najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve je to zabluda''
Poslednji put menjao Schlager dana 13 Sep 2010, 08:38, izmenjena samo jedanput
|