Citiraj:
I na kraju, Duda Ivković. Čovjek je još jednom pokazao, šta je trener i selektor u svakom pogledu. Nije tražio opravdanja u sudijskim greškama, iako je kao autoritet u svjetskim okvirima, sigurno imao pravo na to. Dok fudbaleri i fudbalski stručnjaci, pjene svaki put i u sudijama, vide razloge poraza, ovaj čovjek dosljedno proučava gdje su njegovi igrači pogriješili i šta su trebali ili nisu trebali da urade u utakmic. Zbog toga i jeste jedno od najvećih imena u svjetskoj košarci.
ja mislim da je duda itekako trebao da kaze poneku o sudjenju, javno, jasno i gasno. a sa svojim igracima, privatno, u svlacionici analizirati njihove greske. jer nakon one svinjarije od suspenzija niko nista nije izjavio, niko nije podnio tuzbu na odluku. poslije sinocnje kradje takodje, niko nista. postoji li i jedan razlog da nas i sljedeci put kad neka druga turska bude domacin ne zajebu, kad tako mirno primamo cuske?
ono sto je nasa krivica je sto protiv svih ozbiljnijih reprezentacija (australija, argentina, hrvatska, spanija, turska) ne uspijevamo da prelomimo utakmicu kad imamo 7-8 razlike oko 5 minuta do kraja. u svim tim utakmicama smo dozvolili protivnicima da se vrate. to pokazuje da, iako imam vrsnog strucnjaka i psihologa na klupi, psihicki jos uvijek nismo zreli. druga stvar je odbrana reketa. tu smo previse mlaki, tako da nas protivnici nemilice trpaju ispod kosa. dobro, sinoc je to bilo zato sto su centri rano zaradili 4 licne greske. ali ipak, mora to mnogo cvrsce. ne pamtim kad je bilo toliko situacija da smo primili kos uz dodatno bacanje, kao na ovom prvenstvu. krstic i perovic su nekako premekani. mozda raduljica ili marjanovic mogu da poprave situaciju, kad je vec milicic, izgleda, izgubljen za velike stvari.
inace, danasnja utakmica potpuno ocekivana...