Ja sam, na otprilike 3-4 minuta prije kraja, 'ladno rekao - "nek idu u finale u božju mater, kad je toliko evidentno da moraju da ih tamo proguraju". Srbija nema za čim da žali... U stvari ima, ali to su već igre van terena. Naime dok se spavalo na lovorikama u prethodnim godinama, uživajući u epitetu košarkaške velesile, dotle su drugi gradili sebi lobije u savezima i košarkšakim organizacijama, pa je uticaj ljudi iz Srbije, postao minoran u svjetksim okvirima, a igrači i trener, ostali bez adekvatno logističke podrške, da se u ovakvim utakmicama, sudi makar ravnopravno. Kad bi se neko, u vrijeme Divca, Đorđevića i ostalih, drznuo da evidentno krade?
Evo ja sam čovjek, a vjerujem da vas je većina svjedok tome, koji rijetko, ali baš rijetko, povlači pitanje sudijskih kriterijuma i krađa, ali za ono sinoć, moram reći da je školski primjer, kako sudije određuju tok meča i drže jednu ekipu u životu. Nemoguće je, ali nemoguće, da u utakmici sa jakim odbranama, u posljednjoj četvrtini, jedna ekipa za 2 minuta uđe u bonus, a druga isto to ne uradi do minut i po prije kraja. Turci su morali u finale i to je jasno. Na nautralnom terenu, ovo bi bilo otprilike 10 - 15 razlike za Srbiju, ali stvarti su takve kakve su i to je to...
Najgore od svega, jeste to što bi Srbija imala daleko veće šanse protiv Amerikanaca. Duda forsira kontrolisan napad, bez previše srljanja, što onemogućava jurnjavu po terenu, a Turci će poneseni ovom sinoćnjom pobjedom i imaginarnom slikom svoje moći, koju su stvorili na silu, ući u jurnjavu sa Amerikancima i tu izgubiti. Možda ih opet vile pronosaju, za neku egal utakmicu, ali teško.
I na kraju, Duda Ivković. Čovjek je još jednom pokazao, šta je trener i selektor u svakom pogledu. Nije tražio opravdanja u sudijskim greškama, iako je kao autoritet u svjetskim okvirima, sigurno imao pravo na to. Dok fudbaleri i fudbalski stručnjaci, pjene svaki put i u sudijama, vide razloge poraza, ovaj čovjek dosljedno proučava gdje su njegovi igrači pogriješili i šta su trebali ili nisu trebali da urade u utakmic. Zbog toga i jeste jedno od najvećih imena u svjetskoj košarci.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|