banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 07:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 32  Sledeća

Da li koristite duvanske proizvode?
Da 38%  38%  [ 84 ]
Ne 62%  62%  [ 137 ]
Ukupno glasova : 221
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2010, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Interesantan clanak o ovisnosti koji objasnjava zasto ne postaju svi ovisni (prevedeno sa Google-om, za vas pripremio Hristov :D):

http://translate.google.at/translate?js ... l=de&tl=hr

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 08:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2010, 12:29
Ma svima je jasno da pušenje nije zdravo ali ko hoće neka puši :) .
Jest' da je super ko može da se odvikne od te loše navike.
Nisam pušač, ali ne mogu reći da ne pušim zbog zdravlja, nego eto tako slučajno :) ,
neprivlači me taj porok ;).

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 12:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2009, 09:50
Pusenje ili zdravlje - PUSENJE!

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Kako ostaviti pusenje?

Citiraj:
dakle, kako ostaviti pusenje? prvo treba odgovoriti na pitanje zasto! a zasto ne?! zasto raditi protiv sebe? dajte bar jedan dobar razlog u prilog pusenju? nema ga! zar ocuvanje zdravlja, izgleda, finansijskih sredstava itd. nisu dovoljni razlozi? ako niste znali, ko...nzumiranje duvana ubrzava starenje i to tako sto upropastava kozu. e sad, neki ce reci da novac ionako ode, potrosi se... i to je tacno, ali kljuc je u nacinu trosenja. ako cete trositi na upropastavanje samog sebe, onda je bolje baciti taj novac! a mozete pomoci nekome ko nema za hranu, zdravstvenu zastitu... zamislite kako se osjeca neko ko nema bukvalno nista, sjedi na betonu i prosi dok ljudi prolaze pored njega, ne daju mu nista, i on ih gleda kako kupuju cigarete! sta li misli taj nesretnik dok vas tako gleda?! znate li da bi novac koji se baca na duvan, bio dovoljan da se nahrane svi gladni na planeti?! a vi koji ste vjernici, kako vasa savjest izlazi na kraj sa tim sto bacate pare a drugi umiru od gladi??????????????????? imate sve razloge da se stidite!!!!!!!!!!! ovo se, naravno, odnosi i na ostale... pusenje je sasvim NENORMALNA stvar! necete sad valjda kao odgovor na ovo, dati jedan od najglupljih mogucih izgovora koji glasi: "pa masa ljudi pusi..." ?! zamislite da samo 1% ljudi pusi (a ne 60% ili vise) i da ste vi medju tim "sretnicima". i onda kad se pojavite medju 100 ljudi (i samo vi pusite), sta bi se desilo? gledali bi vas kao budalu, a i vi bi se tako osjecali i vrlo brzo bi prestali pusiti !!! znaci, pusite samo zato sto "svi puse"!!! zar to nije apsurd, zar to nije glupo??? zamislite da ste gladni, i umjesto da pojedete jabuku, sendvic i slicno, vi uzmete i pojedete govno! e kad zapalite cigaretu, to vam je kao da ste gladni a najedete se govana!!! cigareta je fino zapakovano govno! s tom razlikom sto se cigarete i placaju... :-) zamislite da se pojavi neko i kaze vam sledece: imam nesto za tebe, to je super stvar, malo smrdi, od toga ces prije ostariti, malo je i otrovno a nije ni jeftino. i jednom kad pocnes s tim, trebace ti stalno... sta bi ste mu rekli na to?! ne bi ste ga pitali je li normalan?! naravno, jasno je da nije ni malo lako prestati pusiti, ali neki ljudi ipak prestanu... :-) neki tvrde da je jedini nacin ostavljanje odjednom! ja se bas ne bi slozio! iako se radi o otrovima, ako ih uskratite organizmu odjednom, on ce burnije reagovati, imacete jace krize, bice vam teze nego ako prestanete postepeno... smanjite za 30%, pa za mjesec dana jos za toliko i tako do kraja. pomozite sebi da to uradite na laksi nacin. danas postoje savjetovalista za odvikavanje od pusenja! postoje i razna sredstva u vidu flastera, tableta, sprejeva... iskoristite nesto od toga, rjesite se te glupe navike!

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Kazu da je pusenje najgore kad se zagrcnes,sve ostalo i nije tako strasno.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 21:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2007, 22:17
...finansijski efekat:

Quit Smoking Calculator

Od 14. februara ove godine, kad sam prestao pušiti, pa do danas 7. avgusta:
Citiraj:
You've been free of cigarettes for 174 days, 9 hours, 37 minutes & 54 seconds

i uštedio sam:

Citiraj:
You have not smoked 3,662 cigarettes since then, and you have saved a total of 457.80 KM.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 16:58 
PRedlazem nikotinske zvake ili flastere ko zeli da prestane pusiti...ja vec vise od godinu i po nisam takeo duvan...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2010, 10:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2010, 10:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
I ja bih prestao.ali kako?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2010, 07:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2005, 21:12
шта имам престајати, исти ми је ђаво, оћу ли умријети здравији или "не здравији"...

1389

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2010, 13:24 
Jbg, meni je popravljen kvalitet zivota od kako sam ostavio tako da, licna stvar...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2010, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
kad prestanes pusiti odmah ti se pocne vracati energija... nema vise umora (svi pusaci znaju o cemu govorim).. sto je najgore tek kada ti se vrati vitaslnost i svezina shvatis koliko ti je bilo lose od tih govana.... volim zapaliti uz kafu i kad izadjem, ali cak i to kontam bas bas smanjiti...
najbolji lek je sport...! :)
sretno

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2010, 18:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Не пушим, али сам читајући или гледајући (не сјећам се више) интервју с Вањом Ејдус записала назив књиге која је јој њој помогла да остави цигарете, за случај да мојим самотровачицама некада падне на памет да покушају... Углавном, Ален Кар - Лак начин да оставите пушење. И још једно срећно. :)

Leona je napisao:
TaškoBL je napisao:
Silhouette je napisao:
nidje veze... :) ^_^

Hoces da krenem zvizdati? :lol: :lol:
Neki dan mi je stara rekla "Je*em ti majku ustasku, hoces li prestati zvizdati?!" :-?
Ja zvizdao 20ak minuta... Crtao graficki rad i zvizdao... Ona u kuci preko puta, 15ak metara od moje. Nazove me na telefon i kaze tu famoznu recenicu :lol:
Spoiler:
Joj smajlija ^_^... J & J me smorile njime :lol: nebitno

Najjace mi je kad neka cura pusi, pa izvadi neki slatkovodni parfem i nasprica pola kile na sebe. Lafo da neutralise dim... O, livado rosna travo!!! Ubio bih se odmah. :angry1:

Moja majka nam je zabranjivala da zvizdimo u kuci , govorila je "zvizdanjem dozivate djavole!" :confused2: :lol: Zato sam tek posle 20.-te usavrsila zvizdanje kad sam se odselila. :D Prvih dana sam samo zvizdala. :D

Ја не умијем да звиждим. Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
NEW YORK je doslovce objavio rat pušačima te im zabranio pušenje i na javnim površinama - u parkovima, na plažama, šetalištima.

Danas je tu, za pušače neugodnu vijest objavio gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg. "Dugotrajna izloženost pušača duhanskom dimu, bilo u zatvorenim, bilo na otvorenim prostorima, šteti zdravlju. Mi ćemo danas učiniti da se to promijeni!", kazao je Bloomberg.

Gradonačelnikovu odluku tek mora potvrditi gradsko vijeće, no ne očekuje se kako bi tu trebalo biti ikakvih problema jer mu većina u vijeću iskazuje podršku. Gradski čelnici su sigurni kako će ovom odlukom spasiti živote građana New Yorka te grad učiniti zdravijim.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/new-york-objavio-rat-pusacima-zabranjeno-pusenje-i-na-otvorenom-prostoru/512474.aspx

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
lajk lajk.. kamo sreće da ih nisu nikad ni izmislili...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
ZAŠTO PUŠITE? (13 uobičajenih izgovora)

1. "Moje zdravlje - moj problem" ... je svakako najčešći odgovor na pitanje "Zašto?" U najmanju ruku je nepristojno kada pušač ovo izjavi osobi koja se bori za čist vazduh u prostoriji. Ali, ne samo to, zar nismo potrebni našim bližnjima zdravi, a ne bolesni ili mrtvi?
2. "Od nečega mora da se umre" ... Ovo se takođe veoma često čuje iz usta pušača, ali većina od njih će ostaviti pušenje nakon konstatovanog teškog oboljenja. Zašto bismo prizivali bolest i ubrzavali vlastitu smrt?
3. "Mogu da prestanem kad god hoću, ali sada to još uvek ne želim" ... Zamislite čoveka koji udara glavom u zid, i na pitanje "Zašto?" odgovara: "Mogu da prestanem kad god hoću, ali to još uvek ne želim."
4. "Ionako je sve zatrovano" ... Da li bi bilo razumno kada bi neko jeo otpatke hrane sa smetlišta, uz izgovor da je ionako sva hrana zatrovana?
5. "Moj deda je pušio od svoje rane mladosti, a živeo je 85 godina" ... Istina je da organizam nekada uspeva da izdrži dugotrajno maltretiranje. Ali, zar nije mudro ulagati u svoje zdravlje?
6. "Bolje je i to nego da pijem ili da se drogiram" ... Još jedna u nizu nerazumnih izjava koju neki pušači potežu u svoju odbranu, sa takvim ponosom kao da nakon nje neminovno sledi odavanje priznanja.
7. "Lečim nervozu" ... je veoma često opravdanje iako se zna da pušenje u suštini ima suprotan efekat.
8. "Kad prestanem sa pušenjem, odmah se ugojim" ... Pušenje kao način da se reguliše telesna težina?!
9. "Lekar me savetuje da ostavim cigarete, a i on puši" ... Budite mudriji od takvog lekara i poslušajte njegov savet!
10. "Neće baš mene da zadesi rak" ... To su mislili mnogi od stotina hiljada ljudi koji umru od raka direktno uzrokovanog duvanskim dimom.
11. "To mi je jedino zadovoljstvo, zar i toga da se odreknem?" ili "Ne smem da pušim, ne smem da pijem - pa zašto onda živim?" ... Da li zaista život ne pruža veća zadovoljstva od gušenja u otrovnom dimu i uništavanja vlastitog zdravlja i zdravlja ljudi oko nas?
12. "Ja pušim samo kvalitetne cigarete" ... No comment
13. "Ne znam šta ću s prstima" ... No comment

SREĆAN VAM SVETSKI DAN BORBE PROTIV PUŠENJA!

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 15:33 
Ima oko 2 i po godine kako sam se rjesio zla, 27 novembar 2008...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Nisam nikada zapalio. Ne podnosim uopšte miris dima. Imam neki osjećaj da se gušim ako neko u mojoj blizini puši. S obzirom da u BiH nije donesen zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru ja zimi nemam gdje izaći vani jer u većini klubova pušenje nije zabranjeno.
U mojoj sobi ne dozvoljavam pušenje. Ko poželi može slobodno na balkon. Starci takođe ne puše. Ponekad zapale maksimum jednu cigaretu uz kafu ali ne sjećam se kada su zadnji put zapalili.

Jedva čekam da se usvoji zakon o zabrani pušenja barem u zatvorenom prostoru. BiH će morati donijeti takav zakon! Najviše bih volio da se donese zakon identičan onome u Irskoj. Pušači su samoživi egoisti koji misle samo na sebe. Ako već žele sebe trovati ok ali ne želim da truju mene i ostale nepušače. U Irskoj pušenje na javnom mjestu nije uopšte dozvoljeno.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2011, 07:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]