banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Sep 2010, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Pogledao sam onu cetvoricu na PTPC neki dan, mislim da mi je dosta. Spika im je super, samo ih je.. to sto narod ima oci, usi i prazne stomake, tako da im je vrijeme da sjasu, da vidimo barem jel sledeci bolje lazu....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 15:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Да ли ће неко од вас бити посматрач на изборима? И колико се то плаћа?

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Možeš zaraditi do 30KM, a ako si tamo neki šef, a onda moraš imati svoje auto i veću odgovornost to je 200KM.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
filozof sa vrbasa je napisao:
Možeš zaraditi do 30KM, a ako si tamo neki šef, a onda moraš imati svoje auto i veću odgovornost to je 200KM.

ја ћу бити посматрач и на овим изборима ће бити мало другачије него на претходним, када су обични посматрачи за читав дан добијали 50 КМ, а били су и неки између који су добијали 80 КМ, а предсједници тих гласачких комисија су добијали највише не знам тачно колико. То је мој отац једном радио, па је дошао кући око 7 ујутро, јер је морао предати гласачке листиће.

Ове године обични посматрачи ће радити само три сата(бар ми је тако речено) и добиће 30 КМ, а они који буду радили читав дан, мислим да опет добијају 80 КМ

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 17:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
A u cemu je poenta posmatraca koji izbore posmatra 3 sata? Ili ce uzeti 4 posmatraca za po 3 sata kako bi pokrili vrijeme rada birackih mjesta?

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

немам појма у чему је штос, али ако будем посматрао три сата у току дана како ми је речено у странци, то је велико ништа, а знам да сигурно неће имати за свако изборно мјесто посматраче све вријеме.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 19:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
aj bolan ko ti je rekao da ces posmatrati 3 sata taj te dobro zajebao....

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dolomit je napisao:
aj bolan ko ti je rekao da ces posmatrati 3 sata taj te dobro zajebao....

прво ми је то рекао мој друг. њему су наводно рекли да ће обични посматрачи бити 3 сата. касније сам отишао у странку да попуним формулар за посматрача и онда дјевојка што ме примила такође ми је рекла да ће се радити три сата и да ће нас још један дан позвати на неку кратку обуку

ако они лажу, лажем и ја

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ja sam na proslim opstim izborima bio drug clan komisije. Izasao sam iz kuce u 6 h, vratio se u 4 h. Koliko se sjecam plata je bila oko 70 KM. Posmatraci su obicno radili u 2 smjene, s tim da su ovi iz druge morali da ostanu dok mi nismo zavrsili. A koliko su zaradili, to zavisi od stranke.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
ja mislim da to zavisi od stranke do stranke. da li imaju dvije ili samo jedna smjena. znam da su nekim ljudima ostali duzni te dnevnice za izbore koji su bili jos 2006.
a sad za koga glasati. da li za sadasnju poziciju, za koju smo svjedoci da su pokrali sve sto se moglo ukrasti ili za ovu jadnu nazovi opoziciju, koja nista ne nudi novo? kome dati glas?

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
ja mislim da to zavisi od stranke do stranke. da li imaju dvije ili samo jedna smjena. znam da su nekim ljudima ostali duzni te dnevnice za izbore koji su bili jos 2006.
a sad za koga glasati. da li za sadasnju poziciju, za koju smo svjedoci da su pokrali sve sto se moglo ukrasti ili za ovu jadnu nazovi opoziciju, koja nista ne nudi novo? kome dati glas?

по мом мишљењу сви који су били до сад на власти су лоповчине! тако да овај пут гласам за неког другог. и тако ћу стално све док на власт не дођу људи који неће красти и који ће унаприједити ову напаћену земљу(баш волим да маштам :lol: )

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nada umire zadnja :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 23:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Управо то и јесте проблем... Власт која не да краде, него отима из руку с једне стране и са друге стране - неспособна опозиција.. Има мањих странака који имају фин програм, али сумњам да ће прећи цензус.. О јбте, па за кога гласати? :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 08:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

мало сам гледао програме неких странки и опазио сам да је већина за улазак у ЕУ. Мене сад занима да ли је нама уопште потребан тај улазак у европску унију и да ли ћемо ми имати више користи или белаја од тога?
Обични људи су углавном ЗА европску унију и то из разлога да могу путовати гдје год хоће...кад бисте обичног човјека питали за неку другу предност уласка у ЕУ, слабо ко би знао нешто рећи...
а пошто ускоро требамо добити и безвизни режим, стварно не знам да ли је паметно толико јурцање ка ЕУ. са једне стране нашем народу би добро дошло мало неких прописа јер се код нас не зна ни ко пије ни ко плаћа, али све нешто контам, па нису ни они луди, сигурно не би некога примили у ЕУ, ако немају од тога никакве користи

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 09:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma pusti stranke i njihove transparente o zelji za ulaskom u EU, jer oni to vecinom laju zato sto raja to voli cuti, a boga mole da se to otegne, jer za mutljati u EU sistemu treba malo vise skole, a ne ovako na ho-ruk ko sto rade i znaju....
S druge strane, raja obicna zaista pojma nema o 90% stvari koje proizilaze s ulaskom, ali ono sto raja hoce je drzava prava, pravila i zakona, koji se postuju i provode, te se nadaju da ce ulaskom u EU neko prisiliti nase majmune, koji god zasjeli, da taj sistem podju provoditi i postovati......znaci narod zeli sebi dobro, i vjeruje da im samo ulazak u Eu moze donijeti koliko - toliko bolji sistem i zastitu prava obicnih ljudi.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 09:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Samo što ne može.Bugarska i Rumunija su dokaz za to.Dokaz da se može i dalje muljati kako hoćeš i narod držati kao ovce u toru.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 09:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ma treba glasati za proevropske snage, oni ce nas lijepim rijecima uvesti u uniju. A kad udjemo, Njemci, Englezi i ostali dobri ljudi iz EU jedva ce cekati da ovde kod nas otvore fabrike, sve ce se popraviti, imacemo velike plate. Jedino sto ce nam ovi iz EU komandovati, koliko cega cemo proizvoditi, i moracemo malo vise da se zaduzujemo sa njihovim papirnim evrima u zamjenu za vodu i ostale prirodne resurse. ALi bolje i to nego da smo zadnja rupa, i da nas svijet ne voli. Znaci samo za proevropske snage, ili inace vraticemo se u srednji vijek.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:
Ma treba glasati za proevropske snage, oni ce nas lijepim rijecima uvesti u uniju. A kad udjemo, Njemci, Englezi i ostali dobri ljudi iz EU jedva ce cekati da ovde kod nas otvore fabrike, sve ce se popraviti, imacemo velike plate. Jedino sto ce nam ovi iz EU komandovati, koliko cega cemo proizvoditi, i moracemo malo vise da se zaduzujemo sa njihovim papirnim evrima u zamjenu za vodu i ostale prirodne resurse. ALi bolje i to nego da smo zadnja rupa, i da nas svijet ne voli. Znaci samo za proevropske snage, ili inace vraticemo se u srednji vijek.

:lol:

Malo sarkazma?

Nema tu dobrih ljudi, ima samo interes, a nase je da im na neki nacin pokazemo i dokazemo da mogu imati interesa od nas,kao i mi od njih..........

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 12:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Mislim da je LemoGO bio malo ironičan u svom postu ali to je suština priče. Mi mladi srbi moramo se složiti sa tom činjenicom da nemožemo dosadašnjim politikom ništa stvoriti i da se moramo povinovati sadašnjim pravilima. Zadnjih 20 godina uvijek dobijamo loše karte. Varaju nas sa svih strana a najgore je kad varamo sami sebe. EU je jedna realnost i njena pravila moramo kusati. Bolje milom nego silom jer smo dokazano i na tom polju ispušili. Što se tiče viza, mi će mo se toga načekati još pofino vremena. Sve ove priče su demagogija i bez osnova. Imate net, otiđite na stranice EU koje pišu o tome i tamo sve fino ima. Tako isto i pridruživanje sa EU. Jedan od uslova je da i građani to žele. O građanima neću da pišem jer smo mi i dalje 3 tora ovaca koji bleje istu priču već 20 godina. Jedina sreća je što nije i dalje krvava kao od '92-'95. No našim glasačima je i dalje bitno ko je koga prco i ko se kome narugao umjesto da se upitaju šta su oni kojima su dali glasove, uradili za njih? A građanska svijest? Šta to bijaše? Građanska i nacionalna nemogu skupa a o trenutnoj koja vlada nad nama ne vrijedi ni pisati jer će forum skočiti na noge.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

у свему овоме ако некоме баш гори под ногама, макар се може добити шенген виза иако немамо безвизни режим,тј.свако од нас може добити србијанско држављанство и на тај начин путовати по Европи...

прије су људи морали да гањају хрватски пасош и да масно плаћају...

Мада оно чега се ја прибојавам је зока већ написао, а то је да су Бугарска и Румунија ушле у ЕУ, па опет влада безвлашће.
а и ја се будала свачим замарам, имамо ми много важнијих и озбиљнијих проблема него што је ЕУ. треба нам на власти нека чврста рука и строг закон који ће се примјењивати на све. Ми смо стока обична, док нас не удариш по џепу и не пошаљеш у затвор, ми се нећемо поправити.
Али у прави затвор, а не у оно обданиште за одрасле на Туњицама :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]