banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Avg 2010, 16:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 17:13
Da je moje sigurno bih tako i uradio , ali nekome govorit da to sve uradi a sličajno ne uspije malo je nezgodno :) Ali svakako mu preporučim navedeno :)

A do tada ako neko zna gdje u Bl ima pojačalo koje bi pomoglo rešenju problema :)

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 09:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 12:08
antenu imam logu i jos par nekih onih metalnih antena pravljenih ,spojenih na jedan tv,a lokacija pobrdje.....i veoma cesto sad uhvatim tv 2 i m1 madjarska i digitalni signal iz regije d1

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 10:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Dosta dobra lokacija, nego daj mi UHF kanale od tih madjarskih kanala da vidim sta se da uraditi ovdje :D.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 13:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Jun 2010, 11:02
ma ti signali dođu jednom u par godina, ja sam kraj nove gradiške prije par godina lovio TVE (španjolska tv postaja) 1 dan, nego jeste šta digitalno uhvatili sa sljemena?

vidim preko dvbt mape da bi južni dio banja luke nešto i uspio uhvatit, dok sjeverni teško =(

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 14:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@ brka
Mnogi smo lovili dobri stari TVE spanski za vrijeme propagacija na VHF ch 4 :))).
Dalo se hvatati i slovacka, ceska, svasta se moglo uhvatatiti dok nije bilo ovoliko ovih mizernih kanala koji su zauzeli citav spektar analognih frekvencija.
Nista, nema sanse, zbog glupog vikoma i bn-a, vikom bi se i dao smanjiti, tj ublaziti dovoljno da se uhvati mux b sa sljemena, ali mux a nece NIKADA, jer pojedincima cak u ZAGREBU smeta BN da bi imali full signal sa sljemena, a da ne govorim u slavoniji.Bn je na 55 ch pokosio i nettv u hrv, pa su ulozili zalbu.
Inace, madjari nisu nis cudni, pa to je mozda 200 km udaljenosti, nisu to samo propagacije.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 22:25 
Početnik
Početnik

eh da, znam =)
no pričekaj još malo kad krene mux d sa sljemena, možda njega uspijete ufatit, mux a i b sa sljemena ti ni netreba kad imate psunj jak ko bik =)

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 22:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ma kakve smo srece potrefice se na kanal rtrs-a :D.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 22:52 
Početnik
Početnik

eh jbg, ići će na 42 kanalu, valjda nemate ništa pametno na njemu ?

ali uskoro će i u bih krenuti digitalija a po ženevi neće smjet u pograničnom djelu ometat kanale iz susjedne države, tako da ćeš sigurno hvatat cijelo sljeme =)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 00:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

42 je mux a sa sljemena.
Nezna se na koji ce ici sljedeci mux.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 06:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
brka je napisao:
eh da, znam =)
no pričekaj još malo kad krene mux d sa sljemena, možda njega uspijete ufatit, mux a i b sa sljemena ti ni netreba kad imate psunj jak ko bik =)

Heh, multiplex B bas i nije jak ko bik. :wink: Ko god da je ulovio DVB-T signal sa Psunja kukao je na signal. Na srecu ja ga u Slatini lovim normalno.
Takodje i signal sa Sljemena se lovi samo na mikrolokacijama i uz kvalitetna pojacala. Gotovo identicno kao sto ja i mojih par komsija ulovimo Cot odnosno RTS u Slatini, iako mu je krajnji domet negdje do Prnjavora.

Saleee86 je napisao:
@ brka

Inace, madjari nisu nis cudni, pa to je mozda 200 km udaljenosti, nisu to samo propagacije.

Madjari pice sasvim normalno: m1 je cini mi se na 49 UHF i jako ometa prijem BEL TV sa Jelica Brda, dok je m2 na 32 UHF i pravi ogromne probleme televiziji K3 sa Ljubica. To se najbolje skonta kad neko od ove dvije nase tv kuce "ispadne". Ne znam ko, ali poprilicno ometa i prijem BN tv na 41 UHF sa Lipovca.

Inace gasenjem analogije u susjedstvu, primijetio sam da je vecina kanala koja su prije bila jako ometana sa hrvatske strane, sada bas cista, a frekventni spektar se ocistio, ubio se za propagacija :)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 11:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja muxb nemam sa psunja iako mux a ide sasvim ok i bez pojacala.Prokleti BHT1 mi ometa prijem, gdje god okrenem anteu na koju god stranu zgrade ovaj se samo jos pojaca.Par puta kad je nestalo struje na odasiljacu bht1 na sehitlucima muxb je isao 30-40% / 80-85 %. dok muxa 60/100%.
Nego jesi li u slatini uhvatio sta od slovenaca?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 12:53 
Početnik
Početnik

digitalni signal madjarskih kanala je na 67uhf.........................a analogni na 32uhf

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 15:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
brzibrzi16 je napisao:
@Saleee86
Hvala na inf.
Ali ovo što sam video na ovom linku ne podsjeća me na pojačalo koje ima pre resivera Opticum 7001T.Ova što vidim na ovom linku me više podsjećaju na ono što ima na krovu pored antena...
Mi smo promjenili pojačalo koje je malo , četvrtasto, bijelo , ima jedan spoj za kabal od natene sa krova i jedan spoj sa kojeg ide kabal sa pojačal u resiver. Naravno ono se uključuje u struju, i na sebi ima jedan potenciometar i prekidač :)

Nadam se da sada shvataš na šta mislim... :))

To sto ste vi mijenjali je napajanje za pojacalo, a pojacalo je na stubu ispod antene.
Doduse, postoje i sirokopojasna pojacala koja se montiraju kod televizora, ali sumnjam da je to kod vas u pitanju. Obzirom da napajanju ima potenciometar, to mi lici na onaj turski krs Tunali.
Ako jeste, mijenjajte to komplet i stavite neko kvalitetnije pojacalo.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 16:17 
Početnik
Početnik

u nedelju 19.9 od 23-59h prestaje sa radom analogni signal rtl televizije na 25uhf sa sljemena ,a u ponedeljak od 00-01h pocinje sa radom mux a na istoj frenfenciji tj.na 25uhf umjesto dosadasnjeg 42uhf kanal...........da li cemo mi u banjaluci lakse moi uhvatiti ovaj digitalni signal na 25 kanalu pitanje je,posto je ovde simic tv na toj frekfenciji

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 16:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ma uhvaticemo vraga, signal sa sljemena slabo dopire do BL, tj sa jakim pojacalima analogni signal je ok, ali simic je i dalje jaci.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 23:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Saleee86 je napisao:
Ja muxb nemam sa psunja iako mux a ide sasvim ok i bez pojacala.Prokleti BHT1 mi ometa prijem, gdje god okrenem anteu na koju god stranu zgrade ovaj se samo jos pojaca.Par puta kad je nestalo struje na odasiljacu bht1 na sehitlucima muxb je isao 30-40% / 80-85 %. dok muxa 60/100%.
Nego jesi li u slatini uhvatio sta od slovenaca?

Nevjerovatno je koliko ti je onda dobar prijem BHT-a sa Banj brda. Kakav ti je prijem RTRS-a sa iste lokacije ( pretpostavljam da i RTRS na 10 VHF i BHT na 39 UHF emituju sa istog stuba koji se nalazi na juznoj strani Banj Brda - koji gleda prema Novoseliji )

Generalno, signal multipleksa B sa Psunja je na nasem podrucju svima puno slabiji od multipleksa A. Sto se tice slovenaca - nista!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 01:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nema nista, jer je uhf only antena.
Nije mi jak signal sa sehitluka, vec je ocito toliko slab MUXB...I kad nije radio bht ovaj mi je jedva isao kockao se strasno.
Ne znam sta bi mogao uraditi.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 14:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Nov 2009, 02:33
Raja ovako. Mux B sa Psunja ce vam uvijek biti problematican dok se u Bosni ne zagasi analogija. Ili dok pametnjakovici iz CRA ne odluce da sutiraju BHT na neku drugu frekvenciju kao sto je bio slucaj sa PINK BH sa Sibova kad je pokrenut Mux A na 23 UHF. Sto se tice Sljemena, isto to. Tesko jako tesko. Madjari Banjaluku pokrivaju stalnim signalima, doduse slabo ali su ceste propagacije. Dakle M1 na 49 Uhf, Tv2 na 32Uhf, RTL KLUB na 31, Tv2 na 22, Tv2 na 60. Ti signali imaju ceste propagacije. A Slovence ganjajte nocu s dobrom antenom. Tv Slo 1 na 5vhf,11vhf, tvslo2 50uhf i 21. Kanal A na 34 i 69 i to je to. Dobra lokacija i antena dace rezultate. Ja znam gdje blizu BL sve se to hvata. Cuka odlicna za prijem cega hoces.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 14:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
jel tko probao ulovit MUX D iz D4 regije u BL? Baš me zanima dokle ide signal

MUX D regionalni je na k42 sa Sljemena (ide NET TV, Z1 i Jabuka TV odnosno bivši OTV), a MUX D lokalni sa Tustog Vrha na k57 (TV4R, TV Plus) :)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 16:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Nov 2009, 02:33
Al su se preplatili. Kako uloviti ista sa Sljemena i Tustog vrha u Banaluci kad ubise ova djubrad od domacih kanala. Evo ovako. Sljeme MUKS-A 25 =SIMIC Sibovi, Sljeme MUKS-B 48=VIKOM Krcmarice, Sljeme MUKS-D 42=BN Sibovi, Tusti vrh MUKS-D Lokalni 57=K3 Sibovi. Pa ti hvataj Sljeme dok radi analogna televizija kod nas u Bosni.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]