banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 158  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jul 2010, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Vidim pregovara se i sa Jovanovićem i Adamovićem, što nije loše, ali živo me zanima odakle sad uplivaše sredstva za pojačanja, kad je krajem prošle sezone, klub bio u totalnom raspadu. Igrači su tužili klub, zbog neisplaćenioh dugova od po 1000 evra, što je smiješno zaista. Sad se pregovara sa Adamovićem i Jovanovićem, koji obojica, ne vjerujem da bi igrali za manje od par hiljada mjesečno. Koliko je to sve realno, mene živo zanima? Inače za onog Simovića i njegovo "poslovanje", nabijanje na kolac je preblaga kazna. Čovjek je potpuno ugrobario klub, napravio dugove i nikakve rezultate i onda bez ikakve odgovornosti, jednostavno pokupio prnje i otišao.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
Златко Јовановић близу повратка

Челници Борац Нектара не сједе скрштених руку, напротив, пуном паром раде на стварању екипе која ће их представљати у новој сезони. Након што се на мјесто шефа струке вратио Драго Каралић, ангажовани су Срђан Блануша, Немања Врањеш и Марко Јагодић-Куриџа, а за очекивати је да се у редове "пивара" врати и искусни плејмејкер Златко Јовановић.

- Јовановић је за нас приоритет, како због играчких квалитета, тако и због атмосфере у тиму. Данас или сутра би требало да раскине уговор са сарајевском Босном и тада ћемо знати на чему смо. О његовим квалитетима сувишно је трошити ријечи и согурно је да би нам много значио. Шансе да се врати у Борац су 90 одсто, па се надам да ћемо у сезону ући са њим у екипи – истакао је директор Бањалучана Мирослав Дојчиновић.

У Борцу не желе да се боре за опстанак. Циљ је горњи дио табеле, а да би се то постигло, биће потребно довести још нека појачања.

- У току ове седмице и о томе би требало да имамо више информација. У преговорима смо са искусним шутером Слободаном Тошићем и није искључено да и он обуче дрес "пивара". Уколико бисмо успјели да ангажујемо њега и Јовановића, преостало би нам да доведемо још једног центра који би затворио простор у рекету. Са тим појачањима и нашим играчким кадром, мислим да бисмо имали пристојну екипу за први дио првенства, па бисмо ушли у озбиљну причу за горњи дио табеле – закључио је Дојчиновић.

Кошаркаши Борац Нектара са припремама би требало да почну средином августа.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Слободан Тошић нови ''пивар''

Управа Кошаркашког клуба Борац Нектар постигла је усмени договор о сарадњи са Слободаном Тошићем, који ће сљедеће сезоне носити дрес "пивара", потврдио је директор клуба Мирослав Дојчиновић.

- Са Тошићем је договорена сарадња, пристао је на наше услове и са њим, као и са осталим нашим појачањима, потписаћемо уговор између 10. и 14. августа - изјавио је директор Бањалучана Мирослав Дојчиновић.

Тошић може да игра на позицијама плејмејкера и бека шутера, а својевремено је наступао за Игокеу из Aлександровца. Челници клуба се још надају да ће плејмејкер Златко Јовановић прихватити њихову понуду и поново обући дрес Борца.

- Још чекамо да се Јовановић изјасни о нашој понуди и надам се да ће нам се придружити. У том случају довели бисмо још једног центра и тиме бисмо закључили листу појачања за сљедећу сезону - истакао је Дојчиновић.

Млађи играчи који су прошле сезоне играли за "пиваре" изразили су жељу да остану у клубу у идућем периоду.

- Наши млађи кошаркаши који су прошлих сезона играли у клубу изразили су жељу да остану и помогну нам у нашем циљу, а то је враћање клуба на стазе старе славе - нагласио је Дојчиновић.

Припреме под вођством новог-старог тренера Драге Каралића требало би да почну средином августа, а у зависности од финансијске ситуације, биће одлучено хоће ли дио њих бити обављен изван Бањалуке.

Редове Борац Нектара, осим Слободана Тошића, за сада су појачали Срђан Блануша (крило - крилни центар), Немања Врањеш (бек) и Марко Јагодић-Куриџа (центар).

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2010, 01:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Nitro je napisao:
Vidim pregovara se i sa Jovanovićem i Adamovićem, što nije loše, ali živo me zanima odakle sad uplivaše sredstva za pojačanja, kad je krajem prošle sezone, klub bio u totalnom raspadu.

Malo ih Mile pogurao,napravice Drago solidnu ekipu.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2010, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dosao i Zlatko Jovanovic,ja mislim da vec sad imamo solidnu ekipu za Ligu 6. Cak bi se usudio i rec za plej of :D

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2010, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
napravice Drago solidnu ekipu

Heh, Drago i njegovo trenersko znanje nisu baš na zavidnom nivou. Mislim nije on loš čovjek, ali brate niti je neki stručnjak, niti je autoritet. Doduše u trenutku kad je postavljen za trenera, vjerovatno je bio jedini koji bi se prihvatio posla u Borcu.

Citiraj:
Dosao i Zlatko Jovanovic,ja mislim da vec sad imamo solidnu ekipu za Ligu 6. Cak bi se usudio i rec za plej of

Jovanović i Tošić su za ovdašnje uslove sjajni igrači. Obojica bez problema mogu do 20-ak poena po utakmici. Ostali su sasvim pristojna pojačanja i ako se sadašnji kadar, popuni mladima koji bi naredne sezone sticali iskustvo, to bi bio odličan koncept. Koliko je to realno, ja stvarno ne znam, pošto se na tim ključnim funkcijama uvijek vrti nekoliko jednih te istih ljudi. Sam Drago i nije baš poznat kao neko ko zna da dozira minutažu i uopšte daje šansu mlađim igračima, tako da me opet brine to što će tu biti popriličnih ulaganja za plate igračima, a bez neke dugoročne vizije. Dobar primjer je krah sarajevske Bosne u prošloj sezoni. Godinama su trpali ogromne pare u tim, preplaćivali pojačanja sa strane, a zanemarivali svoje mlađe kategorije, da bi na kraju ostali i bez skoro garantovanog učešća u NLB ligi i sad su u totalnom raspadu...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 16:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2006, 20:20
Било је прелазака и у управном одбору

Александар Цвијановић - Директор ЗИБЛ-а
Борис Спасојевић - Директор Угоститељске школе и бивши функционер КК Игокеа
Саша Вујасиновић, - Бивши играч "оног" Борца и господин човјек
Предраг Дамјановић - Директор Економске школе и предсједник БСК-а
Милорад Ковачевић - Бивши играч "оног" Борца и зет Славка Рогуљића

Бивши предсједник Ранко Шкрбић и директор Слободан Симовић поднијели су извјештаје о раду, али нико од челника клуба јуче није желио да даје изјаве у вези с тим.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 18:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 07:15
Nadam se da je ovo najava povratka košarke u Banja Luku i navijača u Borik!

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

У КК Борац Нектар за сада званично имају само једно појачање, Срђана Бланушу јер је он једини потписао уговор. Усмени договори су постигнути са Слободаном Тошићем, повратником Златком Јовановићем, Немањом Врањешом и Марком Јагодићем-Куриџом. Директор Борац Нектара Мирослав Дојчиновић каже да ће тек потписивањем уговора бити сигуран да ли ови кошаркаши заиста стижу.

- То треба да буде познато до 15. августа. Уколико они потпишу, мислим да ће се тиме затворити списак појачања. Можда ће нам још бити потребан играч на позицији центра, али о томе ћемо касније. Припреме ће почети око 20. августа – рекао је Дојчиновић.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2007, 09:56
Прво окупљање за предстојећу сезону кошаркаши Борац Нектара имаће сљедеће седмице кад се очекује долазак играча као и тренера Драге Каралића.

- Планирали смо да се играчи појаве у Бањалуци у понедјељак, док тренер Драго Каралић треба да стигне у уторак. Прво окупљање и тренинг планирали смо за 20. август – изјавио је директор "пивара" Мирослав Дојчиновић.

За сада сарадњу са Бањалучанима договорили су Срђан Блануша, Слободан Тошић, Немања Врањеш и Марко Јагодић-Куриџа, те неколико млађих играча који су прошле сезоне носили дрес Борца. Још увијек се чак одговор Златка Јовановића, који сигурно напушта редове Босне, као и долазак једног кошаркаша на центарској позицији.

''Ако Кинези наставе долазити, Сарајево можда опет буде мултиетничко.''

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 01:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Кошаркаши Борац Нектара, након пет мјесеци паузе, почели су с радом, а комплетне припреме тим тренера Драге Каралића обавиће у Бањалуци. На прозивци је у понедјељак увече било 12 играча, међу којима су новајлије у односу на прошлу сезону Срђан Блануша (крило/крилни центар), Слободан Тошић (бек), Немања Врањеш (бек) и Златко Јовановић (плејмејкер), као и Давид Медић (бек шутер) и Марко Блаз (бек шутер) из Радивоја Кораћа, који су на проби.

- Још нисмо формирали тим. Има играча који су пристали да дођу иако су тешки услови за рад. Али, морамо да одговоримо и тим условима. Надам се да ћемо направити добру атмосферу и да ћемо из ње правити добре резултате - рекао је Каралић, којем ће помоћници бити Томица Зиројевић и Мирослав Гашпар.

Приоритет је ангажовање играча који би играо на позицији центра, а наредних дана у клуб ће доћи неколико младих играча из регије на пробу.

- Недостаје нам добар центар да би екипа функционисала како сам замислио. Ипак, све зависи од финансијске ситуације, која је тешка - истакао је Каралић.

"Пивари" би до почетка лиге требало да одиграју осам или девет утакмица.

- Прве утакмице требало би да имамо почетком септембра, али ништа нисам дефинисао јер нисмо знали у којем саставу ћемо бити и колико ћемо имати времена за рад. Највјероватрније ћемо имати једну провјеру са Широким и са једним аустријским прволигашем - додао је тренер Бањалучана.

Из Игокее су најавили да ће с Борцем одиграти контролну утакмицу 2. септембра.

- Уколико Игокеи буде потребна та утакмица, изаћи ћемо јој у сусрет, али нећемо бити довољно дуго у тренажном процесу да бисмо могли да им одговоримо - рекао је Каралић.

Блануша, који је у млађим категоријама носио дрес Борца, поново ће обући дрес тима из родног града.

- Желим да се Борац врати на стазе старе славе. Очекујем добар рад и вјерујем да ће нам се то исплатити. Момци који су прошле сезоне играли у Борцу су добри, појачања су квалитетна и мислим да ћемо имати добар тим. Борићемо се, али тешко је говорити о очекивањима. Средина табеле је циљ, а ако направимо више од тога, биће одлично - рекао је Блануша.

Повратник у редове Борца Златко Јовановић не крије да му је драго што ће опет играти у бањалучком клубу.

- За дворану "Борик" ме вежу лијепе успомене, најежио сам се кад сам поново ушао тамо. Желим да се овде опет игра добра кошарка, дербији и да буде све више публике. Не можемо још да говоримо о амбицијама у наредној сезони, али најважније је да смо кренули са радом, а неке ствари ћемо рјешавати у ходу. Важно је да клуб доведе још два или три појачања и да будемо здрави, а послије ћемо причати о амбицијама - рекао је Јовановић.

Проблем "пиварима" на старту припрема представља што терен у СД "Борик" није маркиран према новим димензијама. Међутим, у Борцу имају обећања да ће се ускоро почети маркирати нове димензије.

Нова политика

Нова управа клуба најавила је нову политику.

- Ових дана очекујемо прилив средстава и регулисаћемо обавезе према играчима, а надам се да ће у овој сезони бити све много боље и лакше него у претходној. Сви из нове управе ћемо се борити да момцима омогућимо што боље услове за рад и да их одвојимо од проблема који муче клуб. Желимо да испоштујемо обавезе према момцима које доведемо и да можда и вратимо нека стара дуговања - рекао је Мирослав Дојчиновић, директор Борца.

Тим

Припреме Борац Нектара почели су сљедећи играчи: Златко Јовановић, Срђан Блануша, Слободан Тошић, Марко Јагодић-Куриџа, Небојша Павловић, Станислав Костадиновић, Срђан Лончар, Немања Врањеш, Марко Николић, Ранко Ивић, Давид Медић и Марко Блаз.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 00:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Борис Благојевић, некадашњи кошаркаш Борац Нектара, изабран је за предсједника бањалучког клуба.

- Драго ми је што сам након неколико година поново у клубу. Вратио сам се искључиво због клупских интереса и нећу дозволити да неко из сопствених интереса буде у клубу. Сви желимо све најбоље Борцу и радићемо на стабилизацији клуба и враћању образа - рекао је Благојевић.

Борис Благојевић рођен је 12. децембра 1974. године у Бањалуци, а кошарком је почео да се бави у 15. години. Током рата био је стандардни члан Борца, који се у том периоду такмичио у Првој лиги Југославије и играо своје мечеве у градовима у Србији. Средином деведесетих клуб се вратио у Бањалуку и са доста успјеха наступао је у Лиги Републике Српске, а потом и БиХ.

Благојевић је био члан екипе која је освојила прву титулу првака БиХ по оснивању заједничког кошаркашког савеза. Исто тако, Благојевић је носио дрес Борца и у периоду када су Бањалучани играли у Купу Рајмонда Сапорте у којем су дошли до осмине финала.

:wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bice nesto od Borca :)

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
borac_sampion je napisao:
Bice nesto od Borca :)

Фудбалски клуб се добро појачао и опасно напредује, и рукометни клуб је, чини ми се, јачи него прошле сезоне...

Још само да хоће да уложе и неке веће паре у КК Борац па да имамо у све три најпопуларнија спорта прваке и тимове који се могу борити и у Европи.
Надам се да ће ова нова управа, бити први корак ка оздрављењу кошарке у БЛ.

Оно што нам треба у свим спортовима су веома јаке омладнинске школе. Надам се да ће се и на томе радити.

Иначе, прије неки дан сам пролазио кроз Лакташе и поред оне нове дворане што се гради за Игокеу. Штета што се тамо гради такав објекат. Процјењујем да ће већи дио сезоне бити полупразан. Мени је то некако нелогичан потез. Логичније би ми било да су се ти силни милиони уложили у КК Борац. Борац има гдје да игра и те би паре могли да уложе у играчки кадар и оспособљавање омладинске школе. На тај начин бисмо имали јак тим и много потенцијалних играча за будућност.

А да не причам о броју навијача који би посјећивали радије Борац него Игокеу

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ufff to bi bilo prehebeno da imamo prvake u fudbalu kosi i rukometnu,tj ne prvake nego ekipe u vrhu. Fudbal i rukomet stvarno sad imamo predobre ekipe,a ja vjerujem da ce i u kosi nesto biti. A za tu dvoranu nemam komentara,Borik ce biti premalen kad se bude igrala regionalna liga u rukometu,a i bogam i kosarka ako zivne :)

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Nitro je napisao:
Vidim pregovara se i sa Jovanovićem i Adamovićem, što nije loše, ali živo me zanima odakle sad uplivaše sredstva za pojačanja
/cut

http://www.trebinjedanas.com/node/2409
Skupština akcionara HET donijela je odluku da od dijela dobiti 180 000 maraka izdvoji za fudbalski i košarkaški klub Borac iz Banjaluke. U HET-u niko nije želio da komentariše ovakve odluke.

http://www.henadrini.com/index.php?suba ... m=&ucat=1&
2. Košarkaški klub "Borac Nektar" Banja Luka 40.000,00 KM

Eto para, sa istoka!!

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 23:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Kk Borac je filijala igokeje... to pokazuje i utakmica Igokea-Partizan u boriku, kao i povratak karalica i prisustvo simovica,zirojevica i ostalih neznalica...raduje me povratak blagojevica al mislim da se tu on puno nece pitati ...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 01:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ravnogorac je napisao:
Kk Borac je filijala igokeje... to pokazuje i utakmica Igokea-Partizan u boriku, kao i povratak karalica i prisustvo simovica,zirojevica i ostalih neznalica...raduje me povratak blagojevica al mislim da se tu on puno nece pitati ...

simovic vise nije direktor kluba vec je DOjcinovic

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Пустите Симовића,било па прошло,не треба га више ни спомињати...Важно је да смо ми добили ново појачање за наредну сезони и то велико-СИНИШУ КОВАЧЕВИЋА! :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 15:34
Синиша Ковачевић појачао Борац Нектар

Крилни центар Синиша Ковачевић до краја сезоне ће играти за Борац Нектар, у којем је прошао млађе селекције. Током каријере је играо за Игокеу, Босну, Нови Сад, Црвену звезду, Војводину и Будућност, а први наступ за Борац имаће 8. септембра када ће "пивари" играти пријатељски меч с Игокеом. Два дана касније Борац ће играти са Широким, а 15. септембра са Баскет Виеном.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 158  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]