banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Avg 2010, 23:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Ноел Малколм... инстант историја "из врећице" :roll:

Нада Клаић... :roll: :roll: :roll:

Што би рек`о мој колега.. "Босна, мала земља за велику нужду"
Свак се искењ`о на њу. :D

Pa ti samo znaš omalovažavati, ne prihvataš istoričare iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske pa sad ni strane.
Naravno u nedostatku argumenata kreću i ovakvi "izlivi" visoko intiligentnih izjava.
Noel Malkom je upravo koristio pisane tragove i izvore koji se uglavnom nalaze u stranim arhivama i čovjek nema nikakve koristi da nešto izmišlja ili da nekog izdiže već naprotiv uspješno je demantovao mnoge istoričare nacionaliste sa svih strana i ponudio istinite sačuvane podatke.

A to što istina zna da boli i da se neko nađe posramljen jer je vjerovao nekakvim drugim teorijama, to je nešto drugo i svako na svoj način to mora preboljeti.

Pažljivo pročitaj sva poglavlja
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Друже, немој мени те форе..
Знамо добро ко је Ноел Малколм и за кога је он писао те књиге.

Ево и теби један линк да видиш под чијим патронатом су се писале те књиге.

http://www.nin.co.rs/2000-05/25/12802.html

Текст је написао професор Предраг Симић.. човјек који је сам био свједок како су американци деведесетих прекрајали историју и правили је себи погоднијом.
Прочитај текст уосталом.. схватићеш.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 04:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2008, 16:49
MuskoBre je napisao:
NFL, radi se ipak o necemu drugom. Radi se o tome, da ti isti muslimani, bosanci, bosnjani, ili kako vec imaju zelju da se nazivaju ili budu nazivani, ignorisu to, negiraju, i prave se ludi. Naravno, da npr .ti, nemas sa tim nista, niti je do tebe, ni nista...Samo se radi o negiranju, koje je suludo i iritantno. Cemu? Niko ne trazi da se vi vracate u vjeruju u kojoj ste nekad bili, samo se nemojte praviti ludi da to nije bilo tako, kako je bilo.

Drugo, vjerujem da ti je poznato, da su npr. cetnici, bili streljani, izmedju ostalog jer su bili "izdajice" jugoslovenskog naroda, zar ne? Obzirom da si u svom postu povlacio paralele, eto ti jos jedne, o kojoj bi mogao razmisliti.

Meni nije jasno zašto Srbima ili Hrvatima toliko smeta činjenica da su Bošnjaci preuzeli Islam negdje oko XV vijeka i poslije. I zašto to nazivaju izdajom ili nečasnim ponašanjem. Zašto je to gore od preuzimanja Hrišćanstva (u oba oblika u nas) samo nekoliko vijekova ranije. Koga smo mi to izdali i kome smo se prodali preuzimanjem Ortodoksije ili Katoličanstva?! I Srbi i Hrvati se toliko ponose "svojim" Hrišćanstvom i hrišćanskom tradicijom kao da su ga oni izmislili. I misle da islamizovani nekadašnji pripadnici tih religija moraju nam da snose račune i danas ko su i šta su bili prije.
Ko nas pita koga smo štovali prije Hrista?! Pa ja nisam ni znao ko su Perun, Velež, Troglav (Triglav), Lešnik, Stribor, Svarog...dok nisam sam počeo kopati po knjigama iz sasvim nekih drugih razloga. Da smo mi neki narod koji voli svoju istoriju (pisanu i nepisanu) ja bih bar imao jednu ozbiljnu lekciju u školi o njima pa bih znao. Možda nisam znao jer je nekom nenormalno da mi objašnjava da smo prije bili malo drugačiji isto kao što je možda Muslimanima nenormalno da im neko objašnjava da su bili Hrišćani. Što nas dovodi do činjenice da smo ista bagra. I onda mi se nađe neko da mi pametuje kako nam neko mjenja istoriju zadnjih 100 godina. Ne treba nama niko sa strane da nam tare istoriju, kad se sami stidimo jučerašnjeg ručka.

Ima ovdje prilično načitane gospode, da se razumijemo. Ali ne može mi niko objašnjavati da smo mi ovdje odvajkada i da smo mi izmislili sve kada mi je gospodin Vlatko Filipović (pionir dokumentarnog filma u BiH) pričao da su u okolini njegovog rodnog mjesta, Hutovo (dolina Neretve), naši ljudi još uvijek u 20 vijeku razbijali i otkidali glave sa antičkih kipova koje bi pronašli jer su mislili da su to okamenjeni duhovi. O čemu pričamo?! Shvatite da smo mi poslednji vagon u vozu varvara koju su nagrnuli u Evropu (toliko zadnji da su i Turci na kraju skontali da više nema mjesta). I kao takvi, zadnji smo opismenjeni i koliko-toliko kultivisani. I pošto su nas Grci i Latini opismenjavali, tako su nam i istoriju pisali. Bar do onog momenta dok mi nismo nastavili. Međutim ni oni nisu izbili iz naših glava stav da sve što iole ne razumijemo ili nije trenutno prihvaćeno treba da se uništi i "obezglavi". Tako smo i sami svoju istoriju zatirali čim bi se prestala poklapati sa sadašnim uvjerenjima. Možda baš zbog toga i Muslimani ignorišu svoje veze sa nama ostalima.

fighting pollution and fear!

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 05:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Svaka Vam je zlatna.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 06:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Spori nije nešto brz, jelte, ali kad se zalaufa i postigne dovoljan broj obrtaja, prestiže sve.

Ja nemam nijednog poznatog rođaka islamske vjeroispovijesti niti sa jedne strane (majčine i očeve) ali sam ponosan na udio turske krvi u svojim venama jer ko zna da li bi bio ovako pametan i lijep i tamnokos da nije toga :lol: :lol: :lol: možda se ne bih ni rodio da neki aga ili beg nije tamo nekad negdje odradio posao :confused1:

Podupirem i teoriju da su muslimani najčistiji srbi (slaveni) jer nisu morali prve bračne noći davati mladu turcima na atest :lol:

Je... nas ko nas sastavi! :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 06:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Citiraj:
Meni nije jasno zašto Srbima ili Hrvatima toliko smeta činjenica da su Bošnjaci preuzeli Islam negdje oko XV vijeka i poslije. I zašto to nazivaju izdajom ili nečasnim ponašanjem.

Pa zato što vjerovatno niko ne voli kad ga neko ko je juče bio njeegov sunarodnik Srbin počne maltretirati, uzimati dio materijalnih dobara koja stekne, otimati djecu itd. Ako je tebi to časno, onda je sve jasno!

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 12:15 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Avg 2010, 15:21
LemiGO je napisao:
Citiraj:
Meni nije jasno zašto Srbima ili Hrvatima toliko smeta činjenica da su Bošnjaci preuzeli Islam negdje oko XV vijeka i poslije. I zašto to nazivaju izdajom ili nečasnim ponašanjem.

Pa zato što vjerovatno niko ne voli kad ga neko ko je juče bio njeegov sunarodnik Srbin počne maltretirati, uzimati dio materijalnih dobara koja stekne, otimati djecu itd. Ako je tebi to časno, onda je sve jasno!

Jesi li siguran da je to radio bosnjak ili osmanlija? Ne sjecam se tih godina ali sjecam se 1993 kada mi komsija srbin dodje na vrata, otjera moju porodicu pod izgovorom da je to srpska kuca na srpskoj zemlji i useli se u nju mrtvo hladno, isto kao da godinu dana ranije nije ispijao pivu sa mojim starim u dvoristu, komentarisuci izglede juogslavenske reprezentacije na Euro 1992. Kada smo vratili kucu nazad ostali su samo zidovi a taj komsija i dan danas prodje pored dvorista, pognute glave.

Sta je poenta ove price? 'ebete nas u mozak sta je ko radio prije 200-300-500 godina isto da mi vladamo radnjama ljudi od prije pola stoljeca a cinjenica je da zmirite i pravite se ludi na radnje vaseg naroda koji su se desavali prije samo 15 godina.

Da nebude zabune, mi = bosnjaci, vi = srbi.

Sto se tice istorije bosnjaka, lik vam navede par istaknutih svjetskih licnosti koji su pisali na tu temu a neki, koji nemogu svariti cinjenice, pocinju omlazavati njihov rad davajuci im epitet kretena koji su se slucajno uhvatili pera. I sta takvim mentalnim sklopovima reci vise? Zivite i dalje u zabludi, nek vam bude, svi narodi svijeta su bili srbi i veliki Dzeronimo i Vasington i Kolumbo i Megelen, I Curcil je iz stare srpske porodice Curcilovic sto su se odselili na Otok prije 200 godina i prave se englezi. Moze?

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Је л` ово 77. пут да се овај региструје?

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
The77 je napisao:
Sta je poenta ove price? 'ebete nas u mozak sta je ko radio prije 200-300-500 godina isto da mi vladamo radnjama ljudi od prije pola stoljeca a cinjenica je da zmirite i pravite se ludi na radnje vaseg naroda koji su se desavali prije samo 15 godina.
Poenta price je da je prica o srednjovijekovnim Bosnjacima ili Bosancima kao narodu obicna izmisljotina. Sta ti nije jasno?
A to sto vi argumentujete te gluposti (kao i ostale nebuloze) sa portretisanjem sebe kao zrtve u proteklom ratu govori samo o toj vasoj nategnutoj prici.
The77 je napisao:
Da nebude zabune, mi = bosnjaci, vi = srbi.
Slazem se. Potpuno smo razlicit narod sada. Istorija je ucinila svoje. Samo ne na onaj nacin kako su smislili razni Filipovici.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 13:31 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Avg 2010, 15:21
Besparica je napisao:
The77 je napisao:
Poenta price je da je prica o srednjovijekovnim Bosnjacima ili Bosancima kao narodu obicna izmisljotina. Sta ti nije jasno?
A to sto vi argumentujete te gluposti (kao i ostale nebuloze) sa portretisanjem sebe kao zrtve u proteklom ratu govori samo o toj vasoj nategnutoj prici.

Upravo o ovome i govorim, a tvoj odgovor je i potvrdio moju poentu. Hvala. :wink:
Drzite se "svoje istine" iako ona ukljucivala i da je zemlja ravna. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koju poentu, kada nemas poentu? :lol: S druge strane glupo je i traziti nesto logicno od tebe.

Opet bih se osvrnuo na vasu logiku i argumentaciju.
Izdvajam samo omiljene:
- Kada odrastes, kazace ti se.
- Eto, sve je srpsko i ribe su srpske.
- Bla, bla!
- Mene su opljackali.
- Pa makar da je iz zemlja ravna. 8) (iz cista mira, najbolja) :lol:

I ne znam kako bi vi ovo nazvali drugacije?

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 17:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
Друже, немој мени те форе..
Знамо добро ко је Ноел Малколм и за кога је он писао те књиге.

Ево и теби један линк да видиш под чијим патронатом су се писале те књиге.

http://www.nin.co.rs/2000-05/25/12802.html

Текст је написао професор Предраг Симић.. човјек који је сам био свједок како су американци деведесетих прекрајали историју и правили је себи погоднијом.
Прочитај текст уосталом.. схватићеш.

Prvo da vidimo ko je Predrag Simić:
(prije nekoliko godina) Seratlić: Simić preletač
- Predrag Simić bio je prvo savetnik u doba SPS i JUL, pa je prešao kod Vuka Draškovića u SPO gde je bio savetnik za spoljnopolitička pitanja. Onda je došao kod Koštunice, pa je došao za direktora Diplomatske akademije. Sada verovatno ponovo pokušava da se vrati u SPO od kad je najavljeno da će Vuk biti ministar inostranih poslova. Dokle će stranke koje su dobile poverenje glasača na izborima primati preletače u svoje redove? - upitao je Komnen Seratlić.

Pogledaj koje godine je izišao ovaj članak i gdje je tad bio Simić i čije ideje je zastupao, a pošto je često mijenjao politički dres može se vrlo lako utvrditi o kakvom se čovjeku radi.

U svojoj knjizi "Tito i NATO", hvali se kako je koristio nove dostupne dokumente i CIA-e, znači kad mu odgovara onda ne smeta što su to američki ili neki drugi strani izvori http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71. ... osle-Broza, a kad takvo šta objavi N.Malkom onda je to sve izmišljotina, prevara itd.
Takvi su ti svi istoričari nacionalisti na Balkanu, kad pronađu il dobiju neosporan izvoran dokument oni su u stanju da ga demantuju, odbace ili uzimaju nešto što njima odgovara.
Treba tražiti i čitati istoričare koji nisu zagriženi etnonacionalizmom a ima ih dosta, koji nauku stavljaju na prvo mjesto prvenstveno više vjerujem stranim neutralnim istoričarima koji koriste izvore iz stranih arhiva, jer o sudbini naroda i plemena na ovim prostorima i jesu imali najviše uticaja strane imperije, države a sve su uredno dokumentovali.

Pročitaj šta o stereotipima nacionalizma kaže profesor istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Olivera Milosavljević http://www.cpi.hr/download/links/hr/7743.pdf

http://www.yurope.com/zines/republika/a ... 62_21.html

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

све што си ти рекао за Симића у ствари се може рећи за госпођу Калаић.
тако она користи једне изворе када јој одговарају и каже да су ОК а када не ваљају онда каже да нису ОК.

елем, очигледно је да ја теби не могу ништа доказати, а ни ти мени.. с тога је боље да се манемо ћорава посла. :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 19:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
све што си ти рекао за Симића у ствари се може рећи за госпођу Калаић.
тако она користи једне изворе када јој одговарају и каже да су ОК а када не ваљају онда каже да нису ОК.

елем, очигледно је да ја теби не могу ништа доказати, а ни ти мени.. с тога је боље да се манемо ћорава посла. :)

Ma ne kažem ja to o Simiću već oni koji ga odlično poznaju a zanimljivo za Klaićku je da su na nju drvlje i kamenje osuli prvo hrvatski a onda i srpski nacionalisti istoričari kad je izdala knjigu "Povijest Bosne".
Nadam se da si pročitao ovaj primjer stereotipa nacionalista, a takav odnos imaju svi prema svima i zato je sad teško prihvatiti realne domaće ili strane istoričare koji objave knjige o istoriji iz izvora koje sam navodio u prethodnim postovima.

Bitno je čitati sve a ne samo "određene" autore jer istina je uvijek negdje u sredini.
Pozz

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
zmijuga loma profesore :D

opet falsifikujes ili si prepisao falsifikat sa neta. nada klaic nije napisala ono sto si citirao vec neki nepismeni tupan koji stoji i iza onih banovica, hercega i kako se vec zovu.
pazi ovo "Srbi i Hrvati nisu nikad,ali zaista ,i baš nikad živjeli,nikad postojali u Bosni" ili
"u Bosni nije bilo nikakvog srpskog i hrvatskog naroda.Ne postoji niti jedan izvor za to.[b]Zaista ni jedan." :D
ovo ni jedan istoricar nebi sebi dozvolio da napise. u istoriji, u nauci uopste ne postoje vrijednosni sudovi, ovakva vrsta recenica se ne upotrebljava. brukas nesrecnu klaicku koja to zaista :D nije zasluzila.

znaci, kad sklonimo na stranu sve falsifikate koje ovde kacis ostaje noel malkolm koji zaista postoji i stvarno je napisao knjigu o bosni i valjda je jedini evropski istoricar koji u bosni pronalazi neka tri identiteta (srpski identitet svodi nas pravoslavni) samo nam ne objasnjava kakva su to druga dva identiteta, po cemu se razlikuju , ako u juznoj dalmaciji imamo srbe katolike, u krajinu srbe pravoslavce, u slavonji srbe unijate , kat. i pravoslavce, ,dakle sa svih strana okruzena srbima, odakle u bosni neki posebni katolici i muslimani???
ja ti predlazem da uzmes herdera ili fihtea i proucis sta je to narod, kako nastaje nacija i sta odredjuje modernu naciju, a onda mozemo da diskutujemo.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 00:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nikakve falsifikate ja ne postavljam, već različite autore, kako sa ovih prostora tako i strane a bave se izučavanjem istorije Bosne.
Prvo si napisao da neki čak i ne postoje npr. Ante Herceg, možda za tebe ne postoji jer se uglavnom bavi pisanjem protiv valikosrpskih istoričara i intelektualaca) evo ti link pa vidi a lično ga i ja ne podnosim jer je veliki nacionalist.
http://www.referendum.8k.com/Povijest2.htm

A što se tiče N.Klaić:
Bosna nikada nije bila ni hrvatska, ni srpska - ona je od pamtivjeka, pa sve do polovine 19 stoljeća, bila zemlja Bošnjaka različitih vjera, zemlja Bosanaca. Jedan od najcjenjenijih istoričara u svijetu, po pitanju istorije svih južnoslavenskih zemalja, Dr. Nada Klaić u svome djelu "SREDNJOVJEKOVNA BOSNA - POLITIČKI POLOŽAJ BOSANSKIH VLADARA DO TVRTKOVE KRUNIDBE" (Zagreb, 1989.), naučno je ustvrdila da Bosna nikada nije bila ni hrvatska ni srpska. Zemlja Bosna je po Dr. Nadi Klaić potpuno posebna i po narodu i po kulturi i po svojemu postanku. Dr. Nada Klaić dolazi do sljedećih konstatacija:

"No, ove nevješte projekcije o srpstvu Bosne vrijede isto koliko Šišićevo dokazivanje o hrvatsvu Bosne. Međutim nekritički izvještaj Konstantina Porfirogeneta o Sklavinijama moze poslužiti kao podloga za zaključke samo onom historičaru kome nije odveć stalo do historijske istine. On je uglavnom iste vrijednosti kao i Dukljaninove vijesti o vladanju hrvatskih ili srpskih vladara nad Bosnom. To su tek povremeni izleti susjednih vladara koji nisu niti su mogli izmijeniti stoljetni položaj bosanskih zemalja, jer su one bez Hrvata i Srba odavno išle svojim, od njih posve odijeljenim putem. Carevi podaci za taj posao ne mogu biti mjerodavni, a još manje vješta konstrukcija barskog nadbiskupa koji piše sredinom 12. stoljeća".

Posve razumljivo da Ćirkoviću za njegovu teoriju o srpstvu Bosne ne mogu poslužiti niti Konstantinovi podaci o naseljenju Srba, jer ih car, a znamo i zašto, stavlja u Srbiju, Paganiju, Zahumlje i Travuniju te Konavle po kriteriju 10-og stoljeća kad su sve te zemlje priznavale bizantsku vlast. Prema tome, ako se sam car nije hvalio da je Bosna od naseljenja srpska, a sigurno bi to vrlo rado učinio,onda kritičkom historičaru ne preostaje drugo nego i na osnovi careva teksta tvrditi da je Bosna od početka bila BOSANSKA. http://www.scribd.com/doc/20051560/Nada ... ovna-Bosna
Pročitaj pa bi trebao shvatiti šta je pisac htio reći.

Znaš ti dobro i za Načertanije (1844), Ilije Garašanina. U svom programu Načertanije on narod Bosne naziva Bošnjacima - bez obzira na vjersku pripadnost - i kada govori o programu posrbljavanja Bosnjaka on kaze: ...K ovome treba dakle uciniti da se Bošnjaci i ostali Slaveni obrate..." Nadalje, predlaže da se: "nekoliko mladih Bošnjaka u srpsku službu državnu prima da bi se ovi...obucavali i za takove cinovnike pripravljali koji bi ono što su u Srbiji naucili posle u svom otecestvu u djelo privesti mogli."

Sit sam etnonacionalista istoričara sa svih strana a posebno onih Tuđmanovih, Šuškovih, pa i onih SANU akademika gdje nepoštuju nikog i ništa osim svog i lažu li lažu.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Da li ti uopste citas sta ja pisem?Ante Herceg je pseudonim nekog internet piskarala koji falsifikuje i Nadu Klaic jer, vjerovatno, sve to skidas sa jednog sajta. Ajde nazovi arhiv u Zagrebu i pitaj ih za Ante Hercega da vidimo sta ce ti reci? Pa taj "istoricar" je napisao da je Stevan Moljevic rodjen u Banjaluci :lol:
Nada Klaic se nije bavila etnickim identitetom Bosne, a posto si nasao knjigu nebi bilo lose i da procitas.

Za Nacertanije sam vec pisao par puta, ukucaj Garasanin Frisky_Dingo i citaj.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 15:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
Da li ti uopste citas sta ja pisem?Ante Herceg je pseudonim nekog internet piskarala koji falsifikuje i Nadu Klaic jer, vjerovatno, sve to skidas sa jednog sajta. Ajde nazovi arhiv u Zagrebu i pitaj ih za Ante Hercega da vidimo sta ce ti reci? Pa taj "istoricar" je napisao da je Stevan Moljevic rodjen u Banjaluci :lol:
Nada Klaic se nije bavila etnickim identitetom Bosne, a posto si nasao knjigu nebi bilo lose i da procitas.

Za Nacertanije sam vec pisao par puta, ukucaj Garasanin Frisky_Dingo i citaj.

Najlakše je reći taj i taj laže, izmišlja, ne postoji. Nemoj biti smiješan, pročitao sam tvoje postove na ranijim temama i ništa novo, uvijek pokušavaš demantovati činjenice i osporiti tj. ne priznaješ originalne dokumente u kojima Vizantski car i svi bosanski kraljevi i banovi, svi franjevci (koji su bili jedini pismeni ljudi u Bosni - skoro pa jedini) da svi oni razdvajaju Bosance i od Srba i od Hrvata? Srpski nacionalisti poput Ilije Garašina to isto rade; kada pišu:"Neće biti teško poSrbiti Bošnjake. jer oni nisu toliko nacionalno osviješćveni"? Strani istoričari isto tako pišu, ali ne ti ne odustaješ od teze koju su etnonacionalisti sa srpske i hrvatske strane Bosnu na sve moguće i nemoguće načine pokušali pripisati sebi.

Vrhunac tvog pisanja je ova tvoja izjava "Dakle vasa mito-istorija je bankrot , kao i ova drzava uostalom." i to govori sve o tebi i poštovanju prema jednoj od najstarijih država na Balkanu.
viewtopic.php?f=51&t=46492&start=60

Ima i previše dokaza da obori te nacionaliste i njihove puste želje.
N.Klaić pobila je masu nebuloza srpskih i hrvatskih istoričara koje i ti zagovaraš po pitanju Bosne.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ево једно питање..
Кажеш постојали Бошњаци који су православци, католици и муслимани.
Како то онда да није постојала БОШЊАЧКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА?
Сви православни манастири који су изграђени у БиХ припадају СПЦ..?
Е сад, реци ми.. да су ти "православни Бошњаци" у ствари били "Бошњаци" како ти тврдиш, па зар не би пробали некако да забране СРПСКИМ поповима да проповједају у тим храмовима и да поставе своје попове, да имају своје владике, своју цркву итд?
Значи говоримо о времену кад је то било итекако могуће...

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Pa sta da ti kaze, kada izmislja i laze? Najlakse je uraditi copy paste...
A ironija je sto stalo potencira kako ne voli istoricare motivisane nacionalizmom, a sve ove bajke koje prica su upravo potekle iz nacionalizma i frustracije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]