MuskoBre je napisao:
NFL, radi se ipak o necemu drugom. Radi se o tome, da ti isti muslimani, bosanci, bosnjani, ili kako vec imaju zelju da se nazivaju ili budu nazivani, ignorisu to, negiraju, i prave se ludi. Naravno, da npr .ti, nemas sa tim nista, niti je do tebe, ni nista...Samo se radi o negiranju, koje je suludo i iritantno. Cemu? Niko ne trazi da se vi vracate u vjeruju u kojoj ste nekad bili, samo se nemojte praviti ludi da to nije bilo tako, kako je bilo.
Drugo, vjerujem da ti je poznato, da su npr. cetnici, bili streljani, izmedju ostalog jer su bili "izdajice" jugoslovenskog naroda, zar ne? Obzirom da si u svom postu povlacio paralele, eto ti jos jedne, o kojoj bi mogao razmisliti.
MuskoBre - kuzim tvoj stav. Kvaka je sto ja kao bosanski musliman npr. (rodio se takav, umrijet cu takav) tezu o nastanku BIH muslimana koju forsiraju Srbi nemogu
niti potvrditi niti pobiti zato sto 1) zaista ne znam sta se prije toliko godina desilo u mojoj "lozi"; 2) nemam ni dovoljno motiva da saznam ili istrazujem, jer je za mene apsolutno nebitno.
Ono sto je po meni bitnije je - what's the point? Evo, teoretski sad da ja saznam iz prve ruke (

) da mi je pra-pra-pra-pra-pra... bio Srbin. 1) to mi ne bi smetalo; ali i 2) to mi ne bi nista u zivotu promijenilo...pogotovo ne vjeru. Kao ni tebi da saznas da je neko u tvojoj lozi prije nekoliko stoljeca bio budista.
Sto se tice drugog dijela tvog posta - nisam siguran da sam razumio paralelu. Mozda potenciras da to sto su cetnici bili strijeljani kao izdajnici jugoslovenskog naroda - muslimani trebaju biti strijeljani kao izdajnici srpskog naroda?? Ako je to - to sto si mislio, ne mogu ni poceti objasnjavati koliko je to pogresno po mom misljenju. Jer cak i da je strijeljanje jos uvijek prihvatljiv nacin odmazde u modernom drustvu -
onda bi ga zasluzili nasi pra-pra-pra-pra, a ne danasnji muslimani...jer danasnji muslimani nisu mogli birati u kojoj vjeri ce se roditi.