jellyfish je napisao:
osamstotinazena je napisao:
Šta mislite vrijedi li investirati u vikendicu?
Koje destinacije su popularne za izgradnju/kupovinu vikendice?
Da li bi uzeli vikendicu blizu rijeke, potoka, jezera ili u nekoj šumi, recimo borovini?
Zavisi od lokacije vrijedi li investirati. Vrijedi investirati na moru recimo. Po ovim nasim sumetinama investirati u vikendicu je cisto gubljenje novca i vremena. To je sad moje misljenje. Mozda neko voli odmor u sumi, za njega je ocigledno drugaciji pristup.
Kao i...često, varaš se.
O "isplativosti" kao mjesta za odmor nema potrebe trošiti riječi.
Finansijski, ako je objekat dobar, plac na interesantnom mjestu i infrastruktura zadovoljavajuća, može biti itekako finansijski isplativo. Pazi šta ti kažem.

800, ako ne misliš živjeti stalno tu, onda i mala kućica neka 2 sata dobrog puta od mjesta na kom "inače" stanuješ dolazi u obzir. I dalje sam više za varijantu izgradnje nego gotovog, jer je ipak "tvoje tvoje", na "tuđem" će ti uvijek biti nešto što bi mijenjala, prepravljala...kako narod kaže: "skuplja pita nego tepsija".
Rekoh, bez para je besmisleno uopšte ulaziti u tu priču, ali ako ti već ne odgovara lokacija toga što imaš i/ili nemaš para za renovirati, logično je

da prodaš i za te pare napraviš (pa i kupiš gotovo...

) finu vikendicu.
Imaj na umu da nema nekretnine "bez ulaganja" a i da ćeš plaćati i struju i vodu i...
Što se montažnih kuća tiče, "kad vide keš" za 2, maksimalno tri (varijanta "Röh-bau + finaliziranje) mjeseca od gole livade imaš gotovu kuću.
Već rekoh, montažne - zidane, nema tu bolje/gore, oba sistema imaju prednosti i mane.
U slučaju da sam djelovao malo obeshrabrujuće...nije mi namjera, ideja ti je odlična, samo želim da imaš sve na umu i zaobiđeš "grlom u jagode".
Još pitanja...ovdje a eto ti i razloga da mi pošalješ PP...

P. S.
Kako _zoka reče....od te kuće u Šipragama nema ništa, pitanje kakav je i temelj....ali ako si se baš "zagrijala", imam kolegu koji je svako malo tamo, mogle bi se zbaviti neke slike tog placa...vjerovatno. )