banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 04:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Avg 2010, 08:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Извођач радова за аутопут Бањалука-Добој ускоро познат

БAЊAЛУКA - Извођач радова на аутопуту Бањалука-Добој биће познат сљедећих дана, а радови на овој дионици требало би да почну идућих седмица.

Рекао је ово "Гласу Српске" министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић и додао да су у току разговори са потенцијалним концесионарима.

- Имамо услове за расписивање тендера, с обзиром на то да је пројекат завршен и да су ријешени сви имовинско-правни односи. Међутим, имамо потенцијалних извођача који желе да преузму концесиони уговор под условима које смо издефинисали са претходним партнером, аустријском компанијом "Штрабаг". Они су понудили доказе о финансијским условима и желе да уђу у тај посао - казао је Чубриловић и додао да се нада да ће у идућих неколико дана све бити прецизирано.

- Очекујем да би изградња овог пута могла да почне за неколико седмица - нагласио је Чубриловић.

Чубриловић је нагласио да ће услов Владе РС за будућег концесионара бити да великим дијелом ангажује извођаче радова из РС.

Према његовим ријечима, завршетак преговора о концесији са "Штрабагом" ријешен је на основу потписаног уговора о концесији без финансијских посљедица за РС.
Влада РС је концесију за изградњу прво повјерила "Штрабагу", али је сарадња касније прекинута.

Говорећи о увођењу акцизе на гориво у висини од пет фенинга за помоћ "Жељезницама РС" Чубриловић је рекао да се око овога "дигло много прашине, иако је поменуто само као иницијатива".

- Министарство за сада неће упућивати никакву иницијативу Влади за увођење акцизе на гориво. Сагледаћемо све аспекте и разговарати са свим заинтересованим странама, те послије тога одлучити како даље - казао је Чубриловић и додао да проблеме у жељезничком саобраћају треба рјешавати систематски.

- Република Српска има најнижу цијену горива у региону, а имамо најлошију инфраструктуру и мислим да и о томе требамо размишљати. Жељезнице су систем који је, прије свега, подршка привреди. Сагледаћемо све аспекте и када будемо увјерени у то шта је исправно, тако ћемо и поступити - нагласио је Чубриловић.

Бањалука-Градишка

Када је су у питању радови на аутопуту Бањалука-Градишка, Чубриловић је рекао да изградња тече планираном динамиком, иако је велики број кишних дана ове године, успорио радове.

- Очекујем да лот један и два буду завршени у септембру. Лот три, који ради италијанска фирма "Видони", можда неће бити завршен до септембра. Више од 80 одсто ове дионице требало би да буде завршено до септембра - рекао Чубриловић.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Citiraj:
Преносим вам слике, да разувјерим све оне који су увјерени од стране властодржаца да ће аутопут бити завршен на вријеме, до октобра.
koliko se ja secam avtoput je trebao biti u januaru al eto kisa ih usporila

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 18:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
ljudi cemu tolika skepsa oko autoputa? posao ce se privesti kraju, onda ide i trasa do Doboja

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 19:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
Posao se "privodi kraju" vec godinama...otuda i skepsa...
A pricati o Doboju u ovom trenutku je na nivou svemirsko predizborne price.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

buzz je napisao:
Posao se "privodi kraju" vec godinama...otuda i skepsa...
A pricati o Doboju u ovom trenutku je na nivou svemirsko predizborne price.

zdrava skepsa je pozeljna, ali pljuvati po bas svakom poslu i investiciji je nerealno i zabrinjavajuce. I ovde u Srbiji se svasta desava, pa ipak ima pozitivnih primera u namenskoj, infrastrukturi, proizvodnji autobusa, traktora itd.

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 09:50 
Pripravnik
Pripravnik

safari je napisao:
zdrava skepsa je pozeljna, ali pljuvati po bas svakom poslu i investiciji je nerealno i zabrinjavajuce. I ovde u Srbiji se svasta desava, pa ipak ima pozitivnih primera u namenskoj, infrastrukturi, proizvodnji autobusa, traktora itd.

Ne, "nerealno i zabrinjavajuce" je kad je neko u stanju da dobije troje izbora zahvaljujuci istoj supljoj prici. Nema niko nista protiv autoputa ni protiv investicija. Ali kada se 30km autoputa gradi kao 30 km tunela, onda je to vec problem. Ako neko najavljuje zavrsetak projekta u jednom terminu, pa onda u martu ove godine, pa onda kako sada stvari stoje od toga nece nista biti ni do kraja ove godine, a pritom plasira novu pricu po kojoj ce novi znacajno zahtjevniji projekat biti zavrsen u roku od godinu dana, onda je svaka skepsa i krtitika na mjestu.
Sto se Srbije tice, bas si nasao cudo od poredjenja. Mozda si ti impersioniran Tadicem sa zutim sljemom koji pozira na Beskoj, ali ja nisam. A nisam zato sto je Koridor 10 trebao biti zavrsen jos prije barem 5 godina. Kao sto ti je poznato, u Srbiji je izvrsena privatizacija od koje su prikupljena ozbiljna sredstva, zemlja je od 2000. do danas zaduzena 30 milijardi, nameti drzave su drasticno povecani, i od svih tih para nije napravljeno apsolutno nista. Koji je to veliki infrastrukturni projekat realizovan od 2000. do danas?
Pricati o dometima nase industrije traktora i autobusa je...pa smjesno.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 15:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

buzz je napisao:
safari je napisao:

Ne, "nerealno i zabrinjavajuce" je kad je neko u stanju da dobije troje izbora zahvaljujuci istoj supljoj prici. Nema niko nista protiv autoputa ni protiv investicija. Ali kada se 30km autoputa gradi kao 30 km tunela, onda je to vec problem. Ako neko najavljuje zavrsetak projekta u jednom terminu, pa onda u martu ove godine, pa onda kako sada stvari stoje od toga nece nista biti ni do kraja ove godine, a pritom plasira novu pricu po kojoj ce novi znacajno zahtjevniji projekat biti zavrsen u roku od godinu dana, onda je svaka skepsa i krtitika na mjestu.
Sto se Srbije tice, bas si nasao cudo od poredjenja. Mozda si ti impersioniran Tadicem sa zutim sljemom koji pozira na Beskoj, ali ja nisam. A nisam zato sto je Koridor 10 trebao biti zavrsen jos prije barem 5 godina. Kao sto ti je poznato, u Srbiji je izvrsena privatizacija od koje su prikupljena ozbiljna sredstva, zemlja je od 2000. do danas zaduzena 30 milijardi, nameti drzave su drasticno povecani, i od svih tih para nije napravljeno apsolutno nista. Koji je to veliki infrastrukturni projekat realizovan od 2000. do danas?
Pricati o dometima nase industrije traktora i autobusa je...pa smjesno.

trasa BL-gradiska nije bas jednostavna, izbroj mostove, tunele i nadvoznjake koi su odradjeni, pa broj uposlenih radnika, gradjevinsku operativu, rafinerije za asfalt, dnevnice, nije bas da nista ne rade, ako krenu sa bl-doboj kao sto najavljuju, a mahovljanska petlja je prakticno pocetak tog projekta, bice fino. ne racunas koliko su magistralnih puteva odradili i rekonstruisali? most na raci koji se otvara ovih dana? ipak se radi

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ne kažem da se ne radi ali zar svaku ciglu moraju na Dnevniku prikazati. Nije ni čudno što ih javnost razapinje kada probiju sve rokove. Gori su od programera... :)

Osim toga da ima pravde neko bi za put BL Gradiška išao u zatvor jer je taj neko odobrio projekat koji ide najgorom mogućom putanjom.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 18:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Ne kažem da se ne radi ali zar svaku ciglu moraju na Dnevniku prikazati. Nije ni čudno što ih javnost razapinje kada probiju sve rokove. Gori su od programera... :)

Osim toga da ima pravde neko bi za put BL Gradiška išao u zatvor jer je taj neko odobrio projekat koji ide najgorom mogućom putanjom.

pa neka prikazuju svaku ciglu, sto da ne, to rade svi u svetu, a potez bl-gradiska je stvarno prenapucan mostovima, nadvoznjacima i tunelima za jedan AP, ako tako budu radili i do Doboja, gradice ga 30 godina

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 20:40 
Pripravnik
Pripravnik

safari je napisao:
trasa BL-gradiska nije bas jednostavna, izbroj mostove, tunele i nadvoznjake koi su odradjeni, pa broj uposlenih radnika, gradjevinsku operativu, rafinerije za asfalt, dnevnice, nije bas da nista ne rade, ako krenu sa bl-doboj kao sto najavljuju, a mahovljanska petlja je prakticno pocetak tog projekta, bice fino. ne racunas koliko su magistralnih puteva odradili i rekonstruisali? most na raci koji se otvara ovih dana? ipak se radi

Da brojim dnevnice, broj uposlenih radnika i gradjevinsku operativu? :lol:
To je mjerilo kvaliteta realizacije projekta? Pa u tome izmedju ostalog i jeste problem. Abnormalno prljenje para.
Da brojim tunele i nadvoznjake? Zasto? Da bi zakljucio da je trasa izabrana samo zato da bi presla preko necije zemlje? Zato da brojim?
Nije mi jasno sta ti tacno argumentujes...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 20:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

buzz je napisao:
safari je napisao:

Da brojim dnevnice, broj uposlenih radnika i gradjevinsku operativu? :lol:
To je mjerilo kvaliteta realizacije projekta? Pa u tome izmedju ostalog i jeste problem. Abnormalno prljenje para.
Da brojim tunele i nadvoznjake? Zasto? Da bi zakljucio da je trasa izabrana samo zato da bi presla preko necije zemlje? Zato da brojim?
Nije mi jasno sta ti tacno argumentujes...

cinjenica je da ima previse nadvoznjaka, mostova i tunela na tom autoputu, jednostavno teren je slozen i usporava projekat

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 21:12 
Pripravnik
Pripravnik

Tako je to u Alpima..

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

safari je napisao:
cinjenica je da ima previse nadvoznjaka, mostova i tunela na tom autoputu, jednostavno teren je slozen i usporava projekat
Невјероватно је колико лупаш. Нема говора о тешком терену. А терен какав год био није разлог због којег се касни са радовима.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 12:13 
Pripravnik
Pripravnik

Malo je glupo prozvati covjeka "balijom" zato sto nije zadovoljan dinamikom radova ili samim projektom.
Kao sto vec rekoh ranije, niko normalan nije protiv izgradnje autoputa.
Ali za vrijeme i novac koji su potroseni, ta trasa autoputa je vec trebala davno biti zavrsena i sad su mogli biti na pola puta do Doboja.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 14:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

buzz je napisao:
Malo je glupo prozvati covjeka "balijom" zato sto nije zadovoljan dinamikom radova ili samim projektom.
Ali za vrijeme i novac koji su potroseni, ta trasa autoputa je vec trebala davno biti zavrsena i sad su mogli biti na pola puta do Doboja.

ugradjivanja ima svuda, i ovde u srbiji drpaju pa mi je ipak drago kad vidim da se radi. A ovde ima ljudi koji ne mogu da prihvate kako se nesto gradi u Srpskoj, sve im je crno, i najbolje bi se osecali da se to izgradjeno porusi, stvarno cudno, zabrinjava me takvo rezonovanje, ima sigurno propusta ali da je sve lose- nije

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hrvati stigli do Ploca sve po lakom terenu... A ove nase kukavice kada se navale na jedan brezuljak ne silaze sa njega pet godina... Kao da ga kasikama raskopavaju... Ili sa samo 200-300 radnika...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
safari je napisao:
buzz je napisao:

ugradjivanja ima svuda, i ovde u srbiji drpaju pa mi je ipak drago kad vidim da se radi. A ovde ima ljudi koji ne mogu da prihvate kako se nesto gradi u Srpskoj, sve im je crno, i najbolje bi se osecali da se to izgradjeno porusi, stvarno cudno, zabrinjava me takvo rezonovanje, ima sigurno propusta ali da je sve lose- nije

Evo, ja sam jedan od onih koje prozivas i nazivas pogrdnim imenima. Meni je drago kad vidim da se bilo sta i na bilo kakav nacin izgradilo, pogotovo putevi i sl., od cega ce imati koristi ko god po njemu gazio i kako god se zvao, na stranu to sto mi nije pri srcu ime i uredjenje entiteta. Ono sto ti neces da shvatis je da ljudi nisu glupi i da je dovoljna prosta matematika da se izracuna da se naveliko hapa na izgradnji auto puta, kao i na mnogim drugim stvarima. S obzirom da se radi i gradi od para tih istih ljudi (kao i od mojih), mislim da barem imamo pravo negodovati kad se radi o ocitoj i bezobraznoj kradji.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 18:42 
Pripravnik
Pripravnik

safari je napisao:

Mene takvo rezonovanje ne zabrinjava, zato sto su u Srpskoj ljudi koji "bi se najbolje osecali da se izgradjeno porusi" apsolutno zanemarljiva manjina. Ali me zabrinjava rezonovanje kakvo pokazujes i ti po kojem cinjenica da degenerici u Srbiji kradu, opravdava kradju koja se odigrava u Srpskoj, jer boze moj, svi kradu. To je vec porazavajuce.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 19:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

buzz je napisao:
safari je napisao:

Mene takvo rezonovanje ne zabrinjava, zato sto su u Srpskoj ljudi koji "bi se najbolje osecali da se izgradjeno porusi" apsolutno zanemarljiva manjina. Ali me zabrinjava rezonovanje kakvo pokazujes i ti po kojem cinjenica da degenerici u Srbiji kradu, opravdava kradju koja se odigrava u Srpskoj, jer boze moj, svi kradu. To je vec porazavajuce.

Normalno da je kritika pozeljna, ali besomucno blacenje i unizavanje svega odradjenog na autoputu je malo neukusno, uostalom ljudi sami mogu otici na gradiliste i uveriti se da li se radi ili ne.

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

safari je napisao:
ponasas se kao neki balija. jel mrzis sto prave autoput? zavrsice ga pre ili kasnije, cemu tolika frustracija aman
Понашам се као свјестан и одговоран грађанин и порески обвезник. А ти и даље непромишљено лупаш. Ја те молим да не спамујеш тему коментарима који немају везе са аутопутевима, јер си њима покренуо лавину одговора од стране људи који су њима остали испровоцирани.

Вратимо се на тему. Пошто остављаш утисак некога ко је изузетно информисан о темпу изградње, да видимо каквим то информацијама располажеш а које нам већ нису познате?!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]