ajkula je napisao:
BSE, opet fulas u prazno. Makarska rivijera je komplet puna "Faruka" i urlanja i nana u dimijama koje sijeku paradajz na po plaze. Od Baske, preko Makarske, Tucepa.. u Brelama nisam bila pa ne znam. Dok tog fenomena neces naci po ostrvima. Niko ti ne urla iznad glave, niko ti ne preskace preko glave, jednostavno imas svoj mir. Ovo ljeto sam provela ukupno 20 dana na moru. Bila sam u Crikvenici, na Pagu, obisla skoro pa citavu SIbenicku rivijeru sa Kornatima i ta tvoja tvrdnja o vremenu apsolutno ne pije vode

Kisa je pala ( za sve te dane) jednu noc/ pred zoru i u 10 sati se moglo najnormalnije kupati. Cijene apartmana su skoro pa identicne u koji Euro razlike, samo ovisi sta zelis imati u ponudi.
kao sto rekoh bio licno i uvjerio se tako da me ne mozes ubijediti u suprotno
Faruk & co. je bilo jako malo, a dernjave sa njihove strane nije bilo, Banjalucana je bilo mnogo tako da sam se iznenadio koga sam dole sve sreo. Kupao sam se na potezu od samog pocetka Brela pa do Promajne (sto bi bilo bar oko 6 km plaza) i jedino sto sam primjetio su vec spomenute 2 limenke ceskog piva, tako da ti tvrdnja ne pije vode. Galame takodje nije bilo, osim vreve mnostva ljudi.

Sto se tice vremena za 8 dana koliko sam bio u Splitu i Omisu je bilo cak i jakog nevremena, a imali su i povremene bure, dok je ovdje stalno bilo lijepo vrijeme, sto Dalmatinci cak sa ponosom isticu kao karakteristiku tog dijela Dalmacije i Jadrana. A recimo kolega u Istri je imao isto nekoliko losijih dana.
Sto se tice kupovine i dalje stojim pri tvrdnji da je najisplatljivije u Studencu

V@nja je napisao:
Citiraj:
sto se cijene tice prosjek je 15e po glavi (prosle godine na Bolu 17.5e po glavi sa ukljucenom boravisnom taksom)
Soba ili apartman?
Citiraj:
moze itekako, prati vremensku prognozu i uporedjuj
Moguce. Nisam bas pratio.
Mada, i dalje stojim pored toga da se u HR mogu pronaci mnogo ljepsa ljetovalista od makarske riviere unutar slicne duzine putovanja za iste ili neznatno vece pare.
prosle godine apartman, ove godine soba jer smo uplatili polupansion, pa nam apartman nije bio potreban.
sto se tice ljepsih ljetovalista u Hr - nisam ni rekao da nema, samo sam odgovorio na pitanje zasto su nasi ljudi navuceni na taj dio, a to je uglavnom zbog blizine i cijena