banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 66  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Avg 2010, 15:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
mi@86 je napisao:
malka je napisao:
Ja dosla u nedelju iz Hrvatske,bilo super,bez problema,cijene ....i nije kako sam ocekivala,smjestaj se moze naci povoljno pa ne preporucujem da se ranije ugovara.

ja planiram u hrvatsku ovih dana,nemam ništa rezervisano, pa me interesuje kolike su cijene smještaja i hrane,pošto sam čula da su dosta skuplji nego prethodnih par godina

Zavisi koji dio planiras.
Moja sestra se juce vratila sa makarske riviere i kaze da su puni kao sipak i odvratno skupi. Isla je tako kao i ti, bez ikakve rezervacije i na kraju zamalo noc prespavala u autu posto taj dan nije mogla da pronadje smjestaj (izuzev nekih kombinacija u kojima bi apartman za 2 osobe bio 70+ eura za noc).
Ne znam iz kog razloga nas narod leti ka tom dijelu HR obale kad se u +/- pola sata mogu pronaci mnogo ljepsa mjesta za ljetovanje od urlanja "Faruuuuuuk izlaz' iz vode pi*ka ti materina" i preskakanja preko pretis lonaca i konzervi od pastete :?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
BSE je napisao:
ako si zainteresovan za bosanski turizam (dorucak, plaza, vecera, laku noc) onda je Duce ok, inace ako planiras makar neku setnjicu i ostalo zaobilazi Duce
Ja sam bio u Baskoj vodi i bilo je extra, a cini mi se da su cijene malo nize nego prosle godine

Ma obozavam bosanski turizam, dok ne cujem 27 puta iznad glave "Ajlaaa, os krooofnu" ne mogu se opustiti, kao da nisam na moru.
Mislis na cijene smjestaja ili hrane/pica u restoranima/prodavnicama?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Faaaaaaaaaaaaaarukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!

E nesh' me vise....

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
The_new_Statesman je napisao:

E nesh' me vise....

:lol: :lol: :lol:
Drugar je bio u obilasku Luvra, i u njegovoj grupi je bilo 20-ak ljudi. Dok im je stručno lice na engleskom govorilo o autorima i njihovim djelima, grupa je, manje više bila mirna... sve do jednom.
Eneseee, ne kopaj nooooos!
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 22:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
blaf77 je napisao:
BSE je napisao:
ako si zainteresovan za bosanski turizam (dorucak, plaza, vecera, laku noc) onda je Duce ok, inace ako planiras makar neku setnjicu i ostalo zaobilazi Duce
Ja sam bio u Baskoj vodi i bilo je extra, a cini mi se da su cijene malo nize nego prosle godine

Ma obozavam bosanski turizam, dok ne cujem 27 puta iznad glave "Ajlaaa, os krooofnu" ne mogu se opustiti, kao da nisam na moru.
Mislis na cijene smjestaja ili hrane/pica u restoranima/prodavnicama?

cijenu smjestaja ne mogu komentarisati, posto sam prosle godine bio na Bolu tako da mi je svakako primorska varijanta jeftinija od ostrvske. Mislio sam na cijenu voca, povrca i izleta
uglavnom mjesta je jos bilo, najbrojniji su Cesi, dok Bosanci, Slovaci i Poljaci vode mrtvu trku za drugo mjesto po posjecenosti i za divno cudo nema primjera koje navodite (koliko mi je poznato to je vec ustaljena pojava u Makarskoj i u Gradcu gdje su gorespomenuti najcesce). Ako izuzmem 2 konzerve ceskog piva bilo je cisto, tako da se i na taj segment ne mogu buniti.
Odgovor Vanji na pitanje: zato sto je najjeftiniji dio Hrvatskog primorja i sto uvijek ima najljepse vrijeme

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 00:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Odgovor Vanji na pitanje: zato sto je najjeftiniji dio Hrvatskog primorja i sto uvijek ima najljepse vrijeme

Kako vrijeme u Makarskoj moze da bude znatno razlicito od onog u npr Sibeniku? :?
I nije mi to neki poseban argument.
Sto se jeftinoce tice, opet mi ne ide u glavu zasto? Prosle godine sam bio i u dijelu makarske riviere i na Malom Losinju. Jeftinije su sobe bile na Losinju, znatno. (sto je meni poprilicno bitno s obzirom na to da preko 50% troskova ljetovanja ode na smjesaj). Apartmani su tu negdje, ali minimalna cijena za 2 osobe se vrti tu negdje - oko 40e. Cijene u prodavnicama/supermarketima se razlikuju u koju kunu. Eventualno su voce/povrce nesto skuplji, ali opet - neznatno u odnosu na prednosti koje neka npr sjevernija lokacija pruza. Em raznovrsnije, em ljepse plaze, em nedostatak gorepomenutih 'faaaaaaaaaruk turista'. Neko je to mozda voljan trpiti, ja ne. Radije cu otici 5 dana i ljetovati na ostrvu k'o covjek nego 10 bilo gdje u okolini Makarske.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 00:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:

Kako vrijeme u Makarskoj moze da bude znatno razlicito od onog u npr Sibeniku? :?

moze itekako, prati vremensku prognozu i uporedjuj
dok sam bio dole imali smo samo jedan pokusaj kise (cca 25 sec.), dok je Split recimo imao cak 2 puta neku jacu buru, kisu da i ne spominjem
statisticki juzni Jadran ima najljepse vrijeme u citavom Hr Primorju
sto se cijene tice prosjek je 15e po glavi (prosle godine na Bolu 17.5e po glavi sa ukljucenom boravisnom taksom)
a sto se tice Faruk turista - nema ih u ovom dijelu puno, njima je ovo preskupo, u BV i okolini su uglavnom Banjalucani i bliza okolina BL, Faruk turisti su najbrojniji u Makarskoj i Gradcu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 07:06 
uh u vodicama je redovno zastupljen bio bosanski turizam proteklih godina... u primostenu ni ove ni prosle godine nisam vidjela nikog, tj. prepoznala na plazi po cuvenom dozivanju, sto ne znaci da nije bilko istih

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 08:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
BSE, opet fulas u prazno. Makarska rivijera je komplet puna "Faruka" i urlanja i nana u dimijama koje sijeku paradajz na po plaze. Od Baske, preko Makarske, Tucepa.. u Brelama nisam bila pa ne znam. Dok tog fenomena neces naci po ostrvima. Niko ti ne urla iznad glave, niko ti ne preskace preko glave, jednostavno imas svoj mir. Ovo ljeto sam provela ukupno 20 dana na moru. Bila sam u Crikvenici, na Pagu, obisla skoro pa citavu SIbenicku rivijeru sa Kornatima i ta tvoja tvrdnja o vremenu apsolutno ne pije vode :wink: Kisa je pala ( za sve te dane) jednu noc/ pred zoru i u 10 sati se moglo najnormalnije kupati. Cijene apartmana su skoro pa identicne u koji Euro razlike, samo ovisi sta zelis imati u ponudi. Apartman za 40 Eura u kojoj ti je gazdarica psihicki poremecena osoba i moras zakljucavati dvorisna vrata, ulazna vrata po mogucnosti 2x da okreces kljuc a u slucaju da ti ne zakljucak, eto nje u roku od odmah i zakljucava SVE sto se zakljucati moze ili ces platiti apartman 60 Eura, koji je tip top sredjen, u kojem te doceka boca domaceg vina i gdje ti je do mora citavih 10 metara, sa sve lezaljkama koje samo tebe cekaju ( da ne pricamo o vezu, koji ne moras da placas). To je samo o smjestaju a mozemo i o izletima koje ti nudi npr. Sibenska Rivijera ili Makarska.. Koja nudi vise, ljepse, itd. itd..

Sto se tice prodavnica, kome je stalo da sto jeftinije kupuje onda neka potrazi Lidl prodavnice jer su one ubjedljivo najjeftinije u citavoj Cro, zatim slijedi Kerum, pa Konzum. Plodine imaju relativno visoke cijene.

Toliko od mene za ovo javljanje :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 08:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
sto se cijene tice prosjek je 15e po glavi (prosle godine na Bolu 17.5e po glavi sa ukljucenom boravisnom taksom)

Soba ili apartman?

Citiraj:

Moguce. Nisam bas pratio.
Mada, i dalje stojim pored toga da se u HR mogu pronaci mnogo ljepsa ljetovalista od makarske riviere unutar slicne duzine putovanja za iste ili neznatno vece pare.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 08:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
The_new_Statesman je napisao:

E nesh' me vise....

Dženanaaaaaa, aj na čevapeee! Gotov' su.

Hrvati forsiraju svoje proizvode. Sto je jako dobro za njhovu ekonomiju. Pokoji slovenacki proizvod i koji iz Srbije. Smjestaj za dve osobe se moze naci za... Cirka-oko-negdje 28-35 eura... Govorim o makarskoj rivijeri pa malo nalijevo i jos malo nadesno... Ako planirate izlete tog tipa, mislim da su Baske vode dobar izbor..

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitacu i tebe kao i BSE - kada govoris o smjsestaju, na sta konkretno mislis? Sobu? Studio? Apartman?
Ja sam na Pagu ove godine vidio 10-12 Vitaminkinih proizvoda u Konzumu :D

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 08:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ovo cirkativno, od 30ak Ojera, mislio sam na sobe.
Ja sam ove godine placao smjestaj 10 evropskih novcanica, apartman. Ali je isla citava ekspedicija, 13 ljudi. Gradac, HR. 50km od Makarske, prema Neumu. More i plaza 5+. Turisti 3-4. Cijene 4-. Provod:
U dijelu u kojem smo mi smjesteni 3-, a 5 minuta odatle, u centru, jedna 4.

Da, da, da... Zaboravio sam na Vitaminku :D
Sjecam se da sam je i u ZG odsmekao.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 08:47 
u konzumu ima i poprilicna ponda srbijanskih slatkisa...

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
majlili je napisao:
u konzumu ima i poprilicna ponda srbijanskih slatkisa...

ima a i sa svim se moze izekonomisati i smjestajem i hranom al sa "farukom ".... :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 11:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
V@nja je napisao:
mi@86 je napisao:
malka je napisao:
Ja dosla u nedelju iz Hrvatske,bilo super,bez problema,cijene ....i nije kako sam ocekivala,smjestaj se moze naci povoljno pa ne preporucujem da se ranije ugovara.

ja planiram u hrvatsku ovih dana,nemam ništa rezervisano, pa me interesuje kolike su cijene smještaja i hrane,pošto sam čula da su dosta skuplji nego prethodnih par godina

Zavisi koji dio planiras.
Moja sestra se juce vratila sa makarske riviere i kaze da su puni kao sipak i odvratno skupi. Isla je tako kao i ti, bez ikakve rezervacije i na kraju zamalo noc prespavala u autu posto taj dan nije mogla da pronadje smjestaj (izuzev nekih kombinacija u kojima bi apartman za 2 osobe bio 70+ eura za noc).

e tog se i ja najviše bojim..da ne ostanem u autu :oops: ....e sad definitivni više ne znam šta da radim... :( ako su tolike cijene onda se možda i isplati ići preko agencije.. nađoh za 350km 7 dana pp vodice(u pitanju je soba ne app)....

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 11:32 
isla moja drugarica, soba plus hrana, 7 dana, vodice, 350 km, kaze extra

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 12:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
BSE, opet fulas u prazno. Makarska rivijera je komplet puna "Faruka" i urlanja i nana u dimijama koje sijeku paradajz na po plaze. Od Baske, preko Makarske, Tucepa.. u Brelama nisam bila pa ne znam. Dok tog fenomena neces naci po ostrvima. Niko ti ne urla iznad glave, niko ti ne preskace preko glave, jednostavno imas svoj mir. Ovo ljeto sam provela ukupno 20 dana na moru. Bila sam u Crikvenici, na Pagu, obisla skoro pa citavu SIbenicku rivijeru sa Kornatima i ta tvoja tvrdnja o vremenu apsolutno ne pije vode :wink: Kisa je pala ( za sve te dane) jednu noc/ pred zoru i u 10 sati se moglo najnormalnije kupati. Cijene apartmana su skoro pa identicne u koji Euro razlike, samo ovisi sta zelis imati u ponudi.

kao sto rekoh bio licno i uvjerio se tako da me ne mozes ubijediti u suprotno
Faruk & co. je bilo jako malo, a dernjave sa njihove strane nije bilo, Banjalucana je bilo mnogo tako da sam se iznenadio koga sam dole sve sreo. Kupao sam se na potezu od samog pocetka Brela pa do Promajne (sto bi bilo bar oko 6 km plaza) i jedino sto sam primjetio su vec spomenute 2 limenke ceskog piva, tako da ti tvrdnja ne pije vode. Galame takodje nije bilo, osim vreve mnostva ljudi. ;)
Sto se tice vremena za 8 dana koliko sam bio u Splitu i Omisu je bilo cak i jakog nevremena, a imali su i povremene bure, dok je ovdje stalno bilo lijepo vrijeme, sto Dalmatinci cak sa ponosom isticu kao karakteristiku tog dijela Dalmacije i Jadrana. A recimo kolega u Istri je imao isto nekoliko losijih dana.
Sto se tice kupovine i dalje stojim pri tvrdnji da je najisplatljivije u Studencu :)

V@nja je napisao:
Citiraj:

Soba ili apartman?

Citiraj:

Moguce. Nisam bas pratio.
Mada, i dalje stojim pored toga da se u HR mogu pronaci mnogo ljepsa ljetovalista od makarske riviere unutar slicne duzine putovanja za iste ili neznatno vece pare.

prosle godine apartman, ove godine soba jer smo uplatili polupansion, pa nam apartman nije bio potreban.
sto se tice ljepsih ljetovalista u Hr - nisam ni rekao da nema, samo sam odgovorio na pitanje zasto su nasi ljudi navuceni na taj dio, a to je uglavnom zbog blizine i cijena :)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne citas sta pisem - za iste ili slicne pare i vrijeme putovanja se moze i bolje proci od Makarske i co. Kome se da traziti.
I ne znam samo kome moze prednost biti to sto su vecina gostiju Banjalucani. Pa valjda bjezim iz Banjaluke da se odmorim, a ne da dobijem prekopirano setaliste u BL :?
Kaze da je galama samo za vrijeme guzve - i to mi je jedna od prednosti - nema te guzve na plazama kao sto je na makarskoj rivieri da ti ljudi guraju noge pod nos :?

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 13:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
Najaci su ovi sto pobjegnu u makarsku od banjalucana....hehhehehe....a tamo potop banjalucana i sarajlija....idi na otoke ili u istru tamo nema nikoga iz bl...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 66  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]