Само неколико напомена:
1) Балашевић није рекао:"Жао ми је што припадам народу који вам је ово учинио." Балашевић је рекао:"Жао ми је што припадам онима који се зову људи и који су могли да учине све ово." Разлика је јасна. И драстична.
2) Ово је за "шолета" и његово писање о антиратним порукама. Дакле, Рамба су звали за вријеме рата, он рекао цијену, дошао, одсвирао. Балашевића нису звали. "Партибрејкерси" су, ако је тачно то што си написао, курве невиђене. А што се тиче рата и нерата и Балашевића мислим да ту нема мјеста спекулацијама, јер је човјек написао "Само да рата не буде", "Не ломите ми багрење" и прије него што се било шта десило. Или "Живети слободно" кад нико није смио да прдне против Слобе.
3) Када већ спомињеш Словенце и његово "увлачење" морао би знати да је он први концерт у Словенији послије рата почео ријечима:"Словенци, свака вам час - добили сте своју државу, али сте моју разјебали." Зашто је онда тамо свирао. Звали га, платили му, он дошао и одсвирао.
4) Ово што си написао:
Citiraj:
А Балашевић... шпанска серија кад је долазио у Сарајево, а тек би била кад би долазио у БЛ. Он нас воли, ко нас завади, зли политичари, и даље смо ми земљаци. Па се загледа у даљину и жмирка нешто.
Па онда набаци да су његови били Балаши, па послије додали "ић" на крају (што је то сад занимљиво, што то није наглашавао прије рата?).
Па онда успут каже да му је мајка Хрватица (и Рамбу је отац Хрват, па то не спомиње кад свира у Хрватској). Кога занима његов родослов?
ама баш никакве везе нема ни са чим на овој теми. Направио шпанску серију? Направио. Замишљени поглед? Замишљен. Ић? Ић. Какве то све везе има са темом?