Simpatizer je napisao:
Ovo veceras je sramota! Sad bih se redom najebao matere i Upravi i Maricu i igracima!
Igracima bih spomenuo familiju zbog nezalaganja!
Maricu bih spomenuo familiju zbog toga sto postoji, takodje zelim smrt onom ko ga je doveo!
A ovoj bagri u Upravi jebem familiju zbog ovoga:
Borac igrao pod suspenzijom!
Piše: A. Beganović
Subota, 31.07.10. 21:16.
Premijer liga Bosne i Hercegovine nije još kako treba ni počela, a skandali su tu. Skandali u pravom smislu riječi. Naime, SportSport.ba saznaje da banjalučki Borac večerašnji susret sa Širokim Brijegom igrao pod suspenzijom.
Naime, bivši igrač banjalučkog Borca Zoran Deket tužio je klub zbog dugovanja, a Disciplinska komisija FS BiH na sjednici održanoj 02. 06. 2010. godine donijela je odluku u kojoj stoji:
"FK Borac svom bivšem igraču Zoranu Deketu, zbog prekršaja iz člana 101. DP FS BiH i neizvršavanju pravosnažnih odluka Komisije za status igrača FS Banja Luka broj: 136/10 od 23. 03. 2010. obavezan je isplatiti sve obaveze iz radnog odnosa koje iznose 25.870 KM, a iste proističu iz člana 3 tačka 3 neamaterskog ugovora igrača za vremenski period 01. 12. 2005. do 22. 06. 2009.najkasnije do 11. 06. 2010., u protivnom nastupa suspenzija.
Obrazloženje:
FK Borac nije izvršio finansijske obaveze prema igraču Zoranu Deketu, a odnose se na dugovanja iz ugovora igrača neamatera, a prema odluci Komisije za status igrača GFS Banja Luka broj: 136/10 od 23. 03. 2010. Na navedenu odluku Borac u propisnom roku nije uložio žalbu.
Pravna pouka: Na ovu odluku može se uložiti žalba Apelacionoj komisiji u roku od osam dana prijema odluke, putem ove komisije.
Sve je jasno kao dan. Borac je suspendovan jer Deketu nije isplatio dugovanja. Međutim, kako bi Borac odigrao utakmicu sa Širokim Brijegom jučer na njegovu adresu stiže odluka Disciplinske komisije FS BiH koja se ustvari nije ni sastala, a prema kojoj se banjalučkom klubu daje još 30 dana za ispunjavanje svojih obaveza, iako se Banjalučani na odluku nisu ni žalili. Na potezu su sudki organi, a ovo je još jedan dokaz o manifetlucima i krimalu u FS BiH.
Kontaktirali smo i Deketa koji je za SportSport.ba rekao:
"Mislim da je sve jasno kao dan. Borac igra pod suspenzijom. Želio sam se dogovriti, no oni su odugovlačili, odnosno nisu mi htjeli isplatiti moj novac. I jučer Disciplinska komisija, koja se po mojim saznanjima nije ni sastala, a i da jeste, nema veze jer Borac nije uložio žalbu, prolongira odluku o suspenziji. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se kriminalu stane u kraj."
MARS IZ KLUBA STOKO SELJACKA!!!
takode ovome dodati ponasanje redara i onog cupe sto je zakupio stadion ljudi ko u kavezu nemozes izac napolje nemozes unjet nista a on prodaje unutra sve djeci sokove oduzimati mislim da je vise sramota trpiti takve idiote na gradskom